Ştiri
Până CÂND trebuie depuse listele pentru bursele de merit: Elevii și părinții NU vor face cerere

Dirigintele va putea propune o listă a elevilor cu cele mai bune rezultate la învățătură dintr-o clasă.

Metodologia-cadru privind acordarea burselor școlare prevede, la Articolul 8, că acordarea burselor de merit nu este condiționată de depunerea unei cereri în acest sens.

 

Prin urmare, profesorul diriginte vă înaintă la secretariatul școlii lista cu elevii propuși pentru bursa de merit pe baza mediei generale, în primele 25 de zile calendaristice de la începerea cursurilor anului școlar, scrie Portal Învățământ.

 

În cazul elevilor de clasa a V-a, pentru care sunt luate în calcul rezultatele obținute în primele două module de învățare, lista cu elevii propuși pentru bursa de merit este depusă la secretariatul școlii în primele 15 zile calendaristice ale lunii ianuarie.

 

Art. 7. — (1) Bursele de merit se acorda pentru minimum 30% din elevii din fiecare clasa de gimnaziu și liceu dintr-o unitate de învățământ preuniversitar, după cum urmează:

a) 30% din elevii din fiecare clasa de gimnaziu și liceu dintr-o unitate de învățământ preuniversitar, mai puțin elevii din clasa a V-a și elevii din clasa a IX-a, în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale; în situația în care prin aplicarea procentului de 30% nu sunt cuprinși toți elevii cu medii generale anuale mai mari sau egale cu 9,50, lista vă fi extinsa pentru a-i cuprinde și pe aceștia;

 

b) 30% din elevii fiecărei clase a V-a dintr-o unitate de învățământ preuniversitar, în ordinea descrescătoare a mediilor calculate că medie aritmetica, având doua zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute de elevi pe parcursul primelor doua intervale de învățare din anul școlar în curs; în situația în care prin aplicarea procentului de 30% nu sunt cuprinși toți elevii cu medii mai mari sau egale cu 9,50, lista vă fi extinsa pentru a-i cuprinde și pe aceștia;

 

c) 30% din elevii fiecărei clase a IX-a dintr-o unitate de învățământ preuniversitar, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere în învățământul liceal sau profesional; în situația în care prin aplicarea procentului de 30% nu sunt cuprinși toți elevii cu medii de admitere mai mari sau egale cu 9,50, lista vă fi extinsa pentru a-i cuprinde și pe aceștia;

 

d) elevilor care au obținut premiile I, ÎI sau III la etapele județene ale olimpiadelor școlare recunoscute de Ministerul Educației, conform calendarelor competiționale aprobate prin ordin de ministru, precum și elevilor care fac parte din loturile restrânse de pregătire pentru participarea la olimpiadele internaționale;

 

e) elevilor care au obținut premiul I la etapele naționale ale concursurilor școlare și extrașcolare recunoscute și finanțate de Ministerul Educației, conform calendarelor competiționale aprobate prin ordin de ministru;

 

f) elevilor care au obținut premiul I la etapele naționale ale concursurilor școlare și extrașcolare recunoscute de Ministerul Educației, fară finanțare, conform calendarelor competiționale aprobate prin ordin de ministru;

 

g) elevilor care au obținut medalii de aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice.

 

(2) Listele cu elevii din clasa a V-a beneficiari ai bursei de merit se stabilesc în luna ianuarie a anului calendaristic următor anului în care se obțin rezultatele școlare menționate la alin. (1) lit. b) și se plătesc începând cu luna februarie, pentru drepturile aferente lunii ianuarie, până la sfârșitul anului școlar.

 

(3) Bursele de merit obținute în baza prevederilor alin. (1) se acorda în perioada cursurilor școlare.

 

(4) În cazul în care în clasa există unul sau mai mulți elevi cu media generala anuala/media notelor egala cu a celui de pe ultima poziție din lista beneficiarilor de burse de merit obținute în baza prevederilor alin. (1) lit. a)—c), lista de beneficiari vă fi extinsa pentru a-i cuprinde pe toți cei cu medii egale.

 

(5) În numărul beneficiarilor de bursa de merit nu vor fi cuprinși beneficiarii burselor de excelența olimpica I și ÎI.

 

(6) Prin excepție de la prevederile alin. (3), bursele de merit acordate conform prevederilor alin. (1) lit. d)—g), pentru elevii din clasele terminale ale învățământului liceal și profesional, se acorda începând cu luna următoare obținerii rezultatelor, până la finalul anului scolar, cu condiția că elevul să nu beneficieze deja de bursa de merit/bursa de excelența olimpica.

 

(7) Lista campionatelor naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice, prevăzute la alin. (1) lit. g), vă fi aprobata prin protocol intre Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport, în maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei metodologii; bursele de merit acordate în baza protocolului de mai sus se vor atribui începând cu anul scolar 2024—2025, în condițiile prezentei metodologii.

 

(8) Pot primi bursa de merit doar elevii promovați la toate disciplinele și care au obținut media 10 la purtare, la finalul cursurilor din anul scolar anterior, în condițiile Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările ulterioare.

 

Citește articolul integral AICI

 

(Sursa foto - News Bucovina)

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Peste 450 de elevi din Botoșani au primit certificatele Cambridge English – GALERIE FOTO
Peste 450 de elevi din Botoșani au primit certificatele Cambridge English – GALERIE FOTO

 

 

EXPIRĂ valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins, șoferii îngroziți de prețuri  
Polițele RCA emise de Euroins expiră în trei zile. 
Locuri de joacă pentru copii modernizate de Primăria Botoșani, spații noi înființate în două cartiere – GALERIE FOTO
Petrecerea timpului liber de către copii într-un mod sănătos se află pe lista obiectivelor administrației locale.
Ea este tânăra moartă în accidentul de la Dumbrăveni: Lavinia se căsătorise în urmă cu câteva luni
Cumplitul accident a avut loc noaptea trecută la ieșire din Dumbrăveni.
Sindicaliștii trag semnale de alarmă după sinuciderile din Poliție: Îi duci la psiholog, nu le lași armă de serviciu pe mână
Sinuciderile polițiștilor din data de 30 noiembrie 2023, au stârnit o mare revoltă în rândul specialiștilor.
PROMISIUNI de la Guvern pentru salariații care protestează în frig - VIDEO
În acest moment atât protestele spontane cât și grevele desfășurate de funcționarii din cadrul Casei Județene de Pensii Botoșani (CJP) şi ai Agenției Județene pentru Plăţi și Inspecție (AJPIS) sunt suspendate până la creionarea normativului privind alinierea salarială.
Apă oprită într-o comună de lângă municipiu din cauza unei avarii
Muncitorii lucreză la remedierea avariei.
Se caută bibliotecar la o școală din județ – LISTA locurilor de muncă
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a transmis lista locurilor de muncă vacante la data de 4 decembrie 2023.
Lemne de foc de la Primăria Botoșani pentru zeci de familii
Municipalitatea botoșăneană ajută mai multe familii cu lemne pentru foc pentru a-și încălzi locuințele.
Gata minivacanța: Angajații DSP, hop cu protestele – FOTOGALERIE
După minivacanța de Ziua Națională a României, salariații Direcției de Sănătate Publică (DSP) au ieșit din nou la proteste.
Aparatură modernă promisă pentru nou-născuții de la Maternitatea Botoșani 
Un nou proiect al Consiliului Județean Botoșani a fost aprobat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 
Controale în nordul județului: Amenzi pentru marfă ilegală, zeci de persoane legitimate
Acțiunea desfășurată de polițiști a avut loc în orașul Darabani.
„Blocada’’ a făcut „curățenie’’ în trafic: Amenzi usturătoare și permise suspendate
Polițiștii au descoperit mai multe nereguli în cadrul unei acțiuni organizată împreună cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 
Șase pompieri avansați în grad de Ziua Națională, distincție de la MAI și pentru șeful ISU Botoșani – GALERIE FOTO
 În orice domeniu, recunoașterea muncii depuse este foarte importantă. Acest lucru l-au simțit astăzi șase pompieri, care au primit noile grade.
FILMUL accidentului de la Dumbrăveni: Un șofer a intrat pe contrasens și a lovit frontal un BMW
 În urma impactului, o tânără de 24 de ani a murit.
Elevii cer desființarea intrării separate pentru profesori în toate școlile
Consiliul Național al Elevilor (CNE) au transmis noi solicitări ale școlarilor din toată România.
ACUM: A 11- a zi de protest la „Mavromati”, speranță pusă în Guvern - FOTO & VIDEO
Angajații de la Spitalul Județean „Mavromati” protestează din nou în fața unității medicale.
Peste 3.000 de șomeri la Botoșani: CÂȚI iau bani de la stat
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă ( AJOFM) a transmis rata șomajului de la nivelul județului. 
PROGNOZA meteo pentru ultima lună din an: CUM va fi vremea de Crăciun și Revelion
Meteorologii au publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni.
Grevă generală SUSPENDATĂ la AJOFM Botoșani
Angajații Agenției Județene de Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) își reiau activitatea începând de astăzi, 4 decembrie 2023.
Vine Moș Nicolae: ATENȚIE de unde cumpărați jucăriile copiilor
 Directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) sfătuiește părinții să fie atenți de unde achiziționează cadourile copiilor.
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este inadmisibil ce s-a întâmplat și cer scuze publice din partea organizatorilor, Instituția Prefectului și Garnizoana Militară”,Doina Federovici, președintele CJ Botoșani ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9678 lei
USD
Dolarul SUA
4.5710 lei
CHF
Francul elveţian
5.2353 lei
GBP
Lira sterlină
5.7886 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1189 lei
XAU
Gramul de aur
303.8212 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2566 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3080 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0389 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3741 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2040 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.8 o C
Dorohoi
-5.7 o C
Bucecea
-3.9 o C
Darabani
-6.6 o C
Saveni
-5.7 o C
Ştefăneşti
-0.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.