Top News
Eleganță, muzică bună și artiști de renume pe scena Filarmonicii ”George Enescu”, la concertul dedicat Zilei Îndrăgostiților – GALERIE FOTO&VIDEO

Două seri a dedicat Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani pentru a celebra Iubirea. Concertul de Ziua Îndrăgostiților a adus în sala de concert botoșăneni de toate vârstele, de la copii la tineri, de la adolescenți la seniori, cu toții însă purtând în privire scânteia dragostei mai vechi sau mai noi.

Devenit deja o tradiție la Botoșani, Concertul de Ziua Îndrăgostiților i-a adus anul acesta în prim plan pe Paula Seling și Cezar Ouatu, artiști bine cunoscuți publicului, formula fiind completată de unul dintre cei mai talentați și prolifici compozitori ai României, Andrei Tudor, cel căruia i-a revenit și misiunea de a purta bagheta de dirijor.

 

Seara a început cu „This is my song”, melodia scrisă în urmă cu 55 de ani de către Charlie Chaplin și interpretată de Petula Clark, probabil una dintre cele mai cunoscute acorduri pe toate meridianele lumii.

 

Apoi a intrat în scenă Cezar Ouatu. Riguros cu farmec, glumeț cu limite, așa cum îi stă bine unui artist care, deși poposește în lumea muzicii culte, este deseori întâlnit în sfera divertismentului.

 

 

 

 

A oferit publicului o ”Historia de un amor” (C. Almaran), apoi a mulțumit organizatorilor pentru invitația de a cânta alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.

 

”Alături de maestrul Andrei Tudor am mai cântat, dar acum mă bucur să cunosc această comunitate superbă, și anume orchestra Filarmonicii Botoșani. În această seară este vorba despre cel mai important ingredient al existenței noastre, și anume iubirea. Voi aduce cea mai frumoasă coloană sonoră a celor mai iubiți din lume, Romeo și Julieta. Tema se numește A time for us și cred că este o temă de bun augur. Un pic de timp pentru noi…”,

a spus Cezar Ouatu înainte de a interpreta cunoscuta melodie semnată de N. Rota și H. Macini.

 

În aceeași temă a dragostei s-a aflat și următoarea melodie, chiar dacă ea, spune artistul, este ”percepută greșit”. Mai exact, în acel ”mod de a vorbi ușor mafiot”. Dar această piesă, care este tema din filmul ”Nașul”, vorbește ”despre o poveste de dragoste extraordinară”. 

 

Iar publicul a ascultat piesa ”Parla piu piano”, de V. Rota.

 

Au urmat acordurile din ”When I Fall in Love” (V. Young).

 

”Nu avem cum să nu ne îndrăgostim. Iubirea este un ingredient simplu de simțit, doar că acum comunicarea între oameni devine o armă, ne închidem oarecum între noi și nu permitem acestui ingredient să intre în viața noastră. Dar cu astfel de concerte nu avem cum să nu ne îndrăgostim”,

a continuat Cezar Ouatu, recitalul său finalizându-se cu piesa lui P. di Capri, ”Champagne”. 

 

A venit apoi rândul orchestrei să strălucească. ”Cinema Paradiso Suite”, de Ennio Moriccone, a fost popasul muzical de care publicul a avut nevoie înainte de a o întâmpina pe Paula Seling.

 

 

 

 

Purtând o rochie roz în prima seară, în acord cu tema concertului, Paula Seling a plutit de la prima apariție pe scenă și până la ultimele aplauze. Diafană și totuși transmițând forță, fragilă și în același timp strălucitoare, artista obișnuită cu scena și cu publicul de la Botoșani și-a manifestat bucuria de a se afla din nou alături de orchestra Filarmonicii.

 

”Sunt foarte bucuroasă să revin pe această minunată scenă alături de acești muzicieni în seara aceasta, conduși de maestrul Andrei Tudor. Orchestra Filarmonicii din Botoșani a fost pentru mine mereu aproape de suflet, de inimă, am petrecut momente excelente aproape de domniile lor. De aceea cu mare bucurie o să vă cânt”,

a spus Paula Seling. 

 

A început cu un cântec în limba rusă, ”Postoy”, deși a recunoscut că nu știe ”o boabă rusă”.

 

 

 

 

A urmat celebra melodie a lui D. Șostakovici, pe care însă Paula Seling a îmbrăcat-o ”românește”. Pentru că așa a simțit aceste ”cântec surpriză, din muzica cultă, care mă urmărește peste tot. Niște îngeri mi-au spus: trebuie să-l faci, dar dacă îl faci să fie în limba română. Dor în destin… sper că îl veți recunoaște”.

 

O urmat încă o piesă celebră, din anii 70. ”Love Story, o poveste de iubire pentru dumneavoastră”, a spus artista înainte de a interpreta îndrăgita melodie.

 

”Tu nu vezi cerul”, a spus apoi Paula Seling, aducând pe scenă muzica lui Andrei Tudor. ”Am auzit acest cântec la Mamaia, unde eram și eu prezentă cu o compoziție a lui Cristian Faur. Am spus atunci: acest cântec este scris pentru mine, dar e cântat de altcineva”. De data aceasta, pe scena de la Botoșani, l-a cântat chiar Paul Seling, avându-l aproape și pe compozitor.

 

Un moment emoționant, aplaudat la scenă deschisă, a fost interpretarea, tot în limba română, a nu mai puțin cunoscutei lucrări a lui Eugen Doga, ”Dulcea și tandra mea fiară”. Apoi Paula Seling s-a așezat la pian pentru un moment ce poartă semnătura lui Marius Moga, ”Timpul”.

 

 

Sub bagheta lui Andrei Tudor au răsunat acordurile înălțătoare, dar și tandru jucăușe, ale lui R. Rodgers, din ”The Sound of Music”. Publicul a reacționat la fiecare semn al dirijorului, rezultând o interacțiune relaxată, plină de bucurie și confort sufletesc.

 

 

 

 

După un duet Paula Seling – Cezar Ouatu pe muzica lui D. Foster, ”The Prayer”, a urmat un final cu surprize. Bisuri, aplauze, râsete în sală și pe scenă.  

 

 

 

 

Andrei Tudor, născut pe 2 decembrie 1983, în București, studiază pianul de la 4 ani. Cu un palmares impresionant (peste 30 de premii naționale și internaționale), este compozitorul care a semnat orchestrația lucrării ”Oda bucuriei”, interpretată de Andrea Bocelli, sub bagheta lui Eugene Kohn.
 

 

 

 

Tot din copilărie - șase ani – studiază pianul și Paula Seling, primul recital având loc pe când viitoarea artistă avea abia 10 ani. A câștigat numeroase trofee, de la ”Steaua de cristal” (Botoșani , 1995), la Cerbul de Aur (2002). Este absolventă a Universității Naționale de Muzică București (secția Compoziție, Jazz, Muzică Ușoară).Este una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste din România, dar talentul ei a trecut de multă vreme și granițele țării. Puțină lume știe că vocea Paulei Seling se aude pe coloană sonoră a filmului de animație Disney – ”Neînfricata”, dar și că a udblat vocea unui personaj din filmul ”Mașini 2” (”Cars 2”).
 

 

 

 

Cezar Ouatu s-a născut într-o familie de muzicieni, însă marele public din România l-a descoperit odată cu participarea acestuia la Eurovision. Cântă la pian de la șase ani, fiind totodată absolvent cu nota maximă (în 2004) al secției de canto clasic la Conservatorul ”Giuseppe Verdi” din Milano. Debutul se petrecea pe scena Teatrului ”La Fenice” din Veneția, urmând apoi și altele, de la Barcelona și Dresda la San Marino sau Monaco.
 

 

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Prefectul Cornilă ÎN DIRECT: Acum nu sunt în cheie electorală / Dar poate candidez la Consiliul Județean VIDEO 
”Trambulină pentru Primăria Botoșani”, aceasta este varianta care se vehiculează în mediul politic local despre Sorin Cornilă și funcția de prefect. Mai exact, primul reprezentant al Guvernului în județ ar fi fost numit în această funcție și pentru a dobândi notorietatea necesară care să îi permită intrarea în bătălia electorală pentru funcția de primar. 
Unul dintre cei mai bogați români a ajuns la Botoșani! Premiat în fața a sute de oameni – FOTOGALERIE
Evenimentul de anvergură al săptămânii a atras la Botoșani înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române dar și oameni din topul celor mai bogați români.
De la ”smash the cake” la ”maternity”: Tânăra care iubește fotografia și care și-a transformat pasiunea în meserie – GALERIE FOTO  
(P) În viețile unor oameni se întâmplă câteodată să fie atrași atât de mult de un obiect, de o activitate, de un hobby încât încet-încet să renunțe la meseria pentru care s-au pregătit ani buni de școală și să-și transforme pasiunea într-o veritabilă ocupație. 
Oboarele de animale desființate la Botoșani, caii și vacile se vând acum pe internet – FOTOGALERIE
Farmecul rural care predomina la Botoșani în primul deceniu de după Revoluție cel puțin începe ușor, ușor să se piardă.Satele botoșănene (și nu doar ele) prezintă acum o imagine a pustiului și a caselor care se pierd în vegetație.
Un cimitir oficial închis, în al doilea se pregătesc 10.000 de locuri de veci! Deținuții băgați la muncă mai bine de jumătate de an: VIDEO & GALERIE FOTO
Cimitirul Pacea a fost oficial închis și deja nu mai dispune de locuri de veci noi. Sunt înhumate doar persoanele care aveau morminte concesionate.La Eternitatea până anul viitor vor fi disponibile mii de locuri de înhumare.
Lansarea cărții ”Fiecare nume are omul lui”, o poveste despre oameni, comunitate, generozitate și o scriitoare ”născută în zodia Soarelui” – GALERIE FOTO
Cel de-al doilea volum al cărții ”Fiecare nume are omul lui” a fost lansat sâmbătă, 10 septembrie, la Casa Corpului Didactic, în prezența a zeci de persoane, de la profesori la elevi, prieteni, iubitori de carte sau admiratori ai autoarei Mihaela Arhip.
Cărarea către Dumnezeu parcă e mai scurtă prin ținutul Botoșanilor - GALERIE FOTO
 Mii de oameni și zeci de preoți în frunte cu Mitropolitul Moldovei sunt așteptațí la sfințírea Bisericii „Sf. Nicolae” din Hlipiceni, pe 15 septembrie Biserica este ctitorie a familiei Sturza, la 1800 Fiul satului, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, are meritul de a fi transformat locașul de cult într-o frumoasă poartă spre rai
Cum a îngenuncheat Regele Charles la picioarele călugărului orb din Botoșani: Am vizitat multe țări, dar de România am rămas mai mulțumit ca în alte părți - FOTO
După moartea Elisabetei a II-a, fiul Charles devine noul Rege al Marii Britanii.
Botoșăneanul DISPĂRUT în pădure căutat aproape o săptămână! Polițiștii iau în calcul și alte piste – FOTO
Căutările bărbatului care a dispărut vinerea trecută în pădurea de la Vorona au continuat pe tot parcursul săptămânii.
Jale în magazinele Penny: Alimente expirate, vitrine frigorifice cu insecte, legume și fructe murdare
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dat amenzi totale de peste 3,5 milioane de lei magazinelor Penny, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care alimente expirate, vitrine frigorifice cu praf și insecte, spații de depozitare neigienizate. Zeci de unități au fost închise de echipele de control.
Laurian, deschidere de an școlar cu oficialități, elevi, părinți, cadre didactice și tot felul de discursuri – VIDEO & GALERIE FOTO
Colegiul Național AT Laurian și-a deschis larg porțile pentru anul școlar 2022 – 2023.
Colegiul „Eminescu” fără sunet: Probleme tehnice la festivitate, îmbrățișări, poze și fete în fustițe – FOTO & VIDEO
Festivitatea de deschidere de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” a fost programată să înceapă la ora 9:00, însă din cauza unor probleme tehnice au fost câteva minute de întârziere. Problemele cu sonorizarea au fost rezolvate abia pe parcurs, ceea ce a făcut ca începutul evenimentului să fie un haos.
Anul școlar deschis și la Colegiul ”Laurian” cu oficiali, șeful ISJ: Educaţia ne oferă instrumentul prin care putem schimba cevaGALERIE FOTO
Copii emoționați cu flori în mâini, profesori căutându-și nu mai puțin emoționați elevii alături de care vor începe o nouă aventură educațională.
MESAJUL unui îndrăgit preot de la Botoșani: Trăiți în lumea reală/ Trag un semnal de alarmă de nu ne vom trezi noi... – VIDEO
Preotul Partenie Apostoaie a transmis astăzi, la finalul slujbei, un mesaj cu prilejul începerii anului școlar.
Poate cea mai mare din mediul rural botoșănean: Aproape 100.000 de euro la Ipotești pentru o parcare cu rigole, copaci și spații verzi – GALERIE FOTO
În centrul comunei Mihai Eminescu se apropie de finalizare probabil cea mai mare parcare din mediul rural botoșănean. Aceasta este construită pe un teren aflat peste drum de Primărie.
TREI zile până la începerea școlii – VESTEA dată la Prefectură de șeful DSP cu privire la situația pandemică – VIDEO
Informarea a fost efectuată în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural care a fost dedicată pregătirilor începutului de an școlar 2022 – 2023.
Se poate și mai rău decât la Botoșani!? Teatrul din Târgu Mureș cere bani populației pentru consolidare de frică să nu cadă clădirea pe actori 
Dacă la Botoșani, în mandatele doi și trei de primar ale lui Cătălin Flutur, s-au obținut de două ori fondurile necesare reabilitării Teatrului Mihai Eminescu, însă primul contract nu a fost dus până la capăt de constructor, iar pentru al doilea firmele participante la licitație au fost eliminate la intervenția autorităților centrale, la Târgu Mureș nu există nici măcar banii necesari. 
Din vară tocmai în iarnă: LPF a reprogramat în decembrie, de Ziua Națională a României, meciul FC Botoșani – FCSB 
Meciul FC Botoșani – FCSB din cadrul etapei a V – a a SuperLigii, care inițial trebuia să se dispute pe 21 august, a fost reprogramat din nou de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF). 
COMUNELE din Botoșani care aproape au scăpat de puturoși, Guvernul le pregătește o surpriză asistaților sociali
La nivelul județului Botoșani, sunt 2.739 de beneficiari ai venitului minim garantat, fiind comune unde există foarte puțini asistați sociali.
Bărbat încătușat de jandarmi după ce i-a înjurat pe funcționarii de la „Finanțe” și a făcut un scandal monstru – GALERIE FOTO
Incidentul a avut loc luni la amiază în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) de la Botoșani.
Bai oameni buni, dar la Botoșani inafara de Paula Seling și Dan Ciotoi cu formația Generic nu vrea nimeni sa mai vina. Ne-am saturat sa-i vedem pe aceleasipersonaje.
12 februarie 2022, 10:34
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Legea taximetriei este mult mai stufoasă, să apuci să prinzi să fii taximetrist, decât un ride-sharing. De exemplu: acela care vine cu o mașină la transport alternativ, legea condiționează să aibă mașină de 15 ani. Pe noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9437 lei
USD
Dolarul SUA
5.0679 lei
CHF
Francul elveţian
5.1569 lei
GBP
Lira sterlină
5.6284 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5391 lei
XAU
Gramul de aur
269.8092 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2578 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2178 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3294 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7421 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2005 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.6 o C
Dorohoi
7.0 o C
Bucecea
9.2 o C
Darabani
5.7 o C
Saveni
6.6 o C
Ştefăneşti
9.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.