Top News
S-a inaugurat poate cel mai modern sediu de firmă din Botoșani, angajații au inclusiv jocuri și canapele: Vin oamenii aici, se joacă, dorm pe canapeaVIDEO & GALERIE FOTO

Au pornit în 2013 într-o garsonieră din București, cu o investiție de 50.000 de euro și în 2022 au inaugurat sediul filialei din Botoșani, după lucrări care se ridică la circa 500.000 euro. Este povestea a patru tineri pasionați de jocuri pe computer care au reușit în mai puțin de un deceniu să construiască o afacere globală.

Botoșani, alături de San Francisco, Los Angeles, Montreal


Amber este o companie de dezvoltare de jocuri și servicii de studio, care pe de o parte testează jocurile produse de giganți ai industriei, precum Amazon, Disney și NBCUniversal, pe de altă parte realizează propriile sale jocuri.


Creșterea business-ului a fost una explozivă, depășind chiar și așteptările fondatorilor, care au recunoscut la Botoșani că an de an și-au propus să mărească cifra de afaceri cu 35%, dar au majorat-o cu 50 – 60%.


Compania a ajuns să aibă sedii în București, unde lucrează peste 600 de angajați, în San Francisco, Los Angeles, Montreal, Guadalajara, pentru ca astăzi să se inaugureze oficial și cel de la Botoșani.


Amber a închiriat întregul fost sediu al Banc Post din Calea Națională și cu excepția etajului 1, unde încă se mai lucrează, restul a fost pus în funcțiune.


Panglica a fost tăiată vineri la 11:00 de Tudor Postolache, head of operations și Laurențiu Rusu, general manager al filialei din Botoșani, care l-au avut invitat pe primarul Cosmin Andrei.

 

Sediu occidental dintr-un magazin de covoare


Deși construit după revoluție, fostul imobil al Banc Post ajunsese la un moment dat inclusiv magazin de covoare astfel încât Amber a derulat ample lucrări de reamenajare. Aceasta și pentru că liderii companiei au dorit să creeze un spațiu de lucru în consonanță cu anul 2022.


Conceptul este cel occidental, adică ”open space”, etajele 2 și 3 fiind completate cu oficii de servire a mesei, cu frigidere pentru înghețată, fructe și altele asemenea.


Parterul are o recepție și o sală de conferințe, iar în rest este un spațiu generos de relaxare, angajații dispunând de jocuri, televizoare, canapele, fotolii.


Pornită ca o locație dedicată exclusiv doar celor care probează jocurile, în timp a început să își dezvolte destinația și pe alte ramuri întrucât, după cum spuneau reprezentanții firmei, au găsit foarte mulți tineri talentați în zonă.


La inaugurare au fost prezenți conducători și elevi de la Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național AT Laurian, Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”, deoarece unul dintre obiectivele investiției de la Botoșani este acela de a ține tinerii în oraș sau măcar de a-i determina să se întoarcă în urbea natală după terminarea facultății.

 

”Noi nu vedem totdeauna Amber doar ca pe un business, nu suntem «hai să vă dăm niște bani ca să faceți o treabă». Cum spunea și Tudor, noi avem etajele pentru treabă, aici la parter va fi întotdeauna pentru recreere, adică în timpul programului vin oamenii aici, se joacă, dorm pe canapea. Nu e nici o problemă. Trebuie să ne simțim bine la muncă, trebuie să venim cu drag la muncă pentru că e o muncă frumoasă până la urmă, nouă ne place ce facem. Industria jocurilor din România deja are vreo 30 de ani și e înfloritoare. Odată ce intră în industria jocurilor, tinerii au un viitor și noi vrem să le oferim continuitate. Dacă vor din motive personale să rămână în Botoșani și corespund standardelor Amber, este extraordinar. Vin aici, promitem că o să se simtă bine, ca acasă”,


 Laurențiu Rusu, manager general Amber Botoșani

 

laurentiu rusu amber

 

Și-a exprimat speranța ca în câțiva ani să avem un Botoșani mai tânăr, mai zâmbitor, mai frumos.


”Ne-a ieșit senzațional de bine”


Cum a ajuns Botoșani să ocupe un loc privilegiat pe harta Amber, alături de capitala României și metropole din America de Nord este o poveste aparte. Laurențiu Rusu a lucrat la Amber, în București, însă a plecat de la firmă întrucât în 2016 s-a mutat la Botoșani. A păstrat legăturile cu foștii colegi și când au început să se creioneze planurile de extindere a insistat pentru deschiderea unui sediu la Botoșani, convingându-și colegii că există potențial uman și în această parte a țării.


”Am încercat și nu numai că ne-a ieșit, ne-a ieșit senzațional de bine și cred că inițial planul nostru era să ajungem la o echipă de 20, poate 30 de oameni. În momentul acesta suntem 120. Și sincer ne dorim ca în perioada următoare, poate jumătate de an, poate un an, poate un pic mai mult, să mai adăugăm cam încă 100 de oameni aici”,


Tudor Postolache, head of operations Amber

 

tudor postolache amber

 

Acesta a mulțumit Botoșanilor ”pentru tot ce ne-ați oferit și o să ne oferiți de acum încolo”.

 

”Vorbim de mult timp despre afacerea Amber la Botoșani, pe care o apreciez, pe care o consider la nivel de lohn, dacă facem comparația cu o altă industrie pe care o avem cu precădere la Botoșani, dar sunt convins că o să mergeți mai departe pentru că, dincolo de testarea jocurilor, o să creați aici, ceea ce este foarte important și cred că acesta va fi nivelul următor, nivel care aduce o atractivitate în Botoșani și pe acest palier al industriei IT, dacă putem să o integrăm aici”,

 

Cosmin Andrei, primar Botoșani.

 

1.100


de angajați are Amber în întreaga lume

 

31


de milioane de dolari a fost cifra de afaceri atinsă de Amber în 2021, fiind cel mai bun an de la constituire. Tot profitul a fost reinvestit.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
O companie cu birouri la San Francisco, Montreal și Los Angeles a preluat fosta clădire Banc Post de lângă mall – FOTOGALERIE
Compania cu birouri în Botoșani care s-a extins la Kiev: Am oferit refugiu în România angajaţilor şi familiilor lor

 

Femeia din politica de la Botoșani care, deși a candidat NU VREA în Parlamentul României: Nu, nu pot să fiu un bun parlamentar VIDEO
Visul aproape oricărui politician de a fi ales în Parlamentul  României de pe un loc eligibil de pe lista unui partid pare să nu fie împărtășit de toți cei implicați în politică.
Dublă demisie în fruntea Nova Apserv
La numai un an și trei luni după ce a fost votat în plenul Consiliului Județean, consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA a rămas deja fără un membru. Și nu oricare, ci chiar președintele CA-ului.
Instituția de la Botoșani unde nimeni NU vrea să se angajeze: Miroase a praf, a mucegai/ Nu suntem deloc modernizați
În ciuda concursurilor organizate, posturile la această instituție nu s-au ocupat.
Învățătoare bătută de mama unei eleve la o școală din municipiul Botoșani
Incidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri, 25 ianuarie 2023 la o unitate de învățământ din municipiul Botoșani.
Magazinele Lidl de la Botoșani „călcate” de Protecția Consumatorilor, amenzi uriașe aplicate de comisari
Toate cele patru magazine din lanțul german Lidl care sunt funcționale la Botoșani au fost sancționate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.
George Simion a inaugurat sediul AUR din Centrul Vechi: conferință pe scări, o pâine cât o țară, selfie-uri & TikTok – VIDEO & GALERIE FOTO
La doi ani după ce a intrat în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a deschis un sediu în Centrul Vechi. Inaugurarea a fost una cu fast și a avut loc în prezența liderului național al formațiunii.
Mica Unire marcată la Botoșani cu burniță, oficiali, militari, gășculițe politice și ceva cetățeni – GALERIE FOTO & VIDEO
La borna 164 de la Unirea Principatelor Române, manifestațiile de la Botoșani au urmat practic același curs asemenea celorlalte ediții.Doar că în 2023 vorbitorii au mai fost puțin cernuți.
ULTIMĂ ORĂ: Un tânăr s-a izbit cu mașina într-un copac de pe marginea drumului – FOTOGALERIE
 Un tânăr 22 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce mașina pe care o conducea s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.
ULTIMA ORĂ: BMW distrus la Rediu de un șofer aflat la un ”drive test”... Acum nu mai are ce cumpăra – FOTOGALERIE
Un accident cum mai rar se poate vedea a avut loc în urmă cu puține minute la ieșirea din Botoșani spre Stăuceni, acolo unde BMW a fost distrus în circumstanțe ce încă trebuie cercetate.
Alexia, la începutul unui drum anevoios! A început partea de recuperare, o clinică din Botoșani și-a oferit serviciile în mod gratuit – VIDEO & GALERIE FOTO
Alexia este cunoscută deja de comunitate dar și de oameni din întreaga țară care au empatizat cu trauma ei.Este fetița luptătoare care a supraviețuit unui accident rutier nefericit, în urma căruia i-au fost reatașate ambele brațe, după intervenții chirurgicale efectuate în premieră în Europa.
Continuă visul la Filarmonică: De la ”Bonjour, Bonne nuit, Paris!”, ”Zavaidoc Simfonic” și ”Iris Simfonic” la Mozart și Beethoven – PROGRAMUL
Spectacolele extraordinare de Anul Nou puse în scenă săptămâna trecută de Filarmonica ”George Enescu” reprezintă doar începutul unui 2023 pe care managerul îl promite a fi unul de vis. Instituția municipalității botoșănene dorește să sărbătorească în continuare la nivel înalt stagiunea aniversară, a 70 – a, și a stabilit un program ca atare pentru jumătatea care a rămas din iarnă și începutul primăverii.
O tânără a preluat șefia unei instituții de la Botoșani după ce fostul director a plecat în alt județ
O instituție din Botoșani are un nou coordonator de la începutul lunii ianuarie a acestui an.
”La steaua”... AUR-ită! Depuneri de coroane și la bustul poetului din centru, un membru AUR s-a apucat de ținut ”prelegeri” și de recitat peste poeziile difuzate la stație – FOTOGALERIE
Dacă scriitorii au ales în acest an să depună flori la bustul poetului nepereche din parcul Mihai Eminescu, autoritățile și partidele au mers în același loc ca de obicei.
Fermierii s-au distrat cu premii la propriul bal: au primit bidoane, găleți și au plecat cu saci de alimente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de zootehniști s-au întâlnit sâmbătă seară la a patra ediția a Balului Fermierilor. Asociația Moldoovis și Stațiunea Popăuți, care au organizat acțiunea, și-au propus să premieze, dar și să distreze cei mai performanți crescători de ovine și caprine din Moldova
”Apa” e amenințată cu insolvența, adjunctul a demisionat, stația de epurare a ars, directorul general este în concediu: Habar nu am unde este
Operatorul de apă și canalizare al județului a început noul an cu tot felul de crize. A rămas fără pază, directorul adjunct a demisionat, iar stația de epurare a cartierului Bucovina a ars într-un incendiu.
Fostul primar al orașului VICTORIE în instanță împotriva unui cunoscut jurnalist: După doi ani instanța mi-a dat dreptate
Fostul primar al municipiului Botoșani care ulterior a fost numit în funcția de director al Loteriei Române a obținut câștig de cauză într-un proces intentat împotriva unui jurnalist din capitală.
”Salvatorul” de la ”Apă” demisionează după exact 1 an: Pleacă director la Bacău după ce promitea ”nu ne batem joc” la venirea la ”Nova”
La exact un an după ce a fost numit director adjunct al SC Nova Apaserv SA, Doru Constantin se pregătește deja de plecare. Nu la Râmnicu-Vâlcea, acolo unde a profesat în marea parte a vieții sale, ci la Bacău. Și tot pe un post de director.
Scandal pe Aeroportul Suceava: Botoșăneni ținuți în frig de două zile – FOTO & VIDEO
Mai multe curse aeriene de pe Aeroportul Suceava au fost anulate atât marți cât și miercuri din cauza ceții.
Școlile s-au redeschis la Botoșani! Unii elevi au rămas acasă, alții au venit cu măscuțe: Sperăm că totul va fi bineVIDEO & GALERIE FOTO
După o pauză de aproape trei săptămâni vacanța de iarnă a luat sfârșit iar elevii au revenit la ore.Toate școlile din județul Botoșani s-au redeschis în condiții normale.
Cunoscut pilot de curse din Botoșani în stare gravă la spital după ce i-a explodat o butelie în față
Incidentul a avut loc în cursul zilei de astăzi într-un apartament din zona Împărat Traian a municipiului Botoșani.
Iata, noi inauguram oficial sediul, dar colegii nostri pe care ii iubim si apreciem, au de muncit, nu e timp sa puna mana pe vreun fursec, ceva.
27 mai 2022, 21:47
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9036 lei
USD
Dolarul SUA
4.5570 lei
CHF
Francul elveţian
4.9186 lei
GBP
Lira sterlină
5.4789 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4457 lei
XAU
Gramul de aur
274.4439 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2569 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1404 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3896 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6587 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.7 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.