Top News
Visul AUR sfărâmat într-un an: Liderul botoșănean care demisionează misterios – Am avut o discuție cu mine însumi / Plec demn, cu capul sus, nu dat afară

Un an au durat planurile politice de viitor, credința în „marea schimbare” promisă de partid, lupta pentru mărirea electoratului și alte lucruri ce țin de activitatea unui președinte de filialală municipală.

Te iubesc, dar... adio

 

Eusebiu Cilibiu și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Organizației Municipale din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani, printr-o postare pe Facebook.

„Începând de astăzi, din motive personale, politica pentru mine este un capitol închis”.

 

Anunțul vine după o conferință entuziastă de presă în care fostul liberal și-a prezentat „noile achiziții”, printre care și Mihaela Stoiciuc Vasilică. Fostul lider municipal AUR susține că la baza deciziei sale neașteptate se află o serie de motive personale, clasica scuză folosită în general pentru a nu fi dezvăluite adevăratele cauze.

 

„Sunt motive personale, eu le-am spus că ies silențios din partid, nu vreau să spun ce nu mi-a convenit sau ce nu ne-a convenit unii de alții, pur și simplu vreau să petrec mult mai mult timp cu familia. Am văzut clar că nu se poate, fiind angrenați în munca asta de partid nu mai aveam familie, nu mai aveam timp și atunci am zis că mă retrag”,

Eusebiu Cilibiu

 

„Membru de partid, exclus”

 

Fostul președinte infirmă categoric o eventuală solicitare din partea șefilor de la centru de a face un pas în spate, pentru a face loc altei persoane care le-ar fi fost mai pe plac.

Și susține că, dimpotrivă s-a aflat în relații cordiale la ultima întrunire politică care a avut loc la Tulcea.

 

Capitolul AUR pare să-i fi fost deciziv lui Eusebiu Cilibiu care spune adio politicii. Susține că rămâne la profesia lui de bază, cea de inginer specialist de geodezie și cadastru „dar membru de partid exclus”.

Și nu are idee dacă există cineva la acest moment care să-i fi luat locul, înciuda vehiculărilor apărute deja.

 

„Să hotărască ei acolo, nu știu. Nu e stabilit lucrul acesta dar chiar nu mai contează. O să găsească probabil pe cineva și o să meargă înainte pe principiul că e plin cimitirul de oameni de neînlocuit. Nu e ca și cum aș fi inventat eu ceva. Eu până una alta, un an de zile am muncit, am făcut ceva pentru partid. Plec demn, cu capul sus, nu dat afară de cineva”,

Eusebiu Cilibiu

 

„Într-un final apoteotic, politica nu e pentru mine”

 

Nu regretă nici plecarea din PNL, partid pe care l-a părăsit pentru AUR după ce la alegerile generale ar fi fost poziționat de liberali pe un loc neeligibil.

 

„Pur și simplu poate am stat de vorbă cu mine însumi și am considerat că într-un final apoteotic politica nu e pentru mine. Oricum prioritățile mele dintotdeauna au fost: numărul 1 familia, numărul 2 businessul meu și abia pe locul 3 venea politica. S-a demonstrat statistic că, cei care fac politică au prioritate 1 să reușească în sensul acesta, ori eu niciodată nu am pus politica pe primul plan”,

Eusebiu Cilibiu

 

Anul trecut în luna octombrie Eusebiu Cilibiu s-a afișat pentru prima oară alături de membrii AUR de la Botoșani, din postura de președinte al organizației municipale. A făcut-o la Ziua Armatei Române.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
AUR le face cu ochiul liberalilor! Tânăr antreprenor cu „viitor pe liste”, plecare din PNL pentru partidul lui Simion – FOTOGALERIE

 

Scandal cu amenințări și vorbe grele între doi directori de la municipiu - Două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii / Ce pot să-i spun unui securist?
Au fost vorbe grele aruncate în ședința de Consiliu Local între doi aleși de la partide diferite, dar aflate în coaliție de guvernare la nivel național.
USR-iștii au dat năvală în plen și au cerut demiterea șefilor de la Apă, cu ei de față – VIDEO 
Ședința ordinară de Consiliu Județean s-a desfășurat într-o manieră liniștită, fără prea multe intervenții din partea aleșilor și cu voturi majoritate pozitive. Singurul moment mai „culminant” a fost la unul dintre ultimele puncte aflate în dezbatere. 
Ultimul loc la fotbal, primul în afaceri: Elsaco este cea mai profitabilă companie din Botoșani – CLASAMENT
Dacă în fotbal Valeriu Iftime traversează cea mai neagră perioadă din ultimii 10 ani, în business treburile îi merg strună. Săptămâna trecută, la Gala Excelenței în Afaceri, proprietarul FC Botoșani a premiat cele mai performante companii din județ și a început tocmai cu Elsaco Electronic.
FOTOGALERIE Totul până la... carne: Firma cu cea mai mare cifră de afaceri din Botoșani vinde în hipermarketuri și exportă într-o mulțime de țări – CLASAMENT
”Prelucrarea și conservarea cărnii” este obiectul de activitate al SC Doly-Com Distribuție SRL, companie înființată în 2015 care deține mărci precum ”Kravys”, ”Chef de Grill”, ”Chef de Gătit” și ”Ospăț vânătoresC”.
Comisie cu șefi de la CNAIR București pentru un important drum național de la Botoșani – FOTO & VIDEO
Unul dintre drumurile naționale care traversează județul Botoșani a ajuns la final în procesul de modernizare.O comisie amplă cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dar și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a marcat momentul.
Un fost șef de instituție amenințat după un control că va fi aruncat într-o groapă din cimitir – VIDEO
A condus această instituție cu atribuții de control și în prezent face parte din corpul de salariați care efectuează verificări la operatorii economici.
Bugetarii nemulțumiți de salarii s-au încăierat în fața prefectului: Eu trebuie să mă duc după un pensionar de 49 de ani / Haideți să nu intrăm în polemici VIDEO
Comisia de Dialog Social de miercuri, 22 noiembrie 2023 a fost transformată într-un teatru de răbufniri între categoriile profesionale care amenință cu întreruperea totală a activității, cele mai multe de săptămâna viitoare.
Bandă „Kiss & Ride” amenajată pe strada Octav Onicescu din Botoșani – GALERIE FOTO
Este un proiect pilot care este preluat după modelul unei primării de sector din capitală, unde traficul este extrem de aglomerat.
Marea împăcare și nu prea: Andrei și Iftime s-au îmbrățișat la bal și în câteva minute au început iar să se supere – GALERIE FOTO
A XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri, devenit în 2023 Gala Excelenței în Afaceri, a fost săracă în oameni politici. Singurii lideri botoșăneni de partid, de rang înalt, prezenți la eveniment, au fost prefectul Sorin Cornilă și primarul Cosmin Andrei.
Șefii de la Consiliul Județean alături de conducerea Spitalului Mavromati și părintele protopop au inaugurat o spălătorie – VIDEO&FOTO
Este vorba despre spălătoria de la Maternitate care a fost inaugurată cu mare fast după trei luni de lucrări.
Două instituții, un țel comun: Protestele s-au extins pe treptele „fostei direcții a muncii”, pensiile și alocațiile „în pericol” – VIDEO & GALERIE FOTO
Grupul de protestatari de pe treptele instituției din centrul orașului s-a mărit în cea de-a noua zi de proteste.
Candidații AUR pentru Parlamentul European au găsit la Botoșani cel mai curat aer și s-au lăudat cu personalitățile locale – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost un eveniment care s-a desfășurat aproape fără public.Iar asta poate însemna că fie AUR Botoșani și-a pierdut organizatorii, fie în jurul acestui partid nu mai există aceeași simpatie din partea electoratului.
ULTIMATUM de la Județ pentru liberalii de la municipii: În maxim o lună trebuie să vină cu candidații la primăriile Botoșani și Dorohoi, surpriză pe circuit la capitala județului
Biroul Politic Județean (BPJ) a adoptat joi o hotărâre prin care a fixat un termen organizației PNL Botoșani să propună un candidat pentru Primărie. Decizia a fost luată în lipsa președintelui filialei municipale, Cristian Achiței și a prim-vicepreședintelui, Cătălin Flutur, care nu au răspuns convocării.
Femeia din Botoșani care NU trebuie să fie mamă: A născut trei copii cu afecțiuni genetice rare, doi au murit deja
Este vorba despre o familie din județul Botoșani care este monitorizată de serviciile de asistență socială și care trăiește mai ales din donații.
Angajații „exploatați” ai sistemului: 2.200 de lei pe lună, cu muncă peste program dar și în weekend – VIDEO & GALERIE FOTO
O altă formă a Cenușăresei din sistemul public o reprezintă fără doar și poate, angajații acestei instituții.
Medici experți din București în dosarul Alexandra pentru expertiza medico-legală, unul dintre ei solicită examen toxicologic
Dosarul de urmărire penală constituit în urma decesului pacientei Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani intră într-una dintre etapele care ar putea fi decisive pentru anchetatori.
O nouă modă: Sătenii vin până în oraș cu gunoaie de grajd și alte deșeuri și le aruncă prin Botoșani
Montarea unor camere de supraveghere la platformele de colectare, dar și colaborarea cu asociațiile de proprietarii și cu vecinii, au permis companiei de salubrizare a Consiliului Local să descopere un alt fenomen, care se petrece de obicei la periferie.
Tupeu și nesimțire în stare pură: După ce a acceptat demisiile lui Firea și Budăi, Ciolacu îi spală pe amândoi - Nu au avut nicio treabă cu azilele groazei!
La aproape patru luni după ce a demisionat din fruntea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) din cauza scandalului din căminele de bătrâni și i-a acceptat-o pe loc, premierul Marcel Ciolacu îi ia apărarea lui Marius Budăi.
O doctoriță stomatolog din Iași a renunțat la aglomerarea urbană ca să trateze copii la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Va activa la cel de-al treilea cabinet stomatologic școlar deschis în municipiul Botoșani.
Foști capi ai județului, actuali oficiali și asistență numeroasă pentru fostul protopop al Botoșaniului – VIDEO & GALERIE FOTO
Evenimentul a fost creat în jurul părintelui Grigore Diaconu care a devenit cetățean de onoare al municipiului Botoșani, la propunerea viceprimarului Liviu Toma.
Sunt ultimul cetatean cu drept de vot nu doar din tara, ci din lumea asta care ar pune stampila pe AUR sau pe oricare dintre partidele de la care vin diversi politicienii in gruparea lui Simion, insa nu pot sa nu ma amuz pe seama comentariului publicat de catre "Agora". Din majoritatea punctelor sale, sintetizand, reiese o idee clara: fetita de 20 de ani cu gloantele este de neclintit. Indiferent de alegerile si interesele fostului lider de filiala AUR, nu poti, pur si simplu nu poti sa vii si sa cimentezi autoritatea unui copil care abia incepe sa inteleaga provocarile vietii. Fetita sa-si termine studiile, sa lucreze un numar de ani si dupa aceea sa ridice pretentii la nivel politic. Daca domnul Cilibiu, printre altele, a dorit indepartarea pustoaicei din acel rol de coordonator judetean, din punctul meu de vedere a fost o decizie fireasca, incontestabila. N-as ramane deloc surprins ca botosanenii sa o trimita in Parlament anul viitor si sa i se alature lui Calin Balabsciuc in hora balbelor si digresiunilor.
2 octombrie 2023, 19:03
Da bine ca ai plecat, traseistule.Si la PNL megeai doar cand mirosea a ciolan.
28 septembrie 2023, 14:03
Doamna Cilibiu este o ... duoamnă ... care dispărandui-i visul de primăriță de Curtești și/sau deputată AUR Botoșani, papă ciuperci halucilogene. Ea este artizana căderii soțului ei in dizgrație și mai nou în penal. Cilibiu se certa nu demult cu deputatul Gradinaru în centru vechi în fața sediului AUR mai ceva ca romii din vecini. Duoamna lui, expertă în mesaje și barfe ieftine, le-a adus ambilor locul meritat, apoteotic obținut. Iar acum latră și dă vina pe te miri cine crezand că toți în orașul asta sunt proștii și slugile ei.
26 septembrie 2023, 13:10
Indiferent despre ce se petrece, la AUR totul este cu balci. Iata o mostra clara mai sus. Spalatul rufelor in public, pusul poalelor in cap, specialitatile acestui partid, pe langa cele deja cunoscute, de notorietate.
26 septembrie 2023, 12:42
Ma desteptilor, daca o sa va certati de la ciolan continuu, nu va mai voteaza nici draku.....sa fie clar!Nu au ce cauta in AUR, latrai de la alte partide, care se dau fete mari!Afaaara cu traseistii dupa ciolan, vizibitate, oricum prin oamenii promovati la BT, nu aveti nicio sansa!Va calcati pe picioare aiurea, fara ca macar unul sa aiba un discurs pro popor, natiune, biserica, etc. La un moment dat aparu sibo despletita cu parul albastru.....circ complet de neica nimeni...Ati distrus ideea de AUR.
26 septembrie 2023, 10:26
Domnule Cilibiu, ați vrut să păreți cult folosind cuvinte care vă depășesc cu mult vocabularul și chiar înțelegerea, ca sens măcar. Nu v-a ieșit deloc, din contră, ați reușit ca la final să părăsiți ”apoteotic” scena politică, deși ceea ce ați făcut dumneavoastră în AUR a fost mai degrabă activitate de organizație de tineret liberal amestecată cu confuzie, decat politică. Rămane de viu interes dacă ceea ce ați făcut împreună cu soția în AUR Botoșani o să vă urmărească în viitorul apropiat. Succesuri apoteotice
25 septembrie 2023, 21:46
Eusebiu Cilibiu: „Pur și simplu poate am stat de vorbă cu mine însumi și am considerat că într-un final apoteotic politica nu e pentru mine. Din DEX -apoteotic- Care constituie o apoteoză. Iar apoteoza: (La greco-romani) A trece un erou sau un împărat în rândul zeilor. Solemnitate, festivitate prin care un erou sau un împărat era zeificat. Oare ce a vrut sa spună autorul? Că este împarat? Că este zeu/zeificat?
25 septembrie 2023, 21:30
Jurgiu, pe loc repaos!!!
25 septembrie 2023, 21:26
Domnule Jurgiu, sunteți intr- o mare eroare! În primul.ul rand partidul AUR nu face alianta doar cu doua partide, ci cu toate partidele care au aceleași principii și doresc sa se alăture luptei împotriva PNL și PSD. Nu exista președinte local, cu atât mai puțin copresedinti! Exista doar un coordonator judetean, Ariadna Cirligeanu și un coordonator regional, Dl Ichim!!! Sunteți un mitoman irecuperabil! Cat despre domnul Romanescu, ne este prieten, astfel încât nu cred ca am fi avut ceva rău de spus despre el! Sper sa mergeți cât mai departe cu plangerile dumnevoastra, inchipuitule avocat!!! ! Cata încredere sa avem intr- o persoana care este condamnata penal si are ordin de protecție de la propriul copil??? Abia aștept sa va vad ascensiunea politica( mai sus de genunchiul broaștei la care va aflați fizic acum) împreună cu cea a domnului cap de cartof care se viseaza măcar un mandat complet parlamentar !!! Eu zic sa va opriți aici , ca să nu merg eu mai daeparte!!!
25 septembrie 2023, 21:21
Domnul care se semneaza Agora, este domnul pseudo-avocat Marian Jurgiu, cu dosare penale pe rol, mitoman de fel, si frustrat ca nu a reprezentat nimic si nici nu va reprezenta, cel mai probabil, in AUR. El are "examen" pe 13 octombrie, la Tribunalul Botoșani. Mulți ani!
25 septembrie 2023, 20:46
"E usor a scrie versuriCand nimic nu ai a spune"
25 septembrie 2023, 20:42
Ce nu a spus de fapt Cilibiu, cu ce a mințit:1. La Murighiol mai precis, în județul Tulcea, Simion le-a adus la cunoștiință liderilor AUR că partidul AUR o să candideze într-o alianță: "Alianța AUR" din care mai fac parte doua partide, Parridul Alianța Național Țarănistă și Partidul Republican. Și este foarte posibil să mai fie și alte partide. El, Cilibiu, care se credea singur pe plantație, care în lipsa coordonatoarei județene Botoșani se erija ca un lider județean al AUR, a aflat că mai sunt 2 copreședinți ai Alianței AUR iar el e doar coordonator la municipiu. 2. Municipiul Botoșani, coordonat de Cilibiu practic e 0 la capitolul organizare, iar șefii de la București nu au înghițit asta după ce reprezentanții au descoperit că la Botoșani bate vântul. Asta în urma unei descinderi după multe plângeri la adresa lui. 3. Existau destule semnale din județ că a cerut și voalat și direct sume de ordinul a zecilor de mii de lei în schimbul promisiunii că el va hotărâ anumite candidaturi de primari și consilieri locali, ceea ce i s-a dovedit la Murighiol (a câta oară...) că este doar în capul lui. TOATE candidaturile de pe TOATE listele se vor valida DOAR de Bucuresti în cadrul Alianței AUR, nici măcar doar a Partidului AUR. 4. Cilibiu are recent un dosar penal pentru activitati financiare ilegale în AUR. Se vorbește că și-ar fi decontat pe firmele lui cheltuieli făcute de AUR Botoșani din banii organizatiilor locale. 5. O extraordinar de tensionată colaborare cu membrii organizației AUR Botoșani, marginalizarea oricărui nou membru care avea pretenții politice, căpușarea AUR Botoșani cu un mic cerc de finanțatori, yesmani și ceva liberali din găscuța de unde a dezertat. 6. Dorința tot mai vizibilă de a o îndeparta pe coordonatoarea județeană a AUR Botoșani pentru a-i lua locul. 7. Diapreț față de cei doi parlamentari AUR Botoșani. Nemulțumiri la adresa lui Simion pentru apropierea acestuia publica de primarul Romanescu. În mare, astea sunt motivele nu poveștile lui, și aproape oricine din organizația AUR Botoșani poate confirma.
25 septembrie 2023, 20:11
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„De la preluarea mandatului, am pus accent pe colectarea datelor de contact de la consumatori, în vederea corespondării cu aceștia, prin diverse metode, e-mail, mesaje, conturi în aplicație. Am reușit să strângem până în ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.6 o C
Dorohoi
-3.6 o C
Bucecea
-2.8 o C
Darabani
-4.3 o C
Saveni
-3.5 o C
Ştefăneşti
0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.