Top News
ORDIN de protecție încălcat cu amenințări și urlete la Botoșani : Ai s-o iei la moacăVIDEO & FOTO

”Făcea scandal că vrea să-i dăm pensia și buletinul. Anterior, în aceeași zi, într-o conversație telefonică îmi mărturisește că și-a pierdut portofelul. După ce a început să dea cu pumnii în ușă am chemat poliția și l-am internat la psihiatrie. După o zi jumătate, vine la noi la ușă și ne cere iar pensia și buletinul ( este vorba de pensia lui pentru handicap mintal). La refuzul nostru, el sare la bătaie. Am chemat iar poliția, ei au spus că nu au ce să-i facă. După am fost și am depus plângere penală că să putem obține ordin de protecție. Ordinul de protecție l-am primit după 3 zile.

Așa începe o poveste de viață de la Botoșani

 

Una tristă de altfel, pentru că, tot ce a fost frumos 23 de ani s-a năruit ușor ca un castel de nisip, iar motivul este unul aproape generalizat la Botoșani: alcoolul care a mai distrus și alte familii.

 

Vorbim despre niște oameni, doi părinți și băiatul lor major, care au ajuns să nu se mai înțeleagă, ba chiar să se urască. Au decis să nu mai fie o familie și să-și urmeze fiecare drumul propriu, în urmă cu trei luni de zile.

 

Femeia (P.A.) nu a mai suportat episoadele de violență ale partenerului de viață (P.D.), cauzate de alcool.

 

S-a obținut un ordin de protecție prin care este specificat extrem de clar că nu are voie să se apropie de fiul și fosta parteneră de viață la mai puțin de 200 de metri.

 

 

 

Se respectă acest ordin? Nici vorbă!

 

 

”Ai s-o iei la moacă”, i se strigă băiatului care încearcă să filmeze cum tatăl nu respectă ordinul.

 

 

Femeia are o tarabă la Bazar unde muncește pentru a câștiga un ban, fiul ei la un complex comercial și din salariu își plătește studiile.

 

Nu au liniște pentru că, în continuare, bărbatul violent îi caută zilnic și-i amenință, ba chiar, din filmările pe care le-a făcut fiul, și-a adunat și o sumedenie de susținători care nu le cunosc povestea, de ambele părți.

 

”Ba chiar mi-e frică, pe cuvânt. Doar nu degeaba s-a dat acest ordin de protecție, că nu toată lumea obține așa ceva. Sunt niște motive clare pentru care s-a dat acest ordin de protecție. Alaltăieri a fost pe scara scării, vine, ne ia corespondența. Când am chemat Poliția i-am arătat ordinul de protecție, a înțeles ce înseamnă, totul a fost bine. A doua zi, el a venit înapoi”,

Spunea într-una din zile femeia hărțuită

 

Polițiștii s-au obișnuit deja să fie chemați în zona Bazarului pentru bărbatul care nu înțelege nici acum că trebuie să-i lase în pace pe cei doi.

 

A avut cândva șansa să aleagă între ei și alcool. A făcut alegerea nepotrivită.

 

”Poliția nu înțelege, nu vrea să înțeleagă, noi suntem vinovați. Îi zice mamei că îi dă amendă că sună aiurea la 112, dar el era la 30 de metri. Eu nu știu cum nu au capacitatea intelectuală să citească un singur rând, acolo scrie că nu are voie să se apropie la 200 de metri de noi. Nu-ți trebuie trei facultăți ca să citești trei rânduri”,

Spune și fiul lui

 

Iată ce mai povestește fiul celor doi despre episodul filmat la Bazar:

 

”După ce am făcut pozele( pe domeniul public), mama mea a observat că pe masă tatălui meu este copia ei xerox și a luat-o. Tatăl meu s-a repezit la ea și a prins-o, iar eu am intervenit și l-am împins 1 sau 2 m și am strigăt la el "ia mână de pe ea" după care am sunat la poliție.

 

Imediat după ce am sunat la poliție, persoanele din jur, mai exact un rom care vinde acolo vechituri și o femeie blondă care vinde în interior ( prezenți în înregistrare) i-au luat partea tatălui meu și au început să strige că am sărit la gâtul lui, i-am dat cu pumnii, am sărit și la gâtul femeii blonde, etc.

 

În acel moment am scos telefonul și am început să filmez, pentru a nu mai fi acuzat pe nedrept și de alte lucruri. Ei s-au enervat și scandalul a escalat. Femeia blondă vine la mine în repetate rânduri și mă agresează, încercând să-mi ia telefonul din mână, pentru că o filmam. Tatăl meu a început să mă amenințe că mă bate, să țipe etc. Când ajunge poliția, mă prezint și le spun că eu i-am chemat."Martorii" se îngrămădesc și încep fiecare să-și spună versiunea  versiunea, precum că eu am sărit la bătaie la toată lumea și așa mai departe. Fără că niciunul din polițiști să mă întrebe ce s-a întâmplat, îmi spune că o să fiu amendat conform unui articol, număr pe care nu l-am reținut. Această polițistă îmi cere să șterg înregistrările cu"doamna", întrucât nu am voie ( înregistrări în care această"doamnă" mă agresa și încerca să-mi ia telefonul)”.

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean cunosc acest caz și arată că bărbatul care nu respectă ordinul de protecție este deja în atenția oamenilor legii.

 

”Au fost deschise trei acte penale pe numele acestei persoane pentru nerespectarea hotărârii judecătorești”,

Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

În ciuda acestora, bărbatul continuă să-i hărțuiască pe cei cu care odată a format o familie iar acest caz de la Botoșani scoate la iveală încă o lacună legislativă din România, despre cum se procedează în cazuri de nerespectare a unui ordin de protecție.

loading...
Un botoşănean va face pușcărie pentru că și-a terorizat soția cu SMS-uri: Peste 1.000 de mesaje trimise într-o singură zi!

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Președintele USR Botoșani, indemnizație de deputat tăiată din cauza chiulului din Parlament
Decizia a fost luată după o serie de absențe nemotivate în Camera Deputaților, în primele luni ale acestui an.
Autobuzele parchează la PSD! Războiul pe conducerea Eltrans tranșat social-democrat la vot
În urma desfășurării procedurii secrete de vot, a fost tranșată într-un final situația de la societatea Eltrans.
Operații greu de realizat pe pandemie la Mavromati, medic: Nu veniți la Spitalul Județean
După mai bine de un an de pandemie, botoșănenii cu alte afecțiuni sunt în continuare victime colaterale. Medici fac apeluri să nu se prezinte la spital dacă nu sunt „urgențe reale”.
Într-o lume care desparte, există un om care adună: Fenomenul Hărman la Botoșani – GALERIE FOTO
Aproape 100 de lucrări, un colecționar și colorata poveste dintr-o primăvară capricioasă încă.
Drumul strategic de la Botoșani: Judecătorii au scos din schemă „firma orașului”, loturile împărțite de alți constructori – VIDEO
Câștigătoare la precedenta licitație, exclusă total după un val de contestații la unități de stat și instanță.
HoReCa, cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri – ÎNCHISE încă două săptămâni la Botoșani - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a prelungit sâmbătă pentru încă două săptămâni restricțiile suplimentare adoptate pe 27 martie pentru municipiul Botoșani.
Șefa CJ & primarul, cumpărături cu microfonul la piața de produse tradiționale: Să vedem dacă știi să dai restulGALERIE FOTO
Președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani au fost invitați speciali la inaugurarea pieței volante cu produse tradiționale a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis, eveniment care a avut loc sâmbătă dimineață.
Mânăncă românește! Piață volantă cu produse tradiționale inaugurată în centrul Botoșanilor: de la caș și brânză la ceapă și miere de albină – VIDEO & GALERIE FOTO
Sub sloganul ”Mânăncă românește”, scris inclusiv pe un banner, în cadrul unui parteneriat pe care Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis l-a perfectat cu Primăria Botoșani, sâmbătă dimineață a fost inaugurată în centrul orașului o piață volantă cu produse tradiționale.
SEARA DECISIVĂ: FC Botoșani află în 90 de minute dacă se califică în play-off pentru a doua oară
Trei meciuri de totul sau nimic au fost programate seara asta de la 20:30 între echipe care evoluează în prima ligă și care își dispută locurile 5 și 6 din play-off.
Loading...
Protestatarii au spart un geam al Primăriei, ”bolovanul” provine de la Prefectură
Și la Botoșani au fost incidente în timpul protestelor care au avut loc la începutul săptămânii trecute față de noile măsuri luate de guvernare și dublate de o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,
Paradă de tractoare pe străzi, orașul blocat de oamenii satelor, protest cu acuzații la polițiști și reproșuri la prefect – GALERIE FOTO & VIDEO
A fost probabil unul dintre cele mai spectaculoase acțiuni de protest organizate la Botoșani în ultimii ani de zile. Într-un imperiu al nemulțumirilor crâncene venite din partea celor care practică agricultura la Botoșani, fermierii și-au scos la vedere cele mai frumoase utilaje cu ajutorul cărora muncesc pământul.
Nu aveam cum să lipsesc la o asemenea înmormântare - Marian Murariu, prima ieșire după absența surpriză de la ședința cu Eltransul
Absența consilierului local Marian Murariu de la ședința deliberativului municipal convocat de primar pentru marți la amiază în vederea propulsării în funcții a unor administratori interimari la SC Eltrans SA reprezintă surpriza politică a săptămânii.
Îi lua... apa: Șeful cel mare de la Nova înlocuit în 24 de ore de la intrarea în CA a oamenilor susținuți de Doina & Florin
La o zi după întrunirea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) pentru validarea noilor membri din Consiliul de Administrație de la compania de apă, au avut loc și primele schimbări de șefi.
Încă un pas spre director din Râmnicu Vâlcea la ”Apă”: Noul CA completat de membrii PSD - ALDE
Adunarea Generală a Acționarilor companiei de apă și canalizare s-a întrunit astăzi la sediul societății și a votat completarea consiliului de administrație. În fapt, AGA a fost reprezentată de Dorin Birta, care săptămâna trecută a fost mandatat de plenul Consiliului Județean să voteze noii membri ai CA.
Loading...
RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare
Planurile inițiale nu s-au concretizat și în realitate și, după cum a decurs votul de la ședința de îndată a Consiliului Local, se preconizează o victorie liberală la numirea administratorilor de la Eltrans.
Cine salvează orașul? ”Protejat” de teancuri de hârtii, de legi pompoase, de instituții, Botoșaniul vechi se prăbușește în fiecare zi: ”Ce lăsăm noi moștenire celor care vin?” – GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni trec zilnic pe lângă ele. Sunt bătrâne, triste la vedere și fără speranță. Altădată cochete, alinate și alintate de colorate vegetații, unele aduse chiar și de peste hotare, găzduind gălăgioase ședințe, înfocate cenacluri, simandicoase baluri, zac astăzi într-o dureroasă părăsire.
Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare
Concurs de putere pe societatea de transport a orașului din partea politicienilor din Consiliul Local Botoșani. Eltrans stă de mai bine de jumătate de an fără Consiliu de Administrație, din cauza faptului că persoanele care au promovat un concurs, nu corespund politic.
Parchetul reacționează la acuzele cu femeia „poziționată” ca la execuție: Mai era un pic și organiza acțiuni de protest pentru inculpatul lui
Urmare a acuzațiilor aduse de un avocat botoșănean angajat de o femeie din județ care a fost victima unei agresiuni din partea concubinului, șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a venit cu precizări suplimentare.
Impact Audi – Hyundai în sens giratoriu, răniți transportați la spital cu două ambulanțe – VIDEO
Neacordarea de prioritate a fost cauza producerii accidentului rutier care a avut loc în urmă cu puțin timp în sensul giratoriu de lângă sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.
Director de instituție la un pas să se prăbușească pe holurile Prefecturii – FOTO & VIDEO
Imagini greu de privit petrecute miercuri în Palatul Administrativ unde a fost convocat primul Colegiu Prefectural din 2021, după un an de pauză.
"În acel moment am scos telefonul și am început să filmez, pentru a nu mai fi acuzat pe nedrept și de alte lucruri." Puiucule! ai fi tu șmecher da nu ține cu toată lumea. Cică omul nu respectă cei 200 de metri impuși de justiție, dar când îl filmai la bazar tu câți metri aveai? După aia vii cu filmarea să demonstrezi ce? Te sui călare pe el și tot tu ești victima. Nu știu cum s-a dat acea hârtie dar ceva pute urât. În articol se fac niște afirmații numai al unei singure părți, cealaltă parte ce are de spus? A! am înțeles, ziarista ne informează că e nebun, normal cu nebunii nu te pui. Oare chiar așa o fi? În ce moment al filmării ai văzut că e murdar de kaka la fund? Pe care din filmări era beat? Dacă nu are bani de unde bea de dimineață până seara? Într-adevăr Ionuț, pute.
2 septembrie 2017, 00:06
Domnule Zaphra, cu atatea argumente m-ati pus la pamant. Dupa comportament se cunoaste ca sunteti prieteni de la Caruta. Hai noroc!
1 septembrie 2017, 15:17
Bogdan Ionuț control psihiatric urgent ! Si mult Prostamol pt ca esti foarte prost !
1 septembrie 2017, 14:11
@Ion Ionescu De la atata scris i se trage si comportamentul asta, probabil. Daca nu e asa cum se scrie, atunci cum e? Cum poti sa-mi spui tu mie, domnule Ionescu, ca acest domn nu incalca ordinul de protectie.In alta ordine de idei, daca scrii carti nu inseamna ca esti si destept. Daca bei de dimineata pana seara, puti de nu poate sa stea lumea langa tine, te murdaresti tot pe haine cand mananci si esti murdar la fund de caca ( se vede pe inregistrare) si mai si certi aiurea cu lumea toata ziua, nu cred ca-ti faci mare cinste.Dar dumitale, domnule Ionescu, stii mai bine, pentru ca tu ai vazut, tu stii tot...
1 septembrie 2017, 09:52
Dar bestia ce spune ? Eu il cunosc si nu e deloc asa cum se scrie ! Tipul a scris vrep 6 cărti ! A aparul la tv etc.are inventatii brevetate dar fiul are nevoie de apartament iar mama-sa e o tuta
1 septembrie 2017, 09:01
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„E tot o problemă pe care au făcut-o colegii noștri social-democrați care spuneau că trebuie numaidecât cu HCL și în formă autentică. Noi pe lege știam că se vând și altfel, dar dacă ei ne-au blocat, asta-i treaba, au ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9261 lei
USD
Dolarul SUA
4.0937 lei
CHF
Francul elveţian
4.4797 lei
GBP
Lira sterlină
5.6851 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7879 lei
XAU
Gramul de aur
235.3486 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2296 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3668 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1848 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2805 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1900 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.7 o C
Dorohoi
8.7 o C
Bucecea
8.6 o C
Darabani
8.3 o C
Saveni
8.7 o C
Ştefăneşti
7.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.