Ancheta săptămânii
Directorul ar trebui să își oprească singur banii pe statul de plată: Urban Serv refuză să recupereze daunele plătite fostului administrator

Fostul președinte al consiliului de administrație de la SC Urban Serv SA și-a încasat toți banii pe care Curtea de Apel Suceava a decis că societatea trebuie să îi plătească după ce judecătorii au concluzionat că a fost destituit nelegal din funcție.

Urban Serv a refuzat să îi dea toți banii, așa că a fost executată silit


Cezar Nicuță a obținut 23.500 de lei drept ”daune contractuale” plus 1.770 de lei cheltuieli de judecată, însă societatea i-a plătit doar o parte din sumă.


Șefii companiei de salubrizare nu i-au mai virat 9.753 de lei, considerând că magistrații ar fi dispus plata retroactivă a indemnizației de membru al CA până la sfârșitul mandatului pentru care a susținut un concurs, iar remunerația respectivă este purtătoare de obligații la bugetul de stat.


Ca atare, i-au oprit amintita sumă drept contribuție la stat.


Cum în hotărârea instanței nu scria că trebuie să împartă banii cu statul și cu nimeni altcineva, Cezar Nicuță a apelat la executorul judecătoresc Sînziana Secrieru, care a obținut și o hotărâre a Judecătoriei Botoșani de încuviințare a executării silite.


Pe 5 martie, în contul fostului conducător de la SC Urban Serv SA a intrat și restul de 9.753 de lei.


Astfel, s-a ajuns în situația ca societatea să suporte și cheltuielile cu executarea silită.


”Să vedem acum cine plătește gaura de la ei”,


Cezar Nicuță, fost administrator SC Urban Serv SA.

 

 

 

Pesediștii au făcut ședință ”de îndată” ca să-l demită


Întrebarea actualului consilier juridic de la SC Locativa SA are un răspuns cât se poate de simplu: nimeni.


Și aceasta întrucât consiliul de administrație al SC Urban Serv SA refuză să se îndrepte împotriva vinovaților pentru recuperarea sumei de peste un sfert de miliard de lei vechi, cu care a fost prejudiciată compania.


grup psd consiliul local botosaniPe 26 aprilie 2018, Consiliul Local a revocat consiliul de administrație al SC Urban Serv SA din care mai făcea parte doar Cezar Nicuță, după ce restul membrilor renunțaseră la posturi.


Ședința CL a fost una ”de îndată”, care potrivit legii se organizează doar în cazuri excepționale.


Întrunirea nu a fost convocată de primarul de la acea dată, ci de 11 consilieri PSD: Cosmin Andrei, Călin Bosovici, Ioan Brânzei, Andreea Buiuc, Vasile Chiru, Silvia Diaconu, Laurențiu Maftei, Marian Murariu, Ady Petrușcă, Gabriel Tanasă și Daniela Vicol.


Liberalii au propus atunci completarea CA-ul cu alte persoane care participaseră la concurs și dintre care unele obținuseră note mai mari chiar decât o parte a membrilor inițiali ai CL.


Social-democrații au refuzat însă ideea și au preferat să îl destituie pe Cezar Nicuță și să numească trei consilieri județeni de la PSD: Cătălin Olaru, Sergiu Marian, Constantin Pătrăuceanu.


Încă din ședința Consiliului Local s-a spus că hotărârea de revocare este nelegală


marius orosanuChiar din timpul respectivei ședințe unii consilieri locali au atras atenția că revocarea lui Cezar Nicuță este nelegală și că se va ajunge în situația de a i se plăti despăgubiri.


”În lege spune foarte clar: în cazul în care revocarea intervine fără justă cauză, administratorul în cauză este îndreptățit la plata unor daune interese. Mai departe, vine și o sancțiune dată de lege, că timp de cinci ani nu poate să mai fie membru într-un consiliu de administrație. Cu siguranță se va ajunge într-un litigiu, categoric se adaugă la plata de daune-interese”,


Marius Oroșanu, consilier local la data adoptării hotărârii.


Prevăzând probabil la rândul lor ce se va întâmpla, social-democrații au cerut atunci procedură secretă pentru a nu putea fi depistați consilierii care au votat destituirea CA-ului. Observând manevra, liberalii și-au făcut însă public votul, Gabriel Alecsandru acuzându-i pe pesediști că prin votul secret ”mascați o ilegalitate”.

 

Înlocuit cu cinci pesediști


Oricum, votul dat hotărârii în ansamblu a fost unul la vedere, fiind 11 pentru și 10 împotrivă.


Doi consilieri nu s-au aflat în sală la momentul votului: Ioan Brânzei – PSD și Ștefan Mihai – PNL la acea dată.


Voturi împotrivă: Cătălina Lupașcu, Gabriel Alecsandru, Andrei Amos, Iulian Blaga, Cătălin Boboc, Daniel Botezatu, Maricel Maxim, Paul Octav, Marius Oroșanu, Eugen Țurcanu.


Voturi pentru: Cosmin Andrei, Călin Bosovici, Andreea Buiuc, Vasile Chiru, Silvia Diaconu, Laurențiu Maftei, Marian Murariu, Ady Petrușcă, Gabriel Tanasă, Mihai Tincu și Daniela Vicol.


Ulterior, prefectul Dan Șlincu a cerut revocarea hotărârii pentru că ar fi fost nelegală, iar cei trei noi membri ai CA-ului au refuzat preluarea mandatelor.

 

Așa că după două luni grupul PSD din Consiliul Local a destituit din nou același CA format de fapt dintr-un singur membru, după care a avut loc o nouă recrutare la care cei mai buni au ieșit, culmea coincidenței, membrii PSD.


Astfel, în decembrie 2018 același Consiliu Local care l-a destituit nelegal pe Cezar Nicuță i-a numit pe pesediștii Florin Egner, Viorica Andronachi, Dan Pădurariu, Andrei Beilic și Sorin Niculăesa în consiliul de administrație.

 

Directorul care a votat destituirea fostului CA ne trimite la noul CA


Revenim în 2021... Cezar Nicuță a câștigat procesul și SC Urban Serv SA a trebuit să îi plătească aproape un sfert de miliard de lei vechi.


După ce i-a dat banii, o parte de bună voie, alții prin executare silită, societatea NU se va îndrepta împotriva vinovaților.


gabriel tanasaPe 22 ianuarie, directorul general al SC Urban Serv SA, Gabriel Tanasă, declara pentru Botoșăneanul că, ”cine a greșit va plăti” și că se va derula o cercetare pentru ca vinovații să fie trași la răspundere.  


După încă aproximativ o lună, când l-am întrebat din nou în ce stadiu se află cu recuperarea banilor de la cei răspunzători, a răspuns că ”facem demersuri”.


”Consiliul de administrație vă stă la dispoziție, cu administratorii societății ar trebui să vorbiți. Dlui Nicuță i-au fost virați toți banii, conform Codului Fiscal i-au fost reținute sumele care trebuie să se verse către bugetul de stat”,


Gabriel Tanasă, director general SC Urban Serv SA.


Acesta ne-a indicat să contactăm consiliul de administrație ”și-o să vedeți ce are de gând să facă”.

 

Iar CA-ul a închis subiectul: Banii NU se recuperează


Și astfel am aflat că, în realitate, CA-ul nu are de gând să facă ceva pentru recuperarea banilor.


florin egner”Eu nu cred că banii aceștia se recuperează de la cineva. Deci din punctul acesta de vedere pot să spun că subiectul ar fi închis: banii nu se recuperează. Până la urmă, dacă a hotărât Tribunalul așa, este un drept care drept se dă în mod normal acest drept, deci nu se impută la cineva, nu a greșit cineva din acest punct de vedere. Deci nu poți să recuperezi banii de la cineva decât dacă ar fi vorba de alți bani probabil, dar dacă este vorba de o sumă de bani pe care a hotărât-o o instanță de judecată, pe aia i-o dai pentru că i-a dat-o în virtutea faptului că era administrator în perioada respectivă și punct”,


Florin Egner, membru CA SC Urban Serv SA.


Cu alte cuvinte, membrii CA consideră că instanța nu a făcut altceva decât să oblige societatea să îi achite retroactiv lui Cezar Nicuță indemnizația până la sfârșitul mandatului, care oricum ar fi încasat-o dacă rămânea pe post.

 

Oare de asta nu se recuperează banii?


-    SC Urban Serv SA este controlată de membri PSD și ar însemna ca pesediștii să se îndrepte împotriva propriilor colegi de partid.


-    Actualul CA cu cinci social-democrați din cinci membri a intrat în funcție tocmai pentru că alți social-democrați, cei din Consiliul Local, au destituit precedentul CA. Ar însemna ca membrii actualului CA să îi pună la plată tocmai pe cei care i-au numit în funcție.


-    Printre consilierii locali care au votat revocarea fostului CA se află și Gabriel Tanasă, nimeni altul decât actualul director general al societății, care ar trebui practic să își oprească singuri banii pe statul de plată.

 

Cine plătește oalele sparte... politic


Sigur că apare o întrebare de bun simț: dacă destituirea fostului CA ar fi fost votată de membrii altui partid politic, pesediștii din CA-ul de la SC Urban Serv SA ar fi avut tot aceeași opinie, că nu există vinovați și că banii nu trebuie recuperați?


directia de impozite si taxe localePrincipala sursă de venit a companiei municipalității o reprezintă taxa de salubrizare pe care firmele și cetățenii o plătesc la bugetul local și pe care Primăria Botoșani o virează mai departe societății.


Mai devreme sau mai târziu, cei care nu achită taxa de salubrizare sunt executați silit.


Ei nu au norocul de a fi consilieri locali și nici măcar membri în CA-ul de la Urban Serv. Și nici directori la această companie. Astfel că, au de unde, nu au de unde, până la urmă trebuie să plătească.

 

loading...
Fostul primar n-a ratat ocazia să le (re)amintească PSD-iștilor din Consiliul Local: Ați greșit și trebuie să plătiți
Consilierii au destituit a doua oară CA-ul de la Urban Serv, PSD-iştii au votat secret... la vedere

 


DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Laptopurile de aproape 1.000 de euro bucata ale aleșilor de la Județ, numai bune de pus milieuri pe ele: Niște bani aruncați aiurea - GALERIE FOTO
21 aprilie 2021, Consiliul Județean Botoșani... După un an în care atât fostul, cât și actualul președinte al CJ au invocat pandemia pentru a nu organiza ședințe de plen în format fizic, consilierii județeni primesc laptopuri pentru a le facilita munca în slujba comunității.
Partidul Amploiaților?! Liberalismul botoșănean pe mâna unei găști de bugetari și directori la stat în care privații sunt suprimați
”Prin noi înșine... dar mai ales cu statul”, aceasta pare să fie noua deviză a marii mase a liberalilor botoșăneni. Partidul care, în teorie, își bazează politicile publice așezând antreprenorul la loc de cinste s-a transformat la Botoșani într-o grupare aproape în exclusivitate a bugetarilor și a lucrătorilor la unitățile de stat.
Sensul giratoriu care mai mult încurcă decât ajută! Accidente cu victime sau fără, în zona care înnebunește conducătorii auto – GALERIE FOTO
17 iulie 2021. Colonelul Narcis Jachel din cadrul ISU Botoșani este implicat alături de soție într-un accident rutier care s-a produs exact în fața instituției unde lucrează aproape de-o viață. Pe un drum pe care l-a parcurs probabil de sute de ori. Un drum pe care-l cunoștea extrem de bine. Dar asta până la amenajarea noului sens giratoriu care se dovedește a fi de fapt o brambrureală de indicatoare și reguli rutiere, care nu au neapărat logică. 
Noii șefi de la Nova Apaserv și-au pus în cap să demaște furturile de apă! Angajați în comisia de disciplină, se aduc controlori din alte județe
Legende sau realități, la Botoșani circulă tot felul de povești cu conducte ascunse sub pământ pe care le folosesc ilegal anumiți utilizatori, cea oficială fiind conectată la un apometru pentru care se face plata lunară. Prin aceste tertipuri s-ar umple piscine, s-ar desfășura activități în spălătorii (auto, mai ales) și tot felul de alte lucruri. Și, evident, aceleași voci arată că aceste duble branșamente nu au putut fi făcute fără ajutor de la angajați tocmai din cadrul operatorului de apă și canalizare.
DOCUMENT: Lucrările la Botoșani – Tg. Frumos avizate pe bucăți, mai mult pe partea ieșeană! „Strategicul” nostru din beton lăsat la urmă – FOTO&VIDEO
Asta reiese din documentul de avizare pentru lucrările efectuate la DN 28B Târgu Frumos – Botoșani, fiind dată undă verde doar pentru o distanță de 51,2, din totalul de 71,50 de kilometri. Cel mai mare tronson pentru care NU s-au obținut autorizațiile necesare efectuării lucrărilor este pe teritoriul județului Botoșani.
Clădirea cu două instituții în interior pasată între miniștri botoșăneni! Pesediștii și-au arătat mușchii și au „omorât” un proiect de modernizare
Marius Budăi și Raluca Turcan. Doi botoșăneni care au reușit, datorită partidului, să acceadă în funcții de miniștri. Ambii la același minister, cel al Muncii.
Fosta casă a PDL-ului, interzisă prin hotărâre la PNL, a început bătaia pe imobilul din buricul târgului – GALERIE FOTO
Strada Teatrului nr.16, undeva în spatele fostului restaurant ”Pod de Piatră”, pe frontispiciul unei clădiri stă scris ”Partidul Național Liberal – Filiala Teritorială Botoșani”.Aleea Maxim Gorki nr.2, în vecinătatea fostei Case a Corpului Didactic, un alt imobil la intrarea căruia este afișată o emblemă generoasă: ”Partidul Național Liberal – filiala Botoșani”.
DOCUMENT Casa tuturor posibilităților: Județul și Municipiul s-au zbătut să cumpere o casă monument care nu era de vânzare și pe care, de fapt, au refuzat să o achiziționeze când au avut prilejul
Se spune deseori că ”România este țara tuturor posibilităților”. Și cum Botoșani face parte din această țară, nu poate constitui o excepție. Mai ales atunci când discutăm despre administrația publică locală.
O fuziune cum n-a mai fost: USR a ras PLUS la Botoșani, o treime dintre delegații de la municipiu sunt rude între ei
”Miercuri și joi, 105 delegați ai filialelor partidelor proaspăt fuzionate USR și PLUS din întreg județul au ales prin vot direct conducerea județeană a USR Botoșani pentru următorii 4 ani”.
Loading...
Plan secret pus la cale de 6 luni – cum a ajuns Dan Nechifor la 10 voturi de președinția PNL Botoșani
Intrarea prefectului în lupta pentru funcția de președinte al PNL Botoșani s-a făcut pe 27 iunie 2021, în ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile interne. Deși impresia creată a fost aceea a unei decizii luată ”pe ultima sută de metri”, în realitate a fost rezultatul unui plan minuțios pregătit cu jumătate de an înaintea scrutinului.
Noul șef de la ”Apă” a plecat de la ANIF după ce Agenția Națională i-a scos postul de director la concurs, se pregătește un ”liberal pe viață”
Pe 26 mai 2021, cu două săptămâni înainte de ședința consiliului de administrație în care Liviu Ștefan a fost numit director interimar la SC Nova Apaserv SA, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a scos la concurs posturile de directori de la 13 filiale teritoriale din țară, inclusiv cea de la Botoșani. Examentul începe chiar astăzi.
Jumătate dintre agenții de la Poliția Rutieră reținuți de DNA sunt plini de datorii la bănci, unii nu au nici măcar mașină
O ștersătură sau un grup de trei hashtag-uri, asta se regăsește la rubrica ”venituri din salarii” din declarațiile de avere ale polițiștilor de la Serviciul Rutier reținuți la începutul lunii iunie de Direcția Națională Anticorupție. Mai exact, vorbim strict de subofițerul și cei nouă agenți pentru care DNA a dispus reținerea. Aceștia și-au secretizat veniturile din salarii. Prin lege!
Politica... vaccinului: Județele cele mai sărace și care au votat cel mai mult AUR la parlamentare au cei mai puțini vaccinați, Botoșani e cap de afiș
Harta națională a vaccinării scoate la iveală o coincidență politică și sanitară în care județul Botoșani este unul dintre capetele de afiș. Comparația cu rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare arată că refuzul imunizării provine cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale în care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cele mai bune scoruri electorale.
Nu execută doar Primăria! Lichidatorul a vândut de la Termica păcură, țevi, coturi, puncte termice, o cale ferată și o... locomotivă. Și mai are de vândut!
Executarea silită a Primăriei Botoșani în urma proceselor pierdute la Curtea de Apel Suceava cu Cabinetul Individual de Insolvență (CII) Constantin Lulu Dascălu reprezintă cheia de boltă a activității pe care lichidatorul judiciar al SC Termica SA o desfășoară de zece ani la fosta societate de termoficare a orașului.
Loading...
Cum a ajuns UE să pună umărul la politizarea masivă a concursurilor din România! Candidați secreți, rezultate secrete, a murit și ultima fărâmă de bun simț
Accederea pe tot felul de funcții publice, de execuție sau conducere, a unor persoane susținute politic și fără prea mare pregătire profesională, în cele mai multe dintre cazuri, a devenit extrem de facilă și are loc sub ochii noștri, ai tuturor, într-o semi-transparență care le convine de minune politicienilor, mai ales. 
Aleșii care au luat pandemia în brațe: Pe ”roșu” ședințele erau în sală, pe ”verde” au redevenit online... la ”televizorul cu lămpi”
De un an și două luni aproape toate instituțiile se folosesc fără jenă de situația sanitară pentru a nu permite intrarea publicului în sedii, pentru a bloca accesul la informațiile de interes public și pentru a limita pe cât posibil să dea socoteală populației și agenților economici care le plătesc practic salariile demnitarilor și celorlalți bugetari pentru ceea ce (nu) fac când stau baricadați în birouri.
Și directori, și consilieri: Magnificii de la municipiu care centrează și dau cu capul peste milioane de lei
Miercuri, 28 aprilie 2021, ședință a Consiliului Local Botoșani... Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă bugetul pe 2021 de la SC Urban Serv SA. Gabriel Tanasă, chiar președinte de ședință, ia cuvântul și anunță că se abține.
PNL și USR și-au împărțit cu scântei șefia instituțiilor, ”Salvați România” pune mâna pe câteva unități de stat cheie – LISTA
Votarea de către ambii consilieri locali ai Uniunii Salvați România a amendamentului la bugetul orașului prin care s-au suplimentat cu 597.000 de lei alocațiile către Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) condusă de liberalul Eugen Țurcanu nu este una întâmplătoare. Opțiunea pro PNL a celor doi useriști survine unei întâlniri tensionate
Un botoșănean a dat statul român în judecată după ce a stat nevinovat la pușcărie timp de 3 luni
Acest lucru se întâmplă la aproape 3 ani de când a fost ridicat de pe stradă pentru o faptă de tâlhărie pe care se presupunea că ar fi comis-o.
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani
Târgul PSD – ALDE privitor la compania de apă și canalizare la care Consiliul Județean este acționar principal a fost desăvârșit în prima săptămână din aprilie. Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Nova Apaserv SA a votat completarea consiliului de administrație cu încă patru membri, doi sprijiniți de PSD, iar ceilalți doi de ALDE.
Au procedat “noaptea ca hotii,” acum va trebui ca toți cei vinovați și care au încălcat legea sa plătească. Șeful Dragnea plătește pt ilegalitățile lui iar cei vinovați de la PSD Botosani vor plăti pt Greșelile lor. Dacă nu vor plăti va fi nevoit probabil sa plătească directorul și alți salariați pt inacțiune. Plătitorii de taxe nu trebuie sa suporte financiar costurile ambițiilor politice PSD-iste.
29 martie 2021, 15:39
Golăneală politică. Brigada "Nufărul" de la PSD îl spală pe Egner și pe toții deștepții pusi de conducătorul lor iubit de la județ sa-l mazilească pe Nicuță. Tot răul spre bine.
29 martie 2021, 08:53
Foarte bun articolul domnule Bălășcau!!! Asta arata lipsa de experienta și dezastrul care va fi lăsat în spate de actuala conducere a primăriei pt ca au fost numiți în funcții importante doar oameni fără experienta.Dupa ce acest episod se pare ca noi cetățenii trebuie să suportam toate tâmpeniile făcute de acești incompetenți.
29 martie 2021, 07:43
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Am discutat și cu președintele Camerei de Comerț. Singura problemă la Spitalul de Boli Paliative este punctul termic și el cu asta se ocupă. Ar fi de acord să grăbească realizarea acelui punct termic ca să putem da drumul pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9467 lei
USD
Dolarul SUA
4.2501 lei
CHF
Francul elveţian
4.6354 lei
GBP
Lira sterlină
5.8655 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7324 lei
XAU
Gramul de aur
244.9416 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2435 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3601 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1895 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4449 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1928 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.7 o C
Dorohoi
10.8 o C
Bucecea
11.1 o C
Darabani
9.3 o C
Saveni
11.5 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.