Top News
Biroul Electoral Municipal a decis: Se renumără voturile nule din toate cele 85 de secții de votare de la Botoșani, la solicitarea lui Cătălin Flutur

Partidul Național Liberal prin candidatul Cătălin Flutur a depus mai multe contestații la Biroul Electoral de Circumpscripție Municipală (BECM) cu mai multe solicitări.

 

Solicitări prin contestațiile depuse de PNL / candidatul Catalin Flutur:

 

- reverificarea buletinelor de vot și renumararea voturilor pentru Secțiile de votare nr. 1 - 85

- reverificare abuletinelor de vot considerate în mod eronat ca fiind nule pentru Secțiile de votare nr. 1-85.

- introducerea în SIMPV a datelor din cuprinsul procesului verbal de numărare a voturilor, depus în format fizic, așa cum a fost semnat și ștampilat de către toți membrii biroului electoral al secției de votarenr. 80.

- împotriva Hotărarii nr. 109/28.09.2020 pronuntată de Biroul Electoral de Circumscriptienr. 1 Botoșani prin care PNL a cerut anularea acestei hotărâri care viza întreruperea procesului de înregistrare a voturilor in SIMPV, precum și reverificarea buletinelor de vot pentru alegerea primarului și renumararea voturilor pentru Secțiile de votarenr. 1-85 din municipiul Botoșani.

 

 

„Am suspiciuni că ceva nu a fost în regulă. Și o să vă spun ce nu a fost în regulă. În primul rând, peste 200 de procese verbale care au venit din secțiile de votare, o să mă întrebați de ce 200 dacă sunt doar 85 de secții. Facem 85x4, că au fost patru rânduri de buletine de vot, 200 de procese verbale primite în secțiile de votare nu au fost corecte. Și au fost modificate doar prin decizia și semnătura președintelui Biroului Electoral Municipal. Unele erau de formă, altele erau clar de fond”,

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

Cătălin Flutur este de părere că are mai multe secții de votare câștigate și acesta ar fi motivul pentru care solicită renumărarea voturilor nule. Ar fi vorba despre aproximativ 800 de buletine anulate.

 

În cursul după amiezii de marți, 29 septembrie 2020, membrii BECM se aflau în ședință pentru soluționarea contestațiilor.

 

Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) al Municipiului Botoșani a acceptat astăzi, cu majoritatea voturilor membrilor săi, contestația formulată de PNL privind situația voturilor nule înregistrate la alegerile locale din data de 27 septembrie.

 

BEC a decis renumărarea voturilor nule din toate cele 85 de secții de votare din Municipiul Botoșani pentru buletinele de vot referitoare la primar și consiliul local. Această decizie poate afecta și Partidul Pro România care mai are nevoie de un singur vot pentru a intra în Consiliul Local iar astfel PSD nu ar mai avea majoritate politică simplă. 

 

„La scurt timp după adoptarea acestei decizii, PSD a depus o contestație împotriva deciziei BEC la Biroul Electoral Județean, dovedind încă o dată că nu dorește cu niciun chip renumărarea voturilor și stabilirea corectă a câștigătorului real al alegerilor de primar de duminică”,

Au transmis reprezentanții cabinetului primarului

 

loading...
 Primăria „se joacă” la Judecătorie sau la Parchet: Dar există și indicii pe latură penală, pentru cei care deliberat au greșit - VIDEO

 

Record de îmbolnăviri la Botoșani în ziua în care s-au făcut cele mai multe teste din pandemie
Județul Botoșani bifează astăzi cel mai mare număr de persoane nou depistate cu Covid. Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore s-au descoperit nici mai mult, nici mai puțin de 161 noi cazuri.
Adolescentul de 14 ani care a înjunghiat un alt băiat, lăsat LIBER acasă
La schimbul de generații s-au pierdut încăierile între băieți care se soldau cel mult cu un ochi vânăt, genunchi juliți sau capete sparte. Adolescenții de astăzi au ajuns, la ani de liceu, să-și rezolve problemele specifice vârstei, cu... cuțitul.
Speranța pentru drumuri bune vine din... Toledo: O firmă spaniolă și două românești fac drumul de 80 de milioane de euro al județului
După trei ani de zile de când a fost semnat contractul de finanțare pentru drumul strategic din județul Botoșani și mai multe licitații anulate, în sfârșit, s-a parcurs și etapa de adjudecare a lucrărilor.
SINGURA școală din Botoșani care a rămas deschisă în pandemie
Da, există așa ceva la Botoșani. O școală care nu își desfășoară cursuri online, în timp ce zeci de mii de elevi din toate ciclurile de învățământ o fac.
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO
Panica botoșănenilor, atunci când află că sunt infectați cu COVID-19, se transformă în revoltă imediat ce iau contact cu realitatea din spitale.
Directori cu note de 9 și 10 la Botoșani, se pregătesc de un nou mandat sau...de plecare
Unii directori de instituții aflate în subordinea Consiliului Județean au fost evaluați întrucât sunt la final de mandat.
IMAGINI „din culise” de la ședința online a Consiliului Local Botoșani, de la consultări (in)existente, la vot prin telefon – VIDEO&FOTO
Prima ședință a noului Consiliu Local Botoșani mandatat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020 a avut loc luni, de la ora 11:00. A fost o ședință extraordinară mai exact, cu două proiecte pe ordinea de zi, cu caracter de urgență.
Polițist lovit și cu uniforma distrusă, agresorul scăpat de închisoare a fost pus puțin la treabă
Cazurile în care polițiștii ajung să fie loviți de unii botoșăneni sunt destul de frecvente. De cele mai multe ori protagoniștii unor astfel de incidente sunt persoane aflate sub influența alcoolului.
Rămas bun, Liliana Chira! Inspectorul școlar condus pe ultimul drum de profesori, inspectori și lideri politici – GALERIE FOTO
Inspectorul școlar Liliana Chira, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
Loading...
Echipă completă la Primăria Botoșani! Noii viceprimari vor primi atribuții... „de formă”, altceva va conta
De miercuri, 18 noiembrie 2020 Primăria Botoșani funcționează cu conducere completă, primar și viceprimari, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile locale din septembrie 2020.
O nouă instituție înființată la Botoșani! Șeful caută sediu și va fi „stăpân” pe o parte din suprafața județului
S-a înființat de la data de 1 octombrie 2020 deși la nivel național este funcțională de aproximativ patru ani de zile.
Noul spital al orașului blocat într-un tunel despre care se știa de 3 ani, Comitetul de Urgență trimite adrese abia după 8 luni de pandemie - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor în calitate de președinte a transmis o adresă către Compania Națională de Investiții (CNI) prin care a cerut lămuriri față de situația noului spital de boli paliative, construit în municipiu.
Maternitatea Botoșani iluminată în violet pentru cei mai firavi bebeluși: Pe unii îi purtăm în minte și în gând o viațăGALERIE FOTO
Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurului. Chiar dacă traversăm o perioadă grea, această zi a fost marcată la Botoșani și în acest an.
Băut bine, un șofer a căzut cu BMW-ul într-un șanț de un metru, la ieșirea din oraș – GALERIE FOTO
Combinația condus - băuturi alcoolice a provocat încă un accident. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute la intrarea în Curtești dinspre Botoșani.
Loading...
”Mă grăbesc cât pot de tare” - Prefectura s-a pronunțat în cazul noilor viceprimari de Botoșani
Pe 13 noiembrie s-a împlinit deja o săptămână de când Consiliul Local a desemnat noii viceprimari ai Botoșanilor, însă municipiul continuă să nu aibă vreun deținător al funcției care să și-o exercite.
Scădere cu 30% a cazurilor de Covid la Botoșani într-o singură zi, dar avem și doi morți
Botoșaniul a scăzut în sfârșit sub o sută de cazuri zilnice de Covid, potrivit raportării zilnice trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Directorul adjunct (a)politic a ajuns viceprimar de oraș: Nu am fost membru de partid niciodată până acum decât la PSD
Orașul Săveni are începând de vineri un nou viceprimar în persoana social-democratului Angel Călin, care a fost votat cu o largă majoritate în Consiliul Local.
Există și așa ceva: Avem un absolvent de doctorat care tocmai a devenit director la o instituție
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani are începând de astăzi un nou director adjunct după un concurs desfășurat la nivelul structurii centrale a instituției.
Blesteme și vorbe de ocară la vizita primarului în piață: Se deschide o hală, alta pe jumătate și se... înjură ”nazistul de la Cotroceni” – VIDEO & GALERIE FOTO
Primarul municipiului Botoșani a vizitat miercuri dimineață Piața Centrală. Edilul șef a fost pe rând în toate sectoarele pentru a discuta cu reprezentanții agenților economici afectați de măsurile guvernamentale de sistare a activității în spațiile închise.
Grefieră de la Parchet infectată cu Covid: S-a plimbat prin toate birourile! DSP acuzată că NU a făcut ancheta epidemiologică
O altă unitate lovită de noul virus SARS-CoV-2 este Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi unde a contactat această boală o grefieră.
PNL e vechiul PDL, o gasca de basisti turmentati și neîmpliniți. Vorba lui Dinu Sararu, niste tarani... frustrati.
29 septembrie 2020, 20:44
"Numai în România înalta trădare e un merit, numai la noi e cu putință ca valeți slugarnici să fie miniștri, deputați, oameni mari!" Mihai Eminescu (Timpul 31 Iulie 1880).
29 septembrie 2020, 20:32
Bălălău, de ce ești coadă de câine? Tot timpul selectezi comentariile exclusiv în funcție de interesele tale de moment (nu zic generale, că n-ar fi corect!). Dacă-ți place să fii sluga unei analfabete, îți urez succes! Am ,,progresat” enorm în ultimii 30 de ani ca județ și ,,datorită” unor specimene ca tine, observ acum...nu am înjurat, nu am amenințat pe nimeni vreodată, totuși mi-ai dat block după bunul tău plac...dacă nu vrei decât osanale pentru protejații tăi, ia o bere, tocmai ai scăpat de un cetățean care până acum 48 de ore te-a respectat și a crezut că ai intenții onorabile pentru comunitate. Succes!
29 septembrie 2020, 20:22
Neli, daca imediat dupa inchiderea urnelor s-au numarat voturile pentru Primaria BT ( ca aia durea cel mai tare), reprezentantul din sectie a avut timp sa trimita un SMS la sediul partidului, in timp ce numaratoarea pentru CJ, CL continua. Nu zice nimeni, absolut nicaieri, si nici nu e fizic posibil, ca s-au trimis PROCESELE VERBALE dupa juma de ora. Dar astea-s amanunte pe care publicul nu trebuie sa le stie, ca e ordin sa se planga intr-o directie anume, nu ?
29 septembrie 2020, 20:16
Înseamnă ca se poate relua numărătoarea pana in 2024, pana la următoarele alegeri. Dar de procesele verbale din Secțiile de votare și de semnăturile reprezentanților partidelor de ce nu se tine cont ? BEM nu este obligat sa respecte legea ????
29 septembrie 2020, 20:16
Flutur, te-am trimis acasă. Mergi in pace, ne-am saturat de tine!
29 septembrie 2020, 19:26
Lașii nu știu să își recunoască înfrângerile. Și dacă mai au și aplaudaci, treaba devine tristă, tristă.
29 septembrie 2020, 19:13
Dacă este adevărat ce se spune ( și nu cred ca cei de la BEJ mint ) , atunci o fi ceva în neregulă. De la secții de votare mari , cu mai bine de 1000 de alegători prezenți efectiv la urne , rezultatele au venit în mai puțin de 30 de minute ( 29 !) de la închiderea votării ! Păi, fiecare alegător a avut patru buletine , trebuia pregătit locul , urnele golite, tot procesul numărării filmat , procesul verbal completat...Și ei trimit rezultateleîn 29 de minute ! Rambo, ce mai !
29 septembrie 2020, 18:19
hai valea cu pnl-ul vostru.o gasca de hamesiti.
29 septembrie 2020, 18:04
MAI, OAMENI BUNI, PREFECTUL PNL A ORGANIZAT ALEGERILE ,NU PSD....NU ARE NICIO LEGATURA PSD CU ORGANIZAREA ALEGERILOR...
29 septembrie 2020, 17:50
DE CE NU PUBLICATI TOATE COMENTARIILE , CI DOAR CELE CARE VA CONVIN?
29 septembrie 2020, 17:47
E clar ca Flutur e cel mai bun primar pe care l a avut Botosaniul,dupa 89;doar ca pacatele se razbuna...cine numara voturile acu 10 ani la nivel central si zicea: Viorica...Tripleta Blaga,Videanu,Berceanu...
29 septembrie 2020, 17:39
E ceva putred în Danemarca. Reluarea votului se impune clar.
29 septembrie 2020, 17:11
Voi PDL iști n aveți onoare! acceptati că ați pierdut.nu e mosia lui flutur.
29 septembrie 2020, 16:57
Partidul ProRomania are cu dovezi clare ca a depășit pragul , procese verbale clare și situația apărută pe sistem , se încearca probabil sa se fure voturi valabile de la Pro prin tot felul de mijloace pt a rămâne doar PSD . Oamenii legii trebuie sa-și facă datoria.
29 septembrie 2020, 16:44
Sa se renumere TOATE voturile, nu doar cele nule. Daca nu, sa se anuleze rezultatele alegerilor si sa votam din nou.
29 septembrie 2020, 16:29
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
”Este o rușine națională faptul că partidele politice din opoziție nu au oprit «privatizarea» Zilei Naționale și că, astfel, au umilit sute de militari și milioane de patrioți”,Cătălin Silegeanu, om de afaceri & ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8721 lei
USD
Dolarul SUA
4.0434 lei
CHF
Francul elveţian
4.4931 lei
GBP
Lira sterlină
5.3981 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8623 lei
XAU
Gramul de aur
237.9394 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2359 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3650 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9817 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1250 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6544 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.0 o C
Dorohoi
-0.6 o C
Bucecea
-1.5 o C
Darabani
-0.3 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
1.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.