Reportaj
FOTOREPORTAJ ”Burlacul” scăpat pe scenă, dirijorul rămas fără baghetă, covor roșu,hostess, politicieni reprezentați de soții – spectacolul de Anul Nou laFilarmonică 
Seara de 9 ianuarie a acestui an este una care va rămâne probabil multăvreme în memoria melomanilor de la Botoșani. Filarmonica de Stat asusținut tradiționalul spectacol de Anul Nou care a umplut Casa deCultură a Sindicatelor.

”O sole mio” și ”Time to say goodbye” au adus ropote de aplauze

Sute și sute de oameni, de la pensionari la tineri și de la simpli angajați la parlamentari, au plătit câte 40 de lei pentru a asista la, poate, cea mai importantă reprezentație din 2015. Fiind un spectacol dedicat debutului de an, programul a fost unul aparte, atât ca repertoriu, din care nu au lipsit canțonetele, cât și ca invitați, pe scenă apărând Vlad Miriță, tenor la Opera Națională București și soprana Mediana Vlad. Surpriza a constituit-o Bogdan Vlădău, care figura pe afiș ca prezentator, dar care a cântat câteva piese, fiind chiar aplaudat. Ba mai mult, a fost și autorul momentului serii, când a intrat pe scenă din sală și a cerut să interpreteze alături de ceilalți doi artiști ”O sole mi”, spre surprinderea asistenței ”Burlacul” dovedind reale calități vocale. Pe parcursul spectacolului spectatorii s-au ridicat în nenumărate rânduri în picioare, aplaudând minute în șir: În afara momentului ”O sole mio”, piesa ”Time to say goodbye”, ajunsă celebră în interpretarea Andrea Bocelli & Sarah Brightman și cântată și ieri seară aducând ropote de aplauze.
”Acești instrumentiști nu numai că sunt instrumentiști, sunt oameni ca lumea, adică sunt flexibili, mobili, dispuși să lucreze și să facă muzică și cântă nemaipomenit valsurile lui Strauss”, a spus de pe scenă dirijorul Tiberiu Oprea despre orchestra de la Botoșani.

Care melomani, care... mondeni

La un moment dat acesta și-a pierdut calitatea, fiindcă în glumă Vlad Miriță i-a luat bagheta și a început el să dirijeze orchestra.
Spectacolul a fost urmărit din centrul sălii de managerul Mihai Sîrbu, care a fost aplaudat în două rânduri de cei prezenți.
Dincolo de muzică, spectacolul de vineri seară susținut de Filarmonica de Stat Botoșani a fost un veritabil eveniment monden. Invitații au fost așteptați de hostess și au călcat pe covor roșu. O mulțime de oficialități, de la prefect și deputat, până la consilieri municipali, unii singuri, alții cu soțiile, alții cu copiii, au ținut să ia parte la spectacol. Sigur, a existat și varianta inversă, unii, precum viceprimarul Cosmin Andrei, fiind reprezentați de soție.
Spectacolul de Anul Nou va mai fi pus în scenă și sâmbătă seară, tot de la 18:30. (S.B.)VEZI ȘI:
Filarmonica Botoşani a impresionat ProTV-ul cu o explozie de culoare şi muzică la Suceava VIDEO
[[galerie-foto]]
VEZI ȘI:
FOTOREPORTAJ Fetiţe dulci ca-n Bucureşti, doar la Filarmonică găseşti
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
Loading...
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
Loading...
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
Domnule Tiberiu, nu trebuie sa va suparati pe mine. Stiti si dv. ca acesta-i adevarul. De fapt, in buna masura imi dati dreptate.Toata lauda pentru efortul Dv, insa eu m-am referit la performanta interpretativa. Cit despre ,pt. Tiberiu" nu merita sa-i dau atentie pentru simplul fapt ca la o eventuala discutie ,, pe fondul problemei" n-ar rezista nici 30 de secunde. Se vede dupa cum se exprima .
16 ianuarie 2015, 15:38
Dle. asta este tara nostra in care INCULTURA ESTE LA COTE MAXIME, SUPERFICIALITATEA ESTE LA EA ACASA,PROSTIA PREDOMINA IAR NULITATILE SE CRED STAPANII TUTUROR.Publicul botosanean va felicita pentru prestatia d-vstra si va mai asteptam cu drag. SUCCES SI UN AN NOU CU IMPLINIRI MARETE!
13 ianuarie 2015, 20:31
Nu obisnuiesc sa navighez citind comentarii la articole. Insa, am auzit ca cineva emite judecati de valoare, propunand o sinteza muzicologica, o "radiografie" a concertelor.Pentru mine a fost relevanta reactia salii entuziaste (mai putin a dvs., doamna Maria), un public cuprinzand toate varstele, alcatuit dintr-o paleta larga de categorii sociale. Sa spui ca asemenea public nu stie ce aplauda, inseamna o jignire la adresa tuturor, inclusiv a organizatorilor, artistilor, chiar si compozitorilor... Aceasta ofensa, dublata de un incredibil spirit vizionar, face ca problema sa fie la dumneavoastra, doamna...Prin numai cateva randuri aruncate cu superficialitate, ati ignorat multi ani de studiu, sacrificii de mici copii, un mare consum nervos, sute de concerte si spectacole, premii la concursuri nationale si internationale...Ca sa inchei: alaturi de valorosii artisti solisti, orchestra a avut intr-adevar o prestatie foarte buna, dar pregatita si condusa de dirijor... Desi nu ati mentionat nimic in acest sens, o iau ca pe un compliment.Cu sinceritate,Tiberiu Oprea
13 ianuarie 2015, 15:13
Sigur, pentru cel care se afla in sala de spectacol o data pe an( doar la Concertul de Anul Nou), e normal sa i se para ca a fost un spectacol nemaipomenit. Realitatea este alta: programul a fost unul de divertisment, adaptat pentru majoritatea categoriilor sociale, orchestra - nota 9( cea mai buna din spectacol), solistii Mediana Vlad si Mirita - nota 8 ( sunt buni, dar nu cred ca mai pot progresa in cariera), iar Bogdan Vladau - cu indulgenta nota 4 pentru ca a facut o prezentare de 2 lei, bine garnisita cu greseli gramaticale.Se pare ca numai fizicul este de el, restu-i incultura. Cam asta-i radiografia concertelor din 9 si 10 ianuarie a.c.Cu privire la tinute, se pare ca si la case mai mari se poarta blugii, desi n-ar trebui sa fie asa.
11 ianuarie 2015, 16:08
DOMNILOR DIN REDACTIE STERGETI ASEMENEA COMENTARII RAUTACIOASE . NU AM VAZUT NICIODATA UN ASEMENEA SPECTACOL , ATATIA OAMENI( DIN TOATE CATEGORIILE SOCIALE ) CATI AU FOST PREZENTI IN ACESTE 2 ZILE DE CONCERTE EXTRAORDINARE. AM VAZUT PERSOANE CU LACRIMI IN OCHI LA SFARSITUL CONCERTULUI.FELICITARI ORCHESTREI SI ORGANIZATORILOR.
11 ianuarie 2015, 09:40
Super sound... ca din lighean. Tinuta barbatilor (cu blugi si cu geaca de fas) atrage fortat privirea. Cred ca li s-a interzis sa vina cu palarii, accesoriu nelipsit Turcanilor la orice eveniment. Caciulile de miel sunt O.K., au avut unda verde. Cucoanele s-au intrecut in posete, care mai de care mai hidoase. Nu-i nimic, la Botosani merge si asa, important e sa fii vazut la astfel de concerte. In "Monitorul de Suceava" am citit articolul: "Sute de suceveni au trăit magia muzicii, la spectacolul ". Interesante comentariile, in special ultimul. Denota ca inca suntem departe de civilizatie, chiar si in aceste imprejurari culturale. Initiativele de acest gen sunt laudabile. Progresam si noi, incet, incet...
10 ianuarie 2015, 20:02
Niste topirlani si parveniti lipsiti de bun simt pulovar la teatru si concert ca pe stadion astia sunt smecherii orasului. Asa director de filarmonica asa public statea in usa si se baga in seama poate isi consolideaza scaunul. Dar nu l vad pe intelectualul Portariuc si etnobotanistul Cosmin ca vinzatorul de telefoane il vad imbracat ca in piata cind vindea tel si schimba valuta(Lazarovici)
10 ianuarie 2015, 19:05
Nu cred ca la un asemenea spectacol se vine cu fularul legat de gat.Poate Turcanu nu a stiut asta.Nu a fost cineva prin apeopiere(prieteni) care sa-i spuna?Sau a stiut si ca de obicei l-a durut in cot de eticheta.Ma mir ca nu statea cu mainile in buzunare!
10 ianuarie 2015, 10:44
Lume buna ce sa mai vorbim, toata spuma din psd.
10 ianuarie 2015, 10:40
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Acum, în spital avem pacienți care așteaptă intervenții chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viața în pericol. În acest moment, ne confruntăm cu un mare deficit de sânge și de ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.4 o C
Dorohoi
16.3 o C
Bucecea
16.7 o C
Darabani
15.9 o C
Saveni
17.4 o C
Ştefăneşti
16.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.