Funcția a fost vânată timp de 8 ani.
De mai bine de 8 ani, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași (sub jurisdicția căreia se află și Finanțele botoșănene) nu sunt conduse de un director general titular.
Recent, ANAF a deblocat postul vacant, motiv pentru care se va organiza un concurs la finalul anului 2021. Paul Ciobanu, actualul director, a precizat că va participa la concurs.
De mai bine de 8 ani, de la reorganizare, postul nu a fost ocupat prin concurs. Partidele care erau la guvernare desemnau directorul general, iar șefii erau schimbați în funcție de modificările politice.
Recent, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a aprobat scoaterea la concurs a postului vacant de director general.
Proba scrisă este programată pe data de 27 decembrie 2021, ora 10:00, la sediul ANAF din București.
Concursul este de promovare pe funcție, astfel că doar angajații din cadrul instituției pot participa la procedură. Dosarele de înscriere pot fi depuse până pe data de 16 decembrie 2021.
Paul Ciobanu, actualul director general, a precizat că va participa la concurs. Potrivit Bună Ziua Iași, rămâne de văzut dacă vor participa la concurs și alți candidați.
Proceduri similare vor fi organizate și la Direcțiile din Cluj și Timiș. În trecut, au fost organizate concursuri pentru posturile-cheie din instituție.
Organizatorii concursului le cer candidaților mai multe condiții legate de experiență și studii absolvite.
„Studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, studii universitare de master absolvite cu diplomă în domeniul administrației publice, management ori în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice sau cu diplomă echivalentă, să fie numit într-o funcție publică din clasa I, să nu aibă o sancțiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată, în condițiile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările si completările ulterioare”, sunt condițiile cerute candidaților.
Mai mult, participanții la concurs trebuie să dovedească o vechime de 7 ani în specialitatea studiilor și experiență în operare Internet Explorer, Microsoft Office, Lotus. Candidatul care va fi declarat admis va primi autorizația de acces la informații clasificate de stat, după avizarea de către Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS). Persoanele care se prezintă la examen trebuie să parcurgă în prealabil Constituția României, Codul fiscal și Codul de procedură fiscală, plus Hotărârea Guvernului nr. 520/2013, privind organizarea și funcționarea ANAF.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
S-a lansat aplicația prin care ți se ridică direct de acasă ambalajele SGR: CÂT costă serviciul
Redacția Botoșăneanul
Sep 18, 2024
Vitamina D: importanța acesteia și simptomele carenței
Redacția Botoșăneanul
Sep 18, 2024
Redacția Botoșăneanul
Sep 18, 2024
Boala care a lovit și la Botoșani: Nu există tratament, nu se vindecă
Gabriela Erdic
Sep 18, 2024