Ancheta săptămânii
Nu este vreo glumă! Firma cu explozia din Crevedia are sediu și la Botoșani și stație GPL într-o intersecție din centrul orașului – GALERIE FOTO

Compania căreia îi aparține stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seară are sediu secundar la Botoșani, într-un imobil pe care îl deține în baza unui contract de vânzare-cumpărare datat pe 20 ianuarie 2020.

Peste tot sunt doar puncte de lucru, la Botoșani este ”sediu secundar”


SC Flagas SRL, firmă la care acționar principal este Ionuț Doldurea, fiul primarului municipiului Caracal, Ion Doldurea, a fost înființată tocmai în 1997, pe când băiatul edilului șef din județul Olt avea doar 18 ani. Mai exact, Doldurea jr. a făcut majoratul în iunie 1997, iar societatea comercială a fost constituită în luna decembrie a aceluiași an.


Firma își are sediul central – se putea oare altfel? – în orașul condus de Doldurea senior, numai că are o puzderie de puncte de lucru în județele: Dâmbovița (două), Iași (cinci), Călărași, Ialomița, Olt (chiar în Caracal), Brașov (cinci), Giurgiu (două), Vrancea, Teleorman (patru), Ilfov (trei), Vaslui și Buzău.


Unitatea de la Botoșani este însă singura înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului (ORC) direct ca ”sediu secundar” și nu ca punct de lucru, pe strada Ion Pillat fără număr.


Activitățile declarate la acest sediu sunt de:


-    Comerț cu amănuntul al altor bunuri, în magazine specializate
-    Comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate
-    Comerț cu amănuntul al produselor de tutun, în magazine specializate
-    Comerț cu amănuntul al băuturilor, în magazine specializate
-    Comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun.

 

Sinceritatea este la ea acasă la stația GPL din intersecție: ”pericol de explozie butelie G.P.L.”


Stația de Gaz Petrolier Lichefiat (GPL) funcționează în Botoșani sub brandul ”ADE Gas”, la intersecția străzilor Ion Pillat – Dragoș Vodă – IC Brătianu.


Luni, la orele amiezii era deschisă, avea prețul afișat și câteva recomandări pentru oamenii veniți să alimenteze, care erau informați că este ”pericol de explozie butelie G.P.L.”


Stația GPL este amplasată practic între cele trei străzi menționate, singura delimitare de carosabil fiind trotuarul. Față în față cu stația se regăsește parcarea din capătul Centrului Vechi, de la fostul Cinema Luceafărul, iar pe părțile laterale se învecinează cu sediile a două companii private.

 

 

statie gpl flagas botosani

 


La scurt timp după explozia de la Crevedia, primul reprezentant al Guvernului în județ i-a cerut comandatului Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) informații despre stația GPL pe care SC Flagas SRL o deține la Botoșani.


”Am luat legătură cu colonelul Decebal Muraru, din primele date reiese că firma ar avea toate autorizațiile. A fost chemat șeful de la Botoșani al companiei, cu toate actele, la sediul ISU”,


Sorin Cornilă, prefect.

 

Autorizată tocmai din 2004


Stația GPL de pe Ion Pillat funcționează de aproape două decenii, fiind construită la acea vreme de o firmă din Botoșani care între timp a dat faliment.


Nu era singura astfel de unitate pe care SC Flagas SRL o are la Botoșani. Mai avea una, în strada Pacea, în apropierea intersecției cu strada Sucevei, care între timp a fost dezafectată.


”Anul trecut, pe la sfârșitul lunii februarie – începutul lunii martie, am efectuat un control la tot ceea ce înseamnă stații PECO și am avut atunci un avertisment și o amendă de peste 2.500 de lei la un obiectiv. Cea de pe Pacea (pentru care s-a aplicat amenda – n.r.) este dezafectată, nu mai este nimic acolo, a rămas doar partea betonată. Și a rămas cea de pe strada Ion Pillat, pentru care a venit reprezentantul de la Iași și a prezentat o documentație cu o autorizație din 2004 cu tot ceea ce presupune ca amplasament. De la data emiterii autorizației ei nu au adus modificări, este aceeași situație din schițele care au fost avizate la data emiterii autorizației”,


Col. Decebal Muraru, inspector șef ISU Botoșani.

 

”Dacă este să opereze gazul cu țigara în gură, poți să îl autorizezi de zece ori”


Comandantul Inspectoratului ”Nicolae Iorga” a precizat că la stația GPL din strada Ion Pillat, distanța dintre rezervorul propriu-zis și stradă este de cinci metri, distanță care se încadrează în prevederile legale și care ieri dimineață a fost din nou măsurată de reprezentanții ISU Botoșani.


68 de SKID-uri GPL


sunt înregistrate la Botoșani, din care 64 sunt autorizate, inclusiv stații PECO care au și rezervoare GPL, două sunt dezafectate, iar două sunt în faza de verificare a documentelor, o stație la Vorona și una mobilă la Coțușca.


”Nu sunt probleme. Acum însă, fiecare operează cum dorește, dacă este să opereze gazul cu țigara în gură, poți să îl autorizezi de zece ori. La Botoșani nu sunt probleme pentru că nu am făcut rabat de la cadrul normativ și nu au plecat autorizații sau documente sau avize pe ochi frumoși. Chiar nu am făcut rabat pentru că îmi pasă de oameni și de munca lor și nu facem concesii, mai ales în situații din acestea”,


Col. Decebal Muraru, inspector șef ISU Botoșani.

 

Business de 120 de milioane de euro într-un an


Afacerea cu Gaz Petrol Lichefiat produce familiei Doldurea bani la care majoritatea românilor nici nu îndrăznesc să viseze. Anul precedent a avut o cifră de afaceri netă de nici mai mult, nici mai puțin de 595.907.886 de lei, echivalentul a 120 de milioane de euro.


37.870.203 lei,


adică circa 7,6 milioane de euro a fost profitul înregistrat de companie anul precedent


Ionuț Doldurea deține 51% din părțile sociale, celălalt asociat fiind Ionuț Stîngă, un bărbat de 36 de ani, din comuna Călinești, județul Argeș.


Capitalul social al companiei este de 107.660 de lei, la care cei doi au contribuit cu lei, dolari și lire italiene.

 

Le pare rău


Luni la amiază, reprezentanții companiei au avut și prima luare de poziție oficială. SC Flagas SRL a emis un comunicat pe care îl prezentăm mai jos:


”Urmare a tragediei cauzate prin incendiul din localitatea Crevedia, în reprezentarea societății FLAGAS SRL ne găsim cu prioritate preocupați în aceste zile de situația victimelor și a tuturor persoanelor care au avut și au de suferit în orice mod din pricina acestui accident.


La nivelul companiei și la nivel personal, ca administratori ai acesteia, căutăm sa identificăm cu rapiditate și eficiență soluții concrete care să sprijine persoanele în suferință și efortul autorităților, și care să completeze mobilizarea impresionantă și angajamentul pe care deja mulți oameni de bună credință le-au dovedit fără ezitare.


Încercați de nespusă mâhnire, înțelegem devastați încercarea extremă prin care trec atât de multe familii și sperăm să nu fim descalificați în străduința asumată de a o alina.


În contextul dat și din respectul datorat îndeosebi celor direct afectați de această nenorocire, comunicările noastre vor fi rare și reținute, inclusiv procedurile penale deja inițiate impunându-ne, chiar dacă astăzi nu la nivel formal, o astfel de conduită”.

 

Cu o zi înainte, edilul șef de Caracal și-a anunțat plecarea din PSD.


”Având în vedere situația creată, deși nu am și nu am avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment, dar fiind vorba de un membru al familiei mele, pentru a nu exista nici un alt fel de interpretare, am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută”,


Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.


 
2 oameni


au murit și 56 au fost răniți în explozia devastatoare de sâmbătă seara, din Crevedia.


8 case


au fost distruse


Guvernul trimite prefecții în control cu o sumedenie de instituții


Premierul Marcel Ciolacu a dispus în cursul zilei de luni efectuarea unui control la nivel național cu privire la îndeplinirea condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL.


Decizia vine ca urmare a tragediei petrecute acum două zile la Crevedia și are ca scop identificarea urgentă a potențialelor situații care ar putea fi produse și implică riscuri legate de siguranța publică.


La această acțiune de control vor participa reprezentanți ai tuturor instituțiilor publice care au atribuții legale în această privință:


- ISCIR și CNCIR pentru autorizarea și controlul instalațiilor sub presiune;
- ISU pentru siguranța în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operațiuni cu carburanți;
- ITM pentru respectarea obligațiilor privind contractele de muncă;
- Agenția Națională de Mediu pentru respectarea obligațiilor de mediu;
- Poliția pentru respectarea legislației privind ordinea și siguranța publică;
- ARR și ISCTR pentru autorizarea și controlul cisternelor de transport;
- ANAF și Vamă pentru respectarea obligațiilor de natură fiscală.


Ca urmare a acestei decizii, vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, va semna un ordin prin care autorizează prefecții din fiecare județ al țării să constituie și să coordoneze echipe mixte de control formate din reprezentanții instituțiilor menționate mai sus.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ULUITOR: Stația care a explodat la Crevedia ar funcționa în acte la Botoșani
Un nou risc de EXPLOZIE la Crevedia: Pompierii încearcă să răcească o cisternă cu GPL

 

Ordonanța lui Ciolacu strânge cureaua, dar nu prea: Oameni dați afară din primării doar „pe hârtie”! Primar: Trebuie să plec eu și cu vicele obligatoriu
Întâi a fost un proiect de ordonanță peste care s-a intervenit succesiv și care a paralizat practic activitatea din instituțiile publice vizate.Bugetarii erau mai degrabă preocupați să citească paragrafele care i-ar afecta direct și care i-ar fi lăsat fără o bună parte din salarii ori mai rău, chiar fără locul de muncă.
Este OFICIAL: Drumul Botoșani – Târgu-Frumos rămâne cu piatră spartă, gropi și alunecări de teren la granița dintre județe, se lucrează la un nou proiect
În timp ce prefectul, președintele Consiliului Județean și unii parlamentari ai Puterii își fac deja poze de la întâlniri pe tema autostrăzii Pașcani – Suceava, care ar urma să asigure conectivitatea județului cu Autostrada Moldovei (A7) și Autostrada Unirii (A8), la granița Botoșaniului cu Iașul este dezastru.
Angajații unei benzinării, la băut și fumat alături de alți oameni, la câțiva metri de un rezervor GPL, stația NU are autorizație de mediu – VIDEO & GALERIE FOTO
Mai mulți cetățeni din satul Hudum au reclamat autorităților că trăiesc cu teama unei tragedii din cauza unei stații GPL situate în apropierea drumului Botoșani – Suceava. Oamenii susțin că SKID-ul respectiv este amplasat ilegal și au solicitat ridicarea autorizației.
Reforma administrativă: CINCI instituții ar urma să dispară la Botoșani, cu tot cu directorii din fruntea lor
Proiectul legislativ privitor la unele măsuri fiscale aplicate în mediul privat, dar și cu o serie de măsuri care afectează aparatul de stat a intrat în transparență decizională.Mai multe instituții publice ar urma să dispară inclusiv la Botoșani prin desființare, comasare sau absorbție.
Procurorii de la Suceava, ”undă verde” pentru intrarea familiei cu cererea de peste 7 milioane de euro în dosarul decesului Alexandrei - MOTIVAȚII oficiale
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a preluat dosarul privitor la moartea Alexandrei Ivanov în data de 29 august 2023, la 11 zile de la deces. Suspect la acest moment în ancheta penală este medicul care se afla de gardă în noaptea de 17 spre 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Pietre, pământ și nori de praf pe Botoșani – Târgu-Frumos în ziua când drumul trebuia să fie gata, contractul se termină fără să se mai asfalteze la intrarea în județ – VIDEO & GALERIE FOTO
Promisă de trei decenii, reabilitarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos nu este gata nici după ce s-au alocat fondurile necesare, s-a organizat o licitație, a fost desemnat un câștigător și a expirat și termenul, prelungit și el, de executare a lucrărilor.
Alexandra e peste tot! Caz tras la indigo: Mămică din Botoșani internată la Maternitate, mesaje fără răspuns către doctoriță! Copilul născut cu afecțiuni
Raluca și Andrei Bucșă sunt doi tineri din Botoșani care și-au dorit nespus să devină părinți.Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă experiență din viața lor s-a transformat într-un coșmar. Iar povestea lor seamănă aproape identic cu ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei. Doar că în cazul tinerilor Raluca și Andrei, din fericire, experiența din Maternitate nu s-a terminat cu o tragedie.
Botoșani, județul în care oamenii mor pe capete în șanțuri betonate adânci până la 2 metri: O să desenăm câte un cap de mort pe fiecare podeț VIDEO & GALERIE FOTO
16 iulie 2023 CerchejeniUn tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit într-un cap de pod...
Heliportul modern construit la Botoșani cu bani europeni a devenit muzeu, elicopterele SMURD aterizează tot pe coclauri
Cerut, obținut și... nefolosit. Este pe scurt povestea heliportului de la Botoșani unde teoretic ar fi trebuit să aterizeze deja elicopterul medical care preia cazurile grave cu pacienți botoșăneni. Într-un românism specific sistemului bugetar, este posibil ca acest lucru să se întâmple și în realitate. Dar peste vreo doi ani.
Dorohoianca demisă de la București pentru ”ororile din cămine” a ajuns în aceeași zi director la Botoșani și a plecat în concediu
Chiar dacă informația privind destituirea Cristinei Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a fost făcută publică pe 10 iulie, social-democrata și-a pierdut postul încă din data de 7 iulie.
Scandal feminin în PNL pentru șefia grupului din Consiliul Județean, s-a lăsat cu vorbe grele
Totul ar fi pornit de la o interpelare politică pe care Mirela Saucă a avut-o în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean, în care a reproșat că liberalii nu sunt invitați la tăieri de panglici la care participă pesediștii. În replică, Doina Federovici le-a transmis să-și desemneze un lider de grup cu care să se poată discuta din timp astfel de lucruri.
Primăria pregătește proces pentru a prelua Casa Sindicatelor: Clădirea nu are proprietar / Construită din banii botoșănenilorFOTOGALERIE
Va fi probabil unul dintre cele mai provocatoare procese în care va fi implicată Primăria Botoșani iar miza este una pe măsură.Precedentul a fost deja creat în urmă cu un deceniu când a fost pornit valul de litigii pentru stabilirea proprietarului de drept al acestor imobile.
Investiția la drumul Botoșani – Târgu Frumos a avansat cu numai 3% în două luni, după ce s-a mărit valoarea contractului cu statul, constructorul cere extinderea termenului de execuție – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care teoretic au fost efectuate lucrări de modernizare, cel mai important drum național pentru Botoșani prezintă o imagine a neputinței și a modului în care sunt onorate contractele cu statul în România. Șansele ca această arteră să fie finalizată la termen sunt extrem de mici.
Liberalismul la Botoșani: Iliuță a plecat din PNL supărat pe colaborarea cu PSD după ce a făcut campanie cot la cot cu PSD-iștii, a candidat alături de ei și cu votul lor a devenit viceprimar – GALERIE FOTO
Chiar dacă a plecat din PNL reproșând partidului colaborarea cu PSD, Viorel Iliuță a dobândit în 2012 un mandat de consilier local și apoi unul de viceprimar tocmai în cadrul unei alianțe a celor două partide.
Polițiști europeni cu toalete în curte, fără apă și săpun: Poliția Botoșani cumpără șase WC-uri din lemn pentru sediile din județ după ce a primit BMW-uri pentru oraș – FOTOGALERIE
Acțiune mai puțin obișnuită a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, care în aceste zile are în derulare o procedură în SICAP (Sistemul Informativ Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a Achizițiilor Publice).
Plângere pentru tentativă de omor împotriva unui primar, un consilier local a cerut protecția Poliției: Omori lumea pe stradă
Disputele politice și administrative dintr-o comună s-au mutat din Consiliul Local la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), acolo unde un ales din Gorbănești a depus o plângere împotriva primarului Ionuț Melinte. Conflictul este unul mai vechi, însă a degenerat la sfârșitul lunii precedente.
Edy, la ce meciuri te uiți? Mailat este detașat cel mai bun marcator român din SuperLigă, dar Iordănescu NU îl convoacă la națională 
S-a spus de nenumărate ori că, dincolo de valoarea și randamentul la zi al unui jucător, cel puțin la fel de importante pentru convocarea unui jucător la echipa națională a României sunt cluburile la care evoluează și firmele care îl impresariază. 
STUDIU de CAZ - Cum s-a salvat o fabrică din Botoșani - De la director la muncitori, toți angajații au acceptat să muncească 4 luni fără salariu: Pare o poveste de Ion Creangă, dar așa a fost VIDEO
Astăzi este una dintre cele mai mari companii din Botoșani, însă în anii de după revoluție a fost închisă câteva săptămâni, iar apoi muncitorii au venit la lucru câteva luni cu toate că știau că nu vor fi plătiți. Au acceptat însă această variantă pentru a-și salva fabrica și implicit locurile de muncă.
POVESTEA achitării directorilor de la Modern Calor în dosarul DNA în care a fost atrasă și o companie de top: O încâlceală contractuală cum nu întâlnești în fiecare zi
Pe data de 28 iulie 2017 procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava descindeau în birourile șefilor de la Modern Calor, compania orașului aflată în subordinea Consiliului Local. Era vizat un contract care asigura mentenanța a două motoare de cogenerare încheiat între Modern Calor și Elsaco Electronic.
Desfășurare impresionantă de forțe la o pensiune cu restaurant, piscină, loc de joacă și centru SPA, depistată cu branșament ilegal la apă
Pensiune 30 cu camere, piscină, centru SPA, restaurant, loc de joacă pentru copii, sistem de irigare a spațiului verde, vilă turistică. O afacere înfloritoare și cu impact în comunitate. Cu facturi lunare la apă care ar fi de doar câteva sute de lei.
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9672 lei
USD
Dolarul SUA
4.5844 lei
CHF
Francul elveţian
5.2499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7927 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1178 lei
XAU
Gramul de aur
298.5041 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2568 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3075 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0155 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6662 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.6 o C
Dorohoi
0.5 o C
Bucecea
-0.4 o C
Darabani
-0.8 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
0.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.