Ştiri
Săptămână plină în parohiile din Botoșani: Conferințe, cercuri pastorale, training catehetic, se sfințește și un cimitir

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a făcut publică lista evenimentelor ce vor avea loc în parohiile din Botoșani în perioada 8 – 14 mai 2022.

Numeroase cercuri pastorale începând de astăzi, 8 mai, în bisericile din județul Botoșani. Săptămâna viitoare debutează cu tradiționala Conferință preoțească de primăvară, de data aceasta cu participarea Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul.

 

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, va reveni în Botoșani sâmbătă, când va oficia sfințirea ansamblului cimitir din Parohia ”Sfinții Voievozi” Miron Costin.

 

 

Duminică, 8 mai

 

Biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” Drislea, Protopopiatul Botoșani, găzduiește întâlnirea Cercului pastoral ”Sfântul Nicolae” Trușești, începând cu ora 15.00. În cadrul întâlnirii se va desfășura Taina Sfântului Maslu și va fi susținută conferința cu tema ”Darurile rugăciunii și bucuria liniștii duhovnicești”, de către pr. Terciu Marcel de la Parohia Cucuteni.

 

Tot astăzi, Biserica ”Sfântul Ilie” Manolești Vale, Protopopiatul Botoșani, găzduiește întâlnirea Cercului pastoral ”Sfântul Ilie” Ipotești, începând cu ora 16.00. În cadrul întâlnirii se va desfășura Taina Sfântului Maslu și va fi susținută conferința cu tema ”Rugăciunea în viața creștinului, mijloc de echilibru în societate”, susținător pr. Lăzărescu Vasile de la Parohia Baisa.

 

De asemenea, Biserica ”Sfântul Nicolae” Botoșani, Protopopiatul Botoșani, găzduiește întâlnirea Cercului pastoral ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” Botoșani, începând cu ora 16.00. În cadrul întâlnirii se va desfășura Taina Sfântului Maslu și va fi susținută conferința cu tema ”Muzica bisericească trebuie să îmbie la rugăciune”, susținător pr. Irimia Dan.

 

Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” Vorona Mare, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral Vovidenia Tudora, începând cu ora 16.00. În cadrul întâlnirii se va desfășura Taina Sfântului Maslu și va fi susținută conferința cu tema ”Despre purtarea de grijă a lui Dumnezeu în contextul lumii actuale”, susținător pr. Săftian Dănuț de la Parohia „Sfânta Treime” Tudora.

 

Biserica ”Înălțarea Domnului” Vlădeni, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral Înălțarea Domnului Vlădeni, începând cu ora 16.00. În cadrul întâlnirii se va desfășura Taina Sfântului Maslu și va fi susținută conferința cu tema ”Rugăciunea în viața personală a credinciosului”, susținător pr. Mireanu Ionel Daniel de la Parohia Hrișcani.

 

Biserica Sfântul Dumitru Costești, Protopopiatul Botoșani va găzdui întâlnirea Cercului pastoral Sfântul Apostol Toma Nicșeni, începând cu ora 16.00. În cadrul întâlnirii se va desfășura Taina Sfântului Maslu și va fi susținută conferința cu tema ”Rugăciunea între autosuficiență și comunicare – considerații generale”, susținător pr. Puiu Irinel Constantin de la Parohia Teișoara.

 

 

Luni, 9 mai

 

Protopopiatul Botoșani organizează Conferința preoțească de primăvară cu participarea Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Tema conferinței va fi ”Rugăciunea în viața preotului”.

 

Protopopiatul Dorohoi organizează Ședința lunară cu preoții. În cadrul întâlnirii va fi susținută prelegerea ”Sfântul Simeon Noul Teolog”, susținută de Pr. Butescu Valerică.

 

 

Marți, 10 mai

 

Protopopiatul Botoșani organizează la sediul protopopiatului un Training catehetic cu preoții.

 

Capela Spitalului de Recuperare Botoșani, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral ”Sfântul Spiridon” Botoșani, începând cu ora 17.00. În cadrul întâlnirii se va desfășura Taina Sfântului Maslu și va fi susținută conferința cu tema ”Vindecarea bolilor prin credință”, susținător pr. Cenușă Teodor, preot de caritate la Capela Militară Botoșani.

 

 

Miercuri, 11 mai

 

Biserica Sfântul Gheorghe Șupitca, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral ”Sfânta Treime” Copălău, începând cu ora 16.00. În cadrul întâlnirii se va desfășura Taina Sfântului Maslu și va fi susținută conferința cu tema ”Sfântul Paisie de la Neamț, îndrumător al vieții monahale din Moldova”, susținător pr. Poleucă Mihail Radu de la Parohia Buda.

 

 

Joi, 12 mai

 

Biserica ”Sfântul Antonie cel Mare” Botoșani, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral Sfântul Antonie cel Mare Botoșani, începând cu ora 18.00. În cadrul întâlnirii se va desfășura Taina Sfântului Maslu și va fi susținută conferința cu tema ”Sfânta Scriptură ca rugăciune. Psaltirea în viața duhovnicească a creștinului”, susținător pr. Zaiț Radu de la Parohia ”Sfântul Ioan Iacob” Botoșani.

 

 

Vineri, 13 mai

 

Biserica ”Sfântul Ilie” Icușeni, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral Sfinții Împărați Constantin și Elena Vorona, începând cu ora 9.00. În cadrul întâlnirii se va desfășura Taina Sfântului Maslu și va fi susținută conferința cu tema ”Canonul zilnic de rugăciune în viața credinciosului”, susținător pr. Enache Relu de la Parohia Pancu.

 

 

Sâmbătă, 14 mai

 

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, va oficia sfințirea ansamblului cimitir din Parohia ”Sfinții Voievozi” Miron Costin, comuna Vlăsinești, județul Botoșani, Protopopiatul Săveni.

 

 

loading...
Săptămână plină de rugăciune și conferințe în parohiile județului

 

« »
ANCHETĂ după imaginile de la Botoșani, cu soldați care învață copiii să tragă cu mitraliera
Surse din cadrul Ministerului Apărării au precizat că ministrul Vasile Dîncu a dispus o analiză după ce militari ai Armatei Române au organizat o acțiune în care îi învață pe minori să tragă cu arma.
Dorohoianul de care a aflat toată România: Gestul făcut pentru o familie căreia i-a ars casa
Experiența și profesionalismul au făcut din el un om mai bun.
Județul Botoșani sub Cod Galben de vijelii și grindină, recomandările pompierilor
Meteorologii au instituit un nou cod galben de instabilitate atmosferică accentuată.
Caz unic la Bacalaureat în România: Andreea şi Cezara, gemenele din Botoşani care au obţinut 10 pe linie
Cele două tinere absolvente de liceu sunt din Botoşani şi spun că secretul succesului stă în munca pe care au depus-o.
Adus sub escortă la Penitenciarul Botoșani: Doi ani și jumătate la pușcărie după ce a lovit și agresat sexual o fată
Un tânăr în vârstă de 33 de ani a ajuns la Penitenciarul Botoșani, având de executat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare pentru infracțiunea de tentativă de viol.
S-a publicat LISTA finală: Fermierii din Botoșani care încasează microgranturile de 5.000 euro
Beneficiarii sprijinului au semnat contractele de acordare a sprijinului nerambursabil, schema de plată fiind derulată prin APIA.
Croitoru, mesaj pentru Iftime: Să se hotărască odată! Ba sunt bun, ba nu sunt bun
Marius Croitoru, antrenorul lui FCU Craiova, i-a răspuns lui Valeriu Iftime, fostul său patron de la FC Botoșani.
Slujbă pentru ploaie la Popăuți, conferințe în parohiile județului, începe Școala de vară în curtea bisericii
Mitropolia Moldovei și Bucovinei a făcut publice evenimentele care vor avea loc în parohiile din Botoșani în perioada 3-9 iulie 2022.
Tânăra care a obținut media 10 la bac, după contestații: Nu este ușor, dar nici imposibil
Bucurie pentru o elevă din Dorohoi după afișarea contestațiilor la bacalaureat.
Loading...
Șofer trimis la muncă neplătită după ce și-a făcut de cap la volan
Decizie a instanței asupra unui conducător auto din județul Botoșani. 
Turneu de tenis la Sala Polivalentă, diplome și cupe pentru câștigători – FOTO & VIDEO
Turneul „Angelica Rozeanu” este la ediția a doua a.
Femeile liberale din județ și-au ales conducerea cu invitați și cadouri surpriză – FOTO & VIDEO
Organizația Județeană a Femeilor Liberale și-a ales astăzi conducerea în prezența liderilor PNL Botoșani, dar și a altor invitați.
COD GALBEN la Botoșani, ploi și vijelii anunțate de meteorologi
Meteorologii au actualizat prognoza meteo și au scos județul Botoșani de sub incidența codului galben de caniculă.
O familie care se întorcea din Italia a ajuns cu mașina în șanț, șoferul a adormit la volan - FOTOGALERIE
Eveniment rutier petrecut într-o localitate din județul Botoșani.
Loading...
Flăcări uriașe în miez de noapte: Alarma dată de un vecin, 100 de pui au pierit - FOTO
Pompierii au luptat cu flăcările mai bine de patru ore. 
Aproape 20 de posturi scoase la concurs la o instituție din Botoșani - LISTA
Angajări masive la o instituție publică din Botoșani.
Rugăciuni pentru ploaie la Mănăstirea Popăuți, credincioși așteptați la slujbă
Slujba specială va avea loc duminică, 3 iulie 2022, începând cu ora 18:00.
1 iulie la Botoșani: Povestea scrisă a unei uriașe tragedii / Controale fiscale la ”șmecheri” / Botoșănean găsit mort lângă un mormânt / Junii PNL au lider nou
Am început ziua cu un amplu material de la lansarea singurei cărți despre cel mai mare accident rutier care a avut loc vreodată în România:
De ce să alegi www.tratamente-turcia.ro? Pentru servicii medicale de calitate
(P) Toți suntem sătui și bombardați de oferte și reclame care mai de care mai false, enervante și exagerate. De la tratamente, sfaturi, servicii, cărți și multe altele, pe net găsești orice. În condițiile date, noi credem că cel mai important este să știi de unde și ce să alegi. De aceea, îți oferim gratuit consultații medicale tip ”a doua opinie”, servicii de asistență juridică pe durata șederii în Turcia și consultanță pentru alegerea serviciilor de cazare adecvate.
Pietonalele din Centrul Vechi, spălate de Urban Serv – VIDEO
Ample acțiuni de igienizare în municipiul Botoșani, derulate de Urban Serv.
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
1 iulie 2022
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.6 o C
Dorohoi
24.6 o C
Bucecea
23.9 o C
Darabani
20.8 o C
Saveni
25.1 o C
Ştefăneşti
25.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.