Reportaj
FOTOREPORTAJ ”Burlacul” scăpat pe scenă, dirijorul rămas fără baghetă, covor roșu,hostess, politicieni reprezentați de soții – spectacolul de Anul Nou laFilarmonică 
Seara de 9 ianuarie a acestui an este una care va rămâne probabil multăvreme în memoria melomanilor de la Botoșani. Filarmonica de Stat asusținut tradiționalul spectacol de Anul Nou care a umplut Casa deCultură a Sindicatelor.

”O sole mio” și ”Time to say goodbye” au adus ropote de aplauze

Sute și sute de oameni, de la pensionari la tineri și de la simpli angajați la parlamentari, au plătit câte 40 de lei pentru a asista la, poate, cea mai importantă reprezentație din 2015. Fiind un spectacol dedicat debutului de an, programul a fost unul aparte, atât ca repertoriu, din care nu au lipsit canțonetele, cât și ca invitați, pe scenă apărând Vlad Miriță, tenor la Opera Națională București și soprana Mediana Vlad. Surpriza a constituit-o Bogdan Vlădău, care figura pe afiș ca prezentator, dar care a cântat câteva piese, fiind chiar aplaudat. Ba mai mult, a fost și autorul momentului serii, când a intrat pe scenă din sală și a cerut să interpreteze alături de ceilalți doi artiști ”O sole mi”, spre surprinderea asistenței ”Burlacul” dovedind reale calități vocale. Pe parcursul spectacolului spectatorii s-au ridicat în nenumărate rânduri în picioare, aplaudând minute în șir: În afara momentului ”O sole mio”, piesa ”Time to say goodbye”, ajunsă celebră în interpretarea Andrea Bocelli & Sarah Brightman și cântată și ieri seară aducând ropote de aplauze.
”Acești instrumentiști nu numai că sunt instrumentiști, sunt oameni ca lumea, adică sunt flexibili, mobili, dispuși să lucreze și să facă muzică și cântă nemaipomenit valsurile lui Strauss”, a spus de pe scenă dirijorul Tiberiu Oprea despre orchestra de la Botoșani.

Care melomani, care... mondeni

La un moment dat acesta și-a pierdut calitatea, fiindcă în glumă Vlad Miriță i-a luat bagheta și a început el să dirijeze orchestra.
Spectacolul a fost urmărit din centrul sălii de managerul Mihai Sîrbu, care a fost aplaudat în două rânduri de cei prezenți.
Dincolo de muzică, spectacolul de vineri seară susținut de Filarmonica de Stat Botoșani a fost un veritabil eveniment monden. Invitații au fost așteptați de hostess și au călcat pe covor roșu. O mulțime de oficialități, de la prefect și deputat, până la consilieri municipali, unii singuri, alții cu soțiile, alții cu copiii, au ținut să ia parte la spectacol. Sigur, a existat și varianta inversă, unii, precum viceprimarul Cosmin Andrei, fiind reprezentați de soție.
Spectacolul de Anul Nou va mai fi pus în scenă și sâmbătă seară, tot de la 18:30. (S.B.)VEZI ȘI:
Filarmonica Botoşani a impresionat ProTV-ul cu o explozie de culoare şi muzică la Suceava VIDEO
[[galerie-foto]]
VEZI ȘI:
FOTOREPORTAJ Fetiţe dulci ca-n Bucureşti, doar la Filarmonică găseşti
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
inpuff.ro
Loading...
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Loading...
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
Domnule Tiberiu, nu trebuie sa va suparati pe mine. Stiti si dv. ca acesta-i adevarul. De fapt, in buna masura imi dati dreptate.Toata lauda pentru efortul Dv, insa eu m-am referit la performanta interpretativa. Cit despre ,pt. Tiberiu" nu merita sa-i dau atentie pentru simplul fapt ca la o eventuala discutie ,, pe fondul problemei" n-ar rezista nici 30 de secunde. Se vede dupa cum se exprima .
16 ianuarie 2015, 15:38
Dle. asta este tara nostra in care INCULTURA ESTE LA COTE MAXIME, SUPERFICIALITATEA ESTE LA EA ACASA,PROSTIA PREDOMINA IAR NULITATILE SE CRED STAPANII TUTUROR.Publicul botosanean va felicita pentru prestatia d-vstra si va mai asteptam cu drag. SUCCES SI UN AN NOU CU IMPLINIRI MARETE!
13 ianuarie 2015, 20:31
Nu obisnuiesc sa navighez citind comentarii la articole. Insa, am auzit ca cineva emite judecati de valoare, propunand o sinteza muzicologica, o "radiografie" a concertelor.Pentru mine a fost relevanta reactia salii entuziaste (mai putin a dvs., doamna Maria), un public cuprinzand toate varstele, alcatuit dintr-o paleta larga de categorii sociale. Sa spui ca asemenea public nu stie ce aplauda, inseamna o jignire la adresa tuturor, inclusiv a organizatorilor, artistilor, chiar si compozitorilor... Aceasta ofensa, dublata de un incredibil spirit vizionar, face ca problema sa fie la dumneavoastra, doamna...Prin numai cateva randuri aruncate cu superficialitate, ati ignorat multi ani de studiu, sacrificii de mici copii, un mare consum nervos, sute de concerte si spectacole, premii la concursuri nationale si internationale...Ca sa inchei: alaturi de valorosii artisti solisti, orchestra a avut intr-adevar o prestatie foarte buna, dar pregatita si condusa de dirijor... Desi nu ati mentionat nimic in acest sens, o iau ca pe un compliment.Cu sinceritate,Tiberiu Oprea
13 ianuarie 2015, 15:13
Sigur, pentru cel care se afla in sala de spectacol o data pe an( doar la Concertul de Anul Nou), e normal sa i se para ca a fost un spectacol nemaipomenit. Realitatea este alta: programul a fost unul de divertisment, adaptat pentru majoritatea categoriilor sociale, orchestra - nota 9( cea mai buna din spectacol), solistii Mediana Vlad si Mirita - nota 8 ( sunt buni, dar nu cred ca mai pot progresa in cariera), iar Bogdan Vladau - cu indulgenta nota 4 pentru ca a facut o prezentare de 2 lei, bine garnisita cu greseli gramaticale.Se pare ca numai fizicul este de el, restu-i incultura. Cam asta-i radiografia concertelor din 9 si 10 ianuarie a.c.Cu privire la tinute, se pare ca si la case mai mari se poarta blugii, desi n-ar trebui sa fie asa.
11 ianuarie 2015, 16:08
DOMNILOR DIN REDACTIE STERGETI ASEMENEA COMENTARII RAUTACIOASE . NU AM VAZUT NICIODATA UN ASEMENEA SPECTACOL , ATATIA OAMENI( DIN TOATE CATEGORIILE SOCIALE ) CATI AU FOST PREZENTI IN ACESTE 2 ZILE DE CONCERTE EXTRAORDINARE. AM VAZUT PERSOANE CU LACRIMI IN OCHI LA SFARSITUL CONCERTULUI.FELICITARI ORCHESTREI SI ORGANIZATORILOR.
11 ianuarie 2015, 09:40
Super sound... ca din lighean. Tinuta barbatilor (cu blugi si cu geaca de fas) atrage fortat privirea. Cred ca li s-a interzis sa vina cu palarii, accesoriu nelipsit Turcanilor la orice eveniment. Caciulile de miel sunt O.K., au avut unda verde. Cucoanele s-au intrecut in posete, care mai de care mai hidoase. Nu-i nimic, la Botosani merge si asa, important e sa fii vazut la astfel de concerte. In "Monitorul de Suceava" am citit articolul: "Sute de suceveni au trăit magia muzicii, la spectacolul ". Interesante comentariile, in special ultimul. Denota ca inca suntem departe de civilizatie, chiar si in aceste imprejurari culturale. Initiativele de acest gen sunt laudabile. Progresam si noi, incet, incet...
10 ianuarie 2015, 20:02
Niste topirlani si parveniti lipsiti de bun simt pulovar la teatru si concert ca pe stadion astia sunt smecherii orasului. Asa director de filarmonica asa public statea in usa si se baga in seama poate isi consolideaza scaunul. Dar nu l vad pe intelectualul Portariuc si etnobotanistul Cosmin ca vinzatorul de telefoane il vad imbracat ca in piata cind vindea tel si schimba valuta(Lazarovici)
10 ianuarie 2015, 19:05
Nu cred ca la un asemenea spectacol se vine cu fularul legat de gat.Poate Turcanu nu a stiut asta.Nu a fost cineva prin apeopiere(prieteni) care sa-i spuna?Sau a stiut si ca de obicei l-a durut in cot de eticheta.Ma mir ca nu statea cu mainile in buzunare!
10 ianuarie 2015, 10:44
Lume buna ce sa mai vorbim, toata spuma din psd.
10 ianuarie 2015, 10:40
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.