Ancheta săptămânii
Marea trădare roșie: Primari și directori PNL la conferința PSD. Afaceriști de calibru la ședința cu Dragnea - GALERIE FOTO

Conferința județeană a PSD Botoșani desfășurată vinerea trecută în prezența capilor naționali ai partidului, în realitate un miting electoral pentru alegerile europarlamentare, s-a dorit a fi și o demonstrație de forță a social-democraților în preajma scrutinului din luna mai.

Primarii de Darabani și Păltiniș au venit la PSD „bine intenționați”


La lucrări au luat parte trei primari care oficial încă mai fac parte din PNL. Prezența lui Costel Romanescu de la Păltiniș era oarecum de așteptat deoarece alesul local din nord-estul județului și-a făcut publică renunțarea la toate funcțiile de PNL. El a susținut că este nemulțumit de președintele Klaus Iohannis pentru că a atacat bugetul de stat la Curtea Constituțională, omițând însă faptul că tocmai PSD l-a adoptat cu o întârziere de două luni.


În schimb, a surprins apariția primarului de Darabani, Liviu Hrimiuc, care în 2016 și-a câștigat funcția după o bătălie crâncenă tocmai cu social-democratul Corneliu Aroșoaie.


Costel Romanescu și Liviu Hrimiuc, prieteni și vecini de localitate, au sosit împreună. Întrebați de reporterul Botoșăneanul ce caută la o manifestare a PSD, edilul de Darabani doar a început să râdă, în timp ce primarul de Păltiniș a răspuns:


”Suntem bine intenționați. Dacă alții nu au curajul să recunoască, noi o facem”.

 

liviu hrimiuc costel romanescu

 

Din tată în fiu


De asemenea, la Casa de Cultură a Sindicatelor s-a prezentat și Costel Gavril, primarul de Corlăteni. Acesta a dobândit funcția pe lista PNL, însă are o poveste politică și de familie aparte. La un moment dat tatăl său era cel mai longeviv primar PSD din județ. Până în 2008, când a pierdut în fața lui Valentin Buțincu de la fostul PDL. Ulterior, Buțincu a trecut de la PDL la PNL, pentru ca în 2016 să candideze din nou la Primăria Corlăteni din partea PSD și să piardă tocmai în fața lui Costel Gavril.


Tot acolo au sosit și Dinu Moroșanu, primar de Viișoara ales pe lista PRU și  Marcel Chelaru de la Suharău, unul dintre cei mai vechi primari din  Botoșani, care mereu a candidat ca independent.


Cu excepția acestuia din urmă, care a stat în picioare, undeva la capătul scenei, ceilalți au luat loc în primele rânduri, fiind ridicați în picioare și prezentați ca niște trofee.

 

marcel chelaru primar suharau

 

Țărăniștii și ecologiștii topiți de social-democrație


Și nu au fost singurele trofee politice de la conferința județeană. Tot în față au luat loc și Corneliu Furtună, liderul țărăniștilor botoșăneni, cel care în 2012 a dobândit un mandat de consilier local pe lista Mișcării pentru Botoșani, formată din PDL, PNȚCD și PER.

 

Și fiindcă veni vorba de ecologiști, alături de Corneliu Furtună s-a aflat Mircea Costea, fost ani buni președintele PER Botoșani și care în cadrul aceleiași alianțe politice în 2012 a obținut un mandat de consilier județean. Metamorfozarea lor politică și trecerea de la Dreapta la Stânga se poate explica și prin protocoalele pe care șefii de la București ai partidelor le-au perfectat cu PSD.

 

corneliu furtuna mircea costea

 

Directori PNL și șefele de la spital vrăjiți cu... trei trandafiri


Demonstrația de forță a social-democraților a cuprins și instituțiile publice, foști liberali care fără sprijinul PNL nu ar fi reușit să dețină posturi de directori devenind foarte interesați de politica PSD. Sorin Clim, fost director al Direcției Județene de Drumuri și Poduri, fost viceprimar al Dorohoiului și fost director al Oficiului Prefectural Dorohoi, Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole și Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți, au luat parte la conferința județeană a PSD.

 

ionica nechifor cristian andrici cristian delibas

 

sorin clim

 

De la care nu au lipsit Livia Mihalache, directorul Spitalului Județean Mavromati și Ramona Guraliuc, șefa Unității de Primiri Urgențe, astfel că începem să înțelegem cum au ajuns ambele să dobândească funcțiile în guvernarea social-democrată. Lor li s-au adăugat o pleiadă de directori PSD-iști, de la Garda de Mediu la Inspectoratul Județean în Construcții, unități de stat de la care se așteaptă aplicarea corectă și unitară a legii, nu în funcție de culoarea politică a celui controlat.

 

Hai și cu afaceriștii


Pentru ca tabloul să fie complet, tot asemenea unor trofee au fost aduși și câțiva oameni de afaceri: doi membri ai familiei Bidașcă, Daniel Moruzi, Cristian Andrici. Apariția lui Ciprian Bidașcă la o acțiune a PSD nu reprezintă o noutate, managerul general de la SC Mecanex SA participând în trecut inclusiv la o conferință de presă a social-democraților botoșăneni.

 

În schimb, a surprins apariția asociatului de la Casa Pâinii – Casa Dulce, fost subprefect în guvernarea PDL, susținut fiind la acea dată de UNPR. De altfel, Daniel Moruzi a părut jenat și oarecum luat prin surprindere de situația în care se afla, părând că nu se aștepta la o asemenea expunere, și a părăsit sala de ședințe la scurt timp de la debutul lucrărilor.

 

Culmea este că fermierul Cristian Andrici a cerut, nu cu mult timp în urmă, redacției Botoșăneanul să revină asupra unui articol motivând tocmai faptul că... nu are treabă cu politica. Se vede treaba că nu are.

 

ciprian bidasca

 

daniel moruzi

Rămâne de văzut câți dintre primarii, directorii și oamenii de afaceri prezenți la conferința PSD vor mai fi dați pe spate de social-democrație în momentul în care partidul nu va mai fi la guvernare.

 

Oricum, cert este că în timp ce în sală cu toții ascultau discursuri aiuritoare despre sute de milioane de euro investite în Botoșani, afară se difuza asurzitor ”Oda Bucuriei” pentru a acoperi strigătele protestarilor adresate celor dinăuntru: „Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”, „Fără penali!” și...  „Botoşani, trezeşte-te!”

 

loading...
Tânăr afacerist botoșănean atras în sediul PSD: Nu trebuie să plătesc mediul politic ca să mă asculte
Primarii care au trecut cu onoarea pe ROŞU - LISTA migratorilor

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde
Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman....Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media
Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei
„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.
Șeful educației botoșănene cu „sabia deasupra capului” după ce a fost acuzat că a trimis date FALSE la minister, un alt „general” a fost deja demis
Se prea poate ca abia acum social democrații botoșăneni să încerce să-l înlăture din funcție pe inspectorul școlar general, Gabriel Hîrtie, considerat în trecut un apropiat al Mihaelei Huncă. Cum predecesoarea sa a părăsit barca PSD pentru Pro România, postul de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) ar putea fi râvnit de altcineva.
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Un botoșănean cu cetățenie americană acuză un paznic de la ”Mavromati” că i-a agresat fetița pentru că vorbea cu mama ei pe FaceTime – VIDEO & FOTOGALERIE
Evenimentul regretabil a avut loc pe holul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati în dimineața zilei de sâmbătă, 6 iulie 2019.
Baronii PSD de Moldova sparg Regionala de Drumuri, Botoșaniul rămâne iarăși de căruță
În timp ce de mai bine de doi ani anunță iminența demarării investiției la drumul Botoșani – Târgu-Frumos fără ca măcar să fie în stare să atribuie contractul, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au în realitate cu totul alte preocupări: reorganizarea unității în teritoriu.
5 lei X 2 declarația unică!!! O firmă de apartament vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor, contribuabilii constrânși să le cumpere
O afacere cu declarații fiscale înflorește chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) fără ca vreun reprezentant al instituției, dintre toți cei contactați de Botoșăneanul, să poată explica ce se întâmplă acolo. Contribuabilii ajung să plătească pentru formulare care ar trebui oferite gratuit de Statul Român.
Tânăr de 18 ani OMORÂT cu mașina de un șofer băut: Mama își plânge fiul și cere 50.000 de euro pentru viața lui
Mihai Boariu avea doar 18 ani și toată viața înainte. Destinul lui însă s-a frânt brusc într-o nefastă noapte de 12 aprilie 2015, când a fost călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți îndurerați și o comunitate întreagă șocată de ceea ce s-a întâmplat.
Peste 400 de botoșăneni au luat bani frumoși pentru alegeri fără să miște un deget
Cele peste 900 de voturi obținute de UDMR nu reprezintă singura ciudățenie a alegerilor europarlamentare de la Botoșani. Scrutinul din 26 mai a avut parte și de un aspect financiar greu de explicat și care a presupus o cheltuială importantă din partea statului.
Șoferii, singurii vinovați! Nici măcar o amendă în doi ani pentru gropile din drumuri care pun în pericol viața oamenilor – DOCUMENT
”A încercat să evite o groapă”, ”din cauza stării proaste a carosabilului”, ”ca urmare a unei porțiuni de drum fără asfalt”, sunt doar câteva formulări din zeci sau poate chiar sute de articole din presă referitoare la cauzele producerii unor accidente. Deși într-o mulțime de evenimente rutiere starea proastă a drumurilor reprezintă un factor determinant în producerea acestora, responsabili în final sunt doar șoferii. Iar acest lucru este confirmat chiar de către Poliția Română.
ASFALT pentru primarii „la putere”, GROPI pentru aleșii din opoziție – CERC politic vicios cu împărțeala banilor la drumuri, Dorohoiul ia aproape tot
Cu PSD la guvernare, în județul Botoșani polul de atragere de fonduri, guvernamentale mai ales, pare să fie cel de-al doilea municipiu al județului. Primarul Dorin Alexandrescu de la Dorohoi, pe lângă sumele de la bugetul de stat de care beneficiază frecvent, s-a luptat și pentru a avea oameni pe funcții cheie, de la directori de instituții până la prefect.
Sa vedeti unii care au furat de au stins,cum dau lectii gratuite de omenie si corectitudinearatand poze din afara tarii, unor gura casca care au uitat de la mana pana la gura,cum se comportau acesti parveniti cand erau la putere...
26 aprilie 2019, 14:23
Ati fi putut scrie ca tradarea e galbena,ca nu cei de la PSD au tradat.
24 aprilie 2019, 07:39
pentru cei din redacție, vă rog mult, poate mai postați căteva fotografii, vreau să identific cât mai mulți disidenți...democrați, progresiști...pro europeni, că vreo două -trei cozi de topor care ” nu au absolut nimic de-a face cu politica ” îi văd în primele rânduri !
22 aprilie 2019, 15:45
Sa-i tineti minte pe acesti mercenari si dupa ce nu va mai fi PSD- ul la putere sa aruncat1 cu pietre in ei.
22 aprilie 2019, 09:45
se pare ca toti penalii din tara se aduna in jurul lui Daddy, Romania trezeste-te !
22 aprilie 2019, 09:40
Era firesc sa fie partenerii de guvernare de la ALDE.
22 aprilie 2019, 08:41
ce cauta acolo mare pnl ist radasanu,sclavul lui bulgaru?
22 aprilie 2019, 08:13
Urmasii lui iuda iscarioteanul..cat de mic sa fii incat sa te inchini unui infractor?multa greata...
22 aprilie 2019, 08:05
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am refuzat și vom refuza tot timpul. Și am avut oferte de la fiecare partid politic și la pachet: consilieri, primari din județ. De la toate partidele”,Andrei Drancă, președinte USR Botoșani ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7764 lei
USD
Dolarul SUA
4.3067 lei
CHF
Francul elveţian
4.3562 lei
GBP
Lira sterlină
5.6549 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9525 lei
XAU
Gramul de aur
204.0945 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2465 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4437 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9417 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2680 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1871 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6393 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.