Interviuri
CULISELE negocierilor viceprimarului pentru care un singur vot a făcut diferența: Am plecat din PSD pe ușa din față / A fost o înțelegere pentru funcții VIDEO

Alegerile locale din 27 septembrie 2020 vor rămâne în memoria colectivă a electoratului botoșănean prin mai multe premiere, primarul fiind ales la o diferență de 16 voturi față de principalul competitor și ”politicieni de meserie” devansați de persoane abia intrate în poltitică. Dar mai avem și un consilier local intrat în plen grație unui singur alegător din municipiu. Și propulsat viceprimar într-un plan gândit pe termen lung și eșuat la scurt timp după negocierile de culise.

Remember electoral  

 

Liviu Toma.

 

Fost social-democrat dedicat, care a ales să-și părăsească partidul ce l-a dus în lumea politică pentru o formațiune menită să o dezechilibreze tocmai pe cea părăsită. Pro România a intrat în campaniile electorale ale anului 2020 cu multă speranță și a ieșit din alegeri aproape îngenuncheat.

 

La nivelul județului, scorul obținut de partidul lui Victor Ponta a fost de 4,54% la alegerile locale, cu doar două mandate de primar din totalul de 78. În Consiliul Județean, electoratul a trimis doi consilieri de la Pro România, la un scor de 6,01%.

 

Iar pe listele pentru consiliile locale, din peste 1.000 de aleși din unitățile administrativ teritoriale ale județului, partidul coordonat pe atunci de Mihaela Huncă a obținut doar 57 de mandate de consilieri locali.

 

 

În Consiliul Local Botoșani unicul mandat a fost câștigat grație unui singur vot în plus. Cu 1.461 de voturi, Liviu Toma și-a rezervat un loc la masa celor 23 de aleși municipali, la procentul fix de 5% din preferințele alegătorilor, alături de 11 sociali democrați, 9 liberali și 2 consilieri de la USR – PLUS.

 

Cu acest remember electoral, s-ar putea spune că Pro România a pierdut alegerile locale la Botoșani.

 

Și totuși...

 

De ce partidele mari au nevoie de cele mici? 

 

Pro România s-a regăsit în situația în care s-a aflat la masa negocierilor cu partidul care a câștigat alegerile la Botoșani – PSD. Iar acest lucru a fost posibil pentru ca atât la Consiliul Județean cât și la Consiliul Local, voturile de la Pro să asigure majoritățile politice ale președintelui și primarului social democrați, în vederea promovării proiectelor supuse dezbaterii.

 

Cum s-a negociat, ce s-a negociat? Cum s-a ajuns în situația în care asupra lui Liviu Toma să planeze o suspiciune de lipsă de conduită politică, după multiple poziționări în tabăra liberală?

 

Răspunde celor 1.079 de botoșăneni care l-au votat pentru funcția de primar, dar și celorlalți interesați de răspuns, chiar viceprimarul Liviu Toma.

 

 

Se poate spune că Pro România a pierdut alegerile locale la Botoșani dar dvs. sunteți totuși viceprimar, cum s-a întâmplat asta?

 

 • Da, sunt consilier local pentru 4 ani de zile, un lucru stabilit de către cetățenii cu drept de vot ai municipiului Botoșani și sunt și viceprimar cu un vot de încredere dat de către toți consilierii locali din actualul mandat, având în vedere faptul că nu a fost niciun consilier local care să voteze împotriva propunerii de a fi viceprimar al municipiului.

 

 

Dar cum s-a ajuns la propunerea ca dvs. să fiți al doilea viceprimar, sau mă rog, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului reședință?

 

 • Nu știu, probabil că a contat foarte mult experiența în administrație și nu în ultimul rând experiența în politică. Chiar dacă am plecat de la PSD, de la partidul în care am activat 12 ani, eu cred că am plecat pe ușa din față, eu cred că am plecat atunci într-un moment în care nu mă regăseam în echipa respectivă de conducere și am plecat cu dare de mână și cu niște proiecte care au fost finalizate în etapa respectivă, împreună cu ceilalți colegi cu care am condus Consiliul Județean

 

„Înțelegerile politice au fost respectate”

 

 

Dar nu au fost niște negocieri politice...?

 

 • Da, într-adevăr, asta cred că s-a mai și spus. În perioada respectivă au existat câteva întâlniri, înțelegeri politice între partide, deci nu între oameni, între membri simpli. Înțelegeri politice care pentru momentul respectiv au fost, eu știu, respectate.

 

Între care partide?

 

 • Între PSD și Pro România. Pentru cele două funcții și așa după cum vă amintiți am votat ca dl Bogdan Buhăianu să fie viceprimar din partea PSD-ului. Deci, noi Pro România, ne-am ținut de cuvânt, în această înțelegere.

 

Și PSD-ul ce trebuia să facă în cadrul înțelegerii?

 

 • PSD a votat să fiu eu viceprimarul municipiului Botoșani și văd că acea înțelegere a fost respectată de ambele formațiuni politice. A fost o înțelegere pentru funcții.

 

Doar pentru funcția de viceprimar, nu și un vot acordat pe proiecte, în mandatul de 4 ani?

 

 

 • Nu, nu. După caz, după aia, vor fi înțelegeri punctuale, pentru proiecte benefice cetățenilor acestui municipiu.

 

„Nu există înțelegere politică pe anumite proiecte”

 

Dvs. unde vă poziționați acum, din punct de vedere politic în plenul municipal? Având în vedere că majoritatea este una sensibilă, la un vot, două, trei, diferența o fac partidele mici.

 

 

 •  Așa este, cred că, cam toate proiectele grupului PSD care într-adevăr au îndeplinit și condițiile de legalitate, le-am votat pentru. Au pornit într-adevăr două, trei proiecte în care ori lipsesc anumite vize, ori se pare că ne aflăm într-o anumită situație pe care n-am vrea să o repetăm, situația Urban Serv-ului, n-am vrea ca nici la Eltrans să ajungem în aceeași situație. Cred că trebuie să fim un pic mai aplecați ca să nu mai facem greșelile care s-au făcut în mandatul trecut. Și într-adevăr, având în vedere și experiența mea și faptul că studiez în detaliu fiecare proiect, s-a ajuns în această situație ca votul meu să pară ca fiind o înțelegere politică cu altă formațiune. Vreau să vă spun și cu această ocazie că nu există înțelegere politică pe anumite proiecte de stabilire a unor membri în consiliile de administrație provizorii. Atunci când, din punctul meu de vedere se încalcă legislația, nu am făcut nimic. Pentru că promisiunea noastră a fost în primul rând să respectăm cadrul legal, nu să-l încălcăm.

 

 

 

Spuneți că nu există nicio înțelegere politică. Dvs. ați fost vreodată la Locativa înaintea ședințelor?

 

 • Da, da. Și mă duc la toate instituțiile subordonate CL, cu atât mai mult la instituțiile subordonate cu care colaborez datorită atribuțiilor pe care le-am primit.

 

 

„Înțelegerile politice se fac la sediile partidelor, nu la direcții sau societăți”

 

Spuneți că din postura de viceprimar aveți în subordine Locativa?

 

 • Sunt activități unde, de exemplu, Locativa se intersectează foarte mult în activitate cu Poliția Locală. Și atunci mă duc și discut acolo pentru că am mai avut și intervenții în timpul ședințelor de CL, nu cred că trebuie să așteptăm 30 de zile, noi, viceprimarii, să facem o afirmație vizavi de activitatea unor direcții sau societăți comerciale subordonate, pentru că ne putem deplasa la fața locului și găsim soluții în timp util.

 

Deci, ați fost în calitatea dv. de viceprimar, nu ca să vă înțelegeți cum să votați....

 

 • Înțelegerile politice se fac la sediile partidelor, nu la societățile comerciale sau la sediul unor direcții.

 

 

Ziceați că nu vreți să se repete greșelile din mandatul trecut, greșeli în urma cărora totuși nu plătește nimeni, pentru că s-au achitat niște bani, dar nimeni nu este tras la răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat atunci...

 

 • Sunt de acord cu ce spuneți dvs. Din păcate, din păcate. Dar într-adevăr, dacă ar fi să dezvoltăm această idee, cred că ar fi bine ca în Consiliul de Administrație să fie oameni cu experiență administrativă, oameni care să cunoască foarte bine activitatea societăților comerciale și cu atât mai mult, nu-mi place atunci când văd într-un CA membri ai unui singur partid. Pentru că, cred că nu mai vorbim de transparență decizională în momentul în care avem membrii unui singur partid, există riscul ca anumite decizii administrative să nu se mai ia la sediul societății comerciale, ci anumite decizii să se ia la sediul unui partid și eu nu sunt de acord cu acest lucru.

 

Cum vedeți cele șase luni de când ați fost învestit în funcția de viceprimar?

 

 • În prinicipiu au fost șase luni destul de grele având în vedere și evenimentul de sănătate cu care m-am întâlnit, având în vedere că în cei peste 20 de ani de experiență profesională, nu am mai avut situații de internare în spital. Dar a fost și o perioadă destul de grea pentru că am venit după o perioadă de alegeri, anul 2020 a fost un an plin de alegeri, un an în care anumite proiecte de impact asupra cetățenilor, nu au fost puse pe ordinea de zi. Au intervenit anumite întârzieri și atunci a trebuit ca într-un timp record, împreună cu întreaga conducere executivă, deci alături de dl primar, de dl viceprimar Buhăianu, să facem tot posibilul ca aceste proiecte să intre pe ordinea de zi, chiar dacă de cele mai multe ori, aceste proiecte creează o stare de tensiune în rândul consilierilor locali. Cred că am reușit împreună să le punem și, acolo unde au îndeplinit toate condițiile, aceste proiecte să treacă, cu un vot pentru.

 

 

Dacă ar fi să vă oprească cineva pe stradă, să vă întrebe ce ați făcut pentru botoșăneni, în șase luni din postura de viceprimar, ce i-ați spune?

 

 • Eu zilnic îmi fac timp...

 

Răspunsul oferit de viceprimarul Pro România în acest sens dar și alte chestiuni de interes pentru administrația publică locală pot fi vizionate în materialul video de mai jos, de la 7:07.

 

Cum a ajuns în mașina directorului de la Poliția Locală?

Cum vede următorii trei ani și jumătate în fruntea Primăriei Botoșani?

Ce și-a propus să realizeze în mandatul de viceprimar?

În activitatea căruia dintre directorii din Primărie a găsit întârzieri la anchete?

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Raluca Curelariu, consilierul USR cu loc important la masa negocierilor: Nu avem o majoritate clară în CL și sunt încântată de acest aspect / Nu trebuie să îi transmit eu lui Andrei că nu votez într-un fel FOTO&VIDEO
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
Elena Cardaș, viața printre meteoriți și destinul ”dulce-amărui” al unui medic scriitor: Pentru mine cancerul a fost o mare lecție / Nu cred în familiile perfecte, nici în profesioniștii perfecți
Pe Elena Cardaș o cunoaște multă lume. Mai ales de când și-a asumat în comunitate roluri care multora le-au fost incomode. Este omul care a luptat cu birocrații și cu mentalități învechite. Este scriitorul care s-a salvat de propriul destin scriind în trei săptămâni un roman ”în mare parte” autobiografic. Este medicul care a învățat lecția pacientului atunci când cancerul i-a arătat că ”limita e cerul”.
Roxana Gherasim: Am învățat să apreciez mai mult oamenii care vin pentru o scurtă perioadă în viața mea / Sărbătorile vor fi mereu cu un ochi care plânge și cu unul care râde
A fost profesoară, dar s-a implicat și în tot ce înseamnă cultură, voluntariat, jurnalism. Chiar dacă trăiește de ani buni în Germania, nu s-a desprins niciodată cu adevărat de Botoșani. Revine acasă de câte ori se ivește prilejul. Primul drum îl face mereu la părintele duhovnic, apoi se oprește la mormântul mamei. Și-a păstrat prietenii, pășește pe aceleași alei și se bucură de oamenii orașului după care va tânji mereu.
Tânără referent de la Centrul de Creație și arta încondeierii ouălor: Așa ar fi corect să fie de culoare roșie / Tehnica cu ciorapul este cea mai cunoscută
Ouăle încondeiate nu lipsesc de pe masa românilor în zilele de Paști. De toate culorile sau doar roșii fac parte mereu din meniul pascal. Majoritatea gospodinelor păstrează cu sfințenie tradițiile și își arată măiestria în fiecare an.
INTERVIU Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Ceaușescu și ex-prim-vicepreședinte al Consiliului Popular Botoșani: Ceaușescu trebuia înlocuit, dar nu așa, nu prin împușcare / M-am simțit foarte bine și în perioada de dinainte de 1989 și mă simt bine și acum - VIDEO
După 32 de ani în care s-a manifestat aproape exclusiv ca un capitalist, Constantin Boștină a reapărut în atenția publică din postura de fost demnitar în regimul totalitar. Aceasta după ce a scos pe piață cartea ”În ochii ciclonului, am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu” plină cu dezvăluiri din intimitatea cuplului dictatorial.
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
De Toma am tot auzit când era pe funcție la Urban Srvice sau la Consiliul Județului, dar de celalzlt viceprimar Bulgariu nu știu ninica. Cu ce s-a ocupat sa ajungă pe funcție la primărie ? Este același care a fost la Răchiți ?
20 mai 2021, 22:28
Parsiv este acest om
20 mai 2021, 20:43
Ce calitate are acest domn Toma, ce il recomanda pentru aceasta functie? E doar o papusa manuita de doamna de fier, Mihaela, el e doar un executant pentru a isi pastra ea functiile caldute. Ce realizari are Toma in acest mandat, ce cauta la Locativa fix inainte de sedinte? Sa lase vrajeala cu Politia Locala, atunci sa ne spuna ce au discutag si cum rezolva problemele.
20 mai 2021, 20:14
Ce calitate are acest domn Toma, ce il recomanda pentru aceasta functie? E doar o papusa manuita de doamna de fier, Mihaela, el e doar un executant pentru a isi pastra ea functiile caldute. Ce realizari are Toma in acest mandat, ce cauta la Locativa fix inainte de sedinte? Sa lase vrajeala cu Politia Locala, atunci sa ne spuna ce au discutag si cum rezolva problemele.
20 mai 2021, 18:22
Tomita, ai ajuns viceprimar și acum ai trădat pe cei care te au pus, rusinica dar nu mai prinzi tu nik în viitor, tragi de os de funcția de la Urban, ți e frica ca ramai pe drumuri...
20 mai 2021, 18:19
Domu" Toma dar despre Nova Apaserv ce ne puteți spune, nu ați avut o cumva în atribuții în mandatul trecut!?!
20 mai 2021, 18:17
Ponta este mai bun decât Ciolacu de o mie de ori, iar PSD-ul cu Ciolacu la comanda se distruge pas cu pas.
20 mai 2021, 16:28
Un om cu adevarat educat si cu cu mult bun simt fata de ceilalti, muncitor,care isi face treaba cu simt de raspundere,ajunge la 8 la servici fata de altii si are usa deschisa pentru oricine . De facut va putea face daca va fi lasat si va avea atributii , observand cu totii ca evenimentele sunt aduse in plin plan mai mult politic decat administrativ. S-au cam saturat oamenii de poze ,de populism si incet se va aprecia si calitatea si nu cantitatea.
20 mai 2021, 12:45
Înțelegerile politice cu privire la susținerea penalului Turcanu Eugen se fac la partid sau la padocul de câini??
20 mai 2021, 09:42
Nu-i rău ca botoșănenii să cunoască câteva din zicerile lui Liviu Toma - mare politician de Botoșani:a) unele proiecte nu au ,,vize” în loc de avize; b) în viitor trebuie să ne ,, aplecăm” mai mult pentru a nu mai face greșelile din trecut; întrebare: până unde trebuie să vă aplecați, domnule Toma ??
20 mai 2021, 09:38
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9022 lei
USD
Dolarul SUA
4.5747 lei
CHF
Francul elveţian
4.9405 lei
GBP
Lira sterlină
5.4884 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4671 lei
XAU
Gramul de aur
275.3601 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2427 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2474 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1696 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4092 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6588 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.3 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.