Top News
Scandal cu amenințări și vorbe grele între doi directori de la municipiu - Două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii / Ce pot să-i spun unui securist?

Au fost vorbe grele aruncate în ședința de Consiliu Local între doi aleși de la partide diferite, dar aflate în coaliție de guvernare la nivel național.

Reclamație pentru atelierul teatrului dintr-un punct termic


Social-democratul Marius Rogojinschi, în calitate de membru al Consiliului de Administrație al Teatrului Mihai Eminescu, a atins subiectul unor adrese transmise de colegul din plen, liberalul Eugen Țurcanu, către instituția de cultură.


Vizau un atelier de tâmplărie care se află în incinta unui punct termic.


„Fiecare consilier, în opinia mea, este o instituție timp de patru ani de zile pentru că el reprezintă voința comunității și o exprimă. De aceea, chiar și între noi, consilierii, când corespondăm cu unii fiind șefi de instituții, trebuie să știm să scriem. Într-o corespondență legată de un subiect la Teatrul Eminescu, dl coleg, distinsul Eugen Țurcanu, a formulat trei adrese prin care incrimina teatrul că are o problemă de poluare cu atelierul de tâmplărie din punctul termic. Dl primar Flutur știe foarte bine cum s-au oferit la timpul respectiv aceste spații ca Teatrul Eminescu să-și poată desfășura și activitatea”,


Marius Rogojinschi, consilier local PSD

 

Probleme cu poluarea, dar și cu.. cratima


În primă fază, consilierul PSD, care este și directorul Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache, i-a atras atenția colegului Eugen Țurcanu că nu știe să scrie corect gramatical, mai ales în adrese oficiale în care semnează în calitate de conducător al unei unități publice.


„Numai că, în momentul în care facem o conversație în scris, mai folosim și diacriticele și cratimele. Și, de asemenea, trebuie să spunem că Aleea Nucului și Aleea Parcului se scriu cu litere mari, cu majuscule, fiind substantive proprii. Iar adresantul cred că nu era Teatrul Mihai Eminescu. Adresantul corect era «Greta care va salva planeta». Pentru că dvs. spuneți că, datorită poluării de la acel punct termic unde este atelierul de tâmplărie, pulberea de lemn asfixiază copiii, călcând pe cadavre. Adică teatrul, teatrul se exprimă în lumea lui, dar chiar așa «călcând pe cadavre». Vreau să vă spun, distinse coleg, că m-am informat și am aflat că în 65 de ani de existență la Teatrul Eminescu, nu a murit nimeni în sala de teatru sau pe scenă. Eventual au murit de râs sau au plâns de emoția fiorului dramatic al piesei”,


Marius Rogojinschi, consilier local PSD


”Pe pământ două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii”


Marius Rogojinschi a făcut însă trimitere la cele două decese care s-au înregistrat la piscina din incinta Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, administrat de Direcția de Sport și Agrement condusă de Eugen Țurcanu.


Și a încheiat arătând că va fi dat în judecată.


„În concluzie, avem certitudinea că tracțiunea dvs. intelectuală nu poate urca panta gândirii. Și mă duceți cu gândul la legea lui Zappa care se exprimă așa: «pe pământ două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii». Eu m-am uitat, iarăși, în tabelul lui Mendeleev cu mare atenție și nu v-am regăsit spre durerea și, sincera mea compasiune. Și xenofobia dvs. și șovinismul la adresa dlui manager Alexandru Vasilache, cât și calomnia în ceea ce mă privește, vor face obiectul și subiectul a două plângeri în Justiție”,


Marius Rogojinschi, consilier local PSD


”Închideți ședința!”


Cel vizat de atac a încercat să răspundă în ședință: „Ce pot să-i spun unui securist? Toată viața a turnat pe toată lumea...”, însă a fost oprit de viceprimarul Bogdan Buhăianu: „Dle președinte, dar ce facem? Închideți ședința!”.


Eugen Țurcanu a trecut la alt subiect.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Salvamari soț și soție INTERZIȘI la Cornișa, unul este încă angajat al complexului: Avem o restricție pentru domniiVIDEO
Guralivii din plen ironizați cu „mulțimile” care-i abordează: Și eu am fost interpelat de un grup de cetățeni în număr de unu - VIDEO

 

Expertizele medicale în cazul Alexandra aproape de finalizare – VIDEO
Sunt trei experți, somități din domeniul medical care s-au ocupat de analizarea tuturor documentelor medicale din dosarul privitor la moartea pacientei Alexandra Ivanov.
Suedez internat într-un spital botoșănean, fericit la externare: A afirmat că a fost mai bine tratat ca în SuediaVIDEO
Bărbatul a petrecut aproximativ două săptămâni pe un pat de spital dintr-o unitate spitalicească botoșăneană.
Șeful Poliției Botoșani despre interzicerea accesului copiilor pe rețele de socializare: Pași vor fi făcuți VIDEO
În încercarea de a proteja copiii și de a promova un mediu online sigur pentru ei, există diverse inițiative și propuneri pentru a restricționa sau controla accesul copiilor la rețelele de socializare.
Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu
Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Hotărârea a fost luată vineri după-amiază de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava. 
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
Directorul penelist de la Primărie trebuia de multișor atenționat în consiliul local cu privire la practica politică a acestuia de a critica pe toată lumea în consiliul local.De altfel, noi suntem de părere că legea trebuie schimbată, în sensul ca funcționarii publici nu ar trebui să fie și consilieri la același consiliu local. Cu alte cuvinte, în timpul programului de lucru el ar trebui să fie în subordinea primarului, iar în ședințele consiliului local îl ia la întrebări pe același primar nu neapărat pe probleme de administrație, ci 100% cu iz politic. Nu ni se pare corect.
29 noiembrie 2023, 12:00
Unui consilier cu tuburari de comportament i-a raspuns un domn intelectualist si afectat. Liberalii duc lipsa de inteligente si de caractere. Social democratii n-au avut niciodata asemenea personalitati. Oamenii mai limitati in gandire sunt mai uniti mai ales cand trebuie sa imparta fonduri publice.
28 noiembrie 2023, 14:25
De la vândut gogoși la directoras, ce așteptări?
28 noiembrie 2023, 13:15
Unii dintre politicienii de azi nu-si vad incompetenta in functiile pe care le detin dar se multumesc si-si fac un scop doar din a-i numi pe ceilalti securisti. Ei practic doar atat fac. ca sa-si justifice functia doar striga-n stnga si-n dreapta SECURISTULE. Mai bine securist decat putoare ordinara.
28 noiembrie 2023, 13:14
Sondaj
Va reuși Valeriu Iftime să obțină pentru PNL Botoșani un scor electoral mai mare decât cel din 2020, care a fost de 34% la CJ?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Observ cu tristețe că străzile din Botoșani arată ca după bombardament, au avut interpelări și colegii noștri în diverse rânduri dar se pare că nu se găsesc soluții pentru această problemă”,Maricel Maxim, ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
6.6 o C
Dorohoi
6.7 o C
Bucecea
5.9 o C
Darabani
11.8 o C
Saveni
7.1 o C
Ştefăneşti
16.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.