Top News
Mașini înghițite de noroi, oameni cu pungi în picioare pe o stradă din municipiul Botoșani: Mai avem puțin și intrăm cu șenilele VIDEO & GALERIE FOTO

Imaginile par desprinse dintr-un sat uitat la lume de pe la capătul județului și al Uniunii Europene. Dar nu, nu sunt de acolo, ci chiar din municipiul Botoșani, un oraș cu peste 100.000 de locuitori în care câteva mii de oameni trăiesc în condiții de secol 19.

Mai rău ca la țară

Încălzirea bruscă a vremii a înmuiat ceea ce doar în teorie poate fi numită strada Zimbrului, iar drumul a fost transformat într-un soi de mlaștină. Unele mașini au roțile înghițite de noroi și nu se mai pot deplasa, iar copiii vin și pleacă de la școală cu pungi în picioare. În orice variantă locuitorii din zonă pleacă și se întorc plini de noroi. Oamenii de acolo se plâng că ”este mai rău ca la țară” și că, ”mai avem puțin și intrăm cu șenilele”.

Iar proiectul de apă - canalizare

Situația este cunoscută de edili, care arată, la fel ca în cazul altor așa-zise străzi, că și aceasta a fost inclusă în proiectul european derulat de SC Nova Apaserv SA de extindere a sistemului de apă și canalizare.


”Încă de anul trecut se derulează în municipiu un program: extinderea rețelelor de apă și canalizare pe aproximativ 80 de străzi. Mare parte din aceste străzi sunt împietruite. Pe perioada executării lucrărilor, străzile au fost predate de către Primărie la constructorul care efectuează lucrările, în speță firma Elsaco. Dumnealor, pe mare parte din străzi au terminat de efectuat rețele de apă-canal și stațiile de pompare a apei uzate și au început refacerile străzilor pentru a le readuce la forma inițială”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.

Acesta susține că încă de săptămâna trecută s-a trimis o echipă în teren, compusă din angajați ai direcției edilitare, ai Elsaco SRL și de la constructorul care se ocupă de refacerea carosabilului, SC Conrec SA, pentru a-i întocmi o situație exactă a acestor drumuri. Edilul dă asigurări că Primăria Botoșani nu le va prelua până când nu vor ”arăta bine”.

Până la urmă vinovați ar fi și locuitorii din zonă

Concret, pe strada Zimbrului, lucrările de apă-canalizare s-au terminat și trebuie să se treacă la refacerea carosabilului.


”Strada a fost împietruită toamna trecută într-o primă fază, dar în urma tasării pământului, a dezghețării zăpezii, s-a degradat din nou. Mai ales că sunt niște locatari de pe strada Zimbrului care au utilaje de mare tonaj, au tractor, remorci, care atunci când trec prin pământ creează făgașe, acolo se formează bălți și strada devine foarte greu de circulat de către autoturismele mici”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.

De taxe și impozite nu îi scutește nimeni

Problema acestor așa-numite străzi a fost abordată și în ședința Cinsiliului Local Botoșani din 28 februarie, când consilierul Gabriel Alecsandru a cerut intervenția rapidă, semnalând că acolo unde se desfășoară investiția menționată circulația a devenit practic imposibilă.


”În scurt timp să se intervină cu pietruirea acestor străzi ca să devină practicabile pentru că și acești cetățeni care trăiesc în acele zone sunt plătitori de taxe și impozite locale și cred că plătesc la același nivel precum cei de pe Unirii sau din centru”,


Gabriel Alecsandru, consilier local.


Primaurl Cătălin Flutur i-a răspuns că există un grafic clar de intervenție, dar că zăpada s-a topit abia de trei zile. Pe de altă parte, încă de săptămâna trecută viceprimarul Murariu susținea că SC Conrec SA, care are contract cu Elsaco pentru refacerea carosabilului, ar fi început lucrările.
Oamenii de pe strada Zimbrului se plâng însă că așa-zia stradă arată la fel în fiecare primăvară, nu doar de când se derulează proiectul de extindere a rețelei de apă și canalizare.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Primarul, exasperat de cererile consilierilor pentru drumuri - Am auzit o noutate acum: a venit primăvara
Pe ninsoare, niște botoșăneni au rămas blocați în… noroaie : S-au băgat ca muscaFOTOGALERIE

 

Botoșaniul abandonat inclusiv de asistații sociali
O treime din populația județului a dispărut în ultimul deceniu, iar statistica îngrijorătoare a ieșit la iveală după recensământul din 2021.
Scandal cu amenințări și vorbe grele între doi directori de la municipiu - Două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii / Ce pot să-i spun unui securist?
Au fost vorbe grele aruncate în ședința de Consiliu Local între doi aleși de la partide diferite, dar aflate în coaliție de guvernare la nivel național.
USR-iștii au dat năvală în plen și au cerut demiterea șefilor de la Apă, cu ei de față – VIDEO 
Ședința ordinară de Consiliu Județean s-a desfășurat într-o manieră liniștită, fără prea multe intervenții din partea aleșilor și cu voturi majoritate pozitive. Singurul moment mai „culminant” a fost la unul dintre ultimele puncte aflate în dezbatere. 
Ultimul loc la fotbal, primul în afaceri: Elsaco este cea mai profitabilă companie din Botoșani – CLASAMENT
Dacă în fotbal Valeriu Iftime traversează cea mai neagră perioadă din ultimii 10 ani, în business treburile îi merg strună. Săptămâna trecută, la Gala Excelenței în Afaceri, proprietarul FC Botoșani a premiat cele mai performante companii din județ și a început tocmai cu Elsaco Electronic.
FOTOGALERIE Totul până la... carne: Firma cu cea mai mare cifră de afaceri din Botoșani vinde în hipermarketuri și exportă într-o mulțime de țări – CLASAMENT
”Prelucrarea și conservarea cărnii” este obiectul de activitate al SC Doly-Com Distribuție SRL, companie înființată în 2015 care deține mărci precum ”Kravys”, ”Chef de Grill”, ”Chef de Gătit” și ”Ospăț vânătoresC”.
Comisie cu șefi de la CNAIR București pentru un important drum național de la Botoșani – FOTO & VIDEO
Unul dintre drumurile naționale care traversează județul Botoșani a ajuns la final în procesul de modernizare.O comisie amplă cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dar și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a marcat momentul.
Un fost șef de instituție amenințat după un control că va fi aruncat într-o groapă din cimitir – VIDEO
A condus această instituție cu atribuții de control și în prezent face parte din corpul de salariați care efectuează verificări la operatorii economici.
Bugetarii nemulțumiți de salarii s-au încăierat în fața prefectului: Eu trebuie să mă duc după un pensionar de 49 de ani / Haideți să nu intrăm în polemici VIDEO
Comisia de Dialog Social de miercuri, 22 noiembrie 2023 a fost transformată într-un teatru de răbufniri între categoriile profesionale care amenință cu întreruperea totală a activității, cele mai multe de săptămâna viitoare.
Bandă „Kiss & Ride” amenajată pe strada Octav Onicescu din Botoșani – GALERIE FOTO
Este un proiect pilot care este preluat după modelul unei primării de sector din capitală, unde traficul este extrem de aglomerat.
Marea împăcare și nu prea: Andrei și Iftime s-au îmbrățișat la bal și în câteva minute au început iar să se supere – GALERIE FOTO
A XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri, devenit în 2023 Gala Excelenței în Afaceri, a fost săracă în oameni politici. Singurii lideri botoșăneni de partid, de rang înalt, prezenți la eveniment, au fost prefectul Sorin Cornilă și primarul Cosmin Andrei.
Șefii de la Consiliul Județean alături de conducerea Spitalului Mavromati și părintele protopop au inaugurat o spălătorie – VIDEO&FOTO
Este vorba despre spălătoria de la Maternitate care a fost inaugurată cu mare fast după trei luni de lucrări.
Două instituții, un țel comun: Protestele s-au extins pe treptele „fostei direcții a muncii”, pensiile și alocațiile „în pericol” – VIDEO & GALERIE FOTO
Grupul de protestatari de pe treptele instituției din centrul orașului s-a mărit în cea de-a noua zi de proteste.
Candidații AUR pentru Parlamentul European au găsit la Botoșani cel mai curat aer și s-au lăudat cu personalitățile locale – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost un eveniment care s-a desfășurat aproape fără public.Iar asta poate însemna că fie AUR Botoșani și-a pierdut organizatorii, fie în jurul acestui partid nu mai există aceeași simpatie din partea electoratului.
ULTIMATUM de la Județ pentru liberalii de la municipii: În maxim o lună trebuie să vină cu candidații la primăriile Botoșani și Dorohoi, surpriză pe circuit la capitala județului
Biroul Politic Județean (BPJ) a adoptat joi o hotărâre prin care a fixat un termen organizației PNL Botoșani să propună un candidat pentru Primărie. Decizia a fost luată în lipsa președintelui filialei municipale, Cristian Achiței și a prim-vicepreședintelui, Cătălin Flutur, care nu au răspuns convocării.
Femeia din Botoșani care NU trebuie să fie mamă: A născut trei copii cu afecțiuni genetice rare, doi au murit deja
Este vorba despre o familie din județul Botoșani care este monitorizată de serviciile de asistență socială și care trăiește mai ales din donații.
Angajații „exploatați” ai sistemului: 2.200 de lei pe lună, cu muncă peste program dar și în weekend – VIDEO & GALERIE FOTO
O altă formă a Cenușăresei din sistemul public o reprezintă fără doar și poate, angajații acestei instituții.
Medici experți din București în dosarul Alexandra pentru expertiza medico-legală, unul dintre ei solicită examen toxicologic
Dosarul de urmărire penală constituit în urma decesului pacientei Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani intră într-una dintre etapele care ar putea fi decisive pentru anchetatori.
O nouă modă: Sătenii vin până în oraș cu gunoaie de grajd și alte deșeuri și le aruncă prin Botoșani
Montarea unor camere de supraveghere la platformele de colectare, dar și colaborarea cu asociațiile de proprietarii și cu vecinii, au permis companiei de salubrizare a Consiliului Local să descopere un alt fenomen, care se petrece de obicei la periferie.
Tupeu și nesimțire în stare pură: După ce a acceptat demisiile lui Firea și Budăi, Ciolacu îi spală pe amândoi - Nu au avut nicio treabă cu azilele groazei!
La aproape patru luni după ce a demisionat din fruntea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) din cauza scandalului din căminele de bătrâni și i-a acceptat-o pe loc, premierul Marcel Ciolacu îi ia apărarea lui Marius Budăi.
O doctoriță stomatolog din Iași a renunțat la aglomerarea urbană ca să trateze copii la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Va activa la cel de-al treilea cabinet stomatologic școlar deschis în municipiul Botoșani.
Nu departe este si strada Tulbureni ce face legătura dintre Șoseaua Iasului si strada principala din Tulbureni,aici la ambele capete sunt indicatoare cu limitare la 3,5 tone ... si?In toate zilele in care cei de la ISCTR sau RAR stau la Bereșteanu, mașinile cu ageegate,lemn si ce-or mai cara străbat aceasta strada.Acum drumul nu e cum a fost prezentat pe strada Zimbrului dar nici mult nu mai are ,anul trecut au așternut 10cm de balast si gata au făcut refaceri.Iar despre proiectul de apa cel puțin pe aceasta strada săpătură sa făcut pe o margina ,așa ca Maria sa primăria ar trebui sa mai treacă pleacă la treaba si nu sa caute vinovați acolo unde nu este cazul.
2 martie 2017, 19:35
Si pe strazile Eroilor, Moara de foc, Vulturului, Casin, Izvoarelor, etc.La modul serios sa se ia masuri ca altfel sunt hotărât sa fac plângere la ministerul fondurilor europene si la Bruxels. Anexez foto cu lucrări de mantuiala fără respectarea normelor tehnice si o sa vedem atunci cine plateste! O traduc in engleza si pun toti cetatenii sa semneze!
2 martie 2017, 18:40
Viceprimarul Marian Murariu are dreptate. Chiar in cursul dupa-amiezii de astazi, 02.03.2017, cetateni de pe strada Zimbrului au deversat apele uzate de la toaleta direct in strada. In aceste conditii este incurcata interventia pentru refacerea drumului. Buldoescavatorul se impotmoleste si nu poate fi colmata zona.
2 martie 2017, 17:16
Ia să facă unul din zonă o cuşcă la câine fără proiect şi autorizaţie de la primărie! Să vezi atunci cum se pun în mişcare vre-o 20 de dromaderi de la primărie să-l amendeze pe om şi să-i confişte cuşca câinelui. Cică a stricat arhitectura zonei.
2 martie 2017, 16:07
Adevarul e ca viceprimarul Murariu se pricepe sa dea vina pe locuitori. Mereu caută scuze in loc de rezolvări.
2 martie 2017, 13:44
In aceeasi situatie este si str. Porumbelului ce da in Calea Nationala.
2 martie 2017, 12:53
pe IL Caragiale, Tunari, Baciului, Conta, la fel............si muuuuuulte altele
2 martie 2017, 12:30
intrati si pe strada CORNULUI sa vedeti cum arata la noi de o saptamana nu mai putem intra cu masinile de nici un fel ,DAR PRIMARIA CU TOT CU PRIMAR TOT DOARME
2 martie 2017, 10:58
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9672 lei
USD
Dolarul SUA
4.5844 lei
CHF
Francul elveţian
5.2499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7927 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1178 lei
XAU
Gramul de aur
298.5041 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2568 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3075 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0155 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6662 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.6 o C
Dorohoi
-0.6 o C
Bucecea
-1.7 o C
Darabani
-1.5 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.