Ziua copilului celebrată de comunitatea armeană din Botoşani cu 'aganciabur' şi dulciuri – FOTOGALERIE

Se spune ca trei lucruri sunt importante pentru armeni şi cu ele se mândresc oriunde s-ar afla: credinţa, limba armeană şi tradiţiile. 

 

O natie nu poate fi numită popor o data ce nu are traditii, ele fiind baza pentru formarea si pastrarea poporului in sine.

 

Printre traditii se afla si pastrarea si transmiterea obiceiurilor si a retetelor culinare din generatie in generatie. La toate marile sarbatori, la nunti, botezuri sau la inmormantari, preparatele traditionale armenesti nu lipsesc de pe mese. Ca este “aganciabur” – supa de urechiuse (sau colțunași), “harissa” – mancare din carne tocata si grau, “tahnabour” – supa de iaurt, sugiuc armenesc sau “manti” – un fel de barcute din aluat umplute cu carne, toate sunt servite cu placere.

 

Comunitatea armeana din Botosani este o comunitate iubitoare si pastratoare a traditiilor. Orice eveniment este un bun prilej de a aminti si transmite generatiilor viitoare obiceiurile culinare armenesti, informează Araratonline.

 

Astfel Ziua copiilor a fost sarbatorită printr-o lectie despre bucataria armeneasca. Atat copiii cat si adultii au savurat “aganciabur-supa de urechiuse”, acea supa traditional cu “hurut” (condiment preparat din mai multe zarzavaturi tocate si fierte in iaurt).

 

Sediul U.A.R.-ului a devenit neincăpător pentru cateva ore, copii s-au delectat cu dulciuri, adultii au socializat si au schimbat pareri iar cei mai in varsta au depanat amintiri despre copilaria lor.

 
download from google play download from apple store

 


 

Abonament BT Pătrat Mov

Abonează-te, citește Botosaneanul.ro fără reclamă și comentează cât vrei

Autentificare