Ancheta săptămânii
Directorul ar trebui să își oprească singur banii pe statul de plată: Urban Serv refuză să recupereze daunele plătite fostului administrator

Fostul președinte al consiliului de administrație de la SC Urban Serv SA și-a încasat toți banii pe care Curtea de Apel Suceava a decis că societatea trebuie să îi plătească după ce judecătorii au concluzionat că a fost destituit nelegal din funcție.

Urban Serv a refuzat să îi dea toți banii, așa că a fost executată silit


Cezar Nicuță a obținut 23.500 de lei drept ”daune contractuale” plus 1.770 de lei cheltuieli de judecată, însă societatea i-a plătit doar o parte din sumă.


Șefii companiei de salubrizare nu i-au mai virat 9.753 de lei, considerând că magistrații ar fi dispus plata retroactivă a indemnizației de membru al CA până la sfârșitul mandatului pentru care a susținut un concurs, iar remunerația respectivă este purtătoare de obligații la bugetul de stat.


Ca atare, i-au oprit amintita sumă drept contribuție la stat.


Cum în hotărârea instanței nu scria că trebuie să împartă banii cu statul și cu nimeni altcineva, Cezar Nicuță a apelat la executorul judecătoresc Sînziana Secrieru, care a obținut și o hotărâre a Judecătoriei Botoșani de încuviințare a executării silite.


Pe 5 martie, în contul fostului conducător de la SC Urban Serv SA a intrat și restul de 9.753 de lei.


Astfel, s-a ajuns în situația ca societatea să suporte și cheltuielile cu executarea silită.


”Să vedem acum cine plătește gaura de la ei”,


Cezar Nicuță, fost administrator SC Urban Serv SA.

 

 

 

Pesediștii au făcut ședință ”de îndată” ca să-l demită


Întrebarea actualului consilier juridic de la SC Locativa SA are un răspuns cât se poate de simplu: nimeni.


Și aceasta întrucât consiliul de administrație al SC Urban Serv SA refuză să se îndrepte împotriva vinovaților pentru recuperarea sumei de peste un sfert de miliard de lei vechi, cu care a fost prejudiciată compania.


grup psd consiliul local botosaniPe 26 aprilie 2018, Consiliul Local a revocat consiliul de administrație al SC Urban Serv SA din care mai făcea parte doar Cezar Nicuță, după ce restul membrilor renunțaseră la posturi.


Ședința CL a fost una ”de îndată”, care potrivit legii se organizează doar în cazuri excepționale.


Întrunirea nu a fost convocată de primarul de la acea dată, ci de 11 consilieri PSD: Cosmin Andrei, Călin Bosovici, Ioan Brânzei, Andreea Buiuc, Vasile Chiru, Silvia Diaconu, Laurențiu Maftei, Marian Murariu, Ady Petrușcă, Gabriel Tanasă și Daniela Vicol.


Liberalii au propus atunci completarea CA-ul cu alte persoane care participaseră la concurs și dintre care unele obținuseră note mai mari chiar decât o parte a membrilor inițiali ai CL.


Social-democrații au refuzat însă ideea și au preferat să îl destituie pe Cezar Nicuță și să numească trei consilieri județeni de la PSD: Cătălin Olaru, Sergiu Marian, Constantin Pătrăuceanu.


Încă din ședința Consiliului Local s-a spus că hotărârea de revocare este nelegală


marius orosanuChiar din timpul respectivei ședințe unii consilieri locali au atras atenția că revocarea lui Cezar Nicuță este nelegală și că se va ajunge în situația de a i se plăti despăgubiri.


”În lege spune foarte clar: în cazul în care revocarea intervine fără justă cauză, administratorul în cauză este îndreptățit la plata unor daune interese. Mai departe, vine și o sancțiune dată de lege, că timp de cinci ani nu poate să mai fie membru într-un consiliu de administrație. Cu siguranță se va ajunge într-un litigiu, categoric se adaugă la plata de daune-interese”,


Marius Oroșanu, consilier local la data adoptării hotărârii.


Prevăzând probabil la rândul lor ce se va întâmpla, social-democrații au cerut atunci procedură secretă pentru a nu putea fi depistați consilierii care au votat destituirea CA-ului. Observând manevra, liberalii și-au făcut însă public votul, Gabriel Alecsandru acuzându-i pe pesediști că prin votul secret ”mascați o ilegalitate”.

 

Înlocuit cu cinci pesediști


Oricum, votul dat hotărârii în ansamblu a fost unul la vedere, fiind 11 pentru și 10 împotrivă.


Doi consilieri nu s-au aflat în sală la momentul votului: Ioan Brânzei – PSD și Ștefan Mihai – PNL la acea dată.


Voturi împotrivă: Cătălina Lupașcu, Gabriel Alecsandru, Andrei Amos, Iulian Blaga, Cătălin Boboc, Daniel Botezatu, Maricel Maxim, Paul Octav, Marius Oroșanu, Eugen Țurcanu.


Voturi pentru: Cosmin Andrei, Călin Bosovici, Andreea Buiuc, Vasile Chiru, Silvia Diaconu, Laurențiu Maftei, Marian Murariu, Ady Petrușcă, Gabriel Tanasă, Mihai Tincu și Daniela Vicol.


Ulterior, prefectul Dan Șlincu a cerut revocarea hotărârii pentru că ar fi fost nelegală, iar cei trei noi membri ai CA-ului au refuzat preluarea mandatelor.

 

Așa că după două luni grupul PSD din Consiliul Local a destituit din nou același CA format de fapt dintr-un singur membru, după care a avut loc o nouă recrutare la care cei mai buni au ieșit, culmea coincidenței, membrii PSD.


Astfel, în decembrie 2018 același Consiliu Local care l-a destituit nelegal pe Cezar Nicuță i-a numit pe pesediștii Florin Egner, Viorica Andronachi, Dan Pădurariu, Andrei Beilic și Sorin Niculăesa în consiliul de administrație.

 

Directorul care a votat destituirea fostului CA ne trimite la noul CA


Revenim în 2021... Cezar Nicuță a câștigat procesul și SC Urban Serv SA a trebuit să îi plătească aproape un sfert de miliard de lei vechi.


După ce i-a dat banii, o parte de bună voie, alții prin executare silită, societatea NU se va îndrepta împotriva vinovaților.


gabriel tanasaPe 22 ianuarie, directorul general al SC Urban Serv SA, Gabriel Tanasă, declara pentru Botoșăneanul că, ”cine a greșit va plăti” și că se va derula o cercetare pentru ca vinovații să fie trași la răspundere.  


După încă aproximativ o lună, când l-am întrebat din nou în ce stadiu se află cu recuperarea banilor de la cei răspunzători, a răspuns că ”facem demersuri”.


”Consiliul de administrație vă stă la dispoziție, cu administratorii societății ar trebui să vorbiți. Dlui Nicuță i-au fost virați toți banii, conform Codului Fiscal i-au fost reținute sumele care trebuie să se verse către bugetul de stat”,


Gabriel Tanasă, director general SC Urban Serv SA.


Acesta ne-a indicat să contactăm consiliul de administrație ”și-o să vedeți ce are de gând să facă”.

 

Iar CA-ul a închis subiectul: Banii NU se recuperează


Și astfel am aflat că, în realitate, CA-ul nu are de gând să facă ceva pentru recuperarea banilor.


florin egner”Eu nu cred că banii aceștia se recuperează de la cineva. Deci din punctul acesta de vedere pot să spun că subiectul ar fi închis: banii nu se recuperează. Până la urmă, dacă a hotărât Tribunalul așa, este un drept care drept se dă în mod normal acest drept, deci nu se impută la cineva, nu a greșit cineva din acest punct de vedere. Deci nu poți să recuperezi banii de la cineva decât dacă ar fi vorba de alți bani probabil, dar dacă este vorba de o sumă de bani pe care a hotărât-o o instanță de judecată, pe aia i-o dai pentru că i-a dat-o în virtutea faptului că era administrator în perioada respectivă și punct”,


Florin Egner, membru CA SC Urban Serv SA.


Cu alte cuvinte, membrii CA consideră că instanța nu a făcut altceva decât să oblige societatea să îi achite retroactiv lui Cezar Nicuță indemnizația până la sfârșitul mandatului, care oricum ar fi încasat-o dacă rămânea pe post.

 

Oare de asta nu se recuperează banii?


-    SC Urban Serv SA este controlată de membri PSD și ar însemna ca pesediștii să se îndrepte împotriva propriilor colegi de partid.


-    Actualul CA cu cinci social-democrați din cinci membri a intrat în funcție tocmai pentru că alți social-democrați, cei din Consiliul Local, au destituit precedentul CA. Ar însemna ca membrii actualului CA să îi pună la plată tocmai pe cei care i-au numit în funcție.


-    Printre consilierii locali care au votat revocarea fostului CA se află și Gabriel Tanasă, nimeni altul decât actualul director general al societății, care ar trebui practic să își oprească singuri banii pe statul de plată.

 

Cine plătește oalele sparte... politic


Sigur că apare o întrebare de bun simț: dacă destituirea fostului CA ar fi fost votată de membrii altui partid politic, pesediștii din CA-ul de la SC Urban Serv SA ar fi avut tot aceeași opinie, că nu există vinovați și că banii nu trebuie recuperați?


directia de impozite si taxe localePrincipala sursă de venit a companiei municipalității o reprezintă taxa de salubrizare pe care firmele și cetățenii o plătesc la bugetul local și pe care Primăria Botoșani o virează mai departe societății.


Mai devreme sau mai târziu, cei care nu achită taxa de salubrizare sunt executați silit.


Ei nu au norocul de a fi consilieri locali și nici măcar membri în CA-ul de la Urban Serv. Și nici directori la această companie. Astfel că, au de unde, nu au de unde, până la urmă trebuie să plătească.

 

loading...
Fostul primar n-a ratat ocazia să le (re)amintească PSD-iștilor din Consiliul Local: Ați greșit și trebuie să plătiți
Consilierii au destituit a doua oară CA-ul de la Urban Serv, PSD-iştii au votat secret... la vedere

 


DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Ședințele secrete ale consilierilor și cele cu fețele ascunse ne-au costat peste un milion de lei într-un singur an
În această lună se împlinește un an de când accesul la ședințele Consiliului Județean și Consiliului Local este zădărnicit tocmai de oamenii trimiși acolo de botoșăneni să le reprezinte interesele. Folosindu-se de pandemie, atât aleșii de la județ, cât și cei de la municipiu respectă parțial sau deloc Codul Administrativ care prevede fără echivoc că întrunirile de plen se desfășoară în regim deschis.
Marea păcăleală a noilor restricții – Situația în Botoșani și România este în realitate mult mai bună decât înaintea alegerilor, noile măsuri sunt contrazise flagrant chiar de cifrele oficiale
Duminică seară, în România au intrat în vigoare noi restricții concomitent cu prelungirea stării de alertă. La jumătatea lunii martie, țara noastră împlinește un an de când se află în stare de urgență sau stare de alertă, iar marea problemă care însoțește noua serie de restrângere a drepturilor cetățenești este că nu are acoperire în situația faptică.
Bătrânii din azilul CJ-ului tratați cu medicamente și materiale sanitare de 13 bani pe zi
La ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc pe data de 25 februarie și care, asemeni aproape tuturor celorlalte din pandemie, s-a desfășurat cu încălcarea Codului Administrativ, nefiind publică, pe ordinea zi a fost introdus și un proiect referitor la Căminul pentru Persoane Vârstnice Trușești.
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”
Situația gravă în care se află operatorul licențiat de apă și canalizare poate avea consecințe dezastruoase pentru întreg mediul economic și social de la Botoșani. SC Nova Apaserv SA ar putea pierde o finanțare de circa 200 de milioane de euro dacă nu reușește să se echilibreze financiar și, mai ales, dacă intră în insolvență.
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator
Fostul administrator și director adjunct al SC Urban Serv SA a declanșat executarea silită a societății după ce șefii acesteia i-au achitat doar o parte din suma câștigată în instanță pentru destituirea nelegală din funcția de membru al consiliului de administrație.
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO
Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.
În numele fiului! Inspector șef pensionat, angajat la o altă instituție pe filiera chelneriței pusă inginer de tătucii din politică – VIDEO
Simona Iancu, fosta chelneriță angajată inginer la dispeceratul Administrației Bazinale Prut – Bârlad prin detașare de la Primăria Vatra Moldoviței, din județul Suceava, își are corespondent masculin la Botoșani.
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Loading...
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ
Jumătate dintre cei 32 de consilieri județeni aleși la scrutinul din septembrie 2020 sunt persoane care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Cealaltă jumătate sunt politicieni care au fost aleși și în fosta legislatură.
Tocuri puține printre cravate, botoșănencele pătrund cu greu în lumea bărbaților! Doar ȘAPTE femei în Parlament în istoria județului, a opta a intrat printr-un mister
După recâștigarea cu sânge a democrației în țara noastră, la nivelul județului Botoșani cel puțin, butoanele au fost mai degrabă la îndemâna bărbaților. Femeile care au reușit să performeze în politică sunt puține și pot fi numărate pe degete. În schimb, bărbații care au avut funcții de înaltă demnitate publică sunt de ordinul zecilor.
La Suceava și în stațiuni, Covidul și-a luat vacanță de sărbători și s-au ridicat restricțiile, la Botoșani a dat peste cei „mai catolici decât papa” și a rămas
Luna decembrie a fost una plină de ciudățenii în lupta autorităților cu coronavirusul. Deși este greu de crezut și dificil de înțeles, în majoritatea orașelor-stațiune din Suceava și Prahova, incomparabil mai aglomerate decât Botoșaniul, rata de infectare a scăzut exact când trebuia, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În schimb, la Botoșani, care poate fi orice numai oraș turistic nu, a rămas în continuare peste 3%.
Sărbători de iarnă în pandemie! Ce spun autoritățile de la Botoșani despre ce (NU) avem voie să facem: Copiii merg cu colinda? Primim cete de urători?  
Anul 2020 continuă să lase urme adânci în psihicul uman, această apăsare fiind mai greu de dus mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO
Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.
Loading...
Rata Covid, calculată după o populație departe de ce a ieșit la recensământ: Două instituții invocate în obținerea numărului de locuitori, neagă furnizarea datelor
”Nr. Populație furnizat de IPJ Botoșani”, aceasta este formularea scrisă cu literă de o șchioapă care timp de mai multe săptămâni, inclusiv în prima parte a lunii noiembrie, încheia ”LISTA cu limitele de incidență cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Botoșani”. Cazuri de Covid, bineînțeles.
O piață nouă de peste 200.000 de euro stă închisă fiindcă e prea modernă în ”era Covid”: comercianții vând pe trotuare și în parcare – GALERIE FOTO
”Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art.7 alin 1 din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare (...) ÎNCEPÂND CU DATA DE 09.11.2020”.
Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei
Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani organizează concurs pentru funcția de manager. Aproape în orice altă perioadă a anului un astfel de anunț putea fi tratat ca oricare altul de acest gen. A fost însă demarat într-o situație specială pentru administrația publică locală și de aici au plecat și interpretările politice.
Propovăduitorii în halate albe ai Covidului, în prima linie a campaniei electorale la mai toate partidele parlamentare
La alegerile locale a putut fi considerată o coincidență. Sau o conjunctură. Ori un concurs de împrejurări. Numai că a venit campania electorală pentru scrutinul parlamentar și se întâmplă din nou. Și nu mai poate fi vorba nici de coincidență, nici de conjunctură, nici de un concurs de împrejurări.
Elevii fără tablete pentru școală, 3 milioane de euro cheltuite însă la Botoșani pe alegerile locale pentru ca trei sferturi din primari să rămână în funcții
Alegerile locale din anul istoric 2020 pot fi trecute în categoria „dezmățurilor financiare” în condițiile în care au costat dublu față de alte scrutine anterioare. Vorbim la nivel național de un total de peste 200 de milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale. Iar costurile suplimentare au fost cauzate de criza sanitară care a lovit mapamondul.Și dezmățul, continuă.
Candidații care s-au făcut de rușine la locale: Pe unul nu l-a votat nici nevasta, alții n-au „păcălit” alegătorii chiar dacă aveau același nume cu... primarul
Peste 7.000 de candidați s-au înscris în lupta electorală pentru județul Botoșani, majoritatea depunându-și candidaturile pe listele pentru consiliile locale din cele 78 de unități administrativ-teritoriale. Câteva sute au candidat pentru funcția de primar, unii fără a avea în spate culorile unui partid, preferând postura de independenți.
Au procedat “noaptea ca hotii,” acum va trebui ca toți cei vinovați și care au încălcat legea sa plătească. Șeful Dragnea plătește pt ilegalitățile lui iar cei vinovați de la PSD Botosani vor plăti pt Greșelile lor. Dacă nu vor plăti va fi nevoit probabil sa plătească directorul și alți salariați pt inacțiune. Plătitorii de taxe nu trebuie sa suporte financiar costurile ambițiilor politice PSD-iste.
29 martie 2021, 15:39
Golăneală politică. Brigada "Nufărul" de la PSD îl spală pe Egner și pe toții deștepții pusi de conducătorul lor iubit de la județ sa-l mazilească pe Nicuță. Tot răul spre bine.
29 martie 2021, 08:53
Foarte bun articolul domnule Bălășcau!!! Asta arata lipsa de experienta și dezastrul care va fi lăsat în spate de actuala conducere a primăriei pt ca au fost numiți în funcții importante doar oameni fără experienta.Dupa ce acest episod se pare ca noi cetățenii trebuie să suportam toate tâmpeniile făcute de acești incompetenți.
29 martie 2021, 07:43
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
”Eu le-aş tăia câte un deget, numai că ar rămâne toţi ciungi. Bineînţeles că trebuiesc sancţionaţi, dar nu se poate vorbi cu ei. Sunt o castă specială, sunt inamovibili, nu ai ce să le faci. Legea e în mâna lor,...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9265 lei
USD
Dolarul SUA
4.0491 lei
CHF
Francul elveţian
4.4882 lei
GBP
Lira sterlină
5.7238 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7198 lei
XAU
Gramul de aur
239.3472 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2290 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3738 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3462 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6626 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.4 o C
Dorohoi
21.6 o C
Bucecea
21.3 o C
Darabani
21.5 o C
Saveni
21.4 o C
Ştefăneşti
19.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.