Top News
Eleganță, muzică bună și artiști de renume pe scena Filarmonicii ”George Enescu”, la concertul dedicat Zilei Îndrăgostiților – GALERIE FOTO&VIDEO

Două seri a dedicat Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani pentru a celebra Iubirea. Concertul de Ziua Îndrăgostiților a adus în sala de concert botoșăneni de toate vârstele, de la copii la tineri, de la adolescenți la seniori, cu toții însă purtând în privire scânteia dragostei mai vechi sau mai noi.

Devenit deja o tradiție la Botoșani, Concertul de Ziua Îndrăgostiților i-a adus anul acesta în prim plan pe Paula Seling și Cezar Ouatu, artiști bine cunoscuți publicului, formula fiind completată de unul dintre cei mai talentați și prolifici compozitori ai României, Andrei Tudor, cel căruia i-a revenit și misiunea de a purta bagheta de dirijor.

 

Seara a început cu „This is my song”, melodia scrisă în urmă cu 55 de ani de către Charlie Chaplin și interpretată de Petula Clark, probabil una dintre cele mai cunoscute acorduri pe toate meridianele lumii.

 

Apoi a intrat în scenă Cezar Ouatu. Riguros cu farmec, glumeț cu limite, așa cum îi stă bine unui artist care, deși poposește în lumea muzicii culte, este deseori întâlnit în sfera divertismentului.

 

 

 

 

A oferit publicului o ”Historia de un amor” (C. Almaran), apoi a mulțumit organizatorilor pentru invitația de a cânta alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.

 

”Alături de maestrul Andrei Tudor am mai cântat, dar acum mă bucur să cunosc această comunitate superbă, și anume orchestra Filarmonicii Botoșani. În această seară este vorba despre cel mai important ingredient al existenței noastre, și anume iubirea. Voi aduce cea mai frumoasă coloană sonoră a celor mai iubiți din lume, Romeo și Julieta. Tema se numește A time for us și cred că este o temă de bun augur. Un pic de timp pentru noi…”,

a spus Cezar Ouatu înainte de a interpreta cunoscuta melodie semnată de N. Rota și H. Macini.

 

În aceeași temă a dragostei s-a aflat și următoarea melodie, chiar dacă ea, spune artistul, este ”percepută greșit”. Mai exact, în acel ”mod de a vorbi ușor mafiot”. Dar această piesă, care este tema din filmul ”Nașul”, vorbește ”despre o poveste de dragoste extraordinară”. 

 

Iar publicul a ascultat piesa ”Parla piu piano”, de V. Rota.

 

Au urmat acordurile din ”When I Fall in Love” (V. Young).

 

”Nu avem cum să nu ne îndrăgostim. Iubirea este un ingredient simplu de simțit, doar că acum comunicarea între oameni devine o armă, ne închidem oarecum între noi și nu permitem acestui ingredient să intre în viața noastră. Dar cu astfel de concerte nu avem cum să nu ne îndrăgostim”,

a continuat Cezar Ouatu, recitalul său finalizându-se cu piesa lui P. di Capri, ”Champagne”. 

 

A venit apoi rândul orchestrei să strălucească. ”Cinema Paradiso Suite”, de Ennio Moriccone, a fost popasul muzical de care publicul a avut nevoie înainte de a o întâmpina pe Paula Seling.

 

 

 

 

Purtând o rochie roz în prima seară, în acord cu tema concertului, Paula Seling a plutit de la prima apariție pe scenă și până la ultimele aplauze. Diafană și totuși transmițând forță, fragilă și în același timp strălucitoare, artista obișnuită cu scena și cu publicul de la Botoșani și-a manifestat bucuria de a se afla din nou alături de orchestra Filarmonicii.

 

”Sunt foarte bucuroasă să revin pe această minunată scenă alături de acești muzicieni în seara aceasta, conduși de maestrul Andrei Tudor. Orchestra Filarmonicii din Botoșani a fost pentru mine mereu aproape de suflet, de inimă, am petrecut momente excelente aproape de domniile lor. De aceea cu mare bucurie o să vă cânt”,

a spus Paula Seling. 

 

A început cu un cântec în limba rusă, ”Postoy”, deși a recunoscut că nu știe ”o boabă rusă”.

 

 

 

 

A urmat celebra melodie a lui D. Șostakovici, pe care însă Paula Seling a îmbrăcat-o ”românește”. Pentru că așa a simțit aceste ”cântec surpriză, din muzica cultă, care mă urmărește peste tot. Niște îngeri mi-au spus: trebuie să-l faci, dar dacă îl faci să fie în limba română. Dor în destin… sper că îl veți recunoaște”.

 

O urmat încă o piesă celebră, din anii 70. ”Love Story, o poveste de iubire pentru dumneavoastră”, a spus artista înainte de a interpreta îndrăgita melodie.

 

”Tu nu vezi cerul”, a spus apoi Paula Seling, aducând pe scenă muzica lui Andrei Tudor. ”Am auzit acest cântec la Mamaia, unde eram și eu prezentă cu o compoziție a lui Cristian Faur. Am spus atunci: acest cântec este scris pentru mine, dar e cântat de altcineva”. De data aceasta, pe scena de la Botoșani, l-a cântat chiar Paul Seling, avându-l aproape și pe compozitor.

 

Un moment emoționant, aplaudat la scenă deschisă, a fost interpretarea, tot în limba română, a nu mai puțin cunoscutei lucrări a lui Eugen Doga, ”Dulcea și tandra mea fiară”. Apoi Paula Seling s-a așezat la pian pentru un moment ce poartă semnătura lui Marius Moga, ”Timpul”.

 

 

Sub bagheta lui Andrei Tudor au răsunat acordurile înălțătoare, dar și tandru jucăușe, ale lui R. Rodgers, din ”The Sound of Music”. Publicul a reacționat la fiecare semn al dirijorului, rezultând o interacțiune relaxată, plină de bucurie și confort sufletesc.

 

 

 

 

După un duet Paula Seling – Cezar Ouatu pe muzica lui D. Foster, ”The Prayer”, a urmat un final cu surprize. Bisuri, aplauze, râsete în sală și pe scenă.  

 

 

 

 

Andrei Tudor, născut pe 2 decembrie 1983, în București, studiază pianul de la 4 ani. Cu un palmares impresionant (peste 30 de premii naționale și internaționale), este compozitorul care a semnat orchestrația lucrării ”Oda bucuriei”, interpretată de Andrea Bocelli, sub bagheta lui Eugene Kohn.
 

 

 

 

Tot din copilărie - șase ani – studiază pianul și Paula Seling, primul recital având loc pe când viitoarea artistă avea abia 10 ani. A câștigat numeroase trofee, de la ”Steaua de cristal” (Botoșani , 1995), la Cerbul de Aur (2002). Este absolventă a Universității Naționale de Muzică București (secția Compoziție, Jazz, Muzică Ușoară).Este una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste din România, dar talentul ei a trecut de multă vreme și granițele țării. Puțină lume știe că vocea Paulei Seling se aude pe coloană sonoră a filmului de animație Disney – ”Neînfricata”, dar și că a udblat vocea unui personaj din filmul ”Mașini 2” (”Cars 2”).
 

 

 

 

Cezar Ouatu s-a născut într-o familie de muzicieni, însă marele public din România l-a descoperit odată cu participarea acestuia la Eurovision. Cântă la pian de la șase ani, fiind totodată absolvent cu nota maximă (în 2004) al secției de canto clasic la Conservatorul ”Giuseppe Verdi” din Milano. Debutul se petrecea pe scena Teatrului ”La Fenice” din Veneția, urmând apoi și altele, de la Barcelona și Dresda la San Marino sau Monaco.
 

 

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store

Urmărește-ne și pe Google News

Florentina TONIȚĂ
Concurență serioasă pentru Primărie, o patroană cu afacere „dulce” vrea să cumpere fostul Cinema Luceafărul, dispute în plenul municipal - FOTOGALERIE
Pentru a doua oară consecutiv în ședință ordinară, pe ordinea de zi a plenului municipal a fost introdus proiectul de hotărâre privitor la preluarea, de către Primărie, a fostului cinematograf Luceafărul.
Se cere suspendarea din PSD a tânărului cercetat penal de DNA pentru șantaj la firme private
Cariera politică a tânărului social democrat pare să fie în impas la doar câțiva ani de când și-a început ascensiunea accelerată pe diverse posturi de conducere.
Visul AUR sfărâmat într-un an: Liderul botoșănean care demisionează misterios – Am avut o discuție cu mine însumi / Plec demn, cu capul sus, nu dat afară
Un an au durat planurile politice de viitor, credința în „marea schimbare” promisă de partid, lupta pentru mărirea electoratului și alte lucruri ce țin de activitatea unui președinte de filialală municipală.
Fum, flăcări, fete, motoare turate la maxim și senzații mai ceva ca-n filme, la demonstrația de drift din centrul orașului – VIDEO & GALERIE FOTO
Anvelope încinse, mult fum și un permanent scârțâit s-au putut vedea, simți și auzi astăzi în parcarea fostului magazin Botoșani, acolo unde Asociația Procar Racing a organizat o demonstrație de drift.
Spitalul „Mavromati” caută să angajeze casă de avocatură în procesul pentru cazul Alexandrei Ivanov
Familia Alexandrei Ivanov a solicitat ca Spitalul Județean „Mavromati” să fie constituit în dosar ca parte responsabilă civilmente.
Alegeri la Colegiul Medicilor pentru Comisia de Disciplină: 11 cunoscuți medici de la Botoșani au intrat în cursă – LISTA
Colegiul Medicilor Botoșani organizează în aceste zile alegeri pentru Comisia de Disciplină.
Un director de instituție s-a pensionat, dar nu se dă dus de pe scaunul de șef: Eram cu inima îndoită/ Nu mă interesează latura financiară
Un șef de instituție de la Botoșani și-a depus dosarul de pensie la începutul lunii septembrie a anului 2023. Și a decis să mai rămână încă 12 luni în instituția unde lucrează de peste trei decenii.
MIRACOL la Iași - Copilul aruncat pe geam a ieșit din comă: Acest copil ne-a demonstrat că există speranțăVIDEO
Medicii de la Spitalul Sfânta Maria din Iași au reușit să producă un miracol în cazul băiețelului de 3 ani care a fost aruncat pe geam de propria mamă.
Doi pompieri au căzut din picioare la evenimentul organizat la Săveni – VIDEO&FOTO
O parte dintre militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani au participat la evenimentele organizate de Ziua Pompierilor după ce au ieșit din turele de lucru.
Botoșăneancă internată PATRU luni la „Mavromati” după ce familia „a abandonat-o” în spital: Sumă RECORD cheltuită cu spitalizarea
Pacienta a stat internată pe două secții de la Spitalul Județean „Mavromati” și anume Anestezie și Terapie Intensivă, respectiv Medicală II.
Pompierii și-au sărbătorit ziua în cadru inedit cu oficialități și public extrem de numeros – VIDEO & GALERIE FOTO
La 175 de ani de serviciu în slujba comunității, pompierii de pretutindeni sărbătoresc astăzi, 13 septembrie 2023.La Botoșani evenimentul din acest an a avut un aspect aparte.
Ideea ingenioasă a unui director de la Botoșani: I-a adus pe Mickey și Minnie să conducă elevii la clase – VIDEO&FOTO
O festivitate de deschidere de an școlar care a ieșit din tiparele obișnuite, din punctul de vedere al organizării acestor evenimente în anii care s-au scurs de la Revoluție.
Colegiul „Laurian”, deschidere de an școlar cu oficialități și un afacerist de succes: Nimic să nu ne umbrească chipul FOTO & VIDEO
Festivitatea la Colegiul Național „AT Laurian” a început puțin după ora 9:00, după formatul clasic.
Doi directori PNL de spital și un stareț propuși cetățeni de onoare într-o comună de la capătul județului
Ceremonia de înmânare a diplomelor de cetățean de onoare are loc în aceste momente pe scena pe care este în plină desfășurare „Festivalul Omeniei”, aflat la ediția a XVI-a.
Pacienții botoșăneni pentru care NU există locuri în spitale și care plătesc cu VIAȚA
Numărul botoșănenilor care și-au pierdut viața pentru că nu a existat un pat liber într-un spital de specialitate nu este unul extrem de ridicat.Însă acești oameni ar fi avut probabil o șansă la viață dacă problema care persistă la nivel național de decenii întregi ar fi fost rezolvată de guvernanți.
Salariilor directorilor de școli ar putea crește, lider sindical de la Botoșani: Nu a fost stabilit un termen
Liderii sindicatelor din Educație au avut luni, 4 septembrie 2023, o întâlnire la Guvernul României.
ALERTĂ la Botoșani cu boala „copilăriei”: Părinții REFUZĂ vaccinarea, decizie luată de DSP cu „ecouri” de la minister
La nivelul județului Botoșani a fost declanșată o campanie de informare în rândul părinților pentru a fi convinși să-și vaccineze copiii.
Ultimele clipe ale Alexandrei pe patul de spital - MĂRTURIA tulburătoare a medicului care a încercat să o readucă în simțiri - VIDEO
La ora 7:05 Alexandra a trimis ultimul mesaj. Îi era adresat mamei sale căreia i-a spus: „nu am aer”. Aceste cuvinte au devenit simbolul suferinței unei mulțimi de oameni care au rezonat cu durerea familiei și s-au revoltat în fața unui sistem care, pe alocuri, suferă grav.
Copiii Alexandrei plimbați pe rând cu mașina prin oraș, pentru a putea adormi fără mama lor – VIDEO
Primele declarații familiei Alexandrei au fost făcute luni, 29 august 2029 când au avut loc audierile la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Avocata din Iași angajată de familia Alexandrei a făcut DEZVĂLUIRI după prima zi de audieri: Vor fi chemate multe persoane, inclusiv medici și asistenți
Audierile familiei care au avut loc în cursul zilei de marți, 29 august 2023, la 11 zile de la moartea Alexandrei au durat nu mai puțin de opt ore.
Bai oameni buni, dar la Botoșani inafara de Paula Seling și Dan Ciotoi cu formația Generic nu vrea nimeni sa mai vina. Ne-am saturat sa-i vedem pe aceleasipersonaje.
12 februarie 2022, 10:34
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
La mare, am luat struguri de pe marginea drumului. M-am lăsat păcălit. M-am lăsat păcălit. Știam că mă păcălește” Vasile Trofinov, șeful Serviciului Județean de Metrologie Legală (SJML) Botoșani.& ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9745 lei
USD
Dolarul SUA
4.7430 lei
CHF
Francul elveţian
5.1499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7323 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1651 lei
XAU
Gramul de aur
278.5272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2589 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2860 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9934 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4556 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2033 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6670 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.2 o C
Dorohoi
24.4 o C
Bucecea
22.5 o C
Darabani
22.4 o C
Saveni
25.1 o C
Ştefăneşti
23.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.