Top News
Alexia, la începutul unui drum anevoios! A început partea de recuperare, o clinică din Botoșani și-a oferit serviciile în mod gratuit – VIDEO & GALERIE FOTO

Alexia este cunoscută deja de comunitate dar și de oameni din întreaga țară care au empatizat cu trauma ei.

Este fetița luptătoare care a supraviețuit unui accident rutier nefericit, în urma căruia i-au fost reatașate ambele brațe, după intervenții chirurgicale efectuate în premieră în Europa.

Alexia a început ședințele de recuperare

 

Pentru Alexia începe o nouă etapă lungă și anevoioasă: partea de recuperare medicală. Serviciile medicale pentru acest proces îndelungat au fost oferite familiei Tudose de Monclinic Botoșani.

 

Zi de zi, Alexia va fi ajutată de echipa de medici de la această clinică de recuperare medicală din municipiu să revină la viața dinaintea accidentului rutier, care i-a adus primul obstacol major din viață. O vor ajuta să se recupereze echipa de specialiști din cadrul Monclinic printre care se află Ioana Iftime, medic de recuperare, Radu Malancea, medic de ortopedie și traumatologie dar și Maria Hrihoreanu, kinetoterapeut.

 

„Procesul de recuperare pentru Alexia va fi un proces lung. Deocamdată ne concentrăm pe restul corpului, decât pe cele două brațe, ca să o pregătim încet, încet pe ceea ce înseamnă recuperarea brațelor ei. Deocamdată multă vreme vom face în continuare kinetoterapie și terapii manuale, fără aparatură cu proceduri electrice. Deci, terapie prin mișcare”,

Ioana Iftime, medic de recuperare medicală

 

 

Urmează o perioadă lungă pentru Alexia dar și pentru familia care îi este aproape necondiționat. Pentru că urmările accidentului rutier le resimt deopotrivă atât părinții cât și fratele care s-a aflat în autocar. Cu toții vor avea nevoie de consiliere psihologică pentru a-i putea oferi Alexiei puterea de a lupta, pentru a reveni la o viață care să se înscrie în firesc.

 

„După cum bine știți, nu există prea multe precedente în cazul ei. În general, în recuperare ne facem planul în funcție de obiective. Avem un obiectiv pe o lună de zile, un alt obiectiv pentru trei luni de zile. E un proces de luni de zile cu siguranță, poate de ani chiar. Acum obiectivul nostru este să o întreținem până când scapă de orteze, până când avem undă verde de la medicul ei chirurg să începem efectiv recuperarea pe mâini și pe brațe. Și în continuare o să vedem, mergem pas cu pas. Este o provocare medicală, cu siguranță, ne bucurăm că putem să o ajutăm, încercăm și sperăm să ajutăm și să-i fim alături. Pentru că pașii sunt mici și are nevoie de un mediu sigur în care să fie susținută și protejată”,

Ioana Iftime, medic de recuperare medicală

 

Mona Vrăjitoriu: M-a marcat cazul 

 

Pe Alexia, administratorul Monclinic, Mona Vrăjitoriu a „cunoscut-o” încă dinainte de accidentul rutier. La un Bal al Bobocilor organizat de Colegiul Național AT Laurian la care fetița alături de fratele ei au dansat împreună, entuziaști și frumoși, fără să știe că se vor afla în fața celei mai mari provocări din adolescența lor.

 

„M-a marcat cazul, ca pe fiecare părinte. Dar cel mai mult, când am ajuns acasă fiul meu mi-a spus: mami, știi, fata care a dansat cu fratele ei și ți-a plăcut ție, ea este cea din accident. Chiar mi-a plăcut cum au dansat. Și atunci am stat și m-am gândit și am spus că acest copil are nevoie de o recuperare pe termen lung. Nu e o săptămână, două sau o lună, două. Am discutat cu dna doctor și întreaga echipă și am zis că ar fi bine să ne oferim, iar decizia le-a aparținut părinților și nu în ultimul rând dnei doctor Sidonia Susanu de la Iași”,

Mona Vrăjitoriu, administratorul Monclinic

 

 

Echipa de la Monclinic a decis să susțină în mod gratuit procedurile necesare pentru recuperarea Alexiei Tudose, atât cât va fi necesar pentru ca fetița să poată reveni la normalitate.

 

În paralel, familia a apelat și la un apărător legal pentru a avea reprezentare în instanță, atunci când dosarul penal privitor la accidentul rutier va ajunge la etapa de trimitere în judecată.

 

„Sunt persoana care mă ocup din punct de vedere juridic pentru a reprezenta acest caz în instanță. Am primit o reprezentare din partea familiei și pentru a-i reprezenta în fața presei, respectiv în fața unor anumite clinici medicale cu care urmează să avem de-a face în recuperarea fetei. Este deja un dosar penal pe rol, urmează ca acolo să fie făcute procedurile din partea Parchetului, din partea Poliției, iar noi ca și părți vătămate ne vom face apărările la momentul potrivit, după ce vom ajunge în fața organelor de cercetare penală, respectiv în instanță”,

Marian Jurgiu, reprezentantul convențional al familiei

 

 

Familia Tudose urmează să se constituie parte civilă în procesul penal care va fi deschis împotriva șoferului, în cazul în care se va constata că se face vinovat de producerea accidentului rutier.

Deocamdată, potrivit reprezentantului legal al familiei este prematur să se discute despre cuantumul daunelor materiale sau morale ce vor fi pretinse în instanță, în funcție de durata recuperării medicale pentru Alexia dar și gravitatea traumelor suferite de părinți sau frate.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Întâlnire emoționantă între Alexia și colegii din accidentul de autocar, mărturia Elenei: În două secunde ni s-a schimbat viaţa / I-am văzut mâna şi mi-a fost frică să o iau - VIDEO
Alexia vizitată de medicul care a operat-o: Ne-ați umplut casa cu liniște sufletească FOTOGALERIE
Cu zâmbetul pe buze: Alexia a plecat acasă după o operație în PREMIERĂ în Europa

 

Șeful Poliției Botoșani despre interzicerea accesului copiilor pe rețele de socializare: Pași vor fi făcuți VIDEO
În încercarea de a proteja copiii și de a promova un mediu online sigur pentru ei, există diverse inițiative și propuneri pentru a restricționa sau controla accesul copiilor la rețelele de socializare.
Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu
Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Hotărârea a fost luată vineri după-amiază de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava. 
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
Medicul de la Botoșani care strânge semnături pentru introducerea unei materii în curricula școlară: Noi încercăm...
Ministerul Sănătății va fi solicitat cu privire la o mișcare care se îndreaptă către educația elevilor.
Instituția de la Botoșani care păstrează memoria colectivă a comunității și care stochează aproape cinci kilometri de documente
Este una dintre instituțiile publice de la Botoșani cu mai puțină vizibilitate la public și probabil că nu mulți sunt botoșănenii care-i cunosc existența sau specificul. 
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
9.9 o C
Dorohoi
9.6 o C
Bucecea
8.8 o C
Darabani
8.3 o C
Saveni
10.5 o C
Ştefăneşti
11.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.