Top News
PROTEST la Eltrans, șoferii au amenințat că blochează circulația, primarul a venit să-i asculte: Muncim aproape 300 de ore pe lună și luăm 24 de milioane?GALERIE FOTO & VIDEO

Începând cu ora 13:00 toate cele nouă autobuze care se află pe traseu ar fi trebuit să ajungă în fața sediului societății Eltrans și să blocheze circulația în semn de protest față de conducere.

Muncă multă, salarii mici 

 

Așa a sunat în primă fază anunțul privitor la protestul spontan izbucnit astăzi la sediul companiei de transport a orașului. În realitate au ajuns doar două autobuze și doar o parte dintre șoferi și taxatori „cei cărora nu le-a fost frică de șefi”.

 

Per total, nemulțumirile au plecat de la bani, evident. Oamenii sunt nemulțumiți că muncesc prea mult și sunt plătiți prea puțin.

 

„Muncim aproape 300 de ore pe lună și luăm 24 de milioane? Nu există așa ceva în viață. Să punem traficul din oraș, care este foarte aglomerat. Nu ai cu cine să stai de vorbă cu nimeni...(primarul: unde e directorul?). Nu este momentan. Nu se poate la 265 de ore muncite să ai 24 de milioane în mână, eu car oamenii aici, sunt obosit, am trei libere într-o singură lună, deși scrie că am 8 libere și nici alea nu se plătesc măcar”,

spunea unul dintre șoferii care se aflau în curtea societății

 

La Eltrans au ajuns și primarul Cosmin Andrei însoțit de viceprimarul Bogdan Buhăianu. Șoferii de pe autobuze i s-au adresat primarului căruia i-au povestit inechitățile de care au parte având în vedere că nu există un raport corect între munca prestată și veniturile obținute: „pe noi sporul de vechime ne mai salvează, ăla ni-l bagă în salariu, noi ăștia care suntem mai vechi”, mai spunea un angajat nemulțumit.

 

La o societate care nu are sute de salariați, activează patru contabili au mai spus oamenii, și tocmai pe acest principiu ar fi trebuit să fie găsite soluțiile ideale pentru ca salariile aflate în plată să atingă un prag decent.

 

Șoferii de la Urban cu salarii mai mici

 

Viceprimarul Bogdan Buhăianu le-a replicat însă că există alte societăți ale Primăriei unde salariile plătite sunt mai mici decât ale celor de la Eltrans.

 

 

„La Urban Serv foarte greu am ajuns la două creșteri salariale extrem de grele, de la 2.900 de lei brut, cu toate sporurile, astăzi, chiar săptămâna aceasta dl director a reușit să mai crească salariul brut până la un nivel 3.400 – 3.500 de lei, final. Plus bonuri de masă. Mă uit aici la dv. și nu văd niciun venit lunar brut sub suma de 4.000 de lei plus bonuri de masă. Deci, din punctul meu de vedere aveți niște condiții salariale mult peste ceea ce oferă celelalte societăți ale CL”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

Oamenii au explicat însă că doresc ca veniturile pe care le primesc pe fluturașii de salariu să fie calculate corect, în condițiile în care în alte domenii de activitate orele suplimentare spre exemplu sunt plătite dublu iar la Eltrans doar la nivel de 75%. Primarul a cerut ca un contabil să iasă pentru a explica cum s-a ajuns la procentul de 75% pentru orele suplimentare, însă doamna care a ajuns afară nu a reușit să ofere o motivație concretă.

 

La final, decizia a fost ca oamenii să aștepte instalarea noului Consiliu de Administrație care va avea loc în data de 26 octombrie 2021 și ulterior numirea unui director interimar care se fie implicat în rezolvarea tuturor problemelor care există la Eltrans.

 

 

 

„A fost un protest spontan din cauza unei lipse de dialog cu conducerea pe care nu am găsit-o nici astăzi aici. În ultimul timp nu este condusă societate comercială, nu realizează venituri așa cum ar fi trebuit, având și activitate suplimentară, gestiunea parcărilor cu plată din municipiul Botoșani pe care s-ar bate mulți privați dacă ar fi scoasă la licitație. Tocmai acesta a fost și consiferentul din care în CL am dat activitatea societății Eltrans pentru a o ajuta în această perioadă grea, de tranziție, după ce am scos tramvaiele și efectuăm transportul cu niște autobuze pe care tot această conducere a societății le-a contractat la un nivel foarte înalt care grevează pe toate veniturile societății și din acest motiv ajung salariații să se plângă de salariile mici”

Cosmin Andrei, primar

 

Situația actuală poate fi corectată, a continuat primarul inclusiv cu modificarea organigramei prin care să fie mai mulți angajați pe teren și mai puțini la birouri. Însă pentru asta a cerut să fie lăsat să facă treabă și din punct de vedere politic: „Până acum toate hotărârile luate pentru această societate au fost atacate de cei de la PNL pentru că nu le-au convenit persoanele puse în conducerea societății”.

 

De asemenea, Cosmin Andrei a mai spus că veniturile societății ar fi putut fi crescute și astfel s-ar fi putut discuta și despre majorări salariale.

 

„Cu siguranță cel puțin nivelul pe care-l avea societatea care gestiona înainte parcările, acum 8 ani de zile. Nu realizează nici măcar acele venituri, nu ridică banii din parcometre, nu verifică parcările. Nu sunt blocate mașini, nu sunt ridicate mașini și invocă tot felul de argumente. A fost o presiune foarte mare pe societatea Eltrans să ridice măcar mașinile abandonate, lucru care nu s-a întâmplat și tot timpul a fost protejată conducerea cu ajutorul celor din CL. Atunci când am încercat o schimbare au atacat prin prefect toate hotărârile noastre”,

Cosmin Andrei, primar

 

Victor Ivănescu, directorul Eltrans, nu se afla la serviciu la momentul protestului.

loading...
Șefii provizorii de la Eltrans votați secret  într-un peisaj de chiul politic și un spectator atent – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Un primar a răbufnit la alegerile femeilor din PNL: Ada Macovei nu trebuia schimbată/ Noi suntem cam pe undeva pe nicăieri VIDEO cu replica lui Costel Șoptică
Un primar a ținut să ia cuvântul la conferința de alegeri a Organizației Județene a Femeilor Liberale. Și a atras atenția încă de la început că va avea un discurs „mai atipic”.
Primar nou într-o comună: a candidat la Consiliul Local și a ajuns la... Primărie
Administrația publică de la Blândești s-a deblocat astăzi după o nouă ședință a Consiliului Local la care au participat liderii județeni ai PNL și PSD, deputatul Costel Șoptică, respectiv președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.
PROTEST eșuat la Botoșani, împotriva prețurilor uriașe la carburanți: Doar noi, ăștia suntem săracii orașului VIDEO & GALERIE FOTO
„Pe Facebook aveam o participare de vreo 200 de persoane și chiar eram îngrijorată că nu ne ajung pancartele”, explica una dintre organizatoarele protestului anunțat în 30 iunie în toată țara, și implicit la Botoșani.
La peste 30 de grade în stradă! Protestatari percheziționați de jandarmi, „negocieri” cu șefii județului:  Promisiunile nu ne țin de foameFOTO & VIDEO
Pe o vreme caniculară, cu temperaturi de peste 30 de grade, aproape 200 de angajați au ieșit astăzi în Piața Revoluției pentru a-și striga nemulțumirile.
Puțini, dar buni: Liceul dintr-o comună din Botoșani unde aproape toți elevii au luat bacalaureatul - Cheia succesului este echipa
Performanță obținută de elevii unui liceu din mediul rural. Din cei opt candidați înscriși, șapte au promovat examenul și chiar cu note mari.
Când Bahluiul izvorăște din Botoșani - Viorel Ilișoi și-a lansat cartea de interviuri acasă: Problema vieții literare din Iași nu este numai a Iașului, ci a întregii Moldove - GALERIE FOTO
Viorel Ilişoi şi-a lansat la Botoșani cartea ”Viața literară pe Bahlui”, în cadrul generos al Galeriilor de Artă ”Ștefan Luchian” și în prezența unui public numeros.
Tricolorul sărbătorit în centrul orașului cu subsecretar de stat, oficialități și o mulțime de botoșăneni: Să cinstim simbolurile naționaleFOTO & VIDEO
Ca în fiecare an, festivitatea a avut la intersecția străzii Cuza Vodă cu Marchian, zonă denumită drept Piața Tricolorului.
EXCLUSIV: Profesori propuși pentru funcții la Inspectoratul Școlar Județean: Părăsesc instituția jumătate dintre inspectorii susținuți de PNL - LISTA
După modificările aduse în structura de conducere a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani pe parte de inspector școlar general și adjuncți, noi schimbări sunt anunțate pentru începutul săptămânii viitoare.
ASTĂZI: Femeile liberale și-au ales președintele înconjurate de bărbații puternici ai partidului – GALERIE FOTO & VIDEO
Sala Mihai Eminescu a Hotelului Rapsodia a găzduit astăzi de la ora 10:00 conferința de alegeri a structurii de conducere din Organizația Municipală a Femeilor Liberale.Alegerile reprezentantelor doamnelor din municipiu au avut loc cu susținere din partea liderilor PNL Botoșani.
Loading...
Certat cu mai toată lumea... Iftime începe să dezvăluie motivele plecării lui Croitoru: Chiar din zona asociaților mei
A doua zi după ce Marius Croitoru a semnat cu FC U Craiova 1948, patronul fostei sale formații a început să vorbească despre motivele pentru care tehnicianul nu și-a prelungit șederea la FC Botoșani și care au fost învăluite în mister.
Festival româno-ucrainean pe Pietonalul Unirii, timp de trei zile! Botoșănenii așteptați la spectacole, parade de costume, piese de teatru, dans și expoziții – PROGRAMUL
Manifestațiile au loc grație unui proiect transforntalier România – Ucraina implementat de Primăria municipiului Botoșani și Departamentul pentru Dezvoltare Economică, Ecologie și Eficiență Energetică din cadrul Primăriei Ivano Frankivsk, Direcția Județeană de Cultură și Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Municipală și Regională.
De la Casa Sofian la „catedrala” orașului: CJ-ul dă bani pentru lucrări la mai multe unități de cult – LISTA
Proiectul de hotărâre privind „acordarea de sprijin financiar din bugetul propriu județean pe anul 2022 unor unități de cult din județul Botoșani aparținând cultelor religioase recunoscute în România” va fi supus dezbaterii în cadrul ședinței ordinare de la începutul săptămânii viitoare. 
Controale (ne)anunțate la unitățile medicale din Botoșani, amenzi pentru chiul de la serviciu și nereguli la concedii
Mai multe acțiuni de verificare au fost efectuate de către corpul de control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoșani la diferiți furnizori medicali din județ.
Sfinții Botoșanilor - Cum au plâns comuniștii lângă Părintele Paisie Olaru, duhovnicul românilor
Astăzi se împlinesc 125 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari duhovnici ai României, născut într-un sătuc din Botoșani.
Loading...
Ele sunt fetele din Botoșani care uimesc România cu o cobză și un acordeon – GALERIE FOTO&VIDEO
Muncesc de la vârste fragede, își poartă copilăriile pe nesfârșitele drumuri între școală și studiourile muzicale, însă nu de puține ori munca, talentul, determinarea, bucuria și perseverența nu sunt de ajuns pentru a fi cunoscuți de public.
Prietenie de 100.000 de euro încheiată festiv la Edineț! Asociație din Botoșani primită de oficialitățile moldovene cu mulțumiri și promisiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Proiectul ”CBC Heritage T.E.A.M. Together Everyone Achieves More” a fost finalizat în mod oficial. După conferința de închidere organizată de Asociația B-Right Media la Botoșani, în data de 7 iunie, a urmat activitatea în oglindă din Republica Moldova.„Un proiect frumos la Edineț, un proiect frumos dar sigur, transfrontalier”, a descris pe scurt primarul de la Edineț colaborarea transfrontalieră.
Concurs pentru șefia unei instituții cu toți candidații PICAȚI, s-au făcut de rușine după contestații
Cei doi candidați au susținut la București proba scrisă, însă nu au reușit să obțină punctajul necesar pentru a putea fi admiși.
Depozitul de gunoi al județului, la câteva zile până la suspendarea autorizației, directorul de la Mediu în fața deciziei carierei
Imaginile de la Primăria sectorului 1 cu mormane de gunoaie rămase necolectate pe străzile capitalei ar putea să apară și la Botoșani, unde problema majoră care stă nerezolvată la depozitul de la Stăuceni nu pare să fie conștientizată la adevărata-i dimensiune.
Măcel, măcel! / Copiii țipau, țipau oamenii VIDEO S-a lansat documentarul realizat de TVR 1 și Botoșăneanul despre accidentul de la Huțani
Cu 15 zile înainte de data la care se împlinesc 42 de ani de la accidentul de la Huțani, Televiziunea Română a prezentat în premieră documentarul ”Autobuzul morții” realizat de echipele de la ”Adevăruri despre trecut” TVR, producător Raluca Rogojină și de la ziarul Botoșăneanul, redactor șef Gabriela Erdic.
EMINESCU la 133 de ani de la moarte: Mai este Eminescu botoșănean? / Cum a evoluat literatura română? / Îl dăm afară din Cetate sau îi cinstim memoria?
Un omagiu adus lui Eminescu, omagiu care iese din sfera formalismului, din dulceața poetică în care ne-am complăcut zeci de ani. Patru scriitori și doi istorici au răspuns provocării de a vorbi despre Poet.
Din alea 300 de ore scadeti 150, exact cat stati la capat de linie.
13 octombrie 2021, 09:56
4 contabili? lol. In alta ordine de idei, ce-ar fi sa nu mai permita companiilor private care transporta oameni in judet sa adune oameni de la toate statiile de prin oras, pentru a stimula transportul companiei locale? Astfel oamenii ar fi nevoiti sa mearga cu eltrans/microbuzul pana la capat de linie unde se pot imbarca in alt bus care ii duce unde vor in judet. Sau sa faca un hub de genul in zona garii.
12 octombrie 2021, 17:39
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Fiecare antrenor are calitățile lui. Eu pe cei pe care-i aduc încerc să găsesc ceva special. Cred că am nimerit multe lucruri la Mihai, îmi place mult cum relaționează cu jucătorii, că vrea să avem posesie. Eu cer spectacol ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9454 lei
USD
Dolarul SUA
4.8344 lei
CHF
Francul elveţian
4.9860 lei
GBP
Lira sterlină
5.7743 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5733 lei
XAU
Gramul de aur
274.3444 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2073 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2863 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7087 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1997 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6647 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.4 o C
Dorohoi
18.4 o C
Bucecea
18.8 o C
Darabani
17.9 o C
Saveni
18.8 o C
Ştefăneşti
19.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.