Top News
Mașini înghițite de noroi, oameni cu pungi în picioare pe o stradă din municipiul Botoșani: Mai avem puțin și intrăm cu șenilele VIDEO & GALERIE FOTO

Imaginile par desprinse dintr-un sat uitat la lume de pe la capătul județului și al Uniunii Europene. Dar nu, nu sunt de acolo, ci chiar din municipiul Botoșani, un oraș cu peste 100.000 de locuitori în care câteva mii de oameni trăiesc în condiții de secol 19.

Mai rău ca la țară

Încălzirea bruscă a vremii a înmuiat ceea ce doar în teorie poate fi numită strada Zimbrului, iar drumul a fost transformat într-un soi de mlaștină. Unele mașini au roțile înghițite de noroi și nu se mai pot deplasa, iar copiii vin și pleacă de la școală cu pungi în picioare. În orice variantă locuitorii din zonă pleacă și se întorc plini de noroi. Oamenii de acolo se plâng că ”este mai rău ca la țară” și că, ”mai avem puțin și intrăm cu șenilele”.

Iar proiectul de apă - canalizare

Situația este cunoscută de edili, care arată, la fel ca în cazul altor așa-zise străzi, că și aceasta a fost inclusă în proiectul european derulat de SC Nova Apaserv SA de extindere a sistemului de apă și canalizare.


”Încă de anul trecut se derulează în municipiu un program: extinderea rețelelor de apă și canalizare pe aproximativ 80 de străzi. Mare parte din aceste străzi sunt împietruite. Pe perioada executării lucrărilor, străzile au fost predate de către Primărie la constructorul care efectuează lucrările, în speță firma Elsaco. Dumnealor, pe mare parte din străzi au terminat de efectuat rețele de apă-canal și stațiile de pompare a apei uzate și au început refacerile străzilor pentru a le readuce la forma inițială”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.

Acesta susține că încă de săptămâna trecută s-a trimis o echipă în teren, compusă din angajați ai direcției edilitare, ai Elsaco SRL și de la constructorul care se ocupă de refacerea carosabilului, SC Conrec SA, pentru a-i întocmi o situație exactă a acestor drumuri. Edilul dă asigurări că Primăria Botoșani nu le va prelua până când nu vor ”arăta bine”.

Până la urmă vinovați ar fi și locuitorii din zonă

Concret, pe strada Zimbrului, lucrările de apă-canalizare s-au terminat și trebuie să se treacă la refacerea carosabilului.


”Strada a fost împietruită toamna trecută într-o primă fază, dar în urma tasării pământului, a dezghețării zăpezii, s-a degradat din nou. Mai ales că sunt niște locatari de pe strada Zimbrului care au utilaje de mare tonaj, au tractor, remorci, care atunci când trec prin pământ creează făgașe, acolo se formează bălți și strada devine foarte greu de circulat de către autoturismele mici”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.

De taxe și impozite nu îi scutește nimeni

Problema acestor așa-numite străzi a fost abordată și în ședința Cinsiliului Local Botoșani din 28 februarie, când consilierul Gabriel Alecsandru a cerut intervenția rapidă, semnalând că acolo unde se desfășoară investiția menționată circulația a devenit practic imposibilă.


”În scurt timp să se intervină cu pietruirea acestor străzi ca să devină practicabile pentru că și acești cetățeni care trăiesc în acele zone sunt plătitori de taxe și impozite locale și cred că plătesc la același nivel precum cei de pe Unirii sau din centru”,


Gabriel Alecsandru, consilier local.


Primaurl Cătălin Flutur i-a răspuns că există un grafic clar de intervenție, dar că zăpada s-a topit abia de trei zile. Pe de altă parte, încă de săptămâna trecută viceprimarul Murariu susținea că SC Conrec SA, care are contract cu Elsaco pentru refacerea carosabilului, ar fi început lucrările.
Oamenii de pe strada Zimbrului se plâng însă că așa-zia stradă arată la fel în fiecare primăvară, nu doar de când se derulează proiectul de extindere a rețelei de apă și canalizare.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Primarul, exasperat de cererile consilierilor pentru drumuri - Am auzit o noutate acum: a venit primăvara
Pe ninsoare, niște botoșăneni au rămas blocați în… noroaie : S-au băgat ca muscaFOTOGALERIE

 

Magazinele Lidl de la Botoșani „călcate” de Protecția Consumatorilor, amenzi uriașe aplicate de comisari
Toate cele patru magazine din lanțul german Lidl care sunt funcționale la Botoșani au fost sancționate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.
George Simion a inaugurat sediul AUR din Centrul Vechi: conferință pe scări, o pâine cât o țară, selfie-uri & TikTok – VIDEO & GALERIE FOTO
La doi ani după ce a intrat în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a deschis un sediu în Centrul Vechi. Inaugurarea a fost una cu fast și a avut loc în prezența liderului național al formațiunii.
Mica Unire marcată la Botoșani cu burniță, oficiali, militari, gășculițe politice și ceva cetățeni – GALERIE FOTO & VIDEO
La borna 164 de la Unirea Principatelor Române, manifestațiile de la Botoșani au urmat practic același curs asemenea celorlalte ediții.Doar că în 2023 vorbitorii au mai fost puțin cernuți.
ULTIMĂ ORĂ: Un tânăr s-a izbit cu mașina într-un copac de pe marginea drumului – FOTOGALERIE
 Un tânăr 22 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce mașina pe care o conducea s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.
ULTIMA ORĂ: BMW distrus la Rediu de un șofer aflat la un ”drive test”... Acum nu mai are ce cumpăra – FOTOGALERIE
Un accident cum mai rar se poate vedea a avut loc în urmă cu puține minute la ieșirea din Botoșani spre Stăuceni, acolo unde BMW a fost distrus în circumstanțe ce încă trebuie cercetate.
Alexia, la începutul unui drum anevoios! A început partea de recuperare, o clinică din Botoșani și-a oferit serviciile în mod gratuit – VIDEO & GALERIE FOTO
Alexia este cunoscută deja de comunitate dar și de oameni din întreaga țară care au empatizat cu trauma ei.Este fetița luptătoare care a supraviețuit unui accident rutier nefericit, în urma căruia i-au fost reatașate ambele brațe, după intervenții chirurgicale efectuate în premieră în Europa.
Continuă visul la Filarmonică: De la ”Bonjour, Bonne nuit, Paris!”, ”Zavaidoc Simfonic” și ”Iris Simfonic” la Mozart și Beethoven – PROGRAMUL
Spectacolele extraordinare de Anul Nou puse în scenă săptămâna trecută de Filarmonica ”George Enescu” reprezintă doar începutul unui 2023 pe care managerul îl promite a fi unul de vis. Instituția municipalității botoșănene dorește să sărbătorească în continuare la nivel înalt stagiunea aniversară, a 70 – a, și a stabilit un program ca atare pentru jumătatea care a rămas din iarnă și începutul primăverii.
O tânără a preluat șefia unei instituții de la Botoșani după ce fostul director a plecat în alt județ
O instituție din Botoșani are un nou coordonator de la începutul lunii ianuarie a acestui an.
”La steaua”... AUR-ită! Depuneri de coroane și la bustul poetului din centru, un membru AUR s-a apucat de ținut ”prelegeri” și de recitat peste poeziile difuzate la stație – FOTOGALERIE
Dacă scriitorii au ales în acest an să depună flori la bustul poetului nepereche din parcul Mihai Eminescu, autoritățile și partidele au mers în același loc ca de obicei.
Fermierii s-au distrat cu premii la propriul bal: au primit bidoane, găleți și au plecat cu saci de alimente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de zootehniști s-au întâlnit sâmbătă seară la a patra ediția a Balului Fermierilor. Asociația Moldoovis și Stațiunea Popăuți, care au organizat acțiunea, și-au propus să premieze, dar și să distreze cei mai performanți crescători de ovine și caprine din Moldova
”Apa” e amenințată cu insolvența, adjunctul a demisionat, stația de epurare a ars, directorul general este în concediu: Habar nu am unde este
Operatorul de apă și canalizare al județului a început noul an cu tot felul de crize. A rămas fără pază, directorul adjunct a demisionat, iar stația de epurare a cartierului Bucovina a ars într-un incendiu.
Fostul primar al orașului VICTORIE în instanță împotriva unui cunoscut jurnalist: După doi ani instanța mi-a dat dreptate
Fostul primar al municipiului Botoșani care ulterior a fost numit în funcția de director al Loteriei Române a obținut câștig de cauză într-un proces intentat împotriva unui jurnalist din capitală.
”Salvatorul” de la ”Apă” demisionează după exact 1 an: Pleacă director la Bacău după ce promitea ”nu ne batem joc” la venirea la ”Nova”
La exact un an după ce a fost numit director adjunct al SC Nova Apaserv SA, Doru Constantin se pregătește deja de plecare. Nu la Râmnicu-Vâlcea, acolo unde a profesat în marea parte a vieții sale, ci la Bacău. Și tot pe un post de director.
Scandal pe Aeroportul Suceava: Botoșăneni ținuți în frig de două zile – FOTO & VIDEO
Mai multe curse aeriene de pe Aeroportul Suceava au fost anulate atât marți cât și miercuri din cauza ceții.
Școlile s-au redeschis la Botoșani! Unii elevi au rămas acasă, alții au venit cu măscuțe: Sperăm că totul va fi bineVIDEO & GALERIE FOTO
După o pauză de aproape trei săptămâni vacanța de iarnă a luat sfârșit iar elevii au revenit la ore.Toate școlile din județul Botoșani s-au redeschis în condiții normale.
Cunoscut pilot de curse din Botoșani în stare gravă la spital după ce i-a explodat o butelie în față
Incidentul a avut loc în cursul zilei de astăzi într-un apartament din zona Împărat Traian a municipiului Botoșani.
Viceprimarul Toma, anunțul politic al anului pentru Primăria Botoșani: Dacă nu voi candida și voi avea ocazia, îl voi sprijiniVIDEO
După un prim an de mandat în care social-democrații au fost nevoiți să negocieze cu USR-iștii pentru a-și trece proiectele cu miză prin Consiliul Local Botoșani, viceprimarul Liviu Toma a început să asigure majoritatea de care primarul Cosmin Andrei avea nevoie pentru aprobarea inițiativelor în deliberativul municipal. 
Rămas bun, Maria Alexandru! Fata ucisă pe pod plânsă de întreaga comunitate – GALERIE FOTO & VIDEO
Înmormântarea fetiței de 14 ani a avut loc cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), a Primăriei Trușești și a oamenilor din comună.
POVESTEA fetiței omorâtă în stradă, va fi îngropată de stat, în rochie de mireasă
Maria Alexandru era o adolescentă extrem de liniștită, cuminte și cu rezultate bune la învățătură.Învăța la Liceul Demostene Botez din Trușești.
Cel mai mare spital din Botoșani angajează doi directori pe salarii frumușele
Spitalul Județean „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea a două funcții de conducere.
Nu departe este si strada Tulbureni ce face legătura dintre Șoseaua Iasului si strada principala din Tulbureni,aici la ambele capete sunt indicatoare cu limitare la 3,5 tone ... si?In toate zilele in care cei de la ISCTR sau RAR stau la Bereșteanu, mașinile cu ageegate,lemn si ce-or mai cara străbat aceasta strada.Acum drumul nu e cum a fost prezentat pe strada Zimbrului dar nici mult nu mai are ,anul trecut au așternut 10cm de balast si gata au făcut refaceri.Iar despre proiectul de apa cel puțin pe aceasta strada săpătură sa făcut pe o margina ,așa ca Maria sa primăria ar trebui sa mai treacă pleacă la treaba si nu sa caute vinovați acolo unde nu este cazul.
2 martie 2017, 19:35
Si pe strazile Eroilor, Moara de foc, Vulturului, Casin, Izvoarelor, etc.La modul serios sa se ia masuri ca altfel sunt hotărât sa fac plângere la ministerul fondurilor europene si la Bruxels. Anexez foto cu lucrări de mantuiala fără respectarea normelor tehnice si o sa vedem atunci cine plateste! O traduc in engleza si pun toti cetatenii sa semneze!
2 martie 2017, 18:40
Viceprimarul Marian Murariu are dreptate. Chiar in cursul dupa-amiezii de astazi, 02.03.2017, cetateni de pe strada Zimbrului au deversat apele uzate de la toaleta direct in strada. In aceste conditii este incurcata interventia pentru refacerea drumului. Buldoescavatorul se impotmoleste si nu poate fi colmata zona.
2 martie 2017, 17:16
Ia să facă unul din zonă o cuşcă la câine fără proiect şi autorizaţie de la primărie! Să vezi atunci cum se pun în mişcare vre-o 20 de dromaderi de la primărie să-l amendeze pe om şi să-i confişte cuşca câinelui. Cică a stricat arhitectura zonei.
2 martie 2017, 16:07
Adevarul e ca viceprimarul Murariu se pricepe sa dea vina pe locuitori. Mereu caută scuze in loc de rezolvări.
2 martie 2017, 13:44
In aceeasi situatie este si str. Porumbelului ce da in Calea Nationala.
2 martie 2017, 12:53
pe IL Caragiale, Tunari, Baciului, Conta, la fel............si muuuuuulte altele
2 martie 2017, 12:30
intrati si pe strada CORNULUI sa vedeti cum arata la noi de o saptamana nu mai putem intra cu masinile de nici un fel ,DAR PRIMARIA CU TOT CU PRIMAR TOT DOARME
2 martie 2017, 10:58
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Se pare că acest an nu are semne așa de bune, pentru că se pare că sunt multe lucruri care deranjează cetățenii și nu sunt cum ar trebui să fie. Cum ar fi mizeria, de la începutul lunii ianuarie se vede pe străzile orașului ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8922 lei
USD
Dolarul SUA
4.4928 lei
CHF
Francul elveţian
4.8793 lei
GBP
Lira sterlină
5.5612 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4620 lei
XAU
Gramul de aur
278.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2384 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2615 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1965 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2053 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6577 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.7 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.2 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.