Top News
Vaccinare din mașină, moldoveni de peste Prut ajunși la Cornișa după un drum de 4 ore pentru vaccin – GALERIE FOTO & VIDEO

Imunizarea în sistem drive-thru, adică direct din mașină a demarat vineri și la Botoșani, locația fiind din nou, Parcul de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa.

Moldoveni ajunși la Cornișa pentru vaccin

 

Astăzi a început la ora 12.00, iar sâmbătă și duminică vaccinarea va avea loc în intervalul 8:00 – 20:00. Deja la orele amiezii peste 10 autoturisme se aflau deja în coloană pentru ca pasagerii lor să primească imunizarea. Printre ele și una în care se aflau cinci persoane din Republica Moldova, cu dublă cetățenie, care au ales să se vaccineze la Cornișa.

 

„Am auzit că se poate și am decis să venim, să ne imunizăm. Nu am fost hotărâți până astăzi. Trebuie să mai mergem și noi să mai călătorim, pentru protecție la persoanele din spate care sunt mai în vârstă. Ne-am pornit pe la 8 dimineața”,

a povestit una dintre persoanele din autoturism

 

În intervalul de așteptare, vecinii moldoveni s-au minunat și de parcul Cornișa pe care l-au văzut pentru prima dată: „S-a făcut aici un teritoriu foarte frumos, ne place cum e. Am fost prin părțile astea, cu vreo șapte, opt ani în urmă, dar aici se vede că se schimbă, îmi place”.

 

„Îi așteptăm cu mașina, pe trotinetă, călare sau pe jos”

 

Autoritățile locale susțin că întreprind toate demersurile pentru a veni în sprijinul populației care dorește să se vaccineze. Primăria are propriul rol în această campanie, de asigurare a infrastructurii și personalului medical.

 

„Altă variantă de încercare a vaccinului cu o soluție care a avut succes în alte orașe din țară, implementată și la Botoșani. Îmi doresc să fie o variantă de succes așa cum a fost și cea pe care am făcut-o în patinoar, cu vaccinare fără programare. Înțeleg că asta este varianta de succes, în care oamenii vin, fără să facă o programare pe platformă, îi așteptăm cu mașini, pe trotinetă, călare sau pe jos numai să vină să facă vaccinul dacă doresc”,

Cosmin Andrei, primar

 

Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani susține că pentru acest „drive-thru” de la Cornișa are pregătite în jur de 600 de doze, însă la nevoie mai există surplus pe stocul de la sediul instituției.

Iar de săptămâna viitoare campania va continua în alte locații, în municipiu.

 

„Avem discuții cu un spațiu comercial de la Botoșani și sperăm ca weekendul viitor să facem în oraș pentru cei care nu s-au putut deplasa aici, la Cornișa. Ne dorim să venim în sprijinul celor care poate nu pot cu mașina, sau nu se pot deplasa în acest loc deși este unul extraordinar de frumos”,

Monica Adăscăliței, director DSP

 

Botoșani țintește primele locuri în clasamentul vaccinaților 

 

Prefectul era puțin îngrijorat din cauza vremii care se anunță a fi capricioasă, însă s-a arătat optimist că imunizarea din mașină va fi un succes, asemenea celui de săptămna trecută.

 

„Ne dorim să facem încă un maraton săptămâna viitoare, în parcarea de la Kaufland de pe Șoseaua Iașului, continuăm acțiunile și fac din nou apel public la medicii de familie pentru o mai bună implicare a dlor în această campanie de vaccinare. Îmi doresc să părăsim ultimele locuri în clasamentul privind vaccinarea”,

Dan Nechifor, prefect

 

Peste 800 de persoane s-au vaccinat weekendul trecut în maratonul organizat în patinoar.

loading...
Mobilizare într-o comună din Botoșani, oamenii au asigurat transportul până la centrul de vaccinare – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
PROTESTE de Ziua României, cu ”indulgență maximă” față de infractori: Pentru prima dată polițiștii vor protesta în fața sediilor partidelor politice
Poliţiştii ameninţă cu proteste de 1 decembrie, chiar de Ziua Naţională a României. Ei spun că nu mai acceptă să îndeplinească sarcini care nu sunt în fişa postului şi că nu mai sunt dispuşi să fie ”fraierii sistemului bugetar”.
Intervenție de urgență a prefectului, gardurile de la Kaufland au fost demontate în viteză – FOTOGALERIE
Măsura luată de unul dintre cele mai mari lanțuri de hipermarketuri din România, de a crea culoare de acces prin montarea unor garduri în interiorul centrelor comerciale, a fost revocată după doar câteva zile.
Guvernul Ciucă a netezit din prima zi calea schimbării prefecților: Cele două variante de la Botoșani
Prima măsură a guvernului Ciucă, Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial.
Operații pe bandă rulantă la 'Mavromati', saloanele sunt pline: După scăderea cazurilor se fac și intervenții non-urgente
Cadrele medicale de la cea mai mare unitate medicală din județ realizează în această perioadă tot mai multe intervenții chirurgicale.
Clădirea de birouri din centrul orașului lăsată fără parcare de consilieri, compania se apără cu o anexă... rătăcită – VIDEO
La solicitarea controlorilor financiari ai Camerei de Conturi Botoșani, Primăria municipiului, prin votul consilierilor locali, a reziliat contractul de asociere încheiat cu societatea Vegastel în urmă cu 13 ani.
Noaptea minții bugetare: Cu o lună înaintea revelionului, consilierii dezbat proiectul de buget la Eltrans pe anul 2021
Consilierii locali se întâlnesc vineri în ședință ordinară, iar unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Eltrans SA pe 2021. Se întâmplă asta abia pe 26 noiembrie, cu doar cinci săptămâni înaintea terminării anului!
GARDURI metalice de peste doi metri în două hipermarketuri din Botoșani, val de revoltă printre botoșăneni: Am ieșit de acolo în lacrimi GALERIE FOTO
Un lanț german cu magazine în toată România, inclusiv la Botoșani, se află în mijlocul unui scandal național în urma unei decizii controversate de a monta garduri în interiorul unităților comerciale.
O directoare de instituție de la Botoșani se pensionează: A fost o muncă frumoasă; Las pe altcineva mai tânăr
Mandatul îi expiră la finalul lunii decembrie și nu intenționează să se mai înscrie la concurs întrucât și-a depus dosarul de pensie.
Zeci de profesori pensionari predau în școlile din Botoșani, tinerii absolvenți „îngenuncheați” de sistem
Profesorii pensionari aleg să activeze în continuare în unitățile de învățământ din Botoșani. Între timp, tinerii absolvenți fie nu reușesc la examen, fie se îndreaptă din start către alte domenii mai atractive.
Loading...
Zeci de botoșăneni cu steaguri și pancarte au PROTESTAT în Piața Revoluției: NU ucideți democrația
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani a organizat duminică un nou protest în centrul orașului.
MĂSURI radicale pregătite la Nova Apaserv, noii administratori ar lua în calcul inclusiv restructurări de personal
Perioada dezastruoasă din punct de vedere financiar pe care o traversează compania județeană de funrizare a serviciilor de apă și canalizare atrage măsuri drastice.
Artiști botoșăneni pe scenele țării: Am descoperit actoria în timpul liceului / Mi-a plăcut foarte mult modul acesta de a te exprima printr-un joc serios - FOTOGALERIE
Se vorbeşte de ani buni de ”miracolul” Nordului, mai ales atunci când pe marea scenă a țării se mai ițește câte un artist plecat din Botoșani. Și nu se ițește oricum, ci cu zvâc actoricesc, mustind de talent și de forță.
Proiect revoluționar în zona centrală a orașului: bloc cu sală de fitness la ultimul etaj și două niveluri de parcare subterană după planurile unui arhitect care a studiat în SUA – FOTOGALERIE
(P) Intersecția străzilor Calea Națională - Nicolae Iorga va căpăta în câțiva ani un nou aspect datorită unui proiect imobiliar de anvergură conceput de un om de afaceri întors din Statele Unitate ale Americii împreună cu un arhitect care de asemenea a studiat peste ocean.
Când birocrația ne ține în loc și pe lumea cealaltă: Morții eliberați în weekend la Botoșani doar dacă familia depune o cerere
Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, Botoșăneanul relata cazul familiei care a mers la morgă pentru a ridica o persoană din familie, însă nu au avut cu cine vorbi pentru că nu se afla nimeni la serviciu. Și nu ar fi fost o situație singulară. Iar totul din cauza unor proceduri birocratice care atârnă greu la suferința mai multor familii și așa greu încercate. 
Loading...
MĂRTURIILE botoșănencei care de 10 ani muncește în Italia: Pentru tine, femeie, ce ai plecat să muncești în străinătate / Hai, ridică-te din cenușă și mergi mai departe!
În urmă cu 10 ani, în ziua Sfântului Nicolae. Într-un sătuc din Botoșani, o copilă de clasa I se agață disperată de gâtul mamei. Tuturor copiilor, Moș Nicolae le adusese daruri. Numai ei îi lua mama și o arunca departe, într-o lume pe care nici astăzi nu a deslușit-o și pe care nu a iertat-o pentru suferința pricinuită.
O familie care trebuie să își înmormânteze bunica nu o poate ridica de la spital fiindcă nu lucrează nimeni la morgă
Necazul unei familii din Botoșani, a cărei bunică a decedat din cauza bolii care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, este amplificat de ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean.
Șefi de la București vin la Botoșani pentru magistrala uriașă care duce gaz în nordul județului
Discuțiile pentru demararea acestei ample investiții au fost reluate în primăvară când unul dintre șefii de la Județ și un primar de oraș s-au deplasat la București.Scopul acestor demersuri este de construire a unei magistrale care să furnizeze gaze naturale pentru zeci de mii de botoșăneni din nordul județului.
Post „greu” de la o instituție din Botoșani, scos la concurs la București, funcția s-a vacantat prin deces
Anunțul de concurs a fost anunțat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) și vizează o funcție de conducere pentru una dintre cele mai importante instituții ale Botoșaniului.
Blocuri noi în Centrul Vechi: doi oameni de afaceri din Botoșani negociază o investiție imobiliară de anvergură - FOTOGALERIE
Investiția din zona istorică a municipiului Botoșani, acolo unde s-a dărâmat fosta fabrică de confecții Rapsodia pentru ridicarea unui supermarket Lidl, ar putea fi urmată de o alta, tot imobiliară. De această dată însă nu ar mai fi vorba de un centru comercial, ci de blocuri de locuințe.
Se eliberează spitalele după scăderea de cazuri, doar Terapia Intensivă plină: Avem și mai puțini vaccinați pe zi
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani este din ce în ce mai bună fiind înregistrată o scădere a cazurilor în ultimele două săptămâni. În aceste condiții secțiile spitalelor nu mai sunt ocupate la capacitate maximă. În același timp însă scade și numărul vaccinaților.
"îi așteptăm cu mașini, pe trotinetă, călare sau pe jos numai să vină să facă vaccinul dacă doresc” Şi cică ăsta e primar! vedea-l-aș călare pe tricicletă scoțând limba la trecători, că doar s-a vaccinat şi are buba la cerebel. Indivizi modificați genetic ca pătlăgelele, huş lighioanelor deacilea.
15 mai 2021, 01:07
Acum sunt buni romanii...sa vedeti ce urat vorbesc in strainatate despre noi desi au pasaport romanesc, din tigani nu ne scot.....
14 mai 2021, 17:24
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
"Zona de medicină alternativă e practicată în câteva clinici private și în foarte puține spitale de stat. Cîții și arafații au blocat orice nu e urgență. Faptul că eu nu pot merge nu e o urgență. Faptul că e posibil să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4.9 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
4.6 o C
Darabani
4.7 o C
Saveni
5.6 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.