Top News
Ada Macovei aproape ”exmatriculată” de la Inspectoratul Școlar, adversarii politici și din sistem au făcut coadă să o „ajute”

Șefa educației botoșănene ar urma să fie schimbată din fruntea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Ada Macovei ar urma să fie înlocuită după unele negocieri strict politice și în care tocmai propriii colegi de partid au cedat. În cadrul discuțiilor care au fost purtate între liderii PNL și PSD de la Botoșani, una dintre instituțiile vizate a fost tocmai Inspectoratul Școlar.

 

Social-democrații ar fi fost fermi în solicitările pe care le-au avut și au pretins cedarea de la PNL la PSD a posturilor de adjuncți ai IȘJ Botoșani în schimbul rămânerii postului de inspector școlar general la liberali, dar cu o condiție: funcția să fie ocupată de altcineva decât Ada Macovei.

 

Mai mult, ar fi contat extrem de mult în decizia care a fost luată de liberali și faptul că o delegație formată din profesori și părinți, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu, ar fi ajuns inclusiv la Ministrul Educației.

 

Asemenea primului mandat, și în al doilea, Ada Macovei a avut parte de o sumedenie de plângeri și reclamații exact de la oamenii din sistemul pe care a susținut de multe ori că a încercat să-l reformeze.

 

S-a convenit până la urmă ca modificările din structura de conducere a Inspectoratului Școlar Județean să fie operate la finalul anului de învățământ, pentru a nu bulversa sistemul educațional județean.  

 

După numirea altui inspector școlar general, Ada Macovei ar urma să-și preia postul de profesor metodist la Casa Corpului Didactic (CCD) în urma concursului pe care l-a promovat spre sfârșitul lunii ianuarie, anul acesta

 

loading...
INTENȚIA care a împărțit părinții în două tabere - Uniformele școlare obligatorii sau nu, la toate școlile din Botoșani? Ada Macovei: Poate cineva va reuși vreodatăVIDEO
PNL și PSD, negocieri la sânge pentru împărțirea posturilor de directori: cereri grele de la social-democrați, unii liberali se îmbolnăvesc sau își pregătesc alte posturi

 

La peste 30 de grade în stradă! Protestatari percheziționați de jandarmi, „negocieri” cu șefii județului:  Promisiunile nu ne țin de foameFOTO & VIDEO
Pe o vreme caniculară, cu temperaturi de peste 30 de grade, aproape 200 de angajați au ieșit astăzi în Piața Revoluției pentru a-și striga nemulțumirile.
Puțini, dar buni: Liceul dintr-o comună din Botoșani unde aproape toți elevii au luat bacalaureatul - Cheia succesului este echipa
Performanță obținută de elevii unui liceu din mediul rural. Din cei opt candidați înscriși, șapte au promovat examenul și chiar cu note mari.
Când Bahluiul izvorăște din Botoșani - Viorel Ilișoi și-a lansat cartea de interviuri acasă: Problema vieții literare din Iași nu este numai a Iașului, ci a întregii Moldove - GALERIE FOTO
Viorel Ilişoi şi-a lansat la Botoșani cartea ”Viața literară pe Bahlui”, în cadrul generos al Galeriilor de Artă ”Ștefan Luchian” și în prezența unui public numeros.
Tricolorul sărbătorit în centrul orașului cu subsecretar de stat, oficialități și o mulțime de botoșăneni: Să cinstim simbolurile naționaleFOTO & VIDEO
Ca în fiecare an, festivitatea a avut la intersecția străzii Cuza Vodă cu Marchian, zonă denumită drept Piața Tricolorului.
EXCLUSIV: Profesori propuși pentru funcții la Inspectoratul Școlar Județean: Părăsesc instituția jumătate dintre inspectorii susținuți de PNL - LISTA
După modificările aduse în structura de conducere a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani pe parte de inspector școlar general și adjuncți, noi schimbări sunt anunțate pentru începutul săptămânii viitoare.
ASTĂZI: Femeile liberale și-au ales președintele înconjurate de bărbații puternici ai partidului – GALERIE FOTO & VIDEO
Sala Mihai Eminescu a Hotelului Rapsodia a găzduit astăzi de la ora 10:00 conferința de alegeri a structurii de conducere din Organizația Municipală a Femeilor Liberale.Alegerile reprezentantelor doamnelor din municipiu au avut loc cu susținere din partea liderilor PNL Botoșani.
Certat cu mai toată lumea... Iftime începe să dezvăluie motivele plecării lui Croitoru: Chiar din zona asociaților mei
A doua zi după ce Marius Croitoru a semnat cu FC U Craiova 1948, patronul fostei sale formații a început să vorbească despre motivele pentru care tehnicianul nu și-a prelungit șederea la FC Botoșani și care au fost învăluite în mister.
Festival româno-ucrainean pe Pietonalul Unirii, timp de trei zile! Botoșănenii așteptați la spectacole, parade de costume, piese de teatru, dans și expoziții – PROGRAMUL
Manifestațiile au loc grație unui proiect transforntalier România – Ucraina implementat de Primăria municipiului Botoșani și Departamentul pentru Dezvoltare Economică, Ecologie și Eficiență Energetică din cadrul Primăriei Ivano Frankivsk, Direcția Județeană de Cultură și Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Municipală și Regională.
De la Casa Sofian la „catedrala” orașului: CJ-ul dă bani pentru lucrări la mai multe unități de cult – LISTA
Proiectul de hotărâre privind „acordarea de sprijin financiar din bugetul propriu județean pe anul 2022 unor unități de cult din județul Botoșani aparținând cultelor religioase recunoscute în România” va fi supus dezbaterii în cadrul ședinței ordinare de la începutul săptămânii viitoare. 
Loading...
Controale (ne)anunțate la unitățile medicale din Botoșani, amenzi pentru chiul de la serviciu și nereguli la concedii
Mai multe acțiuni de verificare au fost efectuate de către corpul de control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoșani la diferiți furnizori medicali din județ.
Sfinții Botoșanilor - Cum au plâns comuniștii lângă Părintele Paisie Olaru, duhovnicul românilor
Astăzi se împlinesc 125 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari duhovnici ai României, născut într-un sătuc din Botoșani.
Ele sunt fetele din Botoșani care uimesc România cu o cobză și un acordeon – GALERIE FOTO&VIDEO
Muncesc de la vârste fragede, își poartă copilăriile pe nesfârșitele drumuri între școală și studiourile muzicale, însă nu de puține ori munca, talentul, determinarea, bucuria și perseverența nu sunt de ajuns pentru a fi cunoscuți de public.
Prietenie de 100.000 de euro încheiată festiv la Edineț! Asociație din Botoșani primită de oficialitățile moldovene cu mulțumiri și promisiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Proiectul ”CBC Heritage T.E.A.M. Together Everyone Achieves More” a fost finalizat în mod oficial. După conferința de închidere organizată de Asociația B-Right Media la Botoșani, în data de 7 iunie, a urmat activitatea în oglindă din Republica Moldova.„Un proiect frumos la Edineț, un proiect frumos dar sigur, transfrontalier”, a descris pe scurt primarul de la Edineț colaborarea transfrontalieră.
Concurs pentru șefia unei instituții cu toți candidații PICAȚI, s-au făcut de rușine după contestații
Cei doi candidați au susținut la București proba scrisă, însă nu au reușit să obțină punctajul necesar pentru a putea fi admiși.
Loading...
Depozitul de gunoi al județului, la câteva zile până la suspendarea autorizației, directorul de la Mediu în fața deciziei carierei
Imaginile de la Primăria sectorului 1 cu mormane de gunoaie rămase necolectate pe străzile capitalei ar putea să apară și la Botoșani, unde problema majoră care stă nerezolvată la depozitul de la Stăuceni nu pare să fie conștientizată la adevărata-i dimensiune.
Măcel, măcel! / Copiii țipau, țipau oamenii VIDEO S-a lansat documentarul realizat de TVR 1 și Botoșăneanul despre accidentul de la Huțani
Cu 15 zile înainte de data la care se împlinesc 42 de ani de la accidentul de la Huțani, Televiziunea Română a prezentat în premieră documentarul ”Autobuzul morții” realizat de echipele de la ”Adevăruri despre trecut” TVR, producător Raluca Rogojină și de la ziarul Botoșăneanul, redactor șef Gabriela Erdic.
EMINESCU la 133 de ani de la moarte: Mai este Eminescu botoșănean? / Cum a evoluat literatura română? / Îl dăm afară din Cetate sau îi cinstim memoria?
Un omagiu adus lui Eminescu, omagiu care iese din sfera formalismului, din dulceața poetică în care ne-am complăcut zeci de ani. Patru scriitori și doi istorici au răspuns provocării de a vorbi despre Poet.
DEMERS jurnalistic: Botoșăneanul și Televiziunea Română, anchetă comună despre cel mai tragic accident rutier al României, documentarul va fi difuzat pe 14 iunie – VIDEO
Botoșăneanul a demarat în vara anului trecut o investigație privitoare la cea mai mare tragedie rutieră din România, care s-a petrecut la Botoșani. Un demers care a implicat o documentare efectuată de-a lungul a opt luni căruia i s-a alăturat și o echipă a Televiziunii Române coordonată de producătorul Raluca Rogojină.
HALUCINANT: Minoră violată de toți cei trei frați, tatăl ridicat de polițiști alături de băieții săi
Caz șocant petrecut într-o familie din Botoșani. 
Regizorul care, de ziua lui, le dăruiește botoșănenilor nouă ”Eroine” şi poveştile lor nemuritoare - FOTO
Spectacolul a cărui premieră se consumă sâmbătă, 11 iunie, şi duminică, 12 iunie, la Botoşani, readuce Teatrul în prima linie artistică, recompune o rețetă ce părea a fi rătăcită printre multe dureri ale acestui timp, de la pandemie la ruina în care zace și astăzi sediul celei mai importante instituții de cultură a orașului.
Botezatu a plecat cu fruntea sus din inspectorat, nea Vasile! Și a declarat că nu revine. Așa că e ori Ada ori Suruciuc, scoate-l pe Botezatu din ecuație. Întreabă-l pe Șoptică dacă mai are oameni.
15 mai 2022, 21:39
Vai!
11 mai 2022, 15:33
Bine ca a plecat ca ne facea de rusine sa avem ca reprezentant pe tatza asta, din pacate ii va lua locul soferul ei pdlistul Surciuc , analfabetul, alta stea apusa a inspectoratului care o face pe-a desteptul.
9 mai 2022, 19:49
În altă ordine de idei , duduia știa ce-o așteaptă . Participând la emisiunea redacției , a explicat zece minute că șefia ISJ e o funcție politică și-atât ! Deci...Iar faptul că și-a aranjat un bârlog călduț la CCD este o nesimțire specifică ei , marca Ada M. De la ” înălțimea foncției ” a numit comisia care să o evalueze pentru un post într-o instituție subordonată ISJ . Despre ce vorbim ?! Foncția , foncție , coana Ada , coana Ada , trai nineacă pe banii statutul...
7 mai 2022, 14:40
Prezența Adei Macovei în ISJ a fost ilegală de la primul ei mandat ( obținut tot politic , evident , ca și acum ). Potrivit normelor de atunci , seful unui ISJ trebuia să îndeplinescă anumite condiții , printre care să fie titular în învățământul de stat și să aibă o anumită vechime la catedră . Duduia Ada s-a titularizat pe repede - înainte la un liceu particular din Suceava ( gurile rele spun că în timpul anului școlar ) , după care a venit la pretransfer în Botoșani și a luat catedră la trei școli. Tot ” lumea vorbește ” că Ecaterina Andronescu a fost presată să amâne numirea unui șef la ISJ Botoșani până când noua stea a învățământului își aranja situația. De asemenea , nu îndeplinea nici condiția vechimii la catedră , dar , de ! totul e posibil când e vorba de prințesică , nu-i așa ?!
7 mai 2022, 14:26
Și…uite!(sic!
7 mai 2022, 11:56
Decât să fii lăudătorul incompetenței mai vine să-i pune mâna pe carte. Virgulă între subiect și predicat, virgulă înainte de etc., sper din suflet că nu ești cadru didactic! Sau ești printre cei din camarila Fostei! Ce bine sună - Fosta.
6 mai 2022, 08:05
Evident esti vreun "coleg" de suferinta din"echipa"doamnei,constient ca pleci odata cu ea.Verticalitatea in luarea deciziilor v-a lipsit cu desavarsire.Esti inspector general pentru toti, nu doar pentru cei de-ai casei,prieteni,cunostinte,politruci.Cat despre "omul potrivit la locul potrivit",mare eroare!Se lucreaza cu oameni, nu cu marionete!
6 mai 2022, 06:16
Ori ea ,ori Botezatu...,,sunt la fel !! Doar atat are PNL ul ?
6 mai 2022, 02:34
ÎAda Macovei, „Putina”, cum i se spune off the record, „Doamna de fier”, numită laudativ de alții, dar cu mănușa tot de fier, urmează firescul parcurs al persoanei ahtiate de putere, cu dublă personalitate, publică/privată, un mic dictator local căruia dacă îi dai putere faci cea mai mare greșeală. Analogia cu Putin nu e întâmplătoare. La scară macro, dacă această femeie avea puterea, se întâmplau lucruri abonimabile. Profesori, inspectori, directori elevi jigniți și îngenuncheați în întâlniri păarticulare, sper să iasă astea la iveală! Dă-i puterea prostului și vezi ce face cu ea. Acum se retrage în bârlogul pe care și l-a creat la CCD, cu o crasă incompatibilitate în care ea, ca inspector general, numește comisia care să o evalueze ca profesor la CCD. Ce face ea acum? Spală…Putina. Așa sfârșesc oligarhii. Urmăriți rictusul din imaginea publicată, arată duala personalitate a doamnei. Pentru redacție, încercați să luați legătura cu persoane pe care le-a umilit, între patru ochi, în imensul ei birou.
5 mai 2022, 22:50
Când "calci pe cadavre" și îți execuți proprii colegi de partid, la ce sa te aștepți? Politica pumnului în gura nu mai merge, iar perfidia și prostia se plătește ! Mai devreme sau mai târziu.
5 mai 2022, 22:09
Adei, nu i se poate reproșa nimic în acest mandat. Este omul potrivit la locul potrivit. Este drept ca a deranjat: sistemul meditațiilor, sistemul invinuirii elevilor pentru lipsa de empatie a profesorilor, sistemul directorilor care anchetează elevii și ascund sub preș comportamentul profesorilor, sistemul pestriț al celor ce nu își fac orele, etc.
5 mai 2022, 20:06
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25.4 o C
Dorohoi
24.5 o C
Bucecea
24.8 o C
Darabani
24.0 o C
Saveni
24.9 o C
Ştefăneşti
22.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.