Ancheta săptămânii
Marea trădare roșie: Primari și directori PNL la conferința PSD. Afaceriști de calibru la ședința cu Dragnea - GALERIE FOTO

Conferința județeană a PSD Botoșani desfășurată vinerea trecută în prezența capilor naționali ai partidului, în realitate un miting electoral pentru alegerile europarlamentare, s-a dorit a fi și o demonstrație de forță a social-democraților în preajma scrutinului din luna mai.

Primarii de Darabani și Păltiniș au venit la PSD „bine intenționați”


La lucrări au luat parte trei primari care oficial încă mai fac parte din PNL. Prezența lui Costel Romanescu de la Păltiniș era oarecum de așteptat deoarece alesul local din nord-estul județului și-a făcut publică renunțarea la toate funcțiile de PNL. El a susținut că este nemulțumit de președintele Klaus Iohannis pentru că a atacat bugetul de stat la Curtea Constituțională, omițând însă faptul că tocmai PSD l-a adoptat cu o întârziere de două luni.


În schimb, a surprins apariția primarului de Darabani, Liviu Hrimiuc, care în 2016 și-a câștigat funcția după o bătălie crâncenă tocmai cu social-democratul Corneliu Aroșoaie.


Costel Romanescu și Liviu Hrimiuc, prieteni și vecini de localitate, au sosit împreună. Întrebați de reporterul Botoșăneanul ce caută la o manifestare a PSD, edilul de Darabani doar a început să râdă, în timp ce primarul de Păltiniș a răspuns:


”Suntem bine intenționați. Dacă alții nu au curajul să recunoască, noi o facem”.

 

liviu hrimiuc costel romanescu

 

Din tată în fiu


De asemenea, la Casa de Cultură a Sindicatelor s-a prezentat și Costel Gavril, primarul de Corlăteni. Acesta a dobândit funcția pe lista PNL, însă are o poveste politică și de familie aparte. La un moment dat tatăl său era cel mai longeviv primar PSD din județ. Până în 2008, când a pierdut în fața lui Valentin Buțincu de la fostul PDL. Ulterior, Buțincu a trecut de la PDL la PNL, pentru ca în 2016 să candideze din nou la Primăria Corlăteni din partea PSD și să piardă tocmai în fața lui Costel Gavril.


Tot acolo au sosit și Dinu Moroșanu, primar de Viișoara ales pe lista PRU și  Marcel Chelaru de la Suharău, unul dintre cei mai vechi primari din  Botoșani, care mereu a candidat ca independent.


Cu excepția acestuia din urmă, care a stat în picioare, undeva la capătul scenei, ceilalți au luat loc în primele rânduri, fiind ridicați în picioare și prezentați ca niște trofee.

 

marcel chelaru primar suharau

 

Țărăniștii și ecologiștii topiți de social-democrație


Și nu au fost singurele trofee politice de la conferința județeană. Tot în față au luat loc și Corneliu Furtună, liderul țărăniștilor botoșăneni, cel care în 2012 a dobândit un mandat de consilier local pe lista Mișcării pentru Botoșani, formată din PDL, PNȚCD și PER.

 

Și fiindcă veni vorba de ecologiști, alături de Corneliu Furtună s-a aflat Mircea Costea, fost ani buni președintele PER Botoșani și care în cadrul aceleiași alianțe politice în 2012 a obținut un mandat de consilier județean. Metamorfozarea lor politică și trecerea de la Dreapta la Stânga se poate explica și prin protocoalele pe care șefii de la București ai partidelor le-au perfectat cu PSD.

 

corneliu furtuna mircea costea

 

Directori PNL și șefele de la spital vrăjiți cu... trei trandafiri


Demonstrația de forță a social-democraților a cuprins și instituțiile publice, foști liberali care fără sprijinul PNL nu ar fi reușit să dețină posturi de directori devenind foarte interesați de politica PSD. Sorin Clim, fost director al Direcției Județene de Drumuri și Poduri, fost viceprimar al Dorohoiului și fost director al Oficiului Prefectural Dorohoi, Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole și Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți, au luat parte la conferința județeană a PSD.

 

ionica nechifor cristian andrici cristian delibas

 

sorin clim

 

De la care nu au lipsit Livia Mihalache, directorul Spitalului Județean Mavromati și Ramona Guraliuc, șefa Unității de Primiri Urgențe, astfel că începem să înțelegem cum au ajuns ambele să dobândească funcțiile în guvernarea social-democrată. Lor li s-au adăugat o pleiadă de directori PSD-iști, de la Garda de Mediu la Inspectoratul Județean în Construcții, unități de stat de la care se așteaptă aplicarea corectă și unitară a legii, nu în funcție de culoarea politică a celui controlat.

 

Hai și cu afaceriștii


Pentru ca tabloul să fie complet, tot asemenea unor trofee au fost aduși și câțiva oameni de afaceri: doi membri ai familiei Bidașcă, Daniel Moruzi, Cristian Andrici. Apariția lui Ciprian Bidașcă la o acțiune a PSD nu reprezintă o noutate, managerul general de la SC Mecanex SA participând în trecut inclusiv la o conferință de presă a social-democraților botoșăneni.

 

În schimb, a surprins apariția asociatului de la Casa Pâinii – Casa Dulce, fost subprefect în guvernarea PDL, susținut fiind la acea dată de UNPR. De altfel, Daniel Moruzi a părut jenat și oarecum luat prin surprindere de situația în care se afla, părând că nu se aștepta la o asemenea expunere, și a părăsit sala de ședințe la scurt timp de la debutul lucrărilor.

 

Culmea este că fermierul Cristian Andrici a cerut, nu cu mult timp în urmă, redacției Botoșăneanul să revină asupra unui articol motivând tocmai faptul că... nu are treabă cu politica. Se vede treaba că nu are.

 

ciprian bidasca

 

daniel moruzi

Rămâne de văzut câți dintre primarii, directorii și oamenii de afaceri prezenți la conferința PSD vor mai fi dați pe spate de social-democrație în momentul în care partidul nu va mai fi la guvernare.

 

Oricum, cert este că în timp ce în sală cu toții ascultau discursuri aiuritoare despre sute de milioane de euro investite în Botoșani, afară se difuza asurzitor ”Oda Bucuriei” pentru a acoperi strigătele protestarilor adresate celor dinăuntru: „Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”, „Fără penali!” și...  „Botoşani, trezeşte-te!”

 

loading...
Tânăr afacerist botoșănean atras în sediul PSD: Nu trebuie să plătesc mediul politic ca să mă asculte
Primarii care au trecut cu onoarea pe ROŞU - LISTA migratorilor

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Alegerile de la Corpul Polițiștilor ANULATE după contestația unei femei subcomisar, mare șef din Poliție AMENDAT
După un proces început în urmă cu un an și trei luni, Tribunalul Botoșani s-a pronunțat marți, 26 martie 2019, în dosarul privind alegerile desfășurate la Corpul Național al Polițiștilor (CNP) Botoșani și a hotărât anularea scrutinului.
Vama Racovăț, scheletul din dulapul politicienilor – SECRET bine păstrat cu punctul de trecere ținut la naftalină de un deceniu - FOTO
În 2010 punctul vamal Racovăț se închidea pentru lucrări de modernizare care aveau să dureze câțiva ani. Se împlinește aproape un deceniu de atunci, iar în zona Vămii Racovăț imaginea dominantă este aceea a unui gard peste care atârnă un lanț gros cu lacăt. Și pustiul care cuprinde puținii vizitatori ce se încumetă să meargă, din curiozitate, până acolo.
RECORD negativ: 67 de plângeri penale împotriva unui singur om, familia și copiii amenințați după o decizie colectivă - VIDEO
Probabil că nici pentru copii maltratați sau trimiși la cerșit, bolnavi infectați în spitale, drumuri care omoară oameni în accidente rutiere sau femei violate nu există așa o organizare impecabilă ca atunci când vine vorba despre câini omorâți. Exemplele au fost multe la Botoșani și nu mai au nevoie de o trecere în revistă, în acest articol.
Mii de copii din Botoșani abandonați acasă, unii ajung criminali, alții se apucă de droguri, culmea, DIN CAUZA părinților
„Pentru tine plec. Plec ca să te pot susține în școală, plec să îți fie ție bine”. Sunt cuvintele ce se aud ca un ecou și se împletesc în eter și apoi se desprind din miile de convorbiri telefonice care au loc frecvent între copiii din Botoșani și mamele sau tații lor plecați la muncă în Italia, Spania, Grecia sau Anglia.
O înmormântare a ajuns să coste aproape cât o mașină: Nici să murim nu ne mai permitem? – CE spune religia
Se pare că decesul unei persoane dragi din familie nu este doar un moment foarte trist. Este cu adevărat o situație de cumpănă, mai ales pentru membrii familiei, deoarece în zilele noastre o înmormântare a ajuns să coste cât o mașină, la mâna a doua, mai puțin pretențioasă.
LOVITURĂ în transportul public, compania municipalității vine cu autobuze noi și intră pe o parte a traseelor de la Microbuzul
Ultima sută de metri până la semnarea contractului de 34 de milioane de euro pentru modernizarea transportului în comun cu tramvaiele în municipiul Botoșani, pe fonduri europene. Ultimul tren cu bani pleacă definitiv în luna martie. Adică luna viitoare.
Doi şefi de la Urban Serv au plecat la un târg de două zile, dar s-au plimbat o săptămână prin Venezia, Budapesta, Viena şi alte locuri faine
Auditorul intern de la compania de salubrizare a municipalităţii botoşănene a efectuat în toamna anului trecut o verificare privind deplasările făcute de conducătorii unităţii şi nu numai în perioada 2016 – 2017.
Maternitate pericol public? Botoșaniul, locul 3 pe țară la infecțiile nou-născuților - DOCUMENT
Nici mai mult, nici mai puțin de 178 de pacienți s-au îmbolnăvit în spitalele din Botoșani într-un an și jumătate. Din nefericire, cele mai multe cazuri de infecții intraspitalicești s-au înregistrat pe secțiile de nou-născuți.
Personalitate de 80 de ani lăsată fără titlul de cetăţean de onoare fiindcă soţia a făcut infarct şi el n-a putut veni la decernare
Pentru al doilea an consecutiv Premiul Național pentru Poezie Mihai Eminescu a generat o dispută cu reverberații naționale. Dacă anul trecut scandalul a fost generat de citirea unei poezii obscene, în 2019 adevăratul câștigătorul a fost deposedat de premiu și automat de titlul de cetățean al Botoșanilor pentru că nu s-a putut deplasa până în oraș din motive de sănătate.
Passat-ul directorului de „Apă”, dat de CJ pe mâna Poliţiei într-o poveste cu parfum de răzbunare
Consiliul Judeţean Botoşani a sesizat organele de cercetare penală cu privire la utilizarea automobilului Volkswagen Passat deţinut de SC Nova Apaserv SA de către directorul general al societăţii, Albert Tănasă.
Apă pentru botoșăneni prin zeci de kilometri de conducte CANCERIGENE, interzise de 12 ani: Este genocid! Scapă cine poate
Anul 2005.Uniunea Europeană interzice extracția, fabricarea și prelucrarea produselor din azbest considerat cancerigen Clasa 1.Anul 2006.România se aliniază normelor europene și interzice acest material și în țara noastră.Anul 2019.La Botoșani sunt utilizați 44 km de conductă din azbociment la furnizarea apei potabile.
FC Botoșani, 11 înfrângeri și 0 victorii cu FCSB, dar 1,8 milioane euro în conturi de la Becali: «Nicht fusball mit Steaua, freundschaft!»
FC Botoșani a pierdut din nou fără drept de apel cu FCSB și insinuările privind corectitudinea meciului disputat duminică seară pe Stadionul Municipal au început din nou să curgă.
Proiect FĂRĂ PRECEDENT la spital: Secţie pentru bolnavii în stare terminală în aceeaşi clădire cu Maternitatea
Directorul interimar al Spitalului Judeţean doreşte să înfiinţeze o secţie de îngrijiri paleative. Şi nu oriunde, ci în aceeaşi clădire în care îşi desfăşoară activitatea Maternitatea Botoşani.
DEZVĂLUIRE: De asta stăm în zăpadă? Șeful de la Drumuri dă consultanţă pe PFA, directorul de la Urban conduce la Apă şi Modern Calor
Ceea ce s-a întâmplat luni, 19 noiembrie, la Botoşani, atât în municipiul reşedinţă, cât şi în judeţ, ar trebui, într-un stat civilizat să se termine cu sancţionarea celor responsabili. Mai ales că un om şi-a pierdut viaţa, alţii au fost răniţi şi mulţi alţii au suportat avarii serioase.
Apa curge pe bani grei la ”Nova”, peste un milion de euro profit într-un an
Compania de apă şi canalizare a judeţului a devenit a 11 – a cea mai profitabilă firmă din Botoşani. SC Nova Apaserv SA a fost introdusă de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Botoşani pe această poziţie ţinând cont de rezultatele financiare de anul trecut.
Deşteptăciunea judeţului a dat un chix de 10 milioane de euro care duhneşte
Botoşaniul se confruntă cu o criză a salubrizării fără precedent în ultimele două decenii. Şi culmea, aceasta vine după ce s-au investit peste 10 milioane de euro în amenajarea unei noi rampe de depozitare a deşeurilor.
PSD-iştii se execută între ei: director rămas fără post în războiul găştilor din partid, suferă tot oraşul
Social-democratul Liviu Toma s-a trezit după mai bine de doi ani de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani că nu mai are asigurat postul de director adjunct la SC Urban Serv SA, deşi legea prevede foarte clar că trebuie să îi fie suspendat până la încetarea mandatului de la CJ. Aşa cum, de exemplu, s-a întâmplat cu Cătălin Flutur care în 2012 a revenit pe postul de director general la SC Locativa SA după două mandate de primar.
Anchetă unicat în educaţie: Inspector şcolar acuzat că a luat 3 ANI bani pentru cursuri cu un copil bolnav fără să fi ţinut o singură oră
Un inspector şcolar de la Botoşani este acuzat că a primit bani pentru a ţine ore cu un copil cu dizabilităţi fără ca în realitate să le fi făcut. Şi aceasta nu s-ar fi întâmplat printr-o conjunctură nefericită, ci timp de trei ani.
Vendetă polițienească(?) Șef din Poliție surprins băut la volan, în uniforma de serviciu, scăpat de proces de avocat
Un veritabil „episod CSI Botoșani” s-a consumat în sânul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), unde doi agenți s-au regăsit în situația în care trebuiau să-și cerceteze șeful direct. Martori la incidentul care l-a avut în centru pe șeful din Poliție au fost funcționarii unei primării din județ.
Tinerelul parașutat de PSD în capitală să găsească securiştii, descoperit de “americani”: Mă recomandă tinereţea, entuziasmul și puterea de muncă
În ultimii ani, când în Colegiul CNSAS încă nu pătrunseseră consilieri locali de prin orășele din sudul României, anonimi din nordul ţării recomandaţi de personaje precum Costică Macaleţi sau foști magazineri la Dacia (!), instituţia a ţinut să se afirme precum o cutie ermetică din care nu au scăpat cu voie de la stăpânire decât personaje insignifiante. De azi înainte, nici măcar speranţa nu mai este o opţiune.
Sa vedeti unii care au furat de au stins,cum dau lectii gratuite de omenie si corectitudinearatand poze din afara tarii, unor gura casca care au uitat de la mana pana la gura,cum se comportau acesti parveniti cand erau la putere...
26 aprilie 2019, 14:23
Ati fi putut scrie ca tradarea e galbena,ca nu cei de la PSD au tradat.
24 aprilie 2019, 07:39
pentru cei din redacție, vă rog mult, poate mai postați căteva fotografii, vreau să identific cât mai mulți disidenți...democrați, progresiști...pro europeni, că vreo două -trei cozi de topor care ” nu au absolut nimic de-a face cu politica ” îi văd în primele rânduri !
22 aprilie 2019, 15:45
Sa-i tineti minte pe acesti mercenari si dupa ce nu va mai fi PSD- ul la putere sa aruncat1 cu pietre in ei.
22 aprilie 2019, 09:45
se pare ca toti penalii din tara se aduna in jurul lui Daddy, Romania trezeste-te !
22 aprilie 2019, 09:40
Era firesc sa fie partenerii de guvernare de la ALDE.
22 aprilie 2019, 08:41
ce cauta acolo mare pnl ist radasanu,sclavul lui bulgaru?
22 aprilie 2019, 08:13
Urmasii lui iuda iscarioteanul..cat de mic sa fii incat sa te inchini unui infractor?multa greata...
22 aprilie 2019, 08:05
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
”Vom primi o sumă importantă de bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală. Noi am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa de mult. Cu aparatura asta ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7612 lei
USD
Dolarul SUA
4.2560 lei
CHF
Francul elveţian
4.2429 lei
GBP
Lira sterlină
5.3976 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8834 lei
XAU
Gramul de aur
175.4191 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2371 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4596 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9369 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.