Top News
Bate vântul schimbării: Rezultat bombă la concursul pentru director la ”Apă”

Cursa pentru cele trei posturi de directori la SC Nova Apaserv SA s-a încheiat cu un rezultat care în guvernarea social-democrată ar fi fost de neimaginat: candidatul membru al PSD a pierdut în fața celui al PNL.

El de la PSD, ea de la PNL

 

După cum Botoșăneanul v-a informat în luna decembrie, operatorul licențiat de apă și canalizare al județului a scos la concurs posturile de director executiv, director economic și director operațional.


Concurență a fost doar pentru primul post, unde s-au înscris Cristina Panait, lidera organizației municipale de femei a PNL și Dan Deleanu, trezorierul filialei județene a PSD.


Dosarele au fost selectate în ultima lună a anului trecut, iar concursul propriu-zis a avut loc în ianuarie 2020, când pretendenții au trebuit să depună o declarație de intenție și să susțină un interviu.


În urma tuturor acestor probe a fost desemnată câștigătoare Cristina Panait, care ocupa deja postul și căruia îi expirase contractul de mandat.

 

Jumătate din comisie a fost roșie

 


Ea a mai ocupat în trecut postul de director economic la Spitalul de Psihiatrie, când funcționa cu personalitate juridică, în timp ce contracandidatul său a fost chiar președinte al consiliului de administrație al SC Nova Apaserv SA și subsecretar de stat la Ministerul Apelor și Pădurilor.


Rezultatul este unul neașteptat în condițiile în care doi din cei patru membri ai comisiei de evaluare sunt PSD-iști: Călin Bosovici și Simion Drelciuc, iar director general la SC Nova Apaserv SA este tot un PSD-ist, Albert Tănasă.


Al treilea membru, Narcis Ștefan, a trecut anul precedent de la PSD la Pro România, iar al patrulea a fost un expert independent din afara județului.


Pentru posturile de director economic și director operațional s-au înscris câte un singur candidat, Daniela Jîtărașu, respectiv Romeo Obuf, care au promovat examenul.

 

Hotărârea finală este în mâna CA-ului

 

Totuși, decizia finală va aparține consiliului de administrație, care va putea alege candidatul cu notă mai slabă pentru că amintita comisie de concurs trebuie să trimită toate dosarele.

 

Așa cum s-a întâmplat și la Consiliul Local Botoșani în cazul SC Urban Serv SA, nu este exclus ca în CA, controlat de PSD, să fie ales totuși pretendentul cu media mai mică.

 

Ar fi totuși o decizie riscantă fiindcă, așa cum s-a întâmplat la compania de salubrizare, se poate ajunge la un proces sau chiar mai multe, lucru care la SC Urban Serv SA a dus mai mult sau mai puțin direct la schimbarea întregului consiliu de administrație.

 

loading...
Femeile i-au terminat! Tribunalul a dizolvat CA-ul de la Urban Serv după ce aleșii au făcut mari șefe PSD-istele cu cele mai mici note
Apă pentru botoșăneni prin zeci de kilometri de conducte CANCERIGENE, interzise de 12 ani: Este genocid! Scapă cine poate

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Municipiul Botoșani tot mai aproape de restricțiile din starea de urgență, zeci de bolnavi zilnic, rata se apropie de 1,5 la mia de locuitori
O statistică valabilă pentru județul Botoșani indică faptul că botoșănenii continuă să se expună virusului SARS-COV-2 și contactează boala în societate, la evenimente private și nu neapărat la locul de muncă.
Hram pe pandemie la Biserica de pe Unirii: Coadă pe tot Pietonalul, zona împânzită de polițiști și jandarmi – GALERIE FOTO
Biserica Ortodoxă o prăznuiește astăzi, 14 octombrie 2020 pe Sfânta Cuvioasă Parascheva,  ocrotitoarea Moldovei. În condiții speciale însă și asta din cauza pandemiei de Covid. La Iași au avut loc chiar și proteste deoarece nu au fost lăsați să participe la pelerinaj și oameni din alte județe.
Gata negocierile între partide! PSD-ul își împarte vicepreședinții și viceprimarii, femeie susținută pentru funcția de administrator la Județ
Partidul Social Democrat a câștigat în 27 septembrie 2020 atât Consiliul Județean cât și Primăria municipiului reședință de județ. De asemenea, în județ, 43 de primării au fost adjudecate tot de social democrați.
Peste 100 de botoșăneni îmbolnăviți de bacteriile din spital: Nu vom afla câte infecţii au fost la pacienţii care au decedat cu COVID-19
În doar câteva luni în jur de 120 de botoșăneni s-au îmbolnăvit în spital. Au fost raportate infecții intraspitalicești chiar și în lunile de pandemie.
Fără mandate după locale, președinții de la USR și PLUS Botoșani încearcă la parlamentare
Alianța USR-PLUS se află la Botoșani într-o situație specială după alegerile locale: liderii celor două formațiuni care au candidat pe 27 septembrie nu se află în structura noilor autorități județene.
Proiecția filmului ”30 de ani și 15 minute” la Botoșani, în prezența lui Ștefan Mandachi: Oare omul ăsta o fi strigat și el că vrea autostrăzi? - FOTO&VIDEO
O sală încremenită, în care doar lacrima a mișcat vreme de 90 de minute. Imagini tulburătoare, momente de revoltă, de neputință în fața unei realități în care ne zbatem de 30 de ani. Din păcate, fără speranță…
Președintele CJ, noii primari, consilierii județeni și locali învestiți în condiții speciale, în aer liber sau „fără asistență”, în mediul virtual
Pandemia care marchează anul 2020 aduce noi situații în premieră care în trecut nici nu ar fi fost luate în calcul. Spre exemplu, mult așteptatele ședințe de învestire în care noii aleși locali depun jurământul, vor fi organizate în acest an în condiții speciale.
ȚEAPĂ de la stat pentru copila asistentei de la Botoșani moartă de la infecția cu COVID-19
Urmașii angajaților din sistemul sanitar care au decedat în urma îmbolnăvirii cu virusul SARS-COV-2 nu pot beneficia de drepturile prevăzute de legislația în vigoare, adică o pensie de urmaș calculată la un procent din salariul avut de persoana decedată.
Străzi din municipiu inundate și cu apa până la genunchi, primarul ales de botoșăneni promisiune fermă: Am vorbit în această perioadă despre cei 60 de km pe care îmi doresc să-i asfaltez în acești 4 ani VIDEO
Ploile care au căzut în ultimele zile în municipiul Botoșani mai ales, au scos la iveală din nou problemele cu care se confruntă botoșănenii care locuiesc la periferie, în zone în care nu există asfalt, ci doar drumuri de pământ sau cel mult pietruite.
Loading...
Covid-ul izbește instituțiile: TREI unități cu angajați depistați pozitiv într-o singură zi
Direcția de Sănătate Publică are în derulare în acest moment mai multe anchete epidemiologice care vizează mai mulți angajați din sistemul bugetar.
Botoșăneanca de la „Crimele Comunismului” s-a descotorosit de cercetătorii care au săpat după osemintele elevului Călinescu, deținuții politicii încheie colaborarea cu ”domnișoara” - FOTOGALERIE
Dorohoianca Alexandra Toader, numită în funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, l-a înlocuit la conducerea Institutului pe Radu Preda.
Primarul ales Cosmin Andrei pe străzile inundate ale orașului: Este nevoie urgentă de refacerea infrastructurii de colectare a apei pluvialeGALERIE FOTO
Ploaia abundentă care a căzut în după amiaza zilei de marți, 6 octombrie 2020 a provocat noi inundații în zonele problematice ale municipiului reședință de județ.
COVID la Primăria Botoșani, unul dintre sedii a fost închis, TOȚI salariații trimiși acasă
O angajată din cadrul Primăriei Botoșani a fost depistată cu virusul SARS-COV-2, după ce testele efectuate au ieșit pozitive.
Dublă sărbătoare la Casa Corpului Didactic! Camera de stimulare a creativității a fost inaugurată – FOTO&VIDEO
Pe 5 octombrie este marcată Ziua Internațională a Educației. Această importantă zi a fost un bun prilej pentru a fi inaugurat laboratorul de stimulare a creativității din incinta Casei Corpului Didactic (CCD) Botoșani, instituție poziționată în Bulevardul Mihai Eminescu, numărul 40.
Loading...
REZULTATE OFICIALE: Andrei, victorie cu 0,05% în fața lui Flutur, ambii au scoruri peste PSD & PNL
După ce sâmbătă Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) i-a atribuit candidatului PSD mandatul de primar al municipiului Botoșani, duminică Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat rezultatele scrutinului de duminica trecută.
CreaFuture: Profesoară de matematică, blocată de întrebarea unui elev la clasă! Ce i-a răspuns liceanului – FOTO&VIDEO
Simona Costică nu este doar profesorul de matematică de la clasă care are rolul de a descifra cifrele în mintea elevilor săi. Este și un bun psiholog, fiind deschisă oricând și la alte discuții specifice adolescenței și care pot ajuta elevii, mai ales fetele, care au nevoie de sfatul unui adult.
Cosmin Andrei, la câteva ore de a fi declarat primar, Biroul Electoral Municipal închide astăzi alegerile la Botoșani
Viceprimarul social-democrat care a candidat la funcția de primar mai are doar câteva ore până la a fi declarat noul edil șef al municipiului Botoșani.
Buletinele de vot anulate la alegerile locale, nesecurizate în Primărie, s-a depus plângere la Poliție
Buletinele de vot care au fost anulate în cele 85 de secții de votare de pe raza municipiului Botoșani se află încă în incinta Primăriei Botoșani.
PRIMA plângere penală depusă de (vice)primarul Cosmin Andrei împotriva membrilor unei secții de votare din municipiu - DOCUMENT
Oficial, a fost depusă prima plângere penală semnată de candidatul PSD la Primăria Botoșani, Cosmin Andrei Ionuț, împotriva a șapte persoane. 
Cosmin Andrei, contraatac virulent: Sacii cu buletinele de vot sunt nesigilați la Locativa / Nu așa ajungi primar d-le Flutur
După aproape trei zile de tăcere, în care a evitat să răspundă acuzațiilor aduse de primarul în funcție, câștigătorul de până în acest moment al alegerilor, a contraatacat.
NOVA APA SERV A AJUNS DE RASU8L CURCILOR.
29 ianuarie 2020, 21:16
nu va faceti grija pentru cumatrul Deleanu / gaseste cumatra Doinita un loc de munca si pentru el
17 ianuarie 2020, 08:00
Vorbesc unii ca cumatrul Deleanu a citit si carti de cultura generală, iar celălalt cumătrul Birta a citit și “Punguța cu doi bani” și-și dorește sa ajungă șef la județ.
16 ianuarie 2020, 22:56
Sa se dea concursurile astea la sediul PSD, dacă in comisii se numesc doar PSD-isti și atunci chiar nu vor mai exista nici un fel de surprize sau răsturnări de situații.
16 ianuarie 2020, 20:23
Pentru comentatorul"Politician" Narcis Stefan...Ia povesteste matale cum ai promis postul de director executiv lui Panait ca sa nu te dea in judecata!!! Si DNA-ul si alte structuri vor afla despre asta! Si exista si martori si material probator
16 ianuarie 2020, 19:50
Ciuma roșie a pus stăpânire pe consiliul de administrație de la Urban Serv și vor sa procedeze la fel și cu cel de la Nova. Noaptea ca Hoții
16 ianuarie 2020, 19:40
Dancilisti și Dragnistii încearcă sa-și facă loc pt ca sunt convinși ca nu mai prezintă nici o credibilitate in fata cetățenilor. Dacă mai au și cumatrii care sa-i ajuta , pot reuși chiar dacă se încalcă și legea.
16 ianuarie 2020, 19:17
Înțeleg ca din cei 4 membri ai CA-ului trei sunt PSD-isti iar unul este fost PSD dar plecat la ProRomania. De ce nu au fost puși și de la PNL in comisie, se face cumva de o manareala marca PSD ?????
16 ianuarie 2020, 18:27
CA-ul trebuie sa aleagă între Panait cea care se ocupa in prezent de proiectele societății și care a reușit sa aibă rezultate bune și Deleanu care a pierdut o funcție de subsecretar de stat o data cu pierderea guvernării de către PSD ( fără rezultate) dar ESTE CUMATRUL Doinei Federovici. Misiunea CA-ului este GREA. ȘI PERICULOASA.
16 ianuarie 2020, 18:20
stiinta de carte primeaza in fata imposturii, totusi nu cred ca se compara un post de membru CA la salubrizare cu o functie de director executiv cu atributii de implementare investitii de sute de milioane euro. Responsabilitatea este prea mare , iar consecintele unui esec sunt grave, trebuiesc finalizate investitiile pe POIM fazat si implementate cele pe POIM, asa ca la munca tovarasi , lasa-ti vrajeala. Pentru domnul candidat mai bine infiintati un post decat sa invete abc-ul in proiecte europene. Imi cer scuze daca deranjez pe cineva, dar asta este adevarul.
16 ianuarie 2020, 18:02
Schimbarea regilor bucuria nebunilor!
16 ianuarie 2020, 17:49
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Această decizie nu este una simplă pentru mine, aș deranja o mare parte a populației dacă aș merge  în Parlament. Bătălia este destul de mare, toată lumea își dorește să ajungă în Parlament, fără a ține seama î ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8746 lei
USD
Dolarul SUA
4.1456 lei
CHF
Francul elveţian
4.5464 lei
GBP
Lira sterlină
5.3917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9356 lei
XAU
Gramul de aur
254.7806 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2453 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3341 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9479 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1466 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1783 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
9.3 o C
Dorohoi
9.4 o C
Bucecea
8.8 o C
Darabani
10.0 o C
Saveni
9.3 o C
Ştefăneşti
9.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.