Top News
FC Botoșani, eveniment de neuitat în centrul orașului în pragul unui nou început: Așa învață un erou să zboare / Fotbalul este un darVIDEO & GALERIE FOTO

Echipa de conducere de la FC Botoșani a reușit să ridice nivelul de calitate al clubului la începutul unui nou sezon 2022 – 2023, care debutează cu un restart de strategie și de coordonare tehnică.

Un nou început. Mai frumos!

 

Clubul deschide un nou capitol la aproape 10 ani de la accederea pe prima scenă fotbalistică a țării, o perioadă îndelungată în care echipa s-a ermetizat mai degrabă decât s-a promovat, mai ales în ultimii ani.

 

Noua viziune organizatorică și de promovare îi aparține tânărului Octav Dafinoiu, care a ocupat un gol perpetuat mult prea mult în schema de personal a clubului, pe postul de director de marketing.

 

Un tânăr care și-a gândit strategia pe termen lung și în acord cu cerințele tehnologice actuale, care înseamnă noi provocări pentru lumea sportului în care suporterii trebuie să rămână conectați cu echipa chiar și în momentele mai dificile.

 

Probabil că nucleul evenimentului de duminică, 10 iulie 2022, a fost tocmai Octav Dafinoiu, tânărul care a coagulat în jurul său întregul staff administrativ și tehnic și care a reușit să readucă FC Botoșani printre botoșăneni și în inimile lor. Evenimentul, privit pe alocuri cu scepticism, a fost un succes (ne)așteptat și a adunat public numeros, într-un oraș în care oricum prilejurile de sărbătoare de orice fel sunt la nivel minimal.

 

„Ne dorim ca FC Botoșani să fie o organizație de referință în domeniul fotbalului la nivel regional, care promovează și dezvoltă fotbalul în județ și în regiunea Moldovei și care oferă un model de bune practici pentru sport și nu numai”.

Octav Dafinoiu, director de marketing FC Botoșani

 

Un restart la FC Botoșani cu echipament sportiv nou, logo, brand de bere, NFC-uri și alte noutăți.

 

 

Semper altius – Tot mai sus

 

 

„Valorile noastre sunt integritatea, perseverența, pasiunea, cooperarea, fairplay-ul, responsabilitatea, implicarea, deschiderea spre nou și inovație, respectul pentru cunoaștere, dezvoltarea continuă”,

este în continuare mesajul FC Botoșani.

 

 

Ni se explică, așadar, cum clubul parcurge o amplă etapă de înnoire, constând în optimizări de procese interne, precum și rebranding, adică redefinirea prezenței online și diversificarea produselor și a serviciilor oferite suporterilor și fanilor. Acest proiect va fi completat și de consolidarea afacerii, alături de parteneri și de sponsori.

 

Noul logo este reprezentat de un „șoiman” în trei semnificații distincte: cal aprig, om viteaz sau șoim, un concept complex care va caracteriza clubul.

 

În fața botoșănenilor, figura centrală în jurul căreia trăiește și supraviețuiește fotbalul botoșănean a fost evident Valeriu Iftime, adulat și criticat deopotrivă, și totuși omul care până la urmă a reușit să țină conectat orașul de restul țării, prin intermediul acestui sport.

 

 

„Dacă ceva trebuie salutat dintotdeauna în fotbal, trebuie salutați cei care au curaj și care au, să spunem, bunătatea de a cheltui bani în fotbal, pentru binele altora. Pentru că fotbalul nu-l fac nici la mine în sufragerie, cum nu-l face niciun alt patron mare ca noi, în sufrageria lui. Fotbalul este o bunăstare, un dar pentru cei care iubesc cu adevărat acest sport minunat. Fac o rectificare acum, trebuie să spun că proprietarul lui FC Botoșani este compania Elsaco a cărui președinte sunt ei și care lângă mine mai are trei acționari despre care nimeni aproape niciodată nu a spus ce fac și de ce cheltuiesc bani în fotbal”,

Valeriu Iftime, președinte CA FC Botoșani

 

 

A vorbit despre milioanele de euro cheltuite în fotbal alături de cei trei asociați, dar și despre „povestea asta minunată” care merită pe deplin efortul companiei. A explicat că-și dorește un club care să sinergizeze oameni de afaceri de calibru, după modelul orașelor de succes din alte țări în care un meci de fotbal este o sărbătoare a întregii comunități.

 

Pentru că sportul unește oameni.

 

Au fost și invitați care au ajuns la eveniment pentru noul start al FC Botoșani. Printre ei și soția regretatului fotbalist Nicolae Dobrin, cel care în urmă cu aproape patru decenii a jucat și antrenat timp de un an la Botoșani aducând o bucurie de nedescris microbiștilor.

 

„Am venit cu mare dragoste pentru că am fost acum 38 de ani în familia dv. M-ați primit așa cum m-ați primit și în urmă cu 38 de ani, am venit la un eveniment, dar să fiți mândri și fericiți că astăzi (duminică, 10 iulie 2022) este ceva deosebit. Să apreciația sponsorul dv. care, nu mulți mai sunt în țară și peste tot se dărâmă și văd că la dv. se construiește. Este ceva frumos și să mă chemați și când se va inaugura noul stadion”,

Gica Dobrin, soția lui Nicolae Dobrin

 

 

Un alt element care a ridicat ștacheta la FC Botoșani a fost lansarea NFT-urilor care sunt în limbaj de IT jetoane nefungibile sau unități de date unice dintr-un registru contabil informatic cunoscut ca „blockchain”. Sau creații digitale, dacă vreți.

Un concept nou printre cluburile sportive din România și unde FC Botoșani s-a dovedit a fi deschizător de drumuri, deși la acest moment este înțeles probabil doar de cunoscători și mai puțin de publicul larg.

 

În cadrul evenimentului, pe cât de atractiv pe atât de complex, finalul le-a fost dedicat „eroilor” care aduc bucuria suporterilor: jucătorii, staff-ul tehnic, medical și administrativ, toți actorii care-și dau concursul pentru un spectacol fotbalistic de calitate.

 

FC Botoșani s-a relansat cu un „manifesto” dedicat suporterilor și celor care iubesc culorile clubului.

 

„Clubul suntem noi, cu toții. Cu mic și mare, indiferent de statutul social, cu bune și cu rele, cu tot ceea ce avem mai frumos.

 

Clubul este inima comunității, sufletul ei. Aici ne regăsim, trăim împreună emoții de bucurie, dezamăgire, speranță, ambiție, unitate.

Și așa cum piața sau piața civică reprezintă scena comunității, clubul este și el scena orașului. O scenă pe care noi locuitorii și suporterii jucăm alături de eroii noștri. Avem și noi un rol lângă ei, deosebit de important. Îi completam, îi încurajam, îi ajutăm, îi susținem, îi iubim. Suntem împreună un întreg.

 

Ceea ce suntem și ceea ce este în jurul nostru este oglinda noastră.

Să ne acceptăm, să ne cunoaștem, să ne înțelegem și apoi să ne schimbăm în bine!

Să fim mai buni astăzi decât ieri și să nu ne oprim din evoluție!

 

Despre această transformare vorbește noua noastră identitate. Evoluția este rezultatul negocierii și împăcării contrariilor. Omul viteaz, eroul încoronat, este sinergia dintre șoimul agil și calul aprig.

 

Iar "Reușim!" este puterea lui Împreună. Daca nu am reușit, am făcut tot ce a fost omenește posibil. Mâine începem și încercăm din nou. Iar ceea ce am devenit este, oricum, o reușită în sine”.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ACUM: FC Botoșani își prezintă lotul în fața a sute de botoșăneni - FOTO & VIDEO

 

Concurs pentru un post de director ANULAT de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava
Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava care au menținut practic sentința pronunțată în urmă cu jumătate de an de Tribunalul Botoșani.
Doar câteva click-uri și le primești acasă! Cartea & filmul ”Tragedia de la Huțani – cel mai mare accident din istoria României” de vânzare pe un site special creat - VIDEO & GALERIE FOTO
”Tragedia de la Huțani – cel mai mare accident din istoria României” este povestea nenorocirii maxime care a avut loc vreodată pe un drum din România.
Abandonul școlar al copiilor ”stranierilor” combătut cu un proiect de proporții ajuns la jumătate: limba engleză, drumeții, workshopuri de bune maniere și multe altele – GALERIE FOTO
Proiectul european de aproape un milion de euro accesat de Primăria Flămânzi pentru copiii cu părinți plecați în străinătate a ajuns la jumătate. Pe 23 noiembrie, în sala casei de cultură a orașului, care din 2020 este și sediu provizoriu al administrației publice locale, a avut loc conferința intermediară.
Zeci de botoșăneni în Procesiune la Biserica Vovidenia: Rugăciune, evlavie cu sfinte moaște și 1.000 de pachete pentru sărmani – GALERIE FOTO&VIDEO
Creștini cu lumânări în mâini, preoți purtând cu evlavie sfinte moaște, dangăt de clopot și cântări de laudă aduse Maicii Domnului.
Inițiatorul Premiilor Eminescu de la Botoșani a devenit cetățean de onoare al municipiului Iași – FOTOGALERIE 
”Nimeni nu-i profet în țara lui” pare să fie un proverb care se aplică de minune poetului și prozatorului Gellu Dorian. Inițiatorul, în 1991, a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu”, una dintre cele mai importante manifestări culturale din România, care se desfășoară de peste trei decenii la Botoșani, a devenit cetățean de onoare al municipiului Iași. 
Gata propunerea tehnică pentru noul stadion: Tribune integral acoperite, loje pe etaje, 500 de locuri de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO
Firma contractată de Primăria Botoșani pentru realizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru Stadionul Municipal și-a terminat treaba și a livrat instituției propunerea tehnică pentru ridicarea noii arene. Imaginile au fost prezentate joi în premieră la ”Botoșăneanul TV” și dezvăluie o cu totul altă construcție față de cea existentă.
Pe scena de la Botoșani, ministrul Culturii a primit flori de la o directoare a Operei Naționale București – VIDEO & FOTOGALERIE
Înaintea începerii concertului ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, care a avut loc vineri seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor au fost invitații primarul Cosmin Andrei și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.
3 Sud – Est, atmosferă de anii 2000 la Irish Pub, sute de oameni au cântat și dansat cu celebra trupă: Scoateți casetele de la naftalină!VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 300 de botoșăneni, mulți dintre ei aflați la a doua tinerețe, s-au distrat ca în anii de liceu sau de facultate în noaptea de vineri spre sâmbătă la Grand Irish Pub, la concertul aniversar susținut de ”3 Sud – Est”.
Balul afaceriștilor 2022: Businessmanii și politicienii de prim rang, dar mai ales soțiile lor, au făcut parada modei, dar până la urmă au ieșit scântei - GALERIE FOTO
Unii dintre marii oamenii de afaceri din Botoșani, dar și cei cu un volum de business mai redus, însă cu rezultate deosebite în 2021, s-au strâns vineri seară la Cucorăni, la a 29 – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani și care de această dată a avut SC Hidroplasto SRL, compania patronată de Cătălin Silegeanu, partener principal.
48 de oameni morți într-o mlaștină! Cartea ”Tragedia de la Huțani” scrisă de jurnaliștii de la Botoșăneanul, de vânzare la librăria Cărturești 
Botoșănenii, sucevenii, dar și toți românii care vor să afle după 42 de ani povestea celui mai tragic eveniment care a avut loc vreodată pe un drum al țării o pot achiziționa și de la librăria Cărturești. 
Oameni uciși de bacterii, sute de îmbolnăviri și la „Mavromati”: Proiect la Botoșani pentru echipamente noi
La mijlocul lunii octombrie, cinci pacienți au murit în secția de Terapie Intensivă a Spitalul Clinic Județean Mureș după ce au luat o bacterie din unitatea medicală. Sute de infecții intraspitalicești sunt raportate anual și la Spitalul Județean „Mavromati”.
Filarmonica smile: Pagina web a ajuns în anul în care trăim, bannere uriașe prin oraș și... vine ”Simfonia Direcția 5” – GALERIE FOTO
Concertele de excepție organizate toamna aceasta la Botoșani sunt dublate și de inițiative interne cu impact extern la instituția muzicală a municipalității botoșănene.  
JAF armat la un cazino din Iași, o botoșăneancă divă pe Facebook a atacat cu iubitul cu care are un trecut tumultuos – GALERIE FOTO & VIDEO
Două persoane au fost reținute de polițiștii ieșeni după ce au intrat  într-o sală de jocuri și au fugit cu circa 35.000 de lei.Unul dintre ei a intrat în interior cu o cagulă pe față și un pistol cu electroșocuri și a paralizat-o pe una dintre angajate.
Drama mai puțin știută a antrenorului de la FC Botoșani: Atunci, la momentul respectiv, totul era pentru mine pierdutVIDEO
La 44 de ani, actualul tehnician de pe banca FC Botoșani a pregătit deja opt echipe care au evoluat sau încă se mai află în primul eșalon fotbalistic. Aceasta și pentru că și-a început cariera în antrenorat, la echipa de tineret a lui Dinamo București, încă de pe când avea doar 21 de ani.
Concertul celor trei tenori-manageri: unul dintre directori ”s-a supărat” că nu-i vine rândul la cântat și s-a plâns dirijorului și orchestrei – GALERIE FOTO
”Gală de Operă”, așa s-a intitulat spectacolul pe care Filarmonica ”George Enescu” l-a organizat vineri seară la Casa de Cultură a Sindicatelor. Conducerea instituției municipalității botoșănene a ținut să ofere melomanilor și un concert după conceptul celebrelor reprezentații Pavarotti – Domingos – Carreras.
O liceană din Botoșani a pus pe jar Poliția din Botoșani: A „visat” o tâlhărie care nu a avut loc
Au fost două săptămâni în care polițiștii din cadrul Serviciul Investigații Criminale al Poliției Botoșani a efectuat cercetări.Fata de 15 ani a sesizat că mai multe zile consecutiv ar fi fost tâlhărită de doi tineri.
Filarmonica iese în lumea largă: concerte în Veneția, Londra, Glasgow, Cardiff, Dubai și Chișinău - Vorbesc de date concrete, date certeFOTOGALERIE 
La nici patru luni de la învestire, noul manager al Filarmonicii ”George Enescu” a perfectat mai multe înțelegeri prin care instituția municipalității va susține concerte în locuri în care cei mai mulți dintre botoșăneni doar visează să ajungă. 
Autobuz ELECTRIC pe străzile orașului, botoșănenii pot circula GRATUIT: Este un exemplu despre cum va arăta transportul de persoane: VIDEO & GALERIE FOTO
Este un autobuz care se află în teste la Botoșani.Și arată asemenea celor 11 autobuze electrice pe care Primăria urmează să le achiziționeze cu fonduri europene.
Concurs pregătit pentru șefia spitalului orașului, candidații pot vizita unitatea medicală  
Consiliul de Administrație al Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” organizează concurs pentru ocuparea funcției de manager.
Adio, dar lucrez la cabinet: Plecată în PNL, Roxana Țurcanu rămâne consiliera vicepreședintelui ALDE de la CJ – VIDEO 
Plecarea Roxanei Țurcanu din ALDE alături de soțul său și de alți membri ai acestui partid nu va aduce și încetarea colaborării de la Consiliul Județean între fosta lideră pe Botoșani a acestei formațiuni și noul președinte interimar al organizației. 
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9297 lei
USD
Dolarul SUA
4.6851 lei
CHF
Francul elveţian
5.0142 lei
GBP
Lira sterlină
5.7419 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4938 lei
XAU
Gramul de aur
271.1673 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2044 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1935 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4860 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6629 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.8 o C
Dorohoi
-0.9 o C
Bucecea
0.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.