Ştiri
Centrul Social de Zi a început al 11-lea an de activitate: Peste 30 de copii din ciclul primar sunt înscriși

În prezent, la activitățile centrului, sunt înscriși 32 de copii din ciclul primar,  din cadrul a cinci școli din municipiu.

A devenit a doua casă pentru mai mulți copii

 

Înființat prin Hotărâre a Consiliului Municipal Botoșani, după implementarea Proiectului „Reutilizare clădire în scopul transformării în centru social în municipiul Botoşani”, Centrul Social de Zi (CSZ) pentru Copii Aflați în Situații de Risc Social a devenit a doua casă pentru mulți copii. 

 

În prezent, la activitățile centrului, sunt înscriși 32 de copii din ciclul primar,  din cadrul a cinci școli din municipiu, respectiv Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială „Elena Rareș”, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” și Liceul cu Program Sportiv.

 

Părinții pot solicita serviciile oferite de centru prin depunerea unei cereri de înscriere la sediul centrului, aflat pe strada Parcul Tineretului nr. 4. Admiterea în centru se face în funcţie de nevoile beneficiarilor, serviciile oferite și de resursele disponibile, se menționează într-un comunicat transmis de reprezentanții Primăriei Botoșani.

 

În timpul anului școlar, copiii care frecventează centrul sunt ajutați la efectuarea temelor, lecturi suplimentare, beneficiind și de asistență în realizarea proiectelor școlare. În schimb, în timpul vacanțelor, coordonatele sunt recreere și socializare. Copiii beneficiază zilnic și de o masă caldă. În fiecare lună, sunt programate activități de educație informală și nonformală, cu teme care se pliază pe evenimente naționale și internaționale. Spre exemplu, în această lună copiilor li se va vorbi despre importanța alimentației sănătoase, dar va fi marcată și Ziua Internațională a Păcii, cu discuții interactive despre pace, război, violență. În octombrie va fi sărbătorită Ziua Mondială e Educației și Ziua Mondială a Spălatului pe mâini. Ziua Internațională a Bunăvoinței, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, Ziua Internațională a Televiziunii, Ziua Națională sunt alte evenimente, programate până la finele acestui an, care vor fi marcate prin activități interesante și așteptate de copii.

 

A fost înființat în 2013

 

Centrul Social de Zi pentru Copii Aflați în Situații de Risc Social a fost înființat în anul 2013. Activitatea a fost demarată la 1 mai 2013, finanțarea fiind asigurată de la bugetul local. După o lună, în iunie 2013, a început și activitatea cu copiii. În primă fază, centrul a fost frecventat de 24 copii (două grupe), ulterior fiind înființată încă o grupă cu 12 copii.

 

În cei peste 10 ani de la înființare, au fost soluționate aproximativ 74% din totalul cererilor de înscriere. Astfel, Centrul Social de Zi a asigurat servicii pentru 181 de copii și familii aflate în situație de risc social. Din cei 181 de copii, 17 % au frecventat centrul aproximativ 5 ani, 45% au beneficiat de servicii sociale de la 2 ani până la 4 ani, alți 38% au fost beneficiari până la un an. 

 

„Ne bucură faptul că, în perioada de frecventare a centrului, niciun copil nu a fost separat de familia sa și nu a abandonat școala”,

a declarat viceprimarul Liviu Toma.

 

Potrivit edilului, copiii şi-au îmbunătățit abilitățile de relaționare şi comunicare, înregistrându-se o creștere a încrederii în propriile forțe.

 

Provocările în relația cu părinții au fost întâlnite în acțiuni care privesc: orientarea spre programe de genul ”A doua șansă”, formarea sau reconversia profesională, încurajarea integrării în câmpul muncii, formarea și dezvoltarea abilităților parentale, relația școală – familie – CSZ. Specialiștii centrului au o bună comunicare cu părinții. Practic, toate activitățile din centru urmăresc respectarea interesului superior al copilului, cu implicarea familiei în toate etapele procesului de intervenție.

 

În ultimul an, Centrul Social de Zi a colaborat cu: Școala Populară de Arte ”George Enescu”, Asociația pentru copii “Il Girotondo”, Grupul Local de Tineret, Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, Organizația Ecotic, Asociația Lindenfeld - Ajungem Mari Botoșani, Asociația OvidiuRO, Școala Gimnazială nr.12 Botoșani și Grădinița nr.15 Botoșani.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Peste 450 de elevi din Botoșani au primit certificatele Cambridge English – GALERIE FOTO
Festivitate la Școala 17 cu discursuri savuroase din partea oficialilor și conducerii: Noi încercăm să fim nu o școală de fițe... VIDEO&FOTO

 

Leon Dănăilă, fiul unui cizmar și al unei femei cu 4 clase, care și-a vândut pâinea de la internat ca să aibă bani de cărți: Aveam pantofi numai de formă
Neurochirurgul Leon Dănăilă are o carieră de peste 60 de ani, în care a efectuat peste 40.000 de intervenții chirurgicale. De aici, a fost numit medicul care a operat un stadion de oameni, fiind inclus în Academia Recordurilor Mondiale ca medicul cu cele mai multe operații neurologice. Este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa și unul dintre cei mai mari specialiști din lume.
De la Londra, la Roma și Milano: Wizz Air își închide baza aeriană de la Suceava, dar păstrează anumite curse la Salcea și mută altele la Iași – SITUAȚIA zborurilor
Compania aeriană Wizz Air a anuntat că va închide baza de la Suceava, începând cu 28 octombrie, dar va continua să opereze zboruri de pe aeroportul din localitate, spre Londra Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund şi Memmingen, în timp ce alte cinci curse vor fi transferate pe aeroportul din Iaşi.
A ajuns la 53 de milioane de euro! Business-ul Electro-Alfa, creștere masivă în ultimul an
Furnizorul de echipamente electrice de joasă şi medie tensiune Electro-Alfa Internațional, controlat de antreprenorul Gheorghe Ciubotaru, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 261,5 milioane lei (53 milioane euro).
Filmul despre Arsenie Boca proiectat la Unirea și care a enervat spectatorii la Botoșani, INTERZIS cu amenințări la Arad: Va fi circ
Filmul ”Arsenie. Viața de apoi” a cărui proiecție specială, care a avut loc săptămâna trecută la Cinema Unirea, a stârnit criticile unor spectatori la adresa regizorului prezent în sală, nu a mai fost difuzat deloc în celălalt capăt de țară.
S-a semnat primul contract pentru Autostrada Unirii care face legătura dintre Moldova și Transilvania direct prin Carpați
Contractul pentru secțiunea Leghin - Târgu Neamț din Autostrada Unirii (A8) s-a semnat pe 20 septembrie. Va fi prima autostradă care face legătura directă între Transilvania și Moldova, prin Carpați, iar acesta este primul contract semnat pentru A8, despre care se vorbește de mai bine de un deceniu.
Ce a pățit un șofer botoșănean la Suceava fiindcă nu avea GPS-ul pornit
Fărădelegile botoșănenilor în privința transportului de lemne trec granițele județului. O nouă dovadă este ceea ce s-a întâmplat joi la Sucevița.
Iftime se întoarce împotriva lui Becali: I-a luat Necuratul privirea / Face mișto de noi
După ce nu mai reușește să îi vândă jucători, patronul FC Botoșani pare să își schimbe atitudinea față de omologul de la FCSB. O dovadă în acest sens este opinia omului de afaceri din nordul Moldovei despre penalty-ul acordat de arbitrul Sebastian Colțescu în meciul Farul Constanța - FCSB 0-1.
ANUNȚ Primăria Mihai Eminescu cu privire la dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe
Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștința persoanelor fizice si juridice care au construcții pe raza teritoriala a Comunei Mihai Eminescu, că începând cu ziua de vineri, 18 august 2023, Primăria a demarat proiectul intitulat „Dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, în comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani”.
Gravidele și părinții care au copii mai mici de cinci ani se pot băga în față la ghișee, casierii și case de marcat
Acest proiect de lege a fost adoptat de Parlament miercuri, 20 septembrie 2023.
Oaspeți din Republica Moldova, în vizită la Primăria Botoșani – FOTOGALERIE
Membrii delegației din Bălți, Republica Moldova, participanți la Expediția de cercetare organizată în cadrul Proiectului „Eminescu: o cultură, o rută, în zona transfrontalieră Botoșani - Bălți”, au ajuns astăzi la Primăria Botoșani.
APIA, clarificări importante legate de verificarea condițiilor de eligibilitate în vederea gestionării cererilor de sprijin
Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani aduce clarificări importante cu privire la Controlul prin monitorizare (“checks by monitoring”) aplicat începând cu Campania 2023.
Dosar penal pentru un tânăr de 22 de ani oprit la control
Polițiștii botoșăneni continuă cercetările în acest caz.
A ieșit la plimbare cu mașina „greșită”: CE au descoperit polițiștii
Polițiștii botoșăneni continuă cercetările în acest caz.
A crezut că merge și așa: Sucevean amendat la Botoșani după ce a mințit polițiștii
Polițiștii botoșăneni l-au surprins pe bărbatul de 31 de ani joi, 21 septembrie 2023.
Dan Alexa sub presiune în meciul cu UTA: Vin aici să-și vândă scump pielea - VIDEO
FC Botoșani – UTA Arad se joacă sâmbătă de la ora 18:45 pe Stadionul Municipal Botoșani.
Botoșăneancă infectată cu virusul West Nile: Este al doilea caz în județ
Încă un caz de infectare cu virusul West Nile a fost înregistrat la Botoșani.
Apariție rară la Botoșani: Pasăre pe cale de dispariție, surprinsă deasupra apei
Unul dintre cei aproximativ 200 de indivizi a fost surprins în timp ce se hrănea.
Tânăr șofer de 23 de ani judecat pentru că a încercat să dea 100 de euro polițiștilor
Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal.
„Lady in red” – Dacie cu o vechime de 50 de ani, în stare excelentă, verificată de RAR Botoșani - GALERIE FOTO
O bijuterie pe patru roți care (încă) funcționează ireproșabil grație proprietarului care a avut grijă de această mașină de colecție.
Sprijin pentru familiile vulnerabile, 1.400 de lei ajutor pentru plata facturilor la energie
Cea mai importantă măsură adoptată vreodată de Guvernul României pentru persoanele vulnerabile a intrat în etapa a doua.
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9675 lei
USD
Dolarul SUA
4.6709 lei
CHF
Francul elveţian
5.1538 lei
GBP
Lira sterlină
5.7134 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1507 lei
XAU
Gramul de aur
289.1272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2571 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2837 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0071 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4698 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.8 o C
Dorohoi
16.7 o C
Bucecea
19.6 o C
Darabani
16.2 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
19.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.