Top News
Bate vântul schimbării: Rezultat bombă la concursul pentru director la ”Apă”

Cursa pentru cele trei posturi de directori la SC Nova Apaserv SA s-a încheiat cu un rezultat care în guvernarea social-democrată ar fi fost de neimaginat: candidatul membru al PSD a pierdut în fața celui al PNL.

El de la PSD, ea de la PNL

 

După cum Botoșăneanul v-a informat în luna decembrie, operatorul licențiat de apă și canalizare al județului a scos la concurs posturile de director executiv, director economic și director operațional.


Concurență a fost doar pentru primul post, unde s-au înscris Cristina Panait, lidera organizației municipale de femei a PNL și Dan Deleanu, trezorierul filialei județene a PSD.


Dosarele au fost selectate în ultima lună a anului trecut, iar concursul propriu-zis a avut loc în ianuarie 2020, când pretendenții au trebuit să depună o declarație de intenție și să susțină un interviu.


În urma tuturor acestor probe a fost desemnată câștigătoare Cristina Panait, care ocupa deja postul și căruia îi expirase contractul de mandat.

 

Jumătate din comisie a fost roșie

 


Ea a mai ocupat în trecut postul de director economic la Spitalul de Psihiatrie, când funcționa cu personalitate juridică, în timp ce contracandidatul său a fost chiar președinte al consiliului de administrație al SC Nova Apaserv SA și subsecretar de stat la Ministerul Apelor și Pădurilor.


Rezultatul este unul neașteptat în condițiile în care doi din cei patru membri ai comisiei de evaluare sunt PSD-iști: Călin Bosovici și Simion Drelciuc, iar director general la SC Nova Apaserv SA este tot un PSD-ist, Albert Tănasă.


Al treilea membru, Narcis Ștefan, a trecut anul precedent de la PSD la Pro România, iar al patrulea a fost un expert independent din afara județului.


Pentru posturile de director economic și director operațional s-au înscris câte un singur candidat, Daniela Jîtărașu, respectiv Romeo Obuf, care au promovat examenul.

 

Hotărârea finală este în mâna CA-ului

 

Totuși, decizia finală va aparține consiliului de administrație, care va putea alege candidatul cu notă mai slabă pentru că amintita comisie de concurs trebuie să trimită toate dosarele.

 

Așa cum s-a întâmplat și la Consiliul Local Botoșani în cazul SC Urban Serv SA, nu este exclus ca în CA, controlat de PSD, să fie ales totuși pretendentul cu media mai mică.

 

Ar fi totuși o decizie riscantă fiindcă, așa cum s-a întâmplat la compania de salubrizare, se poate ajunge la un proces sau chiar mai multe, lucru care la SC Urban Serv SA a dus mai mult sau mai puțin direct la schimbarea întregului consiliu de administrație.

 

loading...
Femeile i-au terminat! Tribunalul a dizolvat CA-ul de la Urban Serv după ce aleșii au făcut mari șefe PSD-istele cu cele mai mici note
Apă pentru botoșăneni prin zeci de kilometri de conducte CANCERIGENE, interzise de 12 ani: Este genocid! Scapă cine poate

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Tânără din Botoșani, model de top pe scena din Londra – GALERIE FOTO cu creațiile celebre purtate
Este tânără, frumoasă și își dorește o carieră în actorie. A câștigat până acum mai multe concursuri de modă, iar cea mai nouă experiență a sa este London Fashion Week.
Un fost subsecretar de stat PSD a ajuns șef în termoficarea botoșăneană
Totul s-a jucat la un singur vor în ședința ordinară de Consiliu Local, iar desemnarea în funcția de conducere de la SC Modern Calor SA s-a făcut prin vot secret.
Fost inspector școlar de la Botoșani condamnat la închisoare pentru înșelăciune și fals
Magistrații de la Judecătoria Botoșani s-au pronunțat astăzi în procesul în care un fost inspector școlar de la Botoșani a fost trimis în judecată pentru înșelăciune în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Jurnalistul Florentin Florescu, privegheat de o mamă bătrână, foști colegi, un preot și creștinii satului: Nu era la vârsta la care să moarăGALERIE FOTO
Moartea lui Florentin Florescu le-a părut multora o glumă. Mulți dintre cei care l-au știut au recunoscut că vestea plecării jurnalistului, chiar de ziua lui, părea o ghidușie pusă la cale chiar de el. Au înțeles, cu cât treceau minutele, orele, că Florentin s-a lăsat de glume.
VIDEO șocant: Gândaci filmați în frigiderele restaurantelor din Botoșani - FOTOGALERIE
Noi imagini șocante au fost făcute publice de către reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor în urma controalelor efectuate la restaurantele din Botoșani
IMAGINI absolut șocante din bucătăriile restaurantelor controlate la Botoșani făcute publice de Protecția Consumatorilor – GALERIE FOTO
Pentru buna informare a cetățenilor din Botoșani, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Eduardt Cozminschi, a făcut publice o serie de fotografii din bucătăriile unor restaurante care au făcut obiectul controalelor în zilele de 13 și 14 februarie 2020.
Este oficial: Hotel-restaurant închis de Protecția Consumatorilor - FOTO
Informațiile prezentate vineri dimineață privind acțiunile desfășurate de Autoritatea Națională pentru Consumatorilor (ANPC) în unele localuri din Botoșani au fost confirmare de reprezentanții instituției. Iar într-unul dintre cazuri s-a luat inclusiv măsura sistării activității.
Cu DUREREA la psihiatru: ”Dacă avem dureri înseamnă că trăim, că suntem vii”
Se spune că bucuria împărtăşită se transformă într-o bucurie mai mare. Însă durerea împărtăşită este o durere vindecată.
Camere VIDEO de supraveghere la ghene de gunoi: Imaginile în timp real ajung direct la Poliție și Urban Serv – FOTOGALERIE & VIDEO
Una dintre inițiativele viceprimarului Cosmin Andrei a fost de amplasare a unor camere de supraveghere în zona unor platforme de colectare deșeuri, unde cetățenii obișnuiesc să arunce sacii menajeri pe jos și nu în pubele.
Loading...
EXCLUSIV: Gelu Graur gata să renunțe la candidatura pentru Primăria Botoșani
Abia nominalizat de Uniunea Salvați România pentru candidatura la funcția de primar al municipiului Botoșani, Gelu Graur intenționează să iasă din cursă. Între acesta și o parte a liderilor USR Botoșani au apărut unele divergențe care l-au determinat să își revadă planurile politice.
Cascador de 17 ani încătușat de polițiști după o goană cu 160 km la oră și aproape două luni de pândă
Un adolescent de 17 ani a fost condus la sediul Poliției de la Botoșani, în cătușe.
O candidată pentru un post la Primăria Botoșani a luat nota… 0 la concurs
Concursul pentru un post de referent la Primăria Botoșani a eșuat. Ba chiar unii dintre candidați au dovedit că sunt total nepregătiți pentru un astfel de examen.
Scrisoarea de ADIO lăsată de tânăra amantă care a vrut să se sinucidă: Sunt sigură că după ce n-am să mai fiu…
Înainte de a înghiți un pumn de pastile, tânăra care locuia într-un apartament cu chirie în Zona Industrială a municipiului a lăsat un bilet de adio.
Băiat de 18 ani OMORÂT cu mașina, aproape 150.000 de lei va primi familia pentru viața lui
Mihai avea doar 18 ani când viața lui însă s-a frânt brusc fiind călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți și frați îndurerați purtați prin instanță pentru a se face dreptate în acest caz.
Loading...
Dramă din dragoste: O tânără care se iubea cu un bărbat însurat a băut un pumn de pastile – VIDEO & FOTOGALERIE
Fata locuia în chirie într-un apartament dintr-un cartier din Zona Industrială a orașului.
Despre spectacolul vieții și curajul de a trăi bucuriile simple, în ”Portugalia” de la Teatrul ”Mihai Eminescu” - GALERIE FOTO & VIDEO
Portugalia devine visul tuturor. Iar spectacolul este despre oameni obişnuiţi, cu oameni obişnuiţi. Cu umor și replici tăioase, cu situaţii comice care capătă, pe parcurs, conotaţii tragice, dureroase.
Convoi exceptionnel: Tânărul mort în Belgia, înmormântare cu un cap de camion și zeci de coroane – GALERIE FOTO
După zeci de mii de kilometri parcurși pe autostrăzile Europei, Florin Corsei a parcurs astăzi ultimul drum al vieții. A avut alături o mulțime de foști prieteni, colegi de muncă, de rude și oameni dragi sufletului său.
Un tânăr avocat este noul consilier din Cancelaria Prefectului, soția sa este funcționar în Prefectură
Noul purtător de cuvânt al Prefecturii Botoșani, care și-a început activitatea de astăzi, 7 februarie 2020, este avocat de profesie.
Haos politic după căderea Guvernului! Prefectul stă liniștit dar nu prea, liderii din teritoriu așteaptă finalizarea circului
Trecerea moțiunii de cenzură inițiată de PSD împreună cu UDMR a dus la căderea Guvernului Orban și un nou blocaj politico-administrativ în România. La București sunt făcute calcule politice la nivel înalt, cred politicienii din teritoriu. Însă aceste calcule vizează strict viitorul unora sau altora dintre partide, mai presus de binele poporului.
TRAGEDIE într-un cuplu de surdomuți! Soția și-a găsit partenerul de viață într-un pârâu
Nefericitul eveniment a fost semnalat în noaptea de 4 februarie 2020 când un botoșănean a cerut ajutorul prin numărul unic de urgență 112.
NOVA APA SERV A AJUNS DE RASU8L CURCILOR.
29 ianuarie 2020, 21:16
nu va faceti grija pentru cumatrul Deleanu / gaseste cumatra Doinita un loc de munca si pentru el
17 ianuarie 2020, 08:00
Vorbesc unii ca cumatrul Deleanu a citit si carti de cultura generală, iar celălalt cumătrul Birta a citit și “Punguța cu doi bani” și-și dorește sa ajungă șef la județ.
16 ianuarie 2020, 22:56
Sa se dea concursurile astea la sediul PSD, dacă in comisii se numesc doar PSD-isti și atunci chiar nu vor mai exista nici un fel de surprize sau răsturnări de situații.
16 ianuarie 2020, 20:23
Pentru comentatorul"Politician" Narcis Stefan...Ia povesteste matale cum ai promis postul de director executiv lui Panait ca sa nu te dea in judecata!!! Si DNA-ul si alte structuri vor afla despre asta! Si exista si martori si material probator
16 ianuarie 2020, 19:50
Ciuma roșie a pus stăpânire pe consiliul de administrație de la Urban Serv și vor sa procedeze la fel și cu cel de la Nova. Noaptea ca Hoții
16 ianuarie 2020, 19:40
Dancilisti și Dragnistii încearcă sa-și facă loc pt ca sunt convinși ca nu mai prezintă nici o credibilitate in fata cetățenilor. Dacă mai au și cumatrii care sa-i ajuta , pot reuși chiar dacă se încalcă și legea.
16 ianuarie 2020, 19:17
Înțeleg ca din cei 4 membri ai CA-ului trei sunt PSD-isti iar unul este fost PSD dar plecat la ProRomania. De ce nu au fost puși și de la PNL in comisie, se face cumva de o manareala marca PSD ?????
16 ianuarie 2020, 18:27
CA-ul trebuie sa aleagă între Panait cea care se ocupa in prezent de proiectele societății și care a reușit sa aibă rezultate bune și Deleanu care a pierdut o funcție de subsecretar de stat o data cu pierderea guvernării de către PSD ( fără rezultate) dar ESTE CUMATRUL Doinei Federovici. Misiunea CA-ului este GREA. ȘI PERICULOASA.
16 ianuarie 2020, 18:20
stiinta de carte primeaza in fata imposturii, totusi nu cred ca se compara un post de membru CA la salubrizare cu o functie de director executiv cu atributii de implementare investitii de sute de milioane euro. Responsabilitatea este prea mare , iar consecintele unui esec sunt grave, trebuiesc finalizate investitiile pe POIM fazat si implementate cele pe POIM, asa ca la munca tovarasi , lasa-ti vrajeala. Pentru domnul candidat mai bine infiintati un post decat sa invete abc-ul in proiecte europene. Imi cer scuze daca deranjez pe cineva, dar asta este adevarul.
16 ianuarie 2020, 18:02
Schimbarea regilor bucuria nebunilor!
16 ianuarie 2020, 17:49
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
„Este o performanță pe care ne-am dorit-o de când am început să lucrăm împreună, eu ca antrenor și cu jucătorii împreună. Ne-am dorit să ajungem la acest moment. Îi felicit, vreau să le mulțumesc tuturor celor care au ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8026 lei
USD
Dolarul SUA
4.4462 lei
CHF
Francul elveţian
4.5258 lei
GBP
Lira sterlină
5.7406 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9757 lei
XAU
Gramul de aur
233.5122 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2503 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4235 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9317 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3532 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1919 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6430 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.