Ancheta săptămânii
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu

Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.

Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.

Povestea concursului

 

Concursul a avut loc în ultimele zile ale anului trecut, cu câteva ore înainte de Revelion.

 

Botoșăneanul a relatat despre anumite nereguli care au reieșit la o simplă vizualizare a documentelor: S-a rupt partitura!? Directorul Filarmonicii a fost demis, e pe cale să fie lăsat și fără postul câștigat pe la sărbători

 

Sesizarea îi vizează pe fostul manager interimar, directorul adjunct, contabilul șef și un inspector de resurse umane, persoane care prin exercitarea atribuțiunilor de serviciu ar fi încălcat unele prevederi legale concretizându-se, în opinia reprezentanților municipalității, fapte cu caracter penal pronunțat.

 

Faptele pentru care a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Județean ar fi de luare de mită, abuz în serviciu, dar și neglijența în serviciu.

 

Auditul intern a avut loc la Filamonica Botoșani în primăvara acestui an și a avut mai multe obiective printre care verificarea modului în care s-a organizat concursul pentru postul de concert maestru în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

Totodată, ar fi fost făcute verificări și referitoare la modul în care a fost respectat contractul de management al fostului manager interimar.

 

Auditorii ar fi consemnat că examenul pentru postul de concert maestru a fost organizat fără a exista aprobare din partea Consiliului Local pentru o transformare de grad. Iar la concurs s-a înscris chiar managerul care a semnat pentru organizarea concursului, după care și-a luat câteva zile libere. Al doilea candidat a renunțat să mai participe la prima probă.

 

Ar fi existat suspiciuni și cu privire la condițiile de participare deoarece ar fi corespuns fidel cu vechimea în muncă și funcția de artist instrumentist ale managerului interimar.

 

Acest aspect ar fi îngrădit dreptul altor persoane să participe la examen.

 

Concursul a fost câștigat de fostul manager care ar fi fost numit pe funcția de execuție de concert maestru printr-un act adițional la un contract de muncă suspendat prin dispoziție de primar în septembrie 2021, atunci când a preluat conducerea instituției de cultură.

 

Ori auditorii au considerat nelegală încheierea unui act adițional la un contract de muncă suspendat.

 

 

Suspiciuni de mită la concertele de Crăciun

 

 

Fapta de luare de mită ar fi reieșit în urma plății unor onorarii către colaboratori ai orchestrei Filarmonicii de Stat.

 

Fostul manager ar fi majorat onorariile pentru trei colaboratori care aveau contracte pentru „Concertul de Crăciun” care a avut loc în 22 decembrie 2021, de la 550 la 1.000 de lei.

 

Unul dintre colaboratori ar fi recunoscut în fața controlorilor financiari că a primit suma de 1.000 de lei, cu condiția să înapoieze managerului 500 de lei. Ceilalți colaboratori nu ar fi fost intervievați de auditori.

 

Pe aceste considerente comisia de audit ar fi înaintat un raport Primăriei în vederea sesizării organelor de cercetare penală.

 

Plângerea a fost înaintată la sfârșitul lunii aprilie din acest an.

 

Poliția și-a declinat competențele

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean confirmă înregistrarea sesizării care îi vizează pe salariații de la Filarmonica Botoșani.

 

„A fost înregistrată o astfel de sesizare la nivelul instituției noastre, însă a fost înaintată către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, pentru soluționare, întrucât competența pentru cercetarea acestor fapte aparține procurorului”,

agent prinicpal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Cercetările vor fi astfel efectuate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru a se stabili gradul de vinovăție al persoanelor bănuite de fapte penale. Două dintre acestea au sau au avut funcții de conducere.

 

loading...
Scandal de plagiat la concursul pentru funcția de manager la Filarmonică, un candidat a fost eliminat
LOVITURĂ de teatru la Filarmonică după analizarea contestației

 

E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
TRAGEDIA de la Huțani reprodusă după 41 de ani! Cât de pregătit e Botoșaniul să intervină la un accident de o asemenea amploare? – VIDEO 
Seria articolelor privitoare la cea mai mare tragedie rutieră a României se încheie cu un exercițiu de imaginație. Colonelul Decebal Muraru, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga”, a participat alături de Botoșăneanul la acest demers după un salt în trecut, pornind de la momentul în care s-a aflat de accident. 
Afaceri cu șomeri anchetate de Poliție și Agenția de Integritate, angajați de la AJOFM prinși în morișca subvențiilor
Polițiștii botoșăneni desfășoară o anchetă care vizează modul în care mai multe societăți comerciale și o organizație neguvernamentală au încercat, și unele chiar au și reușit, să obțină subvenții de la bugetul de stat și cel european prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE
Aproape 42 de ani trecuți din ziua accidentului de la Huțani nu au fost nici pe departe suficienți pentru ca Virgina Varvarei, astăzi pensionară, să uite clipele îngrozitoare prin care a fost nevoită să treacă. Povestea acesteia este probabil cea mai tulburătoare dintre toate cele ale supraviețuitorilor pe care Botoșăneanul a reușit să îi găsească și să îi intervieveze.
”Șoferii iadului”, vinovații de serviciu în ”epoca de aur”: Mergeai non-stop până picai, mai ațipeai... / Când porneai motorul scotea o fumăraie că autogara nu se mai vedeaVIDEO & FOTOGALERIE
Despre modul inuman, un veritabil atentat la siguranța vieții, în care se circula în perioada comunistă...
Șoferul din autobuzul groazei a murit sub ochii soției și a lăsat orfani trei copii, două amenzi – singurele pedepse pentru 48 de morți
Cea mai mare tragedie rutieră din istoria României a avut eroul său negativ. Pentru că în comunism sistemul nu putea fi decât perfect, cei care greșeau erau doar oamenii. Chiar dacă, atunci când vorbim despre șoferi de exemplu, erau nevoiți să circule cu autobuze vechi, pline de improvizații și cu anvelope noi, dar cu defecte de fabricație.
OMAGIU adus după 41 de ani de la tragedia în care au murit aproape 50 de botoșăneni - Troiță ridicată de Consiliul Județean și Primărie – VIDEO
Seria articolelor realizate de publicația Botoșăneanul despre tragedia care a avut loc la Huțani în urmă cu mai bine de patru decenii se aproapie de final. Atât cât s-a putut în condițiile date, am încercat să călătorim într-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat pentru a readuce în atenție accidentul care rămâne pe primul loc în România, în privința numărului ridicat de morți.
Proiectul de managementnu NU este o lucrare stiintifica, deci nu se supune plagiatului. este doar o reteta de succes sau nu , incare uncandidat crede ca il poate implementa pentru bunul mers al unei institutii. Secretariatul comisie de concurs a facut un abuz in functie in forma repetata pentru favorizarea unui amarat de om de casa al PSD. Probabil ca de acum vor curge dosarele penale impotriva celor 4 cocoane din secretariatul comisiei. .....sau cel putin asa ar trebui sa se intample !
1 iunie 2022, 15:19
Înțeleg faptul ca se organizează de atâtea ori concurs la filarmonica pana iese manager definitiv Mirel cel dorit de către partid și papusat de către Sorinel. Astfel spus managerul de drept cred ca va fi impresarul Sorinel, pentru ca Mirel și trompeta vor fi ca de obicei plecați în concerte separate fata de cele ale Filarmonicii din Botoșani.
30 mai 2022, 09:29
Astfel de lucruri se intampla peste tot, ghinionul e ca au fost descoperite la Filarmonica.
30 mai 2022, 09:13
Dacă se dorește un control adevărat, se ajunge până la Sorinel, combinatorul șef, care-și spune și impresar. Dar se poate ajunge și la primaria Botoșani. Care ar suspecta un plagiat a dosarului de concurs pentru funcția de manager, pentru a fi ajurat Mirel. Numai că: 1. Oricine poate să aibă o viziune similară cu a altcuiva. 2. Dosarul așa zis plagiat, nu a devenit vreodată câștigător. 3. Cine și ce pregătire au cei din primarie să constate un plagiat? Asta se numește abuz în serviciu.
30 mai 2022, 08:08
Pe cand un audit si la Muzeul Judetean pentru a descoperi cum Adela Kovacs a ajuns sef de sectie la istorie?
30 mai 2022, 08:06
Cancerul e vechi in Filarmonica Botosani!E bine totusi ca organele abilitate incep sa si faca meseria si sa faca un pic de curatenie.Succes!Dura lex, sed lex.
30 mai 2022, 07:49
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Sunt momente în viața de zi cu zi când e foarte civilizat Marius Croitoru, dar își pierde rezistența asta în timpul meciurilor. Am avut și aici la Botoșani câteva situații, se certa cu presa. Încercam să-l calmez, dar nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9264 lei
USD
Dolarul SUA
4.8175 lei
CHF
Francul elveţian
5.0450 lei
GBP
Lira sterlină
5.8439 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6196 lei
XAU
Gramul de aur
276.7076 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2503 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2481 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3478 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7386 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2003 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6620 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.2 o C
Dorohoi
17.9 o C
Bucecea
18.7 o C
Darabani
17.3 o C
Saveni
18.2 o C
Ştefăneşti
25.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.