Știrea zilei
S-a rupt partitura!? Directorul Filarmonicii a fost demis, e pe cale să fie lăsat și fără postul câștigat pe la sărbători

Raul Chiș își va înceta la sfârșitul acestei luni mandatul de director interimar al Filarmonicii George Enescu Botoșani. Primarul Cosmin Andrei a semnat joi o dispoziție în acest sens.

Adjunctul, favorit să preia conducerea


Raul Chiș (foto stânga, cu mască) fusese numit în funcție pe 16 septembrie 2021, după demiterea lui Mihai Sârbu.


Dispoziția era valabilă până la organizarea concursului pentru ocuparea acestui post, însă nu mai mult de 120 de zile.


La jumătatea lunii ianuarie, edilul șef i-a prelungit mandatul întrucât examenul pentru postul de manager încă nu se finalizase.


Acesta s-a terminat pe 4 februarie, Mirel Manea a fost declarat învingător, însă Raul Chiș a depus o contestație care a fost admisă pe procedură, fără să se ajungă la o reevaluarea propriu zisă a planurilor de management și al interviurilor.


Primăria Botoșani va organiza un nou concurs și până la terminarea acestuia edilul șef a hotărât să numească o altă persoană, posibil Florentin Ruță, director adjunct al instituției.

 

Primăria cere organizarea unui nou concurs pentru postul de concert maestru


Prin dispoziție, Raul Chiș va reveni pe funcția de artist instrumentist vioară grad II.


Raul Chiș nu va rămâne doar fără postul de manager, ci probabil și fără cel de concert maestru.


Aceasta pentru că, în urma unei analize laborioase a serviciului resurse umane, care a fost sesizat de consilierul local Marius Rogojinschi, Primăria Botoșani a cerut Filarmonicii să declare vacant postul de concert maestru grad II întrucât candidatul desemnat câștigător nu s-ar fi prezentat la post.


Iar Raul Chiș nu ar fi putut face acest lucru deoarece avea suspendat contractul individual de muncă pe perioada exercitării mandatului de director.


”Esența este că avea competențe limitate în calitate de manager interimar, una dintre acestea fiind să nu organizeze concursuri pentru posturi pe perioadă nedeterminată, lucru pe care l-a făcut. Putea doar pentru posturi pe perioadă determinată. Apoi, câștigând concursul nu s-a putut prezenta la postul de concert maestru în termenul legal”,


Cosmin Andrei, primar Botoșani.   


Efectiv însă, la concertele Filarmonicii Raul Chiș a luat parte din postura de concert maestru.


Ca atare, noul director are sarcina de a organiza un nou concurs pentru postul de concert maestru.

 

Municipalitatea a depistat un noian de nereguli la concursul din ultimele zile ale anului


Primăria Botoșani a depistat însă mai multe nereguli la concursul care a avut loc în perioada sărbătorilor de iarnă, de la termenele publicării și până la condițiile de înscriere impuse candidaților, inclusiv faptul că un manager interimar nu putea dispune organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post pe perioadă nedeterminată.


Chiar dacă strict legal nu a existat o problemă, Primăria a aflat cu ocazia verificărilor că o angajată a Filarmonicii George Enescu a fost trimisă în comisia de disciplină.


Este vorba tocmai de persoana care s-a înscris inițial la concursul pentru postul de concert maestru la care participa și directorul interimar Raul Chiș și care ulterior s-a retras.

 

loading...
Concurență de înaltă clasă la concursul perlei Primăriei: Doi artiști, unul mai desăvârșit decât celălalt vor să rescrie viitorul instituției – VIDEO
Eleganță, muzică bună și artiști de renume pe scena Filarmonicii ”George Enescu”, la concertul dedicat Zilei Îndrăgostiților – GALERIE FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
POVESTEA medicilor care salvează suflete, în locul autorităților - Aș fi vrut să-mi strângă mâna un oficial, să-mi zică: bravo că ai făcut astaVIDEO
Sunt oameni care trăiesc mai puțin pentru sine și mai mult pentru ceea ce se întâmplă în jur. Botoșăneni cu multe nopți albe și cu sentimentul că reușesc mult prea puțin, într-un noian apăsător de lucruri care funcționează anapoda. Oameni care dăruiesc tot câștigul pentru care muncesc aproape fără oprire.
Nova Apaserv trimite executorii pe urma hoților de apă: Am prins pe cineva, i-am imputat o sumă, el fură în continuare
În doar câteva luni de activitate, de când Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA a fost preluat de Sorin Ciobanu, au fost depistate zeci de cazuri de consum fraudulos de apă.
Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii
Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.
Gelu Graur și Sînziana Secrieru și-au vândut clubul din centrul orașului! Old School preluat de un cunoscut om de afaceri
Decizia de a vinde clubul a fost anunțată și în trecut pe rețelele de socializare, după perioada grea de pandemie în care HoReCa a suferit enorm. A fost concretizată în urmă cu o săptămână.A contat în luarea deciziei și faptul că există o avalanșă de controale la cluburile cu vizibilitate la public, în timp de alte unități, cu mai multe presupuse probleme, sunt verificate arareori. 
Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
DEZVĂLUIRE despre cum ajungi director prin concurs la Botoșani: Există un schimb de plicuri cu unele și cu alteleVIDEO 
”Mi-am luat concediu și am învățat”, ”chiar a fost pe bune, s-a putut înscrie oricine”, ”am luat biografia și am parcurs toată legislația de acolo”. Am enumerat doar câteva dintre explicațiile pe care candidații cu susținere politică la posturile de director la unitățile de stat le dau după promovarea examenelor și obținerea funcțiilor mult dorite. Oficial, bineînțeles... 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
Rezultatul unui concurs depinde de cat de incompetenta si de corupta este comisia de examinare.Ce este de necrezut e faptul ca un director interimar isi aranjeaza concurs si comisie ca sa ajunga concert-maestru.Asta da tupeu! Ce parere au membrii Filarmonicii,,G.Enescu,, din Botosani???
27 februarie 2022, 17:07
O partitura orchestrata de Rogojinschi pe care nu prea o stapaneste. Toate concursurile de la Filarmonica Botosani au avut avizul si semnatura primarului si al Serviciului Personal, iar instanta va dovedi acest lucru. Tovarase Rogojinschi ne explicati ce cautati ieri cu Manea (sclavul dv. si Sorinel) la Restaurantul hoteului Rapsodia ? Pai hai ca va spun eu : faceati trafic de influenta. Si asta in conditiile in care atiincercat sa masluiti un intreg concurs pentru Manea, dar nu v-a mers ! Incepeti sa fitipenibil, dar fiti fara grija : DNA si ANIau inceput sa adune date si informatii....
26 februarie 2022, 21:50
nu mai inteleg nimic. toate concursurile de genul ajung sa fie contestate si reorganizate. atunci de ce se mai organizeaza? nici nu mai stii cine are dreptate
26 februarie 2022, 18:34
Dupa ce termina de bagat nasul in toate instituțiile de cultura din subordinea Primariei, Rogojinschi ar face bine să se mute la CJ. Acolo ar avea mai multă treabă că e mai multe!
26 februarie 2022, 08:53
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Politicienilor le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8849 lei
USD
Dolarul SUA
4.8018 lei
CHF
Francul elveţian
5.0503 lei
GBP
Lira sterlină
5.8119 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5619 lei
XAU
Gramul de aur
273.7366 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2507 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2026 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3448 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7296 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1989 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.4 o C
Dorohoi
22.8 o C
Bucecea
22.9 o C
Darabani
22.3 o C
Saveni
23.2 o C
Ştefăneşti
24.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.