Top News
TULBURĂTOR - Ce a scris medicul Nevinglovschi înainte de a muri: Oamenilor le este din ce în ce mai frică și evită mai abitir spitalele

Doi oameni, mamă și fiu – un profesor de elită și un psihiatru remarcabil – au murit la o lună distanță unul de altul, ambii din cauza complicațiilor suferite în urma infecției cu Covid.

Psihiatrul Radu Nevinglovschi, fiul profesoarei Tabita Nevinglovschi, a murit vineri dimineață într-un spital din București unde, încă de la începutul lunii mai, era internat, fiind transferat de la Botoșani cu o aeronavă, în stare critică.

 

Mama medicului, Tabita Nevinglovschi – profesor la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, s-a stins din viață în data de 2 aprilie 2021, din cauza complicațiilor suferite tot în urma infecției cu Covid. După moartea mamei, pe 28 aprilie, Radu Nevinglovschi a fost confirmat pozitiv, evoluția bolii fiind una din ce în ce mai agresivă, medicii neputând să mai facă nimic pentru a-l salva.

 

 

Ce se întâmplă doctore?

 

La nici o săptămână de la moartea mamei sale, medicul Radu Nevinglovschi scria pe blogul său un text care poartă titlul: ”Ce se întâmplă doctore?”. Întâmplător sau nu, textul este datat 7 martie, Ziua Mondială a Sănătății.

 

Redăm integral ultimul text al medicului Radu Nevinglovschi:

 

”Din martie 2020 se întâmplă pe toată planeta. Voi știți mai bine.

De atunci populația globului a început să se teamă. Frica a cuprins din ce în ce mai mulți oameni și s-a amplificat progresiv ca pondere, ca intensitate și ca forme de manifestare. De ce se teme lumea? Voi știți mai bine.

Unii se tem de ceva iar alții de altceva. Mai sunt și unii care au anxietăți doar gândindu-se la ce se poate ajunge. Este așa? Voi știți mai bine.

Lumea, sau cel puțin o parte, a început să fie speriată de sistemul medical. Se teme să se mai adreseze medicului. Trăiește o angoasă permanentă numai la gândul că ar putea să ajungă pe un pat de spital. Sau nu-i așa? Voi știți mai bine.

Ce decurge de aici? Indiferent de boala sa, omul amână solicitarea asistenței medicale calificate, doftoricindu-se cum știe și cum poate: informându-se de pe net, de pe la rude, de la prieteni sau vecini. Folosește leacuri naturiste, poțiuni, pase energetice sau terapie on line. Uneori sunt întrebuințate și pastile din sertarul bunicii. Unii, pur și simplu, tratează suferința cu stoicism. De ce procedează omul în acest mod? Voi știți mai bine.

Ce urmează apoi cu cei care s-au tratat așa? Unii se vindecă, alții se ameliorează, unii mor iar o parte ajunge în cele din urmă la spital. În ce stare sosește omul la spital? Cu ce vine el? Când și dacă mai ajunge, este în stare gravă. Dacă starea e gravă, unde este el internat? Voi știți mai bine.

La ce situație se ajunge astfel? La supraaglomerarea secțiilor de un singur profil și golirea treptată a celorlalte? Voi știți mai bine.

Ce se întâmplă mai departe? Oamenilor le este din ce în ce mai frică și evită mai abitir spitalele. Și dacă mai ajung acolo, ajung în stare din ce în ce mai gravă. Unde duce asta? De ce se tem oamenii de doctori? Voi știți mai bine.

Mai sunt oameni sănătoși? Voi știți mai bine.

Dacă ești sănătos, ce trebuie să faci? Voi știți mai bine.

Înnebunește lumea? Voi știți mai bine”.

 

loading...
DOLIU în lumea medicală botoșăneană: A murit după ce s-a infectat cu Covid

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
De ce pleacă tinerii din Botoșani știm, dar de ce nu se mai întorc? - Ne place să avem o viață activă, să locuim în orașe „smart” / Știm că nu avem pic de infrastructură, dar l-am avut pe Eminescu!
Suntem mândri de ei doar când aplaudăm succesele: notele de 10, olimpiade îmbrăcate în aur și argint, competiții sportive cu imn și drapel, admiteri de răsunet prin marile centre universitare ale țării, chiar ale lumii.
A murit Teodor Dimitriu, fostul director al AJOFM Botoșani
Duminică, Teodor Dimitriu s-a stins din viață.
Se caută directori la două instituții din Botoșani care funcționează în aceeași clădire
Concursul va avea loc la începutul lunii august, pentru cele două posturi fiind necesară o vechime de minimum șapte ani.
PARADOX în Educație: Elevi din Botoșani premianți la școală, repetenți la Evaluarea Națională
Ministerul Educației a publicat joi ierarhia mediilor la liceu. Media generală de admitere a rezultat din media din clasele V-VIII (procent de 20%), și cea de la Evaluarea Națională (80%).
Scandal la porțile stadionului, oameni nervoși că nu pot intra, deși au bilet: VIDEO&GALERIE FOTO
După un an și patru luni de pauză, Stadionul Municipal este readus la tumultul de altădată, prin prezența spectactorilor.
Mare de oameni și lacrimi pentru Nicu Catană, înmormântat în curtea lăcașului de cult căruia i-a fost ctitor: Biserica aceasta nu-l va uita niciodatăGALERIE FOTO
Neculai în buletin, Niculiță și Nicușor prin copilărie și Nicu tot restul vieții... Nicu Catană... Venit pe lume într-un ger cumplit din ianuarie 1965, a plecat în arșița lui cuptor, în 2021.
Director cu acte în regulă la AJOFM Botoșani – NOTA obținută de singura doamnă înscrisă la concurs
Pentru acest post s-a înscris un singur candidat, respectiv Anca Apăvăloaie.
Scandal monstru la PNL, un tânăr care i-a atacat frontal pe Șoptică, Gireadă și Ada Macovei, scos cu țipete de pe scenă: În 13 ani de zile nu v-am văzut la nicio acțiune din PNL!VIDEO
Lucrările conferinței orgnizației municipale a PNL Botoșani de săptămâna trecută au degenerat când a urcat pe scenă un tânăr care nu se înscrisese inițial la cuvânt. Din sală s-au auzit proteste, mai ales că până atunci susținuseră alocuțiuni doar candidații sau liderii de la județ sau municipiu.
Surpriză de proporții: Nu mai este Ada Macovei, un director revine la vârful PNL Botoșani ca secretar general - Pentru partid faci orice
Biroul Politic Județean al PNL Botoșani s-a întrunit vineri după-amiază pentru prima oară după alegerile interne de săptămâna trecută. Principalul punct pe ordinea de zi l-a reprezentat desemnarea noului secretar general al filialei județene.
Loading...
Scandalul milionului pentru sport: Președintele de la contestații înlocuit din comisie pe ultima sută de metri
În primă fază, conform calendarului, comisia de evaluare a proiectelor depuse pe sesiunea de finanțări nerambursabile în baza legii sportului trebuia să se întrunească pe 2 iulie. 
Încă un om de afaceri reacționează după repartizarea tuturor banilor la handbal: Am rămas perplex / Nu poate să conducă Primăria cum conduce mașina
FC Botoșani nu este singurul club care a reacționat în urma deciziei comisiei de evaluare și selecționare a proiectelor sportive prin care întreaga sumă de 1 milion de lei prevăzută în buget a fost repartizată Asociației Club Sportiv Magnum.
GALERIE FOTO - Desfășurare incredibilă de forțe la Botoșani și Suceava! Doi bărbați care jefuiau vile și bancomate urmăriți cu focuri de armă, reperați cu elicopterul, prinși de mascați
Timp de câte ore în dimineața zilei de miercuri, 7 iulie 2021 a avut loc o adevărată desfășurare de forțe pentru prinderea a doi bărbați care sunt bănuiți că furau din vile ale persoanelor cu potență financiară și dădeau spargeri și la bancomate bancare.
Fără precedent: Primăria Botoșani alocă toți banii pentru sport unui singur club care a retrogadat cu zero puncte din 28 de meciuri
Situație fără precedent înregistrată astăzi la Botoșani. Primăria alocă din bugetul local o finanțare de 1 milion de lei, nerambursabilă, unui club sportiv care în sezonul precedent nu a câștigat nici măcar un meci din 28. Mai mult, a și retrogradat din primul eșalon. Și ne referim la echipa de handbal a orașului, CS Magnum Botoșani.
O comisie condusă de un medic ieșean va ancheta cazul mămicii care a murit la Maternitate
Cazul tinerei care a decedat după ce a născut o fetiță este în atenția mai multor instituții. 
Loading...
România (din nou) cu ochii pe Botoșani: Să trimiți în excursie 24 de adolescenți cu hormonii colcăind, însoțiți de doar doi supraveghetori (ambele femei), e prostie curată
Au petrecut împreună patru ani, într-o școală de elită din Botoșani. Au trecut prin emoțiile Evaluării și au așteptat cu nerăbdare descătușarea și eliberarea de stres, de online, de măști în clase, dar și de părinți și de regulile de acasă.
POZIȚIA spitalului după cazul tinerei mămici care a MURIT la Maternitate, dosar penal deschis de polițiști
Alexandra Pușcașu s-a stins din viață într-o zi de vineri, lăsând în urmă un soț îndurerat și două fetițe orfane de mamă. Plecarea fulgerătoare a mămicii care a murit după ce a născut în Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati a stârnit o întreagă revoltă în mediul online, iar mai multe instituții s-au autosesizat și anchetează acest caz.
Durere și lacrimi la înmormântarea tânărului motociclist, sute de oameni l-au condus pe ultimul drum – GALERIE FOTO
Tânărul mort în accidentul de motocicletă de la Orășeni Deal a fost condus duminică pe ultimul drum.
MĂRTURII dureroase după moartea misterioasă a femeii de 32 de ani, după naștere: Fetița e bine, mama e bine / Era vraiște înăuntru / Doctorița nu voia să iasă
Alexandra și Marcel se cunoșteau de trei ani și anul trecut au hotărât să își unească destinele și în fața ofițerului de stare civilă. Alexandra avea o fetiță, iar Marcel dorința de a întemeia o familie fericită. Tot anul trecut s-au mutat la țară, pentru a se bucura de o viață cât mai sănătoasă.
E care pe care! Doi liberali s-au retras din cursă, au rămas doar doi în cursa pentru șefia PNL Botoșani
Ceea ce Botoșăneanul a anticipat încă de duminica trecută, zi în care s-a încheiat depunerea candidaturilor la alegerile locale din PNL, s-a întâmplat astăzi.
Concurs fără concurență pentru șefia AJOFM Botoșani, un singur candidat înscris la examenul de luna aceasta
Postul de conducere de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (AJOFM)  este râvnit de o singură persoană.
Domnule Coman , ce doctor a fost (bun, rau) doar fosti pacientii,pot sà dea un verdict !!! Sà inteleg sunteti un fost pacient? Dar dacà nu cu sigurantà aveti, NEVOIE DE UN CONTTOL (URGENT) la un medic de specialitatea care a fost a donului,doctor!!!
15 mai 2021, 17:52
Dumnezeu să-l odihnească și să-l ierte. Că era un tip conflictual am văzut cu ochii mei. Dacă era și împotriva vaccinării (așa cum spun alții că sunt mulți dintre cei care-și desfășoară activitatea în spitalele din județ) înseamnă că de data asta n-a avut noroc. Din păcate în realitate avem o singură viață cu toții spre deosebire de jocurile pe calculator. Mie unul îmi pare mult mai mult decât inconștiență să existe posibilitatea să se vaccineze fiecare dintre noi iar unii, din convingere, să moară un pic. Păcat
15 mai 2021, 16:47
Nu știu dacă vor lăsa cei de la Botoșaneanul comentariul meu, dar îmi încerc norocul... Cel despre care se scrie, a fost un cetățean care nu trebuia să ajungă doctor niciodată! A fost un tip conflictual și mai nou antivaccinist! Ca doctor ai unele responsabilități deontologice pe care cu bună știință dumnealui le-a ignorat. Mă frapează că cei care-l cunoșteau se fac că plouă... Sunt foarte mulți care au murit ca proștii refuzănd tratamentul de specialitate și mai nou să se vaccineze... considerănd boala o ilizie! Respectivul, care acum este într-un loc cu verdeață...( unde ajungem cu toții...) întregește acea listă! Și cați stau voluntar la rand...
15 mai 2021, 10:27
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Soțul meu își dorește un copil, eu nu! Nu mai vreau să îi fac niciun copil, nu îmi mai doresc! Acum vreau să mă ocup de copiii mei, de imaginea mea, de afacerile mele, am alte priorități. Mi-am cumpărat șase locuințe: am ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9219 lei
USD
Dolarul SUA
4.1823 lei
CHF
Francul elveţian
4.5428 lei
GBP
Lira sterlină
5.7455 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7865 lei
XAU
Gramul de aur
242.4279 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2311 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3727 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0855 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3284 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1916 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6617 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.6 o C
Dorohoi
23.7 o C
Bucecea
22.9 o C
Darabani
23.2 o C
Saveni
24.1 o C
Ştefăneşti
20.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.