Top News
Nu-și strică weekend-ul pentru 100 de vieți! Botoșănenii n-au putut dona sânge pentru victimele din club, Centrul de Transfuzie cu lacătul pe poartă peste 50 de ore - GALERIE FOTO

Apelurile disperate ale medicilor și rudelor celor răniți în tragedia de la clubul Colectiv din București de a se dona sânge nu au rămas fără ecou la Botoșani. O mulțime de botoșăneni au anunțat încă de sâmbătă că vor să doneze sânge pentru victimele incendiului din capitală.

 

Botoșănenii vor să doneze sânge

 

”Pentru toți prietenii mei din Județul Botoșani vreau să ne întâlnim Luni dimineata la Centrul Județean De Transfuzii să ajutăm și noi victimele de la București prin donarea de sânge,să fim și noi alături de acei tineri!!!”, a anunțat Ovidiu Caia, ambulanțier la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA).

Anunțul său a avut ecou imediat, o mulțime de internauți exprimându-și la rândul lor dorința de a dona sânge.

Și unul dintre performerii de la Școala Postliceală prof. dr. doc. Enescu Longinus, care a absolvit vara aceasta, a încercat să mobilizeze botoșănenii pentru a dona sânge... luni.

”Fac apel la cei cunoscuti sa ne întâlnim Luni dimineata la Centrul Judetean De Transfuzii sa ajutam si noi victimele de la Bucuresti prin donarea de sânge,sa fim si noi alături de acei tineri!!! P.S. Nu vreau LIKE-URI, ci confirmari, multumesc de intelegere”, a scris Ionuț Cesane.

Centrul de Transfuzie Sanguină ținut închis până luni

 

După cum se poate observa, atât unul cât și celălalt, au cerut cunoscuților să doneze sânge abia luni. Motivul? Unul cât se poate de simplu: Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani nu are program de lucru în week-end. În timp ce la București s-au făcut eforturi disperate pentru salvarea unor vieți omenești și într-o mulțime de orașe din țară angajații centrelor de transfuzii au venit de acasă pentru ca localnicii să poată dona, la Botoșani conducerea CTS nu s-a obosit să se deplaseze la serviciu nici măcar atunci când viața a peste o sută de români este în joc.

CITEȘTE ȘI:

Ambulanțierii botoșăneni donează sânge pentru tinerii din Clubul Colectiv

 

În țară centrele de transfuzii s-au deschis în week-end special pentru victime

 

Reporterul Botoșăneanul s-a deplasat la CTS Botoșani atât sâmbătă seară, cât și duminică la amiază și de fiecare dată era lacăt pe poartă. Oamenii nu puteau nici măcar să intre în curte pentru a vedea programul de lucru și să afle astfel când pot face totuși donații.

De exemplu, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a decis să organizeze o acțiune specială de donare de sânge, la sfârșit de săptămână, pentru victimele tragediei din clubul bucureștean, fiind mobilizate în acest sens atât instituțiile publice, cât și cetățenii.

Bistrițenii au putut dona sânge sâmbătă, de la 12:00, dar și în cursul dimineții de duminică.

”La prânz, angajații Centrului de Transfuzie din Bistrița au renunțat la ziua liberă când au văzut că în fața instituției zeci de persoane s-au așezat la coadă, să doneze sange”, a relatat ProTV.

Centrul Regional de Transfuzii din Galați a pregătit și a trimis spre capitală, cu ambulanțele, 100 de pungi cu plasma din toate grupele de sânge.

"Cele 100 de pungi cu plasmă pregătite de noi vor ajunge la Centrul de Transfuzii din București și de acolo vor fi distribuite către spitalele unde sunt tratate victimele incendiului de noaptea trecută”, a precizat Camelia Stoichicescu, directorul CTS Galați.

 

Ministrul Sănătății face apel, șefa de la Botoșani nu își strică week-end - ul pentru salvarea a peste 100 de vieți

 

Însuși ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a făcut un apel la români pentru a dona sânge, dar conducerii CTS Botoșani nu i-a păsat, porțile centrului au rămas ferecate. Și-au văzut în continuare de programul lor, de luni până vineri de la 7:00 la 15:00, sâmbătă sau duminica nu se vine la serviciu nici măcar când face apel ministrul Sănătății, nici când în celelalte orașe din țară centrele se deschid în week-end, nici când viețile a peste o sute de oameni depind poate de câteva picături de sânge.

Nepăsarea și lipsa incredibilă de solidaritate vine în condițiile în care Paraschiva Temneanu, șefă de atâția ani la CTS Botoșani, s-a plâns de o sumedenie de ori de lipsa sângeului. Când ar fi putut să-l aibă nu și-a stricat însă week-end – ul ca să vină să colecteze sânge.

CITEȘTE ȘI:

Iarna lasă Centrul de Transfuzie Sanguină fără donatori

FC Botoșani a pierdut întâlnirea cu istoria, calificare risipită încă din minutul 2 – GALERIE FOTO
FC Botoșani a întâlnit joi seară pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League. Meciul s-a disputat pe Stadionul Municipal și s-a terminat cu scorul de 0 - 1.
ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Loading...
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Loading...
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
Da tu te plangi mai rapanos de doctor. Daca ar fi dupa mine v-as trimite direct la gulag in Siberia incompetentii naibii...
3 noiembrie 2015, 01:47
sa faca puscarie si cel care ia, dar si cel care da spaga.salariile sa fie conform duratei de pregatire (BAC + 13 ani), riscului (biologic), stresului si responsabilitatii sociale.programul de lucru sa fie de 40 ore/saptamana ca la toti functionarii.aaa, si fara telefoane la orice ora din zi si din noapte pentru sfaturi, etc.
2 noiembrie 2015, 15:45
Domnule doctor de ce nu respectati legile tarii si atunci cind vine vorba de spaga ???
2 noiembrie 2015, 14:15
pai, ce facem, nu mai respectam legile tarii?!?!asta e programul de lucru, trebuie respectat.munca voluntara se facea in comunism.trebuia sa mergeti la biserica, acolo e deschis si in plus popa munceste gratis.
2 noiembrie 2015, 12:06
Eu sunt de parere ca Ionica e si manelist. Mai lasa-ne bre cu schelambaielile si grijile tale. La munca maaa, la munca.s-a cam terminat cu pomana in presa.
2 noiembrie 2015, 12:03
RUSINE BOTOSANI!!!!!
2 noiembrie 2015, 08:53
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.