Ancheta săptămânii
Directorul ar trebui să își oprească singur banii pe statul de plată: Urban Serv refuză să recupereze daunele plătite fostului administrator

Fostul președinte al consiliului de administrație de la SC Urban Serv SA și-a încasat toți banii pe care Curtea de Apel Suceava a decis că societatea trebuie să îi plătească după ce judecătorii au concluzionat că a fost destituit nelegal din funcție.

Urban Serv a refuzat să îi dea toți banii, așa că a fost executată silit


Cezar Nicuță a obținut 23.500 de lei drept ”daune contractuale” plus 1.770 de lei cheltuieli de judecată, însă societatea i-a plătit doar o parte din sumă.


Șefii companiei de salubrizare nu i-au mai virat 9.753 de lei, considerând că magistrații ar fi dispus plata retroactivă a indemnizației de membru al CA până la sfârșitul mandatului pentru care a susținut un concurs, iar remunerația respectivă este purtătoare de obligații la bugetul de stat.


Ca atare, i-au oprit amintita sumă drept contribuție la stat.


Cum în hotărârea instanței nu scria că trebuie să împartă banii cu statul și cu nimeni altcineva, Cezar Nicuță a apelat la executorul judecătoresc Sînziana Secrieru, care a obținut și o hotărâre a Judecătoriei Botoșani de încuviințare a executării silite.


Pe 5 martie, în contul fostului conducător de la SC Urban Serv SA a intrat și restul de 9.753 de lei.


Astfel, s-a ajuns în situația ca societatea să suporte și cheltuielile cu executarea silită.


”Să vedem acum cine plătește gaura de la ei”,


Cezar Nicuță, fost administrator SC Urban Serv SA.

 

 

 

Pesediștii au făcut ședință ”de îndată” ca să-l demită


Întrebarea actualului consilier juridic de la SC Locativa SA are un răspuns cât se poate de simplu: nimeni.


Și aceasta întrucât consiliul de administrație al SC Urban Serv SA refuză să se îndrepte împotriva vinovaților pentru recuperarea sumei de peste un sfert de miliard de lei vechi, cu care a fost prejudiciată compania.


grup psd consiliul local botosaniPe 26 aprilie 2018, Consiliul Local a revocat consiliul de administrație al SC Urban Serv SA din care mai făcea parte doar Cezar Nicuță, după ce restul membrilor renunțaseră la posturi.


Ședința CL a fost una ”de îndată”, care potrivit legii se organizează doar în cazuri excepționale.


Întrunirea nu a fost convocată de primarul de la acea dată, ci de 11 consilieri PSD: Cosmin Andrei, Călin Bosovici, Ioan Brânzei, Andreea Buiuc, Vasile Chiru, Silvia Diaconu, Laurențiu Maftei, Marian Murariu, Ady Petrușcă, Gabriel Tanasă și Daniela Vicol.


Liberalii au propus atunci completarea CA-ul cu alte persoane care participaseră la concurs și dintre care unele obținuseră note mai mari chiar decât o parte a membrilor inițiali ai CL.


Social-democrații au refuzat însă ideea și au preferat să îl destituie pe Cezar Nicuță și să numească trei consilieri județeni de la PSD: Cătălin Olaru, Sergiu Marian, Constantin Pătrăuceanu.


Încă din ședința Consiliului Local s-a spus că hotărârea de revocare este nelegală


marius orosanuChiar din timpul respectivei ședințe unii consilieri locali au atras atenția că revocarea lui Cezar Nicuță este nelegală și că se va ajunge în situația de a i se plăti despăgubiri.


”În lege spune foarte clar: în cazul în care revocarea intervine fără justă cauză, administratorul în cauză este îndreptățit la plata unor daune interese. Mai departe, vine și o sancțiune dată de lege, că timp de cinci ani nu poate să mai fie membru într-un consiliu de administrație. Cu siguranță se va ajunge într-un litigiu, categoric se adaugă la plata de daune-interese”,


Marius Oroșanu, consilier local la data adoptării hotărârii.


Prevăzând probabil la rândul lor ce se va întâmpla, social-democrații au cerut atunci procedură secretă pentru a nu putea fi depistați consilierii care au votat destituirea CA-ului. Observând manevra, liberalii și-au făcut însă public votul, Gabriel Alecsandru acuzându-i pe pesediști că prin votul secret ”mascați o ilegalitate”.

 

Înlocuit cu cinci pesediști


Oricum, votul dat hotărârii în ansamblu a fost unul la vedere, fiind 11 pentru și 10 împotrivă.


Doi consilieri nu s-au aflat în sală la momentul votului: Ioan Brânzei – PSD și Ștefan Mihai – PNL la acea dată.


Voturi împotrivă: Cătălina Lupașcu, Gabriel Alecsandru, Andrei Amos, Iulian Blaga, Cătălin Boboc, Daniel Botezatu, Maricel Maxim, Paul Octav, Marius Oroșanu, Eugen Țurcanu.


Voturi pentru: Cosmin Andrei, Călin Bosovici, Andreea Buiuc, Vasile Chiru, Silvia Diaconu, Laurențiu Maftei, Marian Murariu, Ady Petrușcă, Gabriel Tanasă, Mihai Tincu și Daniela Vicol.


Ulterior, prefectul Dan Șlincu a cerut revocarea hotărârii pentru că ar fi fost nelegală, iar cei trei noi membri ai CA-ului au refuzat preluarea mandatelor.

 

Așa că după două luni grupul PSD din Consiliul Local a destituit din nou același CA format de fapt dintr-un singur membru, după care a avut loc o nouă recrutare la care cei mai buni au ieșit, culmea coincidenței, membrii PSD.


Astfel, în decembrie 2018 același Consiliu Local care l-a destituit nelegal pe Cezar Nicuță i-a numit pe pesediștii Florin Egner, Viorica Andronachi, Dan Pădurariu, Andrei Beilic și Sorin Niculăesa în consiliul de administrație.

 

Directorul care a votat destituirea fostului CA ne trimite la noul CA


Revenim în 2021... Cezar Nicuță a câștigat procesul și SC Urban Serv SA a trebuit să îi plătească aproape un sfert de miliard de lei vechi.


După ce i-a dat banii, o parte de bună voie, alții prin executare silită, societatea NU se va îndrepta împotriva vinovaților.


gabriel tanasaPe 22 ianuarie, directorul general al SC Urban Serv SA, Gabriel Tanasă, declara pentru Botoșăneanul că, ”cine a greșit va plăti” și că se va derula o cercetare pentru ca vinovații să fie trași la răspundere.  


După încă aproximativ o lună, când l-am întrebat din nou în ce stadiu se află cu recuperarea banilor de la cei răspunzători, a răspuns că ”facem demersuri”.


”Consiliul de administrație vă stă la dispoziție, cu administratorii societății ar trebui să vorbiți. Dlui Nicuță i-au fost virați toți banii, conform Codului Fiscal i-au fost reținute sumele care trebuie să se verse către bugetul de stat”,


Gabriel Tanasă, director general SC Urban Serv SA.


Acesta ne-a indicat să contactăm consiliul de administrație ”și-o să vedeți ce are de gând să facă”.

 

Iar CA-ul a închis subiectul: Banii NU se recuperează


Și astfel am aflat că, în realitate, CA-ul nu are de gând să facă ceva pentru recuperarea banilor.


florin egner”Eu nu cred că banii aceștia se recuperează de la cineva. Deci din punctul acesta de vedere pot să spun că subiectul ar fi închis: banii nu se recuperează. Până la urmă, dacă a hotărât Tribunalul așa, este un drept care drept se dă în mod normal acest drept, deci nu se impută la cineva, nu a greșit cineva din acest punct de vedere. Deci nu poți să recuperezi banii de la cineva decât dacă ar fi vorba de alți bani probabil, dar dacă este vorba de o sumă de bani pe care a hotărât-o o instanță de judecată, pe aia i-o dai pentru că i-a dat-o în virtutea faptului că era administrator în perioada respectivă și punct”,


Florin Egner, membru CA SC Urban Serv SA.


Cu alte cuvinte, membrii CA consideră că instanța nu a făcut altceva decât să oblige societatea să îi achite retroactiv lui Cezar Nicuță indemnizația până la sfârșitul mandatului, care oricum ar fi încasat-o dacă rămânea pe post.

 

Oare de asta nu se recuperează banii?


-    SC Urban Serv SA este controlată de membri PSD și ar însemna ca pesediștii să se îndrepte împotriva propriilor colegi de partid.


-    Actualul CA cu cinci social-democrați din cinci membri a intrat în funcție tocmai pentru că alți social-democrați, cei din Consiliul Local, au destituit precedentul CA. Ar însemna ca membrii actualului CA să îi pună la plată tocmai pe cei care i-au numit în funcție.


-    Printre consilierii locali care au votat revocarea fostului CA se află și Gabriel Tanasă, nimeni altul decât actualul director general al societății, care ar trebui practic să își oprească singuri banii pe statul de plată.

 

Cine plătește oalele sparte... politic


Sigur că apare o întrebare de bun simț: dacă destituirea fostului CA ar fi fost votată de membrii altui partid politic, pesediștii din CA-ul de la SC Urban Serv SA ar fi avut tot aceeași opinie, că nu există vinovați și că banii nu trebuie recuperați?


directia de impozite si taxe localePrincipala sursă de venit a companiei municipalității o reprezintă taxa de salubrizare pe care firmele și cetățenii o plătesc la bugetul local și pe care Primăria Botoșani o virează mai departe societății.


Mai devreme sau mai târziu, cei care nu achită taxa de salubrizare sunt executați silit.


Ei nu au norocul de a fi consilieri locali și nici măcar membri în CA-ul de la Urban Serv. Și nici directori la această companie. Astfel că, au de unde, nu au de unde, până la urmă trebuie să plătească.

 

loading...
Fostul primar n-a ratat ocazia să le (re)amintească PSD-iștilor din Consiliul Local: Ați greșit și trebuie să plătiți
Consilierii au destituit a doua oară CA-ul de la Urban Serv, PSD-iştii au votat secret... la vedere

 


DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
TRAGEDIA de la Huțani reprodusă după 41 de ani! Cât de pregătit e Botoșaniul să intervină la un accident de o asemenea amploare? – VIDEO 
Seria articolelor privitoare la cea mai mare tragedie rutieră a României se încheie cu un exercițiu de imaginație. Colonelul Decebal Muraru, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga”, a participat alături de Botoșăneanul la acest demers după un salt în trecut, pornind de la momentul în care s-a aflat de accident. 
Afaceri cu șomeri anchetate de Poliție și Agenția de Integritate, angajați de la AJOFM prinși în morișca subvențiilor
Polițiștii botoșăneni desfășoară o anchetă care vizează modul în care mai multe societăți comerciale și o organizație neguvernamentală au încercat, și unele chiar au și reușit, să obțină subvenții de la bugetul de stat și cel european prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE
Aproape 42 de ani trecuți din ziua accidentului de la Huțani nu au fost nici pe departe suficienți pentru ca Virgina Varvarei, astăzi pensionară, să uite clipele îngrozitoare prin care a fost nevoită să treacă. Povestea acesteia este probabil cea mai tulburătoare dintre toate cele ale supraviețuitorilor pe care Botoșăneanul a reușit să îi găsească și să îi intervieveze.
”Șoferii iadului”, vinovații de serviciu în ”epoca de aur”: Mergeai non-stop până picai, mai ațipeai... / Când porneai motorul scotea o fumăraie că autogara nu se mai vedeaVIDEO & FOTOGALERIE
Despre modul inuman, un veritabil atentat la siguranța vieții, în care se circula în perioada comunistă...
Loading...
Șoferul din autobuzul groazei a murit sub ochii soției și a lăsat orfani trei copii, două amenzi – singurele pedepse pentru 48 de morți
Cea mai mare tragedie rutieră din istoria României a avut eroul său negativ. Pentru că în comunism sistemul nu putea fi decât perfect, cei care greșeau erau doar oamenii. Chiar dacă, atunci când vorbim despre șoferi de exemplu, erau nevoiți să circule cu autobuze vechi, pline de improvizații și cu anvelope noi, dar cu defecte de fabricație.
OMAGIU adus după 41 de ani de la tragedia în care au murit aproape 50 de botoșăneni - Troiță ridicată de Consiliul Județean și Primărie – VIDEO
Seria articolelor realizate de publicația Botoșăneanul despre tragedia care a avut loc la Huțani în urmă cu mai bine de patru decenii se aproapie de final. Atât cât s-a putut în condițiile date, am încercat să călătorim într-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat pentru a readuce în atenție accidentul care rămâne pe primul loc în România, în privința numărului ridicat de morți.
Tragedia de la Huțani, dezvăluită în presa comunistă doar la anunțurile de condoleanțe: A fost tratat drept un accident de muncă
Tragedia de la Huțani nu a existat și totul a fost doar un vis urât dacă ar fi să ne luăm după presa botoșăneană din acea perioadă. Presă ce însemna de fapt un singur ziar care nu a pomenit ceva despre cel mai mare accident rutier din istoria României.
Adevărul făcut scrum! Dosarul accidentului de la Huțani TOPIT de Parchet și Poliție – GALERIE FOTO singurele IMAGINI de la tragedia rutieră
Autoritățile au distrus toate dosarele și documentele cu fotografii anexate, declarații de martori, expertize sau rezultate ale cercetărilor penale care au existat în urma celei mai mari tragedii rutiere din țara noastră.Accidentul rutier cu morți colective a avut loc la Huțani pe 29 iunie 1980, când un autobuz s-a răsturnat cu roțile în sus într-o mlaștină, iar în jur de 50 de oameni și-au pierdut viața.
PREMIERĂ: Colonelul Vasile Botezatu, dezvăluiri amănunțite despre ancheta celei mai mari tragedii rutiere a României: Era o situație de război! VIDEO
Jumătatea vieții i-a fost marcată colonelului botoșănean Vasile Botezatu de cea mai mare tragedie rutieră care s-a petrecut vreodată în România, la Huțani – Botoșani.A avut implicare directă în cercetarea ulterioară și, acum, la venerabila vârstă de 81 de ani, își amintește clar modul în care s-a derulat ziua de 29 iunie 1980.
Loading...
Dezvăluiri după 4 decenii: Anvelopa care a explodat era nouă, ”autobuzul morții” avea doar o ușă și transporta oameni pe... motor
A doua zi după accidentul din 29 iunie 1980 de la Huțani s-a constituit o comisie de constatare tehnică a condițiilor în care s-a produs tragedia. Autobuzul a fost scos din apă cu o macara și transportat la garajul IJTL – Întreprinderea Județeană de Transport Local Botoșani.
Televiziunea Română a ajuns la Botoșani pentru cea mai mare tragedie rutieră din România: Sunt încă întrebări la care după 41 de ani nu se știe răspunsul GALERIE FOTO & VIDEO
Seria de articole inițiată de Botoșăneanul despre accidentul rutier care a avut loc la Huțani în 29 iunie 1980, când un autobuz cu circa 85 de persoane s-a răsturnat într-o mlaștină, a readus în atenția publică această tragedie unică în România prin proporțiile sale. Atunci când s-a produs, a fost înregistrat drept cel mai groaznic accident rutier de pe glob.
Dumitru Zmău în fața celei mai mari tragedii din carieră: Erau distruși. Oameni plângeau, țipau, răcneau. O nenorocire ca asta sper să nu mai prind în viața asta - VIDEO
Doar cei care au prins o bucată din comunism își pot aminti cum decurgeau călătoriile între localități sau cele interjudețene. Autobuzele plecau exclusiv din autogări, nu existau firme private, cum sunt în zilele noastre, pentru transportul călătorilor la orice destinație dorită. Nu erau bilete rezervate, aer condiționat sau altele de acest gen.
Pompierul care a intervenit la tragedia de la Huțani: Se scoteau oameni, intra unul, ieșea altul / Când vezi ce ai văzut acolo... nu-ți găsești cuvintele - VIDEO
Pe Liviu Adronic l-am cunoscut prin prisma activităților din ultimele două decenii, el dezvăluindu-și public sufletul sensibil îndrăgostit de cultură. A apărut și s-a poziționat firesc în mijlocul evenimentelor artistice ca și cum ar fi fost acolo dintotdeauna. Puțini cunosc faptul că Liviu Andronic a trăit o zi și o noapte în mijlocul celei mai mari tragedii rutiere care a lovit România. Și care l-a schimbat și pe el, pe viață. Deși, nu a pierdut pe nimeni drag. A preluat însă din durerea celorlalți, a celor care și-au plâns morții.
Eroul care OFICIAL nu există! Gheorghe Podaru, omul care într-o după-amiază de vară a salvat șase oameni din mlaștina de la Huțani: Totul s-a petrecut într-o tăcere de mormântVIDEO & GALERIE FOTO
Ne reîntoarcem în timp, în duminica zilei de 29 iunie 1980, în localitatea Huțani, unde a avut loc cea mai mare tragedie rutieră a României.Gheorghe Podaru a avut o implicare uriașă în partea a doua a evenimentului rutier, în ceea ce s-a înțeles pe atunci a fi misiunea de salvare.
Mărturiile femeii care a supraviețuit celei mai mari tragedii rutiere din România: Șoferul a strigat - ne răsturnăm / Fetițele alea au murit cu garoafele în mânăVIDEO & FOTO
Margareta Hergheligiu avea 27 de ani în anul care avea să marcheze iremediabil sute de oameni din trei județe ale Moldovei și este una dintre puținele persoane care a supraviețuit teribilului accident rutier din 29 iunie 1980.Își amintește fiecare detaliu extrem de clar, iar amintirile încă-i rănesc memoria pentru că, în cei 41 de ani care au trecut de atunci, nu s-a oprit din întrebările adresate Divinității: „De ce am trăit eu și nu unul dintre copiii care se aflau în autobuz? Sau una dintre familiile fericite care se aflau printre călători?”.
Au procedat “noaptea ca hotii,” acum va trebui ca toți cei vinovați și care au încălcat legea sa plătească. Șeful Dragnea plătește pt ilegalitățile lui iar cei vinovați de la PSD Botosani vor plăti pt Greșelile lor. Dacă nu vor plăti va fi nevoit probabil sa plătească directorul și alți salariați pt inacțiune. Plătitorii de taxe nu trebuie sa suporte financiar costurile ambițiilor politice PSD-iste.
29 martie 2021, 15:39
Golăneală politică. Brigada "Nufărul" de la PSD îl spală pe Egner și pe toții deștepții pusi de conducătorul lor iubit de la județ sa-l mazilească pe Nicuță. Tot răul spre bine.
29 martie 2021, 08:53
Foarte bun articolul domnule Bălășcau!!! Asta arata lipsa de experienta și dezastrul care va fi lăsat în spate de actuala conducere a primăriei pt ca au fost numiți în funcții importante doar oameni fără experienta.Dupa ce acest episod se pare ca noi cetățenii trebuie să suportam toate tâmpeniile făcute de acești incompetenți.
29 martie 2021, 07:43
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu mergeam la cumătrii neinvitat. Aveam consilierii mei care îmi spuneau: vezi că am aflat că este botez la cutare. Și imediat mă duceam. La unii le era rușine să mă invite. Nu exista înmormântare într-o familie de liberali ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9474 lei
USD
Dolarul SUA
4.7141 lei
CHF
Francul elveţian
4.8270 lei
GBP
Lira sterlină
5.8404 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6881 lei
XAU
Gramul de aur
276.8333 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2466 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2792 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2954 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6722 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2001 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.6 o C
Dorohoi
17.7 o C
Bucecea
16.9 o C
Darabani
12.9 o C
Saveni
18.1 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.