Ancheta săptămânii
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO

În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.

”M-au trădat”


Pe 30 iunie, Viorica Dăncilă a fost invitată la ”Botoșăneanul TV”, emisiune în care a făcut mai multe dezvăluiri despre pierderea guvernării și a alegerilor prezidențiale.


Fosta lideră a social-democraților a relatat că, doar cu o zi înainte ca în Parlament să se supună la vot moțiunea de cenzură, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și la acea dată, i-a dat asigurări că va fi respinsă.


În ziua ședinței a văzut câțiva parlamentari PSD ieșind din biroul acestuia și tocmai aceia au fost cei care au votat alături de PNL pentru destituirea Executivului, asigurând numărul necesar de parlamentari pentru îndepărtarea partidului de la putere.


La doar șase zile de la demiterea Guvernului, a avut loc primul tur al alegerilor prezidențiale, în care Viorica Dăncilă a obținut calificarea în turul al doilea.


La ”Botoșăneanul TV” a relatat că între cele două scrutine a primit mai multe semnale că în teritoriu social-democrații au încetat acțiunile electorale.


”Între turul 1 și turul 2 unii lideri ai PSD telefonau ca să se dea jos afișe, să se dea jos bannere. Știam acest lucru, am fost informată că m-au trădat”,


Viorica Dăncilă, președinte Partidul NOI  

 

”Dacă ar fi să reproșez ceva Doinei...”


A pierdut cursa pentru președinția României, iar a doua zi a fost constrânsă să demisioneze din funcția de președinte al PSD, succesorul Marcel Ciolacu promițându-i public șefia Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) și un loc eligibil la alegerile parlamentare.


Nu s-a întâmplat nici una, nici cealaltă. Ba mai mult, după scrutinul local și cel general din 2020, la care nu s-a regăsit pe vreo listă a PSD, președinția OFSD a fost preluată în urma unei decizii a forurilor centrale tocmai de către Doina Federovici, partidul dorind astfel să o recompenseze pentru câștigarea președinției Consiliului Județean Botoșani.


Viorica Dăncilă a relatat că, după ce a fost numită președinte OFSD, în opinia sa chiar fără să vrea acest post, Doina Federovici nu a contactat-o vreodată, nici măcar pentru clasicele operațiuni de predare-primire.


”M-a surprins faptul că nu am avut o discuție înainte. Dacă voia să preia Doina președinția Organizației de Femei, era foarte bine, făceam un pas înapoi. Dar acea abordare, fără să ai o discuție înainte, mi s-a părut o abordare care denotă lipsă de bărbăție, lipsă de demnitate pentru că atunci când iei o decizie trebuie să ți-o asumi, să ai o discuție cu persoana respectivă, să dai dovadă de onestitate, nu să o pui în fața unui fapt împlinit”,


Viorica Dăncilă, președinte Partidul NOI  


Supărarea sa cu privire la îndepărtarea de la conducerea OFSD nu se îndreaptă însă spre succesoare.


”Marcel Ciolacu, nu Doina, întrucât cu Doina nici nu știu dacă a avut o discuție înainte, deci nu pot să vorbesc de Doina Federovici că m-a dezamăgit în privința aceasta. Dacă ar fi să reproșez ceva Doinei este că niciodată de atunci nu a mai vorbit cu omul care a fost președintele Organizației de Femei, premierul României și care cred eu că a depus foarte multe eforturi pentru județul Botoșani și le-a făcut de fiecare dată cu mare drag”,


 Viorica Dăncilă, președinte Partidul NOI  

 


Budăi? O îmbrățișare pentru uitare

 


De același tratament a răspuns că a avut parte și când a fost întrebată despre Marius Budăi, care a fost ministrul Muncii în Cabinetul Dăncilă. Deși l-a catalogat drept unul dintre miniștrii buni ai Guvernului pe care l-a condus, fostul premier a României a arătat că, în ciuda faptului că ministrul botoșănean a fost singurul care a îmbrățișat-o public imediat după anunțarea votului privind moțiunea de cenzură, mărturisindu-i că îi pare foarte rău, după aceea nu a mai dat vreun semn de viață.


”Nu pot să-i reproșez lui Marius Budăi, a fost cu mine în campanie. Ceea ce pot să îi reproșez, și acest lucru îl spun prietenește, este că din partea acelui cabinet, nici măcar o dată, nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon”,


Viorica Dăncilă, președinte Partidul NOI  


De altfel, Viorica Dăncilă a povestit că după pierderea guvernării, a prezidențialelor și a conducerii PSD, parlamentarii social-democrați din Botoșani nu au mai contactat-o vreodată.


Aceasta cu toate că, atunci când era prim-ministru, veneau regulat la cabinetul său cu tot felul de solicitări.


”Din păcate, după ce a trecut moțiunea de cenzură, după ce am pierdut alegerile prezidențiale, mulți au uitat numărul de telefon. Nu aveam nevoie de vreun lucru, nu aveam nevoie decât de un «la mulți ani» de sărbători și o întrebare neprotocolară prietenească despre sănătate, despre familie. Nu am mai ținut legătura cu foarte mulți de atunci. Nu pentru că nu mi-aș fi dorit eu, sunt un om care iubește oamenii și care nu ar face niciodată un rău cuiva, dar mi-aș fi dorit totuși să fie acea prietenie”,


Viorica Dăncilă, președinte Partidul NOI  

 

Ultimul mesaj al lui Dragnea înainte de închisoare


După tot ceea ce s-a întâmplat din 2019 încoace, de la trădarea de care a avut parte și până la intrarea PSD la guvernare alături de PNL, Viorica Dăncilă crede acum că a fost un plan bine pus la punct pe axa Klaus Iohannis – PNL – PSD, căruia i-a căzut victimă.


Și crede că predecesorul său în funcție nu a avut vreo legătură cu îndepărtarea sa din funcție.


De altfel, fostul premier a relatat ultima întâlnire pe care a avut-o cu fostul președinte al PSD.


”Liviu Dragnea a fost arestat a doua zi după alegerile europarlamentare. Când am văzut rezultatul la alegerile europarlamentare, m-am dus în Băneasa – eram premierul României, eram premier politic – împreună cu mai mulți miniștri. Am discutat cu dânsul atunci, mi-a spus că are judecata a doua zi. Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze, cel puțin eu nu mă așteptam că o să-l aresteze pe dl Dragnea și mi-a spus că, indiferent de ce s-ar întâmpla, să păstrez guvernarea”,


Viorica Dăncilă, președinte Partidul NOI  

 


”NOI”-le provocări

 


Întrucât nu se mai regăsea într-un astfel de PSD, Viorica Dăncilă a aderat la Partidul „Națiune Oameni Împreună – NOI” și la congresul din data de 12 aprilie, cu 247 de voturi „pentru” din cele 251, a fost aleasă președintele acestei formațiuni politice.


Fostul europarlamentar din perioada 2009 – 2018 crede că...


”Este timpul celor 70% care nu au mai făcut politică să facă un pas înainte și să își creioneze România pe care o vor. Să creioneze destinul județului, al localităților. Nu poți sta deoparte. E adevărat, este o stare de confort, dar trebuie ca toți să ne implicăm dacă vrem într-adevăr o schimbare. Ei (fondatorii Partidului NOI - n.r.) au înțeles acest lucru și acum au deschis porțile larg pentru oamenii care au făcut politică, dar o politică pentru România, nu anti România. De aceea au venit la mine. Ei au analizat tot ceea ce s-a întâmplat în timpul guvernării Dăncilă, au văzut că pentru mine a fost foarte important să mă lupt pentru țară și pentru oameni și atunci au venit să îmi propună să fiu liderul partidului”.

 

Pe 26 mai NOI și-a constituit organizație și la Botoșani, care este coordonată de fostul consilier de stat pentru managementul situațiilor de urgență din Cabinetul Dăncilă.


”M-am uitat la tot ceea ce a făcut Radu Țipișcă și mi-am dat seama că a fost foarte implicat și că pentru el important a fost să salveze vieți. Este un om care iubește oamenii și care niciodată nu face un pas în spate atunci când este nevoie de ajutorul lui”,


Viorica Dăncilă, președinte Partidul NOI.


A mărturisit că s-a consultat cu colonelul în rezervă înainte de a decide dacă se implică la Partidul NOI și că a remarcat ”viziunea foarte bună” a acestuia.  


Consideră că ea în calitate de om de stat nu trebuie să stea deoparte: ”Nu poți fi fericit într-o țară în care vezi atâta nefericire în jurul tău”.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
Vioricăi Dăncilă i se cere oficial DEMISIA de la Botoșani: Nu ne mai permitem să pierdem timpul

 

PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lasa bre, s_au votat si turcanii, vergineii, sopticii, achitii si am vazut jaf, nu gluma.
18 iulie 2022, 07:51
Ati votat doinite si doinei pana ati ajuns ultimul judet din tara..mai jos nu se poate..brava!
11 iulie 2022, 16:55
Veorica nu accepta ideea ca nimeni nu este etern atunci cand vine vorba de sinecura politica. Desi atitudinea ei fata de Dragnea a fost nesimtita, acum vrea recunostinta. Pentru ce? Doinita este cea pe care botosanenii o voteaza. Cine duce voturi la partid, este sef suprem si metita recunostinta trantorilor de pe functii, de la Bucuresti. In rest, sanatate!
11 iulie 2022, 14:16
Toti ne luptam pentru tara. NImeni nu-si vinde mama pentru un sac de bani. Dar tara este la pamant. Traim din imprumuturi facute lunar de Guvern care nu stim de unde o sa le dam inapoi. Primim fonduri europene nerambursabile pe care de obicei le investim in obiective care nu ne vor aduce plusvaloare. Din aceste fonduri europene si din cele guvernamentale -unele din imprumuturi- o parte importanta se fura prin comisioane si prin parti de lucrari neexecutate.
11 iulie 2022, 13:45
cred ca acum se vede mai bine ca oricand ce caracter are Doina!, asa-s toti jegosii astia , dupa ce se vad cu sacii in caruta, daca nu mai au un interes, nu mai raspund la telefon, ei in bula lor de autosuficienta, preostesc lumea si apoi se ascund 4 ani la muls, am sa o votez pe aceasta doamna, mi-a placut de ea, a fost singura care s-a luptat cu un barbat in campanie, chiar a cerut o confruntare directa cu iohann dar acesta a refuzat, halal barbatie....cum naiba sa nu tii cu partidul si oamenii care te-au ajutat?, ce fel de caracter poti avea?.e clar!
11 iulie 2022, 11:36
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Se pare că acest an nu are semne așa de bune, pentru că se pare că sunt multe lucruri care deranjează cetățenii și nu sunt cum ar trebui să fie. Cum ar fi mizeria, de la începutul lunii ianuarie se vede pe străzile orașului ...
fashiondays.ro
Curs valutar
27 ianuarie 2023
EUR
Euro
4.8922 lei
USD
Dolarul SUA
4.4928 lei
CHF
Francul elveţian
4.8793 lei
GBP
Lira sterlină
5.5612 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4620 lei
XAU
Gramul de aur
278.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2384 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2615 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1965 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2053 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6577 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.9 o C
Dorohoi
-2.3 o C
Bucecea
-4.0 o C
Darabani
-2.7 o C
Saveni
-2.7 o C
Ştefăneşti
-2.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.