Top News
S-a inaugurat poate cel mai modern sediu de firmă din Botoșani, angajații au inclusiv jocuri și canapele: Vin oamenii aici, se joacă, dorm pe canapeaVIDEO & GALERIE FOTO

Au pornit în 2013 într-o garsonieră din București, cu o investiție de 50.000 de euro și în 2022 au inaugurat sediul filialei din Botoșani, după lucrări care se ridică la circa 500.000 euro. Este povestea a patru tineri pasionați de jocuri pe computer care au reușit în mai puțin de un deceniu să construiască o afacere globală.

Botoșani, alături de San Francisco, Los Angeles, Montreal


Amber este o companie de dezvoltare de jocuri și servicii de studio, care pe de o parte testează jocurile produse de giganți ai industriei, precum Amazon, Disney și NBCUniversal, pe de altă parte realizează propriile sale jocuri.


Creșterea business-ului a fost una explozivă, depășind chiar și așteptările fondatorilor, care au recunoscut la Botoșani că an de an și-au propus să mărească cifra de afaceri cu 35%, dar au majorat-o cu 50 – 60%.


Compania a ajuns să aibă sedii în București, unde lucrează peste 600 de angajați, în San Francisco, Los Angeles, Montreal, Guadalajara, pentru ca astăzi să se inaugureze oficial și cel de la Botoșani.


Amber a închiriat întregul fost sediu al Banc Post din Calea Națională și cu excepția etajului 1, unde încă se mai lucrează, restul a fost pus în funcțiune.


Panglica a fost tăiată vineri la 11:00 de Tudor Postolache, head of operations și Laurențiu Rusu, general manager al filialei din Botoșani, care l-au avut invitat pe primarul Cosmin Andrei.

 

Sediu occidental dintr-un magazin de covoare


Deși construit după revoluție, fostul imobil al Banc Post ajunsese la un moment dat inclusiv magazin de covoare astfel încât Amber a derulat ample lucrări de reamenajare. Aceasta și pentru că liderii companiei au dorit să creeze un spațiu de lucru în consonanță cu anul 2022.


Conceptul este cel occidental, adică ”open space”, etajele 2 și 3 fiind completate cu oficii de servire a mesei, cu frigidere pentru înghețată, fructe și altele asemenea.


Parterul are o recepție și o sală de conferințe, iar în rest este un spațiu generos de relaxare, angajații dispunând de jocuri, televizoare, canapele, fotolii.


Pornită ca o locație dedicată exclusiv doar celor care probează jocurile, în timp a început să își dezvolte destinația și pe alte ramuri întrucât, după cum spuneau reprezentanții firmei, au găsit foarte mulți tineri talentați în zonă.


La inaugurare au fost prezenți conducători și elevi de la Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național AT Laurian, Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”, deoarece unul dintre obiectivele investiției de la Botoșani este acela de a ține tinerii în oraș sau măcar de a-i determina să se întoarcă în urbea natală după terminarea facultății.

 

”Noi nu vedem totdeauna Amber doar ca pe un business, nu suntem «hai să vă dăm niște bani ca să faceți o treabă». Cum spunea și Tudor, noi avem etajele pentru treabă, aici la parter va fi întotdeauna pentru recreere, adică în timpul programului vin oamenii aici, se joacă, dorm pe canapea. Nu e nici o problemă. Trebuie să ne simțim bine la muncă, trebuie să venim cu drag la muncă pentru că e o muncă frumoasă până la urmă, nouă ne place ce facem. Industria jocurilor din România deja are vreo 30 de ani și e înfloritoare. Odată ce intră în industria jocurilor, tinerii au un viitor și noi vrem să le oferim continuitate. Dacă vor din motive personale să rămână în Botoșani și corespund standardelor Amber, este extraordinar. Vin aici, promitem că o să se simtă bine, ca acasă”,


 Laurențiu Rusu, manager general Amber Botoșani

 

laurentiu rusu amber

 

Și-a exprimat speranța ca în câțiva ani să avem un Botoșani mai tânăr, mai zâmbitor, mai frumos.


”Ne-a ieșit senzațional de bine”


Cum a ajuns Botoșani să ocupe un loc privilegiat pe harta Amber, alături de capitala României și metropole din America de Nord este o poveste aparte. Laurențiu Rusu a lucrat la Amber, în București, însă a plecat de la firmă întrucât în 2016 s-a mutat la Botoșani. A păstrat legăturile cu foștii colegi și când au început să se creioneze planurile de extindere a insistat pentru deschiderea unui sediu la Botoșani, convingându-și colegii că există potențial uman și în această parte a țării.


”Am încercat și nu numai că ne-a ieșit, ne-a ieșit senzațional de bine și cred că inițial planul nostru era să ajungem la o echipă de 20, poate 30 de oameni. În momentul acesta suntem 120. Și sincer ne dorim ca în perioada următoare, poate jumătate de an, poate un an, poate un pic mai mult, să mai adăugăm cam încă 100 de oameni aici”,


Tudor Postolache, head of operations Amber

 

tudor postolache amber

 

Acesta a mulțumit Botoșanilor ”pentru tot ce ne-ați oferit și o să ne oferiți de acum încolo”.

 

”Vorbim de mult timp despre afacerea Amber la Botoșani, pe care o apreciez, pe care o consider la nivel de lohn, dacă facem comparația cu o altă industrie pe care o avem cu precădere la Botoșani, dar sunt convins că o să mergeți mai departe pentru că, dincolo de testarea jocurilor, o să creați aici, ceea ce este foarte important și cred că acesta va fi nivelul următor, nivel care aduce o atractivitate în Botoșani și pe acest palier al industriei IT, dacă putem să o integrăm aici”,

 

Cosmin Andrei, primar Botoșani.

 

1.100


de angajați are Amber în întreaga lume

 

31


de milioane de dolari a fost cifra de afaceri atinsă de Amber în 2021, fiind cel mai bun an de la constituire. Tot profitul a fost reinvestit.

 

loading...
O companie cu birouri la San Francisco, Montreal și Los Angeles a preluat fosta clădire Banc Post de lângă mall – FOTOGALERIE
Compania cu birouri în Botoșani care s-a extins la Kiev: Am oferit refugiu în România angajaţilor şi familiilor lor

 

Controale (ne)anunțate la unitățile medicale din Botoșani, amenzi pentru chiul de la serviciu și nereguli la concedii
Mai multe acțiuni de verificare au fost efectuate de către corpul de control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoșani la diferiți furnizori medicali din județ.
Sfinții Botoșanilor - Cum au plâns comuniștii lângă Părintele Paisie Olaru, duhovnicul românilor
Astăzi se împlinesc 125 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari duhovnici ai României, născut într-un sătuc din Botoșani.
Ele sunt fetele din Botoșani care uimesc România cu o cobză și un acordeon – GALERIE FOTO&VIDEO
Muncesc de la vârste fragede, își poartă copilăriile pe nesfârșitele drumuri între școală și studiourile muzicale, însă nu de puține ori munca, talentul, determinarea, bucuria și perseverența nu sunt de ajuns pentru a fi cunoscuți de public.
Prietenie de 100.000 de euro încheiată festiv la Edineț! Asociație din Botoșani primită de oficialitățile moldovene cu mulțumiri și promisiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Proiectul ”CBC Heritage T.E.A.M. Together Everyone Achieves More” a fost finalizat în mod oficial. După conferința de închidere organizată de Asociația B-Right Media la Botoșani, în data de 7 iunie, a urmat activitatea în oglindă din Republica Moldova.„Un proiect frumos la Edineț, un proiect frumos dar sigur, transfrontalier”, a descris pe scurt primarul de la Edineț colaborarea transfrontalieră.
Concurs pentru șefia unei instituții cu toți candidații PICAȚI, s-au făcut de rușine după contestații
Cei doi candidați au susținut la București proba scrisă, însă nu au reușit să obțină punctajul necesar pentru a putea fi admiși.
Depozitul de gunoi al județului, la câteva zile până la suspendarea autorizației, directorul de la Mediu în fața deciziei carierei
Imaginile de la Primăria sectorului 1 cu mormane de gunoaie rămase necolectate pe străzile capitalei ar putea să apară și la Botoșani, unde problema majoră care stă nerezolvată la depozitul de la Stăuceni nu pare să fie conștientizată la adevărata-i dimensiune.
Măcel, măcel! / Copiii țipau, țipau oamenii VIDEO S-a lansat documentarul realizat de TVR 1 și Botoșăneanul despre accidentul de la Huțani
Cu 15 zile înainte de data la care se împlinesc 42 de ani de la accidentul de la Huțani, Televiziunea Română a prezentat în premieră documentarul ”Autobuzul morții” realizat de echipele de la ”Adevăruri despre trecut” TVR, producător Raluca Rogojină și de la ziarul Botoșăneanul, redactor șef Gabriela Erdic.
EMINESCU la 133 de ani de la moarte: Mai este Eminescu botoșănean? / Cum a evoluat literatura română? / Îl dăm afară din Cetate sau îi cinstim memoria?
Un omagiu adus lui Eminescu, omagiu care iese din sfera formalismului, din dulceața poetică în care ne-am complăcut zeci de ani. Patru scriitori și doi istorici au răspuns provocării de a vorbi despre Poet.
DEMERS jurnalistic: Botoșăneanul și Televiziunea Română, anchetă comună despre cel mai tragic accident rutier al României, documentarul va fi difuzat pe 14 iunie – VIDEO
Botoșăneanul a demarat în vara anului trecut o investigație privitoare la cea mai mare tragedie rutieră din România, care s-a petrecut la Botoșani. Un demers care a implicat o documentare efectuată de-a lungul a opt luni căruia i s-a alăturat și o echipă a Televiziunii Române coordonată de producătorul Raluca Rogojină.
Loading...
HALUCINANT: Minoră violată de toți cei trei frați, tatăl ridicat de polițiști alături de băieții săi
Caz șocant petrecut într-o familie din Botoșani. 
Regizorul care, de ziua lui, le dăruiește botoșănenilor nouă ”Eroine” şi poveştile lor nemuritoare - FOTO
Spectacolul a cărui premieră se consumă sâmbătă, 11 iunie, şi duminică, 12 iunie, la Botoşani, readuce Teatrul în prima linie artistică, recompune o rețetă ce părea a fi rătăcită printre multe dureri ale acestui timp, de la pandemie la ruina în care zace și astăzi sediul celei mai importante instituții de cultură a orașului.
Și totuși... Ada Macovei aproape să rămână la Inspectoratul Școlar
Chiar dacă negocierile dintre PNL și PSD pentru împărțirea serviciilor publice deconcentrate o vor lăsa fără postul de inspector școlar general, Ada Macovei ar putea rămâne în continuare la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), doar că nu în conducere.
MIRACOLUL muzicii care a răsunat la Botoșani după 130 de ani: Putem fi mândri că am adăugat în galeria compozitorilor români un nume nou - FOTO&VIDEO
Plecat de mai bine de două decenii din urbea natală, spune că dragostea pentru Botoșani l-a făcut să rezoneze cu cele cinci miniaturi muzicale ale compozitoarei cu origini în vechiul ținut care i-a dat țării și lumii pe Enescu, Eminescu, Iorga.
DNA-ul decapitează DSVSA-ul: Înlocuitorul lui Țurcanu schimbat la rândul lui prin ordin de la București
La mai puțin de o lună după ce i s-au delegat atribuțiile de director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Ovidiu Airimițoaie a rămas fără acestea.
Loading...
Primii oameni angajați în pandemie care pleacă acasă după ce au PICAT examenul organizat la spital
Zilele acestea, au fost maratoane de evaluări la Spitalul Județean „Mavromati” pentru angajările fără concurs din pandemie.
Un fost președinte de CJ, o fostă deputată, un fost șef de partid și încă patru – Cei 7 pregătiți de ALDE pentru conducerea PNL – VIDEO
Șapte membri ai Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) de la Botoșani ar urma că ocupe posturi de conducere în organizația județeană a PNL după înfăptuirea fuziunii.
100.000 de euro! De la sală de spectacole renovată la înființarea unui centru, proiect cu frații de peste Prut încheiat de o asociație botoșăneană în prezența oficialităților – FOTO & VIDEO
Asociația B – Right Media a încheiat astăzi proiectul ”CBC Heritage T.E.A.M. Together Everyone Achieves More”. La conferința de final au luat parte prefectul Sorin Cornilă, vicepreședintele Consiliului Județean Dorin Birta, primarul Cosmin Andrei, oficiali din Republica Moldova, directori ai instituțiilor de cultură, dar și alți invitați.
68 de lucrări pentru 68 de ani de viață: Corneliu Dumitriu, artistul pentru care destinul se transpune în culoare - GALERIE FOTO
O expoziție eveniment, un artist autentic, un public avizat, deși cu numeroase absențe.
Iftime bate cu Elsaco la porțile ”Champions League”: Licitație de 230 de milioane de euro la Primăria Capitalei
Primăria București a organizat în luna mai o licitație pentru reabilitarea a 105,9 kilometri din rețeaua de termoficare a capitalei. Potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, au fost depuse șase oferte.
Copil ajuns la spital după ce a fost mușcat de un câine în curtea grădiniței: A fost comunicată situația inspectorului teritorial
Incident petrecut în curtea unei unități de învățământ din județul Botoșani. 
Iata, noi inauguram oficial sediul, dar colegii nostri pe care ii iubim si apreciem, au de muncit, nu e timp sa puna mana pe vreun fursec, ceva.
27 mai 2022, 21:47
Sondaj
De unde obișnuiți să vă faceți cumpărăturile?
De la supermarket
De la magazinul din cartier
Din piață / de la magazinul producătorului
Declaraţia zilei
 „Nu e ceva nou în faptul că PSD și PNL îşi arată dispreţul faţă de şcoală şi învăţământ. Reacţionează de parcă asta îşi propun: să nenorocească cât mai multe generaţii de români, să devenim un popor ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9471 lei
USD
Dolarul SUA
4.6905 lei
CHF
Francul elveţian
4.8974 lei
GBP
Lira sterlină
5.7699 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4738 lei
XAU
Gramul de aur
275.6173 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2447 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2342 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2437 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6188 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.5 o C
Dorohoi
22.6 o C
Bucecea
21.9 o C
Darabani
17.0 o C
Saveni
23.1 o C
Ştefăneşti
20.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.