Ancheta săptămânii
Dumitru Zmău în fața celei mai mari tragedii din carieră: Erau distruși. Oameni plângeau, țipau, răcneau. O nenorocire ca asta sper să nu mai prind în viața asta - VIDEO

Doar cei care au prins o bucată din comunism își pot aminti cum decurgeau călătoriile între localități sau cele interjudețene. Autobuzele plecau exclusiv din autogări, nu existau firme private, cum sunt în zilele noastre, pentru transportul călătorilor la orice destinație dorită. Nu erau bilete rezervate, aer condiționat sau altele de acest gen.

Firescul de atunci...

 

Oamenii se adunau în general în autogări chiar și cu două ore înainte de îmbarcare. Șoferii își țineau autobuzele parcate într-un perimetru de staționare și, înainte de ora de plecare, se apropiau de peron. Era momentul în care valul uriaș de oameni se năpustea spre ușa din față, de obicei singura deschisă pentru acces. Disperarea de a urca printre primii în autobuz era cu cât mai mare cu cât creșteau șansele ocupării unui scaun. Se ajungea la situații de leșin pe timp de vară, pentru că oamenii se călcau în picioare, la propriu, fără pic de exagerare.

 

Semăna cu o luptă pentru supraviețuire.

 

Ușor, ușor, mușuroiul de oameni - care se mișca continuu din cauză că fiecare împingea în jur persoanele care-l împresura - se strecura în autobuz. Odată scaunele ocupate, începea umplerea culoarului, a spațiilor disponibile între scaune. Nu rămânea vreun locșor unde să poți pune vârful unui picior și care să nu fie folosit. Se ajungea la situații în care călătoreai practic într-un picior, suspendat, amorțit. Dacă unii leșinau, erau stropiți cu apă, uneori călătoriile se făceau în plânsete continue de copii, care nu puteau fi liniștiți nicicum. Stațiile în care unii trebuiau să coboare erau un prilej în care se mai dezmorțeau oasele și se mai respira cât de cât aer curat.

 

Probabil că așa se ajunsese și în autobuzul 31-SV-2049 care a plecat de la Fălticeni spre Botoșani. Era zi de dublă sărbătoare, duminică și Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Unii spun că pe tot parcursul traseului ar fi urcat în total 86 de oameni. Dar nimeni nu poate spune exact că atâția au încăput într-un mijloc de transport cu o capacitate de puțin peste 40 de locuri.

 

De la Dumbrăveni ar fi luat șoferul cei mai mulți oameni, de care nu s-a îndurat să-i „abandoneze” și care se încăpățânau să împingă și să împingă pentru a-și găsi un locșor în autobuz, în ciuda protestelor celor urcați deja.

 

Așa supraîncărcat a ajuns în zona celor „7 poduri”, unde s-a produs cea mai mare tragedie rutieră a României care s-a soldat cu moartea a aproximativ 50 de oameni.

 

Maturizare într-o clipită...

 

Botoșăneanul Dumitru Zmău era elev al Academiei de Poliție, era cu un picior pe drumul vieții și încă se bucura de îndeletnicirile tinereții, atât cât erau permise de vremurile de atunci. Era la pescuit în ziua care avea să-l marcheze și pe el pe viață. O zi care l-a maturizat cât toți anii dintr-o academie.

 

A fost poate nefericitul „botez” înaintea carierei de polițist care a durat aproape patru decenii și în care ochii i-au văzut multe. Dar nicio nenorocire n-a întrecut-o pe cea de la Huțani.

 

29 iunie 1980

 

Își amintește...

 

„Eu am venit cu motocicleta de la pescuit, de la un iaz de aici, de lângă Cucorăni. Făceam un concurs cu un prieten de-al meu și am ajuns în Botoșani. Când am ajuns în Botoșani se auzeau salvări, se auzea scandal... Cum am intrat în apartament a sunat telefonul. Mă sună un fost coleg de aici: - tu ai auzit ce s-a întâmplat? – ce s-a întâmplat? – S-a răsturnat un autobuz. Și cum eram în anul 1 la clasa de circulație rutieră, la Băneasa, la Academie, m-am urcat pe motocicletă și m-am dus și eu să văd despre ce este vorba”.

 

„Mai bine nu m-aș fi dus acolo”

 

A fost primul său contact cu un accident rutier. Martor tăcut al unei nenorociri care a marcat o comunitate. Care a trasat o tăietură adâncă într-un sistem restrictiv pentru care viața nu reprezenta sfințenie.

 

„Domnule, mai bine nu aș mai fi ajuns acolo. Cât eram eu de bărbat și, de acum, trecut și eu prin armată, prin nenorociri. Nu am fost om o săptămână, deci... conduceam motocicleta și îmi era frică să merg pe motocicletă, tremuram. Și eram un tânăr totuși, nu mă îndoiam atât de ușor. Ce mai... cadavre scoase, se cărau morții cu basculanta. Vă dați seama că nu era Poliția atât de numeroasă cum e acum. Dar au venit toți factorii de conducere, era șeful serviciului atunci, colonelul Enescu, Dumnezeu să-l odihnească. Colonelul Botezatu, Barbacaru. Îi cunoșteam, vă dați seama, îi cunoșteam foarte bine, eram în curtea Inspectoratului, ne întâlneam. Erau distruși. Oameni plângeau, țipau, răcneau. O nenorocire ca asta, sper să nu mai prind în viața asta”.

 

Elev încă, după un an de academie, avea deja ochiul format pentru a încerca singur să-și dea seama cum s-au derulat secundele dinainte plonjonului în mlaștină.

 

Cum era novice, superiorii din Miliție nu s-au îndurat să-l alunge și l-au lăsat să-și facă propriile cercetări mentale.

 

Era limpede, greutatea oamenilor din autobuz, aproape 90 de suflete, a fost decisivă în producerea accidentului. 

 

„Supraîncărcarea. Deci, eu am văzut cât am putut, că m-au lăsat să intru că mă cunoșteau. Și am intrat. Am văzut dunga, am văzut că a fost o explozie de cauciuc și o dungă rectilinie, în care se vedea cum janta din dreapta a tăiat asfaltul. A prins o bucată din parapet și cum nu a mai înaintat și tangajul pe care l-a făcut, cu atâta lume... Era un A8, un autobuz din ăsta dreptunghiular. În momentul când a ajuns s-a răsturnat pe partea dreaptă și a căzut exact în mijlocul bulboanei. Că poate dacă venea un pic mai în față, că doar bulboana aia nu era atât de mare. Exact în bulboana aia care era adâncă de șapte metri”,

Dumitru Zmău

 

Un metru mai în față, botul autobuzului poate s-ar fi oprit într-un mal.

 

Doi metri mai în față, poate că autobuzul s-ar fi răsturnat în șanț și morții ar fi fost mai puțini.

 

Bulboana de acolo l-a atras în mijloc cu puterea unui magnet.

 

În zona celor „Șapte poduri” de la Huțani, doar sub unul singur era o baltă, cu izvoare proprii și cu apă extrem de rece. Localnicii o ocoleau fricoși și chiar și vitele se fereau să bea apă de acolo.

 

Este exact cea în care s-a răsturnat autobuzul morții.

 

Șoaptele bătrânilor...

 

Legendele spun că, înainte de Primul Război Mondial, în locul podețului din beton era unul din bârne. Iar de una din grinzi s-ar fi spânzurat un cioban, pe care-l chema chiar Ciobănașu. Bătrânii locului își aminteau că s-ar fi vorbit că înainte de a-și pune ștreangul de gât, ciobanul ar fi aruncat niște blesteme față de lumea de care se desprindea într-un mod brutal.

 

De-a lungul anilor, pe șoseaua dreaptă ca în palmă, în balta de acolo s-a răsturnat un car cu boi, animalele înecându-se cu tot cu căruțaș. Oamenii șopteau înfricoșați că au fost parcă chemate de ciobanul sinucigaș. Și mai apoi un motociclist, al cărui cadavru nici c-a mai fost găsit. A fost înghițit de mlaștină cu tot cu motocicletă.

 

Prin 1938 sau 1939, nimeni nu-și amintește exact anul, un camion cu șapte soldați a rupt din senin parapetul și s-a prăbușit în baltă. Nu a supraviețuit nimeni.

 

Balta avea să înghită și autobuzul 31-SV-2049 și să ia suflete de copii, mame însărcinate, surori, fii, tați, părinți.

 

Propria verișoară plină de nămol, nu a recunoscut-o

 

Dumitru Zmău nu poate uita cadavrele aliniate pe malul bălții. Sau oamenii salvați plini de nămol. Nu și-a recunoscut propria verișoară printre cei salvați. Mintea nu mai putea percepea realitatea dinainte, într-un tablou în care moartea era atât de evidentă.

 

”... Vă dați seama... unii au apucat să iasă, i-au prins ceilalți pe dedesubt, i-au tras. Ce să mai... 49 de oameni să moară... Și până la toată urma, eu nu aveam niciun rol și nicio atribuțiune, dar am stat și m-am uitat, ce-am putut să fac și eu pe acolo, că efectiv în momentele alea de groază că țipau părinții după copii, copiii după părinți... Că au fost și copii acolo. Țin minte că era unul din Cătămărăști Deal, Cumpătă parcă îl chema. Și băiatul era la Liceul Militar din Câmpulung, venea acasă. Și a murit acolo. Era singurul copil. Și verișoara asta a mea. Atunci nu am știut de ea, după aceea am aflat, cel puțin la câte cadavre erau acolo și câți oameni că au mai scăpat dintre ei, nici nu am recunoscut-o. Și a fost băgată în mâl acolo, s-a prins de unul, a ieșit afară și avut noroc. Culmea, cel care a salvat-o pe ea și-a pierdut băiatul. Tragedii mari, ce să mai...”

 

Nici el nu-și amintește să existe pe undeva o evidență clară a numărului de morți. 51 sau poate 49. Sau mai mulți, dar se poate și mai puțini.

 

Nimeni nu a mai ieșit public să justifice în vreun fel moartea atâtor oameni. Să aline durerea care a învăluit Botoșanii. Și județele din jur.

 

„E posibil să mai fi murit din cei de acolo. Dar cu ceea ce am rămas eu de acolo...  pentru că am plecat înapoi la Academie, eram în vacanță atunci, aveam o lună de zile vacanță între ani. Am plecat și nu am mai avut date. Știți, că datele în acea perioadă circulau foarte greu. Adică, imediat știu că a fost destituit un ministru și cam atât. Șoferul a murit, copilul lui a murit, vinovați dacă au fost de la Autobaza Fălticeni, nu știu ce sancțiuni s-au luat împotriva lor. Pentru că s-a făcut un dosar penal acolo, era un colonel Juravlea, el a făcut cercetarea acolo...”.

 

Nu au existat articole de ziare, anchete jurnalistice, documentare, emisiuni sau reportaje: „Foarte puțin. Foarte puțin. S-a auzit așa, peste tot și chiar în ziarele centrale. Dar un articol așa... acum ar scrie presa cel puțin două luni dacă ar fi, Doamne ferește. Atunci nu aveai acces la informații, unele lucruri stăteau sub cap”, își amintește Dumitru Zmău. Cea mai mare tragedie a României aproape că a trecut neobservată în țară. Și așa a rămas chiar și după 41 de ani de la producerea ei. O șoaptă. Un fior rece care-ți spintecă șira spinării.

 

„Se băteau de la un rând de cauciucuri”

 

Un accident. O „scăpare” a unui sistem comunist. O reșapare nefericită. Iar ulterior a încercare de reșapare a imaginii unui sistem incurabil.

 

Un sistem în care valoarea nu exista, iar lipsurile erau considerate un mod de viață. Deficiențe majore din care se nasc astfel de nenorociri cu imense pierderi de vieți omenești.

 

„Erau și multe cauciucuri reșapate în perioada lui Ceaușescu, era foarte greu cu aprovizionările la unitățile socialiste. Și luai ce ți se dădea. Se băteau de la un rând de cauciucuri, știți foarte bine, trebuia plătită datoria externă și se strângea șurubul cât mai mult. Oamenii puneau ce li se dădea în autobază. Oricum cineva în mod sigur a răspuns. Dacă o să urmăriți capătul dosarului, dacă se mai găsește în arhivă, cineva a răspuns pentru... și supraîncărcare, și șoferul a greșit. Dar era duminică, toată lumea voia să ajungă acasă, nu erau mijloace de transport ca acum, microbuz după microbuz”,

Dumitru Zmău

 

Zece oameni ar fi rămas pe peronul din stația de plecare pentru că nu au putut urca în autobuz. Printre ei, două copile cu biletele în mână. Surorile ar fi fost împinse de adulți chiar de pe scara autobuzului, forța fiind prea mare pentru a-i rezista. Lor le-a fost scris să trăiască.

 

41 de ani de la cea mai mare tragedie rutieră din România, petrecută la Botoșani! MISTERUL nenorocirii încă este ținut ascuns de autorități – FOTO&VIDEO

Mărturiile femeii care a supraviețuit celei mai mari tragedii rutiere din România: Șoferul a strigat - ne răsturnăm / Fetițele alea au murit cu garoafele în mână – VIDEO & FOTO

Eroul care OFICIAL nu există! Gheorghe Podaru, omul care într-o după-amiază de vară a salvat șase oameni din mlaștina de la Huțani: Totul s-a petrecut într-o tăcere de mormânt – VIDEO & GALERIE FOTO

Pompierul care a intervenit la tragedia de la Huțani: Se scoteau oameni, intra unul, ieșea altul / Când vezi ce ai văzut acolo... nu-ți găsești cuvintele - VIDEO

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Anchetă eveniment: Accidentul de la Huțani, cea mai mare tragedie rutieră din istoria României – VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Bătălia revelioanelor pe axa Botoșani – Suceava: Anda Adam e cap de afiș în ambele orașe, prețul total e de trei ori mai mare ”dincolo”
După doi ani în care, din cauza pandemiei, administrațiile publice locale nu au mai organizat concerte de revelion, anul acesta se revine la situația dinaintea restricțiilor.
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9022 lei
USD
Dolarul SUA
4.5747 lei
CHF
Francul elveţian
4.9405 lei
GBP
Lira sterlină
5.4884 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4671 lei
XAU
Gramul de aur
275.3601 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2427 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2474 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1696 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4092 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6588 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.3 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.