Știrea zilei
Ada Macovei, concurs pentru un post la Casa Corpului Didactic: A candidat singură, l-a promovat cu brio - Nu are legătură una cu alta

Inspectorul școlar general de la Botoșani a promovat un concurs pentru un post de coordonare din cadrul Casei Corpului Didactic (CCD) Botoșani. Ada Macovei susține că a arătat interes pentru respectivul post mai degrabă pentru un pas în propria carieră, fără nicio legătură cu funcția din fruntea Inspectoratului Școlar Județean.

Posturile rare din sistemul educațional 

 

Este unul dintre posturile rar întâlnite la Botoșani și anume profesor metodist. CCD Botoșani are patru persoane încadrate pe astfel de funcții. Trei dintre acestea au fost și inspectori școlari:

 

  • Cristina Manolache
  • Elena Filipescu
  • Daniela Biolan
  • Alin Șeucaliuc

 

Iar de joi, 20 ianuarie 2022, Ada Macovei este al cincilea profesor metodist de la Botoșani. Șefa educației botoșănene s-a înscris la concurs alături de Olguța Șchiopu, fost inspector școlar pe învățământ primar, dosarele ambelor candidate fiind declarate admise.

 

Joi a fost programat examenul, însă Olguța Șchiopu nu s-a mai prezentat. Ada Macovei a obținut 46 de puncte la testul de cunoștințe, 49 la cea de interviu, respectiv 19 puncte la analiza și evaluarea CV-ului, fiind admisă cu un total de 114 puncte.

 

 

Ada Macovei a explicat că promovarea concursului nu înseamnă pierderea funcției de inspector școlar general și că ”nu pleacă de la Inspectoratul Școlar”.

 

„Este un concurs care s-a mai organizat acum 10 ani și cine știe când o să se mai organizeze vreodată și atât, nu are legătură una cu alta. Este un anumit număr de metodiști acolo, se mai pensionează cineva, se mai scoate, nu se mai scoate la concurs, e complicat”, a declarat șefa educației botoșănene.

 

Ce face un profesor metodist?

 

„Principala lui misiune este aceea de a organiza cursuri de formare. Deci, ei practic întocmesc documentația de acreditare pentru cursuri, se acreditează la București, după care noi le punem în ofertă, iar profesorii optează pentru participarea la ele. Asta este misiunea lui de bază. El, pe lângă asta, face activități de îndrumare pentru profesori, se fac cursuri pentru cei care susțin grade didactice de pregătire”,

Sorin Luca, director CCD Botoșani

 

Directorul Casei Corpului Didactic mai explică faptul că și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) are un corp de metodiști și anual, toți cei selectați de IȘJ participă la un curs de abilitare la CCD prin care iau la cunoștință despre informațiile și strategiile Ministerului Educației, asemenea unui curs de perfecționare.

 

„Metodiștii la IȘJ se angajează pe un an, selecția se face pe un an. Aici, la CCD, postul este pe durată nedeterminată. Metodiștii sunt evaluatori, când se dă gradul didactic, la ore participă o comisie. În comisia aceea este un metodist al IȘJ care vine și face proces verbal de inspecție și spune dacă respectivul candidat îndeplinește condițiile să participe la examenul de grad”,

Sorin Luca, director CCD Botoșani

 

Postul era vacant de mai bine de doi ani

 

Postul scos la concurs a fost deținut până în toamna lui 2019 de Valerian Țopa, care ulterior s-a pensionat.

 

„Eu așa l-am găsit, liber, când am venit aici. Iar acum l-am scos la concurs prin faptul că proiectele acestea, ale ministerului, în special CRED-ul, ocupă jumătate din timpul celorlalți metodiști. Cei pe care-i avem acum sunt implicați în CRED, au diverse activități pe proiect, care este foarte complex și foarte solicitant. Noi suntem coordonatori la nivel regional, avem toate cele șase județe, avem mereu de comunicat cu experții din județe. Efectiv ne mai trebuie un om care să se implice”,

Sorin Luca, director CCD Botoșani

 

În cazul în care Ada Macovei nu părăsește Inspectoratul Școlar Județean, cel de profesor metodist de la Casa Corpului Didactic ar urma să rămână rezervat, nemaiputând fi ocupat de altcineva.

 

Șefa Inspectoratului Școlar Județean traversează o perioadă mai delicată odată cu aprobarea rețelei școlare pentru anul viitor. În acest context, eventualele presiuni politice pentru funcția pe care o deține nu ar veni neapărat din partea adversarilor politici: „Știți ce se întâmplă, la ce colegi avem în partid, nouă nu ne mai trebuie PSD să ne atace”.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Ada Macovei, după revolta din școli cu planul de școlarizare: Nu există niciun interes personal/ Eu sunt titulară în sistemVIDEO
IȘJ a primit ordin și pentru postul de director de la Casa Corpului Didactic

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Moare și ultima rămășiță PDL-istă din municipiu, fosta casă „portocalie” a fost eliberată! Primăria cu ochii pe partidele „în moarte clinică” – FOTOGALERIE
Partidul Democrat Liberal (PDL), fostul Partid Democrat (PD) a fost un partid politic parlamentar din România. PD a luat ființă în 1993 din fostul Front al Salvării Naționale, când Petre Roman s-a despărțit de Ion Iliescu. Iar PDL în 2007. A dispărut cu totul în 2014 când a fuzionat cu PNL.
OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
POATE DESFIINTEAZA ccd
22 ianuarie 2022, 09:27
La PNL înțelegem ca se poarta. Ai o funcție. Dar hai încă una ca nu se știe.PNL asa face. Aminti-va de Gireada Aneta...era Subprefect și a dat concurs La Primaria Mihai Eminescu...cum au zburat -o...uite ca e asigurata de loc călduț și fără bătaie de cap . Asa și Ada. Cum o zboară...hop. Dar eu ma întreb, nu ar trebui blocate posturile la acele instituții unde managerii permit ca cei care vin la concurs sa și suspende munca și implicit sa blocheze un post? Ma întreb de ce s-a scos postul la concurs dacă se poate și fără? Se vede de la distanta ca e totul aranjat! Da!
22 ianuarie 2022, 00:33
Comisia de concurs? Un inspector școlar general adjunct, fosta directoare de la Grădinița 21, care a picat concursul de directori din toamnă, un director de școală din Botoșani și un director, din alt județ, al unei Case a Corpului Didactic. Cum naiba să pice asta examenul? E o incompatibilitate gravă, ea ca inspector general concurează pe un post în care e evaluată de cei din subordinea sa! În aceeași zi a semnat acte ca inspector general!
21 ianuarie 2022, 23:01
unde este DNA-ul......bataie de joc fata de alti colegi profesori..
21 ianuarie 2022, 18:07
La facut hârtii , că învățământ de calitate nu au făcut unele niciodată. Numai lecții de doi lei pe care a dat numai ai note de 10 la copii. Nu urmărește decât să facă impresie bună ...E mult de discutat. Singurele valori ale unora sunt banii obținuți fără muncă.
21 ianuarie 2022, 08:43
Și unde s-a ținut concursul respectiv ?La sediul PNL ?Vorbește lumea ca Sorin Luca directorul de la CCD ar fi cumnatul lui Soptica, susținătorul Adei Macovei .În ce tara trăim oameni buni ?România educata ! Ferească Dumnezeu ce oameni au ajuns sa ne conducă !
21 ianuarie 2022, 07:56
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9036 lei
USD
Dolarul SUA
4.5570 lei
CHF
Francul elveţian
4.9186 lei
GBP
Lira sterlină
5.4789 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4457 lei
XAU
Gramul de aur
274.4439 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2569 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1404 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3896 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6587 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.7 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-1.2 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.