Top News
George Simion a făcut show la Botoșani, pe un ger cumplit: Îmbrățișat de botoșănence, haos în trafic, nici picior de polițist în oraș - GALERIE FOTO&VIDEO

Duminică dimineață, Botoșani. Ger de crapă pietrele, nu și AUR-ul. Simpatizanți sau membri, oameni simpli, mulți dintre ei vârstnici veniți să își verse năduful, așteaptă în curtea Bisericii ”Sf. Vasile cel Mare” să se facă 11.00. Au ieșit din case pentru a-l aștepta pe George Simion, co-președinte AUR, pornit prin țară cu scopul declarat de a strânge semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis.

Oamenii bat nerăbdători din picioare, în încercarea de a mai păcăli gerul pătrunzător. Nerăbdarea dă pe dinafară când se aude că vor avea de așteptat mult mai mult. Mai sunt 15 minute până la 11.00 și George Simion nu este încă plecat din Dorohoi. ”Nu mai pot ține oamenii mult aici, în ger”, transmite o membră AUR către interlocutorul de la telefon.

 

Slujba se încheie, creștinii din biserică ies afară, unde îi așteaptă un vin cald, anafura și chiar o gustare mică. Simpatizanții AUR se lipesc și ei de aburul îmbietor al băuturii. Trec minutele, forfota se mai liniștește, lângă biserică mai rămân doar cei care îl așteaptă pe Simion. Rabdă gerul și se mai întrețin la o vorbă. Timizi, vârstnicii caută și ei să își spună necazul. ”Sunteți simpatizant, ați semnat pentru demiterea lui Iohannis?”, este prima întrebare cu care sunt întâmpinați. Dacă nu, iată pixul și tabelul. Dacă vreți să deveniți membru, musai cu buletinul!

 

 

 

”Ai oprit centrala?”

 

În biserică se adăpostesc vreo 10-15 oameni. Obișnuiți ai parohiei. ”Ai oprit centrala? Mergi iute de-o oprește”, spune îngrijorată o femeie. ”Microfoanele le-ai oprit? Că tot aud ce vorbim!”. Se discută despre toate cele, de la politică la facturi și iarna care mai ține. O fetiță aleargă spre mama ce purta în brațe un prunc și o întreabă cu îngrijorare: ”Auzi, ai plătit curentul?”. Priviri se întorc ca la o comandă, nimeni nu zâmbește…

 

Se nasc ad-hoc dezbateri politice. Simion președinte, domnule, altfel nu se mai poate! Nțțț, zice altul, nu vrea! Dar au vorbit așa: să fie Simion președinte la Camera Deputaților, că acolo de fac legile, iar la Senat să-l pună președinte pe Târziu! Și Călin Georgescu premier, altfel nu.

 

Se strâng semnături pentru demiterea președintelui Iohannis.

 

Minutele trec greu, dar frigul pare să mai lase din condiții. E trecut de 11.00. Difuzoarele se dezgheață în acorduri de muzică patriotică. Oamenii se organizează. Pâine și sare, musai și un strop de tărie, că doar pe gerul ăsta…

 

 

”Să fim cu toții ca degetele de la o mână uniți”

 

La 11.15 George Simion intră pe poarta bisericii. Toată lumea uită de ger, de așteptare. Liderul AUR intră în lăcașul de cult, unde este întâmpinat de preotul paroh. Nu e preotul Petru Chirvase, care este în izolare, dar George Simion îl amintește în câteva rânduri, mulțumindu-i pentru munca sa în slujba bisericii și a neamului românesc.

 

Se coboară la demisol, pentru o scurtă vizită la muzeul bisericii. George Simion face o demonstrație de cunoștințe, stârnind admirația celor de față.

 

”Iată o meliță pentru cânepă. Au distrus industria cânepii, cică de frica drogurilor... Iată un linguroi pentru urdit la stână, vase de ceramică, chimir din piele… Eu sunt tot moldovean, am bunicii din Vrancea. Părintele Chirvase, un om numai suflet și suflet pentru Dumnezeu și neamul românesc, a strâns aici o comoară de aur. Ce rău ne pare că nu a putut să ne întâmpine”, spune George Simion. 

 

Toată vizita e într-un ritm alert, cu vorbe prinse din zbor sau desprinse dintr-un discurs care uneori se vrea a fi serios, alteori provocator de bună dispoziție:

”Voi sunteți oameni valoroși în mișcarea AUR. Cea mai mare nădejde o am în botoșăneni! Mă înțeleg și cu senatorul, și cu deputatul, sunt oameni ascultători, fac treabă la Comisia de Buget și la Muncă. Nu cum mai sunt unii și alții pe aici supărați că voi votați cu AUR și vă numesc în fel și chip. Păi ce, pe cine să votați? Tot pe Flutur și pe Budăi?”.

 

 

Afară, rapid, o scurtă ședință foto. Simion organizează grupul, dă indicații, apoi oferă celor prezenți un scurt mesaj politic-motivațional:

”Atunci când poporul e unit el nu poate fi oprit. Să fim cu toții ca degetele de la o mână uniți și, împreună, să fim și pentru alte popoare exemplu de libertate și de apărare a credinței creștine”.

 

 

”Să vadă lumea că nu ne dă Putin bani”

 

Sub semnul AUR, zeci de oameni pornesc pe strada Marchian, către Cuza Vodă, apoi spre Piața Centrală. Opriri bruște, plecări la fel. Simion trece de pe trotuar în stradă, dă mâna cu trecătorii, dar și cu șoferii din trafic. Claxoane, strigăte, saluturi entuziaste sau huiduieli. Un show cum rar se vede la Botoșani, însă oamenii par să se simtă bine.

 

”Să mergem și la Budăi”, se aude din mulțime.

 

Botoșănencele îl opresc, îl strâng în brațe. ”Dar parcă nu sunteți cum credeam… Mă așteptam să fiți mai înalt”…

 

George Simion cumpără usturoi (să alunge ”dracii din Parlament”), struguri, nuci…

 

Un botoșănean îi oferă două cutii cu prăjituri. ”Să aveți pe autocar”, zice omul, motiv pentru George Simion să spună cu voce ridicată: ”Să vadă lumea că nu ne dă Putin bani, ne dau românii adevărați!”.

 

Se oprește la gemulețul chioșcurilor, intră în magazine, întinde mâna oricui, tânăr, bătrân…

 

 

Din urmă, ”Caravana AUR” vine cu pixul și cu tabelul pentru demiterea lui Klaus Iohannis.

 

Nerăbdare în mulțime: ”La Budăi nu mergem, să îi arătăm noi lui?”.

 

 

Oprire la Teatru și un cetățean nemulțumit

 

În fața Primăriei, un nou discurs rapid: ”Sunt la putere acum și au toate pârghiile necesare, dar iată cum arată Teatrul! Într-un oraș cum e Botoșaniul nu are voie să fie așa ceva în centrul orașului, lângă Consiliul Județean, lângă Consiliul Local”.

 

În colțul străzii Marchian, aproape de finalul marșului, un botoșănean îl oprește și îi spune în față lui Simion: Nici voi nu o să faceți nimic dacă ajungeți la putere!

 

Tonul vehement al cetățeanului nu îl descumpănește pe George Simion. Urcă în sus, spre Biserica Spitalului Mavromati, nu fără a coborî din nou pe carosabil. Nu îl sperie claxoanele sau nervii șoferilor. Îl încurajează saluturile celor care îl susțin. Culmea, prin haosul de pe șosea se strecoară și o mașină a Poliției Locale. Al cărei echipaj nu pare a fi deloc deranjat de ce se întâmplă.

 

 

De altfel, timp de aproape două ore, nici un echipaj de Jandarmi, Poliție, Poliție Locală nu și-a făcut apariția. Mergea vorba că, prin piață, ar fi fost zăriți niște polițiști. Pentru câteva secunde, zic oamenii. ”Fug ca dracul de tămâie”, se amuză susținătorii purtători de AUR.

 

 

Din nou în fața bisericii, un ultim discurs pentru simpatizanți înainte de plecarea la Flămânzi:

”Trebuie să avem grijă unii de alții, să ținem aproape și să facem dreptate pentru România. Să aveți încredere în voi, în forțele proprii. Nimic fără Dumnezeu. Vă iubesc! Aveți grijă de voi!”.

 

Un marș maraton prin municipiul Botoșani. Un spectacol politic într-o zi de iarnă geroasă.

 

Un singur botoșănean dezamăgit a rămas în urmă, cu vocea abia auzită: ”Dar la Budăi nu mai mergem?!?”

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
VIDEO Simion – AUR, primit cu pâine și sare la biserică: N-a existat așa ceva 32 de ani - FOTOGALERIE
ACUM: George Simion de la AUR așteptat în curtea unei biserici, preotul e izolat – FOTOGALERIE

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Femeia din politica de la Botoșani care, deși a candidat NU VREA în Parlamentul României: Nu, nu pot să fiu un bun parlamentar VIDEO
Visul aproape oricărui politician de a fi ales în Parlamentul  României de pe un loc eligibil de pe lista unui partid pare să nu fie împărtășit de toți cei implicați în politică.
Dublă demisie în fruntea Nova Apserv
La numai un an și trei luni după ce a fost votat în plenul Consiliului Județean, consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA a rămas deja fără un membru. Și nu oricare, ci chiar președintele CA-ului.
Instituția de la Botoșani unde nimeni NU vrea să se angajeze: Miroase a praf, a mucegai/ Nu suntem deloc modernizați
În ciuda concursurilor organizate, posturile la această instituție nu s-au ocupat.
Învățătoare bătută de mama unei eleve la o școală din municipiul Botoșani
Incidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri, 25 ianuarie 2023 la o unitate de învățământ din municipiul Botoșani.
Magazinele Lidl de la Botoșani „călcate” de Protecția Consumatorilor, amenzi uriașe aplicate de comisari
Toate cele patru magazine din lanțul german Lidl care sunt funcționale la Botoșani au fost sancționate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.
George Simion a inaugurat sediul AUR din Centrul Vechi: conferință pe scări, o pâine cât o țară, selfie-uri & TikTok – VIDEO & GALERIE FOTO
La doi ani după ce a intrat în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a deschis un sediu în Centrul Vechi. Inaugurarea a fost una cu fast și a avut loc în prezența liderului național al formațiunii.
Mica Unire marcată la Botoșani cu burniță, oficiali, militari, gășculițe politice și ceva cetățeni – GALERIE FOTO & VIDEO
La borna 164 de la Unirea Principatelor Române, manifestațiile de la Botoșani au urmat practic același curs asemenea celorlalte ediții.Doar că în 2023 vorbitorii au mai fost puțin cernuți.
ULTIMĂ ORĂ: Un tânăr s-a izbit cu mașina într-un copac de pe marginea drumului – FOTOGALERIE
 Un tânăr 22 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce mașina pe care o conducea s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.
ULTIMA ORĂ: BMW distrus la Rediu de un șofer aflat la un ”drive test”... Acum nu mai are ce cumpăra – FOTOGALERIE
Un accident cum mai rar se poate vedea a avut loc în urmă cu puține minute la ieșirea din Botoșani spre Stăuceni, acolo unde BMW a fost distrus în circumstanțe ce încă trebuie cercetate.
Alexia, la începutul unui drum anevoios! A început partea de recuperare, o clinică din Botoșani și-a oferit serviciile în mod gratuit – VIDEO & GALERIE FOTO
Alexia este cunoscută deja de comunitate dar și de oameni din întreaga țară care au empatizat cu trauma ei.Este fetița luptătoare care a supraviețuit unui accident rutier nefericit, în urma căruia i-au fost reatașate ambele brațe, după intervenții chirurgicale efectuate în premieră în Europa.
Continuă visul la Filarmonică: De la ”Bonjour, Bonne nuit, Paris!”, ”Zavaidoc Simfonic” și ”Iris Simfonic” la Mozart și Beethoven – PROGRAMUL
Spectacolele extraordinare de Anul Nou puse în scenă săptămâna trecută de Filarmonica ”George Enescu” reprezintă doar începutul unui 2023 pe care managerul îl promite a fi unul de vis. Instituția municipalității botoșănene dorește să sărbătorească în continuare la nivel înalt stagiunea aniversară, a 70 – a, și a stabilit un program ca atare pentru jumătatea care a rămas din iarnă și începutul primăverii.
O tânără a preluat șefia unei instituții de la Botoșani după ce fostul director a plecat în alt județ
O instituție din Botoșani are un nou coordonator de la începutul lunii ianuarie a acestui an.
”La steaua”... AUR-ită! Depuneri de coroane și la bustul poetului din centru, un membru AUR s-a apucat de ținut ”prelegeri” și de recitat peste poeziile difuzate la stație – FOTOGALERIE
Dacă scriitorii au ales în acest an să depună flori la bustul poetului nepereche din parcul Mihai Eminescu, autoritățile și partidele au mers în același loc ca de obicei.
Fermierii s-au distrat cu premii la propriul bal: au primit bidoane, găleți și au plecat cu saci de alimente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de zootehniști s-au întâlnit sâmbătă seară la a patra ediția a Balului Fermierilor. Asociația Moldoovis și Stațiunea Popăuți, care au organizat acțiunea, și-au propus să premieze, dar și să distreze cei mai performanți crescători de ovine și caprine din Moldova
”Apa” e amenințată cu insolvența, adjunctul a demisionat, stația de epurare a ars, directorul general este în concediu: Habar nu am unde este
Operatorul de apă și canalizare al județului a început noul an cu tot felul de crize. A rămas fără pază, directorul adjunct a demisionat, iar stația de epurare a cartierului Bucovina a ars într-un incendiu.
Fostul primar al orașului VICTORIE în instanță împotriva unui cunoscut jurnalist: După doi ani instanța mi-a dat dreptate
Fostul primar al municipiului Botoșani care ulterior a fost numit în funcția de director al Loteriei Române a obținut câștig de cauză într-un proces intentat împotriva unui jurnalist din capitală.
”Salvatorul” de la ”Apă” demisionează după exact 1 an: Pleacă director la Bacău după ce promitea ”nu ne batem joc” la venirea la ”Nova”
La exact un an după ce a fost numit director adjunct al SC Nova Apaserv SA, Doru Constantin se pregătește deja de plecare. Nu la Râmnicu-Vâlcea, acolo unde a profesat în marea parte a vieții sale, ci la Bacău. Și tot pe un post de director.
Scandal pe Aeroportul Suceava: Botoșăneni ținuți în frig de două zile – FOTO & VIDEO
Mai multe curse aeriene de pe Aeroportul Suceava au fost anulate atât marți cât și miercuri din cauza ceții.
Școlile s-au redeschis la Botoșani! Unii elevi au rămas acasă, alții au venit cu măscuțe: Sperăm că totul va fi bineVIDEO & GALERIE FOTO
După o pauză de aproape trei săptămâni vacanța de iarnă a luat sfârșit iar elevii au revenit la ore.Toate școlile din județul Botoșani s-au redeschis în condiții normale.
Cunoscut pilot de curse din Botoșani în stare gravă la spital după ce i-a explodat o butelie în față
Incidentul a avut loc în cursul zilei de astăzi într-un apartament din zona Împărat Traian a municipiului Botoșani.
Ceva poze cu ,,parlamentarii,, de Botoșani, dorinel cosma, lucian feodorov, aveți sau nu, purtând drapelul țării ?i
24 ianuarie 2022, 15:17
Aducetiva aminte de Caragiale ,acest personaj inconjurat de oameni care n-au habar de doctrina politica doar cu gandul ca vor prinde pe viitor vreun loc in parlament al urmeaza peste tot ,apoi cei doi parlamentari identic cu presonajele lui Cralagiale . Romani nu va mai lasti pacaliti .
24 ianuarie 2022, 12:38
E clar! Prin aceasta actiune "curajoasa" a castigat 5% din electorat.De partea cealalta.... a pierdut 8% din electorat... toti cei care se simteau nereprezentati de clasa politica si au votat in semn de protest cu AUR nu vor mai vota la fel....Actuala clasa politica sa nu creada ca cei 8% se vor intoarce la matca si vor vota raul cel mai mic.... Nu. Vor vota la alegerile viitoare un alt partid, inventat din nimic...
24 ianuarie 2022, 09:06
Intrebarea de 10 puncte e urmatoarea: unde a fugit gospodina de la Cosula dinaintea lui Simion?
23 ianuarie 2022, 20:11
Dupa aceasta demonstratie de respect pentru lege, ordine si bun simt, chiar imi vine sa-l votez. Dar stai, ce am in cap? Oh, nu, creier !
23 ianuarie 2022, 19:31
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9036 lei
USD
Dolarul SUA
4.5570 lei
CHF
Francul elveţian
4.9186 lei
GBP
Lira sterlină
5.4789 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4457 lei
XAU
Gramul de aur
274.4439 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2569 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1404 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3896 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6587 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.7 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-1.2 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.