Top News
Prestigios PREMIU obținut de o artistă din Botoșani: Sursa inspirației a fost pandemia și efectul ei asupra oamenilor - FOTO

O artistă din Botoșani este câștigătoarea unui important premiu într-o competiție internațională în care a reprezentat România.

World Photography Organization și Sony România au anunțat că anul acesta câștigătoarea National Award, în cadrul Sony World Photography Awards 2021, este Cristina Venedict.

 

Programul National Awards este o inițiativă a World Photography Organization și Sony, având ca scop susținerea comunităților locale de fotografi din întreaga lume, competiție la care anul acesta au participat 53 de țări.

 

 

 

Peste 300.000 de imagini în lume, 5.000 în România

 

Peste 330.000 de imagini, din 220 de teritorii, au fost înscrise la Sony World Photography Awards 2021. Dintre acestea, peste 165.000 au fost încadrate în competiția Open (din care au fost selectați și câștigătorii National Award).

 

În România, juriul a evaluat 5.017 imagini, organizatorii precizând că au fost cu 455 mai multe decât anul trecut.

 

Așadar, la nivelul României, dintre cele peste 5.000 de imagini înscrise în competiție, una a fost aleasă câștigătoare de către jurați: fotografia Cristinei Venedict, din Botoșani.

 

Imaginea poartă denumirea ”Solitude” și este încadrată la categoria Creativitate a competiției Open:

 

*Solitude, fotografia premiată

 

Cristina Venedict le-a mulțumit organizatorilor pentru premiu, precizând că modelul care apare în fotografie este o actriță, Cezara Munteanu. De asemenea botoșăneancă.

 

”Este o onoare pentru mine să mă aflu printre toți acești fotografi uimitori! Este incredibil… și câștigarea acestui premiu mă face să îmi doresc să creez lucruri mai frumoase și să cresc mai mult ca artist! Modelul din această fotografie este o tânără actriță pe nume Cezara Munteanu. Fotografia a fost creată în studioul meu din Botoșani, România”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

În calitate de câștigătoare a National Award în România, Cristina Venedict primește echipament fotografic profesionist din partea Sony, pentru dezvoltarea de proiecte viitoare.

 

 

”Sursa inspirației a fost pandemia”

 

Cristina Venedict nu este la primul premiu internațional, lucrările artistei din Botoșani fiind apreciate în numeroase competiții. De altfel, nu se află nici la prima câștigare a acestui prestigios premiu.

 

În 2016, Cristina Venedict a câștigat Romania National Award, în cadrul aceluiași concurs Sony World Photography Awards 2016, cu fotografia "În adâncime", de asemenea desemnată la acea vreme cea mai bună imagine înscrisă de un fotograf român la cea mai mare competiţie foto din lume. Modelul era și atunci tot o actriță din Botoșani, Ada Lupu.

 

De data aceasta, Cristina Venedict a înscris în concurs o fotografie realizată în pandemie, titlul fiind seriei fiind și el unul sugestiv: ”Izolare”, după cum ne-a mărturisit artista (întreaga serie aici)

 

”Fotografia a fost realizată în 2020, un an încărcat cu multe sentimente contradictorii. Face parte dintr-o serie de fotografii, numită "Izolare”. Sursa inspirației a fost pandemia și efectul ei asupra oamenilor”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

Spune că doar întâmplarea a făcut ca premiul din acest an să fie obținut tot cu o imagine al cărei model este o actriță. Mai ales că întâlnirea cu Cezara Munteanu era una așteptată de cel puțin 7 ani. A fost să fie în 2020, când lumea părea să se fi oprit în loc. Nu și imaginația!

 

”Întâmplarea a fost să fie tot cu o actriță, dar am câștigat multe premii, apariții în reviste de specialitate și cu persoane care nu au mai pozat până atunci. Atâta timp cât ambele părți își doresc și empatizează, restul vine de la sine, natural. Din 2013 doream să colaborăm (Cu Cezara Munteanu, nota ed.), dar numai nu reușeam să ne sincronizăm. În 2020 a fost momentul potrivit și totul s-a legat așa cum ne-am dorit”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

Pandemia a devenit, astfel, un prilej de regăsire, un popas numai bun de privit prin obiectivul aparatului de fotografiat.

 

”Îmi doream mult să realizez o sesiune inspirată din trăirile din acea perioadă, perioadă care ne-a marcat și ne marchează în continuare…, iar persoana potrivită pentru acest proiect a fost Cezara. Aveam bine în cap ce îmi doream, iar Cezara a reușit să empatizeze și să anticipeze dorințele mele”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

 


(Cristina Venedict)

 

 

”Fotograful este ca un dirijor”

 

Rezultatul a fost și el pe măsura așteptărilor. Mai ales că, spune Cristina Venedict, are alături o echipă extraordinară, de la colaboratori până la soțul Alex, cel care o sprijină deopotrivă.

 

”Pe partea de machiaj si coafat am colaborat cu Maria și Mihăiță Aslan, doi oameni dragi cu care colaborez minunat. Soțul meu, Alex, a întregit echipa și m-a ajutat să am lumina pe care mi-o doresc. Fotograful este ca un dirijor, iar atunci când echipa cu care colaborează simte la fel, ies lucruri magice”,

Cristina Venedict, artist fotograf

 

Absolventă a Liceului de Artă ”Ștefan Luchian” Botoșani, Cristina Venedict a ales să privească lumea prin obiectiv. A găsit în fotografie bucuria de a privi, pasiunea de a scotoci, șansa de a-și ”nemuri” viața. S-a considerat mereu ”prea mică pentru lumea asta mare”, după cum sună chiar titlul unei lucrări.

 

Între ”lumea pensulei”, explorată în anii de școală, și ”lumea fotografiei”, a ales-o pe cea din urmă. Pentru că astfel poate pătrunde mai ușor în realitatea celor din jur, pentru că aparatul de fotografiat scoate la suprafață ceea ce nici tu însuți nu știai despre tine. Doar că artista noastră a mers mai departe. A evadat din realitatea imediată și a creat personaje. Care se descoperă fiecăruia în parte în funcție de libertatea spiritului, de imaginația născocită în privire. Pentru că cel mai important, spune Cristina Venedict, este ca imaginile nou create să nască la rândul lor anumite stări, iar privitorul să fie cel care duce povestea mai departe.  

 
(Foto: Facebook / Cristina Venedict)

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
NOAPTEA TRECUTĂ: Iubitul femeii de serviciu a dat foc la o școală din Botoșani, din cauza geloziei
Scenele s-au petrecut noaptea trecută, dupăora 12:00 când bărbatul a ajuns în curtea școlii.
IMAGINI spectaculoase: Cum va arăta Primăverii după demolarea garajelor! A fost trimisă și Poliția în zonă – VIDEO
Primăria Botoșani a publicat mai multe imagini despre cum ar urma să arate strada din Primăverii, unde ar urma să fie demolate garajele.
Fostul consilier al ex-primarului Flutur a fost numit subsecretar de stat 
Începând de astăzi Botoșaniul mai are un demnitar la nivel central. Prin decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, botoșăneanul Eduard Mititelu (foto Facebook - primul din stânga) a fost numit în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID). 
Prefectul Cornilă ÎN DIRECT: Acum nu sunt în cheie electorală / Dar poate candidez la Consiliul Județean VIDEO 
”Trambulină pentru Primăria Botoșani”, aceasta este varianta care se vehiculează în mediul politic local despre Sorin Cornilă și funcția de prefect. Mai exact, primul reprezentant al Guvernului în județ ar fi fost numit în această funcție și pentru a dobândi notorietatea necesară care să îi permită intrarea în bătălia electorală pentru funcția de primar. 
Unul dintre cei mai bogați români a ajuns la Botoșani! Premiat în fața a sute de oameni – FOTOGALERIE
Evenimentul de anvergură al săptămânii a atras la Botoșani înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române dar și oameni din topul celor mai bogați români.
De la ”smash the cake” la ”maternity”: Tânăra care iubește fotografia și care și-a transformat pasiunea în meserie – GALERIE FOTO  
(P) În viețile unor oameni se întâmplă câteodată să fie atrași atât de mult de un obiect, de o activitate, de un hobby încât încet-încet să renunțe la meseria pentru care s-au pregătit ani buni de școală și să-și transforme pasiunea într-o veritabilă ocupație. 
Oboarele de animale desființate la Botoșani, caii și vacile se vând acum pe internet – FOTOGALERIE
Farmecul rural care predomina la Botoșani în primul deceniu de după Revoluție cel puțin începe ușor, ușor să se piardă.Satele botoșănene (și nu doar ele) prezintă acum o imagine a pustiului și a caselor care se pierd în vegetație.
Un cimitir oficial închis, în al doilea se pregătesc 10.000 de locuri de veci! Deținuții băgați la muncă mai bine de jumătate de an: VIDEO & GALERIE FOTO
Cimitirul Pacea a fost oficial închis și deja nu mai dispune de locuri de veci noi. Sunt înhumate doar persoanele care aveau morminte concesionate.La Eternitatea până anul viitor vor fi disponibile mii de locuri de înhumare.
Lansarea cărții ”Fiecare nume are omul lui”, o poveste despre oameni, comunitate, generozitate și o scriitoare ”născută în zodia Soarelui” – GALERIE FOTO
Cel de-al doilea volum al cărții ”Fiecare nume are omul lui” a fost lansat sâmbătă, 10 septembrie, la Casa Corpului Didactic, în prezența a zeci de persoane, de la profesori la elevi, prieteni, iubitori de carte sau admiratori ai autoarei Mihaela Arhip.
Cărarea către Dumnezeu parcă e mai scurtă prin ținutul Botoșanilor - GALERIE FOTO
 Mii de oameni și zeci de preoți în frunte cu Mitropolitul Moldovei sunt așteptațí la sfințírea Bisericii „Sf. Nicolae” din Hlipiceni, pe 15 septembrie Biserica este ctitorie a familiei Sturza, la 1800 Fiul satului, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, are meritul de a fi transformat locașul de cult într-o frumoasă poartă spre rai
Cum a îngenuncheat Regele Charles la picioarele călugărului orb din Botoșani: Am vizitat multe țări, dar de România am rămas mai mulțumit ca în alte părți - FOTO
După moartea Elisabetei a II-a, fiul Charles devine noul Rege al Marii Britanii.
Botoșăneanul DISPĂRUT în pădure căutat aproape o săptămână! Polițiștii iau în calcul și alte piste – FOTO
Căutările bărbatului care a dispărut vinerea trecută în pădurea de la Vorona au continuat pe tot parcursul săptămânii.
Jale în magazinele Penny: Alimente expirate, vitrine frigorifice cu insecte, legume și fructe murdare
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dat amenzi totale de peste 3,5 milioane de lei magazinelor Penny, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care alimente expirate, vitrine frigorifice cu praf și insecte, spații de depozitare neigienizate. Zeci de unități au fost închise de echipele de control.
Laurian, deschidere de an școlar cu oficialități, elevi, părinți, cadre didactice și tot felul de discursuri – VIDEO & GALERIE FOTO
Colegiul Național AT Laurian și-a deschis larg porțile pentru anul școlar 2022 – 2023.
Colegiul „Eminescu” fără sunet: Probleme tehnice la festivitate, îmbrățișări, poze și fete în fustițe – FOTO & VIDEO
Festivitatea de deschidere de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” a fost programată să înceapă la ora 9:00, însă din cauza unor probleme tehnice au fost câteva minute de întârziere. Problemele cu sonorizarea au fost rezolvate abia pe parcurs, ceea ce a făcut ca începutul evenimentului să fie un haos.
Anul școlar deschis și la Colegiul ”Laurian” cu oficiali, șeful ISJ: Educaţia ne oferă instrumentul prin care putem schimba cevaGALERIE FOTO
Copii emoționați cu flori în mâini, profesori căutându-și nu mai puțin emoționați elevii alături de care vor începe o nouă aventură educațională.
MESAJUL unui îndrăgit preot de la Botoșani: Trăiți în lumea reală/ Trag un semnal de alarmă de nu ne vom trezi noi... – VIDEO
Preotul Partenie Apostoaie a transmis astăzi, la finalul slujbei, un mesaj cu prilejul începerii anului școlar.
Poate cea mai mare din mediul rural botoșănean: Aproape 100.000 de euro la Ipotești pentru o parcare cu rigole, copaci și spații verzi – GALERIE FOTO
În centrul comunei Mihai Eminescu se apropie de finalizare probabil cea mai mare parcare din mediul rural botoșănean. Aceasta este construită pe un teren aflat peste drum de Primărie.
TREI zile până la începerea școlii – VESTEA dată la Prefectură de șeful DSP cu privire la situația pandemică – VIDEO
Informarea a fost efectuată în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural care a fost dedicată pregătirilor începutului de an școlar 2022 – 2023.
Se poate și mai rău decât la Botoșani!? Teatrul din Târgu Mureș cere bani populației pentru consolidare de frică să nu cadă clădirea pe actori 
Dacă la Botoșani, în mandatele doi și trei de primar ale lui Cătălin Flutur, s-au obținut de două ori fondurile necesare reabilitării Teatrului Mihai Eminescu, însă primul contract nu a fost dus până la capăt de constructor, iar pentru al doilea firmele participante la licitație au fost eliminate la intervenția autorităților centrale, la Târgu Mureș nu există nici măcar banii necesari. 
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
5.0469 lei
CHF
Francul elveţian
5.1652 lei
GBP
Lira sterlină
5.6367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4963 lei
XAU
Gramul de aur
270.7253 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1728 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6857 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.9 o C
Dorohoi
18.7 o C
Bucecea
17.9 o C
Darabani
15.7 o C
Saveni
17.5 o C
Ştefăneşti
24.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.