Ancheta săptămânii
41 de ani de la cea mai mare tragedie rutieră din România, petrecută la Botoșani! MISTERUL nenorocirii încă este ținut ascuns de autorități – FOTO&VIDEO

Au trecut patru decenii de la cea mai mare tragedie rutieră care a lovit România, la Botoșani. O nenorocire care a frânt zeci de familii și a împietrit numeroase inimi, ale celor care au înregistrat pierderi omenești, dar și ale celor care pe atunci au fost salvatori sau martori. În limitele posibile, permise de un sistem comunist opresiv, botoșănenii i-au plâns mai mult în șoaptă pe cei plecați, fără să tragă prea multe speranțe în aflarea adevărului.

S-a întâmplat! 

 

Au trecut 41 de ani fără să se știe ACUM, mai mult decât s-a cunoscut ATUNCI. Printr-un ordin ferm, Nicolae Ceaușescu a cerut ca detaliile accidentului, dar mai ales amploarea nenorocirii, să fie trecute sub un con de umbră. Odată cu trecerea anilor, nenorocirea s-a mutat în colțuri de memorie și aproape că a trecut în tărâmul uitării.

 

Iar anii s-au dus cu scurte relatări despre accidentul rutier în care au murit aproape 50 de oameni, într-o frumoasă zi de vară, un 29 iunie 1980 în care erau sărbătoriți Sfinții Petru și Pavel.

 

 

Oamenii de atunci, implicați direct și fără voia lor în nenorocirea rutieră, au jelit în liniște, și-au îngropat în aceeași liniște morții și au păstrat tăcerea până în zilele noastre. Iar din această tragedie s-au născut tot felul de legende.

 

Legende care au nevoie de testul realității. Pentru sufletele celor care s-au înecat în balta de la Huțani, prizonieri ai unui autobuz comunist. Dar și pentru mângâierea celor rămași în urmă să-i plângă și pomenească.

 

Un fost prefect și deputat a anchetat accidentul, dar ITM refuză să prezinte actele controlului, deși NU SUNT SECRETE

 

Demersul nostru jurnalistic a plecat de la zecile de comentarii care ne sunt transmise în fiecare an, pe data de 29 iunie, când este comemorat un anumit număr de ani de la tragedie. Chiar Mihai Baltă, fost parlamentar botoșănean și fost inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Stat pentru Protecția Muncii (ITSPM) de la acea vreme, spunea în cadru restrâns că relatările evenimentelor din 1980 vin de la persoane care nu au privit atunci moartea direct în ochi. El a făcut-o.

 

Trebuie spus că Mihai Baltă a fost inspectorul de muncă deplasat la locul accidentului pe atunci și care a făcut cercetarea cu privire la implicarea șoferului de autobuz. Și care probabil va face obiectul unui episod din seria pe care am început-o.

 

Foto - Botoșăneanul TV, Mihai Baltă (în mijloc)

 

Ancheta accidentului de muncă a fost consemnată într-un dosar de cercetare. Nimeni nu a avut acces, însă, la ce s-a scris atunci în procesele-verbale încheiate.

 

Ne-am adresat așadar actualului ITM pentru a consulta arhivele existente și documentele care consemnează ce s-a întâmplat pe data de 29 iunie 1980, ora 14:30. Și ce mai păstrează arhivele din cea mai mare nenorocire rutieră petrecută vreodată în România.

 

Acte, documente, rezultate ale unor cercetări, mușamalizate în comunism. În zilele noastre nu mai există vreun motiv pertinent pentru care aceste documente să rămână secrete.

 

Chiar Revista Lumea, consemna în ediția din 1995:

 

„Nu mai intrăm în considerațiuni tehnice privind cauzele catastrofei, căci, atât în timpul anchetei, cât mai ales după, părerile au fost extrem de împărțite. Trebuie spus că, în cele din urmă, dosarul în greutate de peste 2 kilograme a fost clasat, vinovatul oficial fiind găsit printr-o tragere de păr în «persoana impersonală a cauciucului»”.

...

”Fără îndoială, dosarul tot mai poate fi scos de la saramură, dacă unii sau alții ar ține cândva cu tot dinadinsul să-i descâlcească totuși ițele”.

 

Au mai trecut 26 de ani de atunci, dosarele tot secrete au rămas.

 

La ITM, ca și la Inspectoratul de Poliție Județean, am formulat solicitări în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

 

De la ITM ni s-a refuzat accesul la dosarul arhivat, motivul fiind unul derizoriu, anume că actuala instituție nu este cea care a „fabricat” respectivele documente care datează din 1980. Deși, în realitate, vorbim despre aceeași instituție care de-a lungul anilor s-a tot reorganizat schimbându-și doar denumirea. Chiar și în zilele noastre, există colegi de-ai fostului inspector de muncă Mihai Baltă care lucrează în ITM-ul actual.

 

 

Polițiștii susțin că dosarul NU MAI EXISTĂ în arhivă

 

De la Poliție, în primă fază, printr-un răspuns verbal ni s-a transmis că nu mai există arhivă care să conțină documente atât de vechi.

 

Vorbim totuși despre cea mai mare tragedie rutieră din istoria României. S-au dat foc actelor de atunci, le-a furat cineva, le-a luat cineva acasă?

 

Am revenit cu o solicitare oficială în baza aceleiași legi 544, la care așteptăm răspuns.

 

Un fost consilier local ar vrea să îi iasă și lui ceva ca să vorbească

 

În lunga activitate de documentare pentru acest serial eveniment, începută undeva prin luna august, am întâlnit oameni care au avut contact direct cu tragedia de la Huțani. Primul dintre ei a fost Ioan Drenea, fost consilier local în municipiu, supraviețuitor al accidentului. NU va face obiectul seriei de articole inițiate de Botoșăneanul. În primă fază s-a arătat deschis ideii de a povesti ce-și amintește, ulterior ne-a transmis în cadrul unui apel telefonic că a „discutat cu soția și nu mai vede rostul” unei intervievări. În plus: „mie ce-mi iese din afacerea asta?”, a fost întrebarea care a pus capăt oricărui contact din partea redacției.

 

Seria de articole care urmează va fi redactată mai ales pentru cinstirea memoriei victimelor numeroase ale tragediei, nu pentru a plăti povești.

 

Povestea unei supraviețuitoare

 

În satul Cucorăni, comuna Mihai Eminescu, am găsit-o pe Margareta Hergheligiu. Avea 27 de ani când a supraviețuit nenorocirii. A fost salvată de un bărbat care și-a pierdut copilul. S-a aruncat după el, însă nu a mai ieșit niciodată la suprafață.

 

„M-am prins de mâna lui și nu i-am mai dat drumul la mână. De mine nu s-a agățat nimeni, cred că scăparea mea asta a fost”,

Margareta Hergheligiu, supraviețuitoare

 

 

Povestea unui salvator

 

Gheorghe Podariu avea pe atunci 41 de ani. Trăiește în prezent în comuna Vlădeni și se bucură de zilele rămase.

 

„Am auzit o bubuitură. Ce s-o fi întâmplat? Am luat-o la fugă, autobuzul nu se vedea”,

Gheorghe Podariu, salvator

 

A scos din apă șase oameni vii și apoi s-a aruncat în apă, de la ora 15:00 ziua până noaptea la 22:00, pentru a scoate la suprafață încă 30 de cadavre. Povestea sa urmează a fi relatată și ea pe larg în seria deschisă de publicația noastră. Un bărbat care astăzi ar trebuie să fie considerat erou pentru că a și salvat câteva vieți! Faptele sale au rămas și ele ascunse de comuniști, nu se putea premia un salvator care a participat la o misiune care oficial nu a avut loc. 

 

 

Povestea unui martor

 

Dumitru Zmău, fostul șef al Poliției Rutiere, era pe atunci elev la Academia de Poliție. Povestește că o asemenea nenorocire nu poate fi uitată niciodată. Și, mai ales, nu trebuie trecută cu vederea. S-a alăturat și el cu sufletul deschis acestui demers jurnalistic.  

 

 

„Nu am fost om o săptămână. Conduceam motocicleta și îmi era frică să merg pe motocicletă. Tremuram! (...) Cadavre scoase, se cărau morți cu basculanta, dle”,

Dumitru Zmău, martor ocular

 

 

Am ajuns la locul tragediei și am găsit ceva mai mult de jumătate dintre crucile care au fost înfipte în malurile bălții de oamenii cu sufletele chircite de pierderi. Ruginite, distruse parțial sau aproape total de vreme. Sunt observate doar de cunoscători, trecătorii pe drumul care leagă Botoșani de Suceava nu văd nici un semn că acolo au fost distruse atâtea vieți.

 

Trebuie să se știe!

 

Am discutat cu prefectul care ne-a deschis o ușă administrativă în activitatea de documentare, l-am căutat și pe primarul comunei Vlădeni. Și am ajuns și la președintele Consiliului Județean care, sperăm, va contribui la cinstirea memoriei celor aproape 50 de botoșăneni morți la Huțani.

 

Spunem aproape 50 de botoșăneni, pentru că nu știm sigur numărul morților. Nici pe cel al supraviețuitorilor. Și nici câți au fost înghesuiți în „autobuzul morții”.

 

Dar sperăm că vom afla măcar o parte din adevărul acelei fatidice zile.

 

Revista Lumina, ed. 1995:

 

„Important de reținut este însă un alt aspect: din dispoziția expresă a lui Nicolae Ceaușescu căruia accidentul i s-a raportat imediat, asupra cazului s-a păstrat o tăcere absolută (...) În tăcere au fost îngropate și numele localnicilor din Huțani care, aflați prin preajmă, au sărit să dea o mână de ajutor celor care se mai zbăteau în apă”.

 

Tăcerea a durat 41 de ani. E timpul să vorbim!

 

*o vom face în fiecare luni, de la ora 7:00 dimineața.

 

loading...
Anchetă eveniment: Accidentul de la Huțani, cea mai mare tragedie rutieră din istoria României – VIDEO
Botoșaniul pe lista NEAGRĂ a tragediilor cu 48 de morți într-un accident

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Loading...
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
TRAGEDIA de la Huțani reprodusă după 41 de ani! Cât de pregătit e Botoșaniul să intervină la un accident de o asemenea amploare? – VIDEO 
Seria articolelor privitoare la cea mai mare tragedie rutieră a României se încheie cu un exercițiu de imaginație. Colonelul Decebal Muraru, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga”, a participat alături de Botoșăneanul la acest demers după un salt în trecut, pornind de la momentul în care s-a aflat de accident. 
Afaceri cu șomeri anchetate de Poliție și Agenția de Integritate, angajați de la AJOFM prinși în morișca subvențiilor
Polițiștii botoșăneni desfășoară o anchetă care vizează modul în care mai multe societăți comerciale și o organizație neguvernamentală au încercat, și unele chiar au și reușit, să obțină subvenții de la bugetul de stat și cel european prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE
Aproape 42 de ani trecuți din ziua accidentului de la Huțani nu au fost nici pe departe suficienți pentru ca Virgina Varvarei, astăzi pensionară, să uite clipele îngrozitoare prin care a fost nevoită să treacă. Povestea acesteia este probabil cea mai tulburătoare dintre toate cele ale supraviețuitorilor pe care Botoșăneanul a reușit să îi găsească și să îi intervieveze.
Loading...
”Șoferii iadului”, vinovații de serviciu în ”epoca de aur”: Mergeai non-stop până picai, mai ațipeai... / Când porneai motorul scotea o fumăraie că autogara nu se mai vedeaVIDEO & FOTOGALERIE
Despre modul inuman, un veritabil atentat la siguranța vieții, în care se circula în perioada comunistă...
Șoferul din autobuzul groazei a murit sub ochii soției și a lăsat orfani trei copii, două amenzi – singurele pedepse pentru 48 de morți
Cea mai mare tragedie rutieră din istoria României a avut eroul său negativ. Pentru că în comunism sistemul nu putea fi decât perfect, cei care greșeau erau doar oamenii. Chiar dacă, atunci când vorbim despre șoferi de exemplu, erau nevoiți să circule cu autobuze vechi, pline de improvizații și cu anvelope noi, dar cu defecte de fabricație.
OMAGIU adus după 41 de ani de la tragedia în care au murit aproape 50 de botoșăneni - Troiță ridicată de Consiliul Județean și Primărie – VIDEO
Seria articolelor realizate de publicația Botoșăneanul despre tragedia care a avut loc la Huțani în urmă cu mai bine de patru decenii se aproapie de final. Atât cât s-a putut în condițiile date, am încercat să călătorim într-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat pentru a readuce în atenție accidentul care rămâne pe primul loc în România, în privința numărului ridicat de morți.
Tragedia de la Huțani, dezvăluită în presa comunistă doar la anunțurile de condoleanțe: A fost tratat drept un accident de muncă
Tragedia de la Huțani nu a existat și totul a fost doar un vis urât dacă ar fi să ne luăm după presa botoșăneană din acea perioadă. Presă ce însemna de fapt un singur ziar care nu a pomenit ceva despre cel mai mare accident rutier din istoria României.
Adevărul făcut scrum! Dosarul accidentului de la Huțani TOPIT de Parchet și Poliție – GALERIE FOTO singurele IMAGINI de la tragedia rutieră
Autoritățile au distrus toate dosarele și documentele cu fotografii anexate, declarații de martori, expertize sau rezultate ale cercetărilor penale care au existat în urma celei mai mari tragedii rutiere din țara noastră.Accidentul rutier cu morți colective a avut loc la Huțani pe 29 iunie 1980, când un autobuz s-a răsturnat cu roțile în sus într-o mlaștină, iar în jur de 50 de oameni și-au pierdut viața.
PREMIERĂ: Colonelul Vasile Botezatu, dezvăluiri amănunțite despre ancheta celei mai mari tragedii rutiere a României: Era o situație de război! VIDEO
Jumătatea vieții i-a fost marcată colonelului botoșănean Vasile Botezatu de cea mai mare tragedie rutieră care s-a petrecut vreodată în România, la Huțani – Botoșani.A avut implicare directă în cercetarea ulterioară și, acum, la venerabila vârstă de 81 de ani, își amintește clar modul în care s-a derulat ziua de 29 iunie 1980.
Dacă doriţi şi alte informaţii vă pot spune că mama a avut o colegă suceveancă, care a murit în accident, făcea naveta de la Suceava şi ăla i-a fost ultimul drum. Eu am avut un coleg care a murit în accident, era cu soţia în autobuz. Când autobuzul a izbit balustrada podului soţia colegului a zburat prin geam şi a căzut pe malul bulboanei, colegul a ţinut bine de bară şi a murit pe fundul bulboanei fiind în partea din faţă a autobuzului. Cert este că autobuzul avea viteză foarte mare, erau două variante, că a pocnit cauciucul din faţă dreapta sau bara de direcţie s-a rupt, prima variantă se pare că a fost cea adevărată.
8 noiembrie 2021, 22:57
"accidentul rutier în care au murit aproape 50 de oameni" Fix 64 au murit în acel accident, atunci mama mea era transfuzoare la Mavromati, a fost chemată de acasă pentru starea specială de atunci şi pentru a da primul ajutor celor răniţi. Morţii i-a văzut înşiraţi pe jos pe holul din faţa morgii. De unde vă tot iese mai puţini morţi, aveţi vre-un document ceva? cel puţin mama i-a văzut şi toţi din spital discutau că au fost 64.
8 noiembrie 2021, 19:18
Altceva mai grav,cum au murit cei de la Colectiv? Au trecut 6 ani.Va ropg sa comparati cazurile.
8 noiembrie 2021, 16:56
Cred că ar fi util să aflăm. Și de ce oare sunt instituții și oameni care refuză să dezvăluie adevărul despre evenimentul tragic?
8 noiembrie 2021, 13:19
Felicitari pentru demersul jurnalistic! Speram ca veti descoperi misterul, ca veti gasi documentele necesare. E nevoie de asta pentru a cinsti memoria celor care nu mai sunt.
8 noiembrie 2021, 11:23
Dap, chiar de asta avem noi nevoie sa auzim in fiecare zi la ora 7.00 , nu ne era de ajuns ca se vorbeste intr-una despre pandemie, restrictii , masti, moarte . De tragedia de acum 40 de ani ne era dor. Ce folos ar fi sa intristam lumea acum dupa atatia ani? Atunci trebuiau trasi la raspundere cei vinovati. Acum va legati de astia ca nu vor sa va dea documentele. Mare ancheta . Oare ceva pozitiv nu puteti da si voi ??????
8 noiembrie 2021, 08:45
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Pentru schimbările de la Inspectoratul Școlar dle primar, vă spun sincer acum, au fost făcute de comun acord. Deci, am avut o discuție eu și cu dna Macovei înainte ca aceste schimbări să se fi produs. Asta ca să știți ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9448 lei
USD
Dolarul SUA
4.7348 lei
CHF
Francul elveţian
4.9342 lei
GBP
Lira sterlină
5.7408 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4944 lei
XAU
Gramul de aur
274.8111 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2354 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2560 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6859 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6647 lei
Vremea
astăzi
Botosani
26.6 o C
Dorohoi
24.1 o C
Bucecea
24.7 o C
Darabani
23.5 o C
Saveni
24.3 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.