Top News
Gata propunerea tehnică pentru noul stadion: Tribune integral acoperite, loje pe etaje, 500 de locuri de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO

Firma contractată de Primăria Botoșani pentru realizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru Stadionul Municipal și-a terminat treaba și a livrat instituției propunerea tehnică pentru ridicarea noii arene. Imaginile au fost prezentate joi în premieră la ”Botoșăneanul TV” și dezvăluie o cu totul altă construcție față de cea existentă.

Tribune și peluze acoperite


Practic, actualul ”Municipal”, construit înaintea revoluției după conceptele tehnice și trendul fotbalistic de la acea dată, va fi înlocuit cu o arenă modernă, care ține cont de tendințele anului 2022 în domeniu.


Tribunele și peluzele vor fi integral acoperite și se va renunța la pista de atletism.  


Vestiarele se vor muta de sub tribuna cu copertină la cea unde sunt amenajate acum lojele, care vor fi reconstruite pe două niveluri conform cerințelor Federației Române de Fotbal (FRF).  


Peluzele vor fi unite de tribuna dinspre Sala Polivalentă și despărțite de cealaltă tribună din cauza acelei case situate în Calea Națională, foarte aproape de stadion, care nu permite închiderea dreptunghiului.


Cum nocturna a fost inaugurată în 2014, DALI-ul a fost conceput în așa fel încât să poată fi utilizată în continuare ca să nu se cheltuiască bani cu o altă instalație.


Totuși, unul dintre stâlpii de nocturnă va trebuie mutat.

 

Parcare de 500 de locuri


În spatele actualei tribune oficiale și la demisolul acesteia se va amenaja o parcare cu aproximativ 500 de locuri, în care accesul se va putea face inclusiv din bulevardul Mihai Eminescu, Primăria Botoșani având terenul necesar pentru a construi o cale de acces și spre această arteră.


Aflat în studioul ”Botoșăneanul TV”, edilul șef a explicat că în realizarea proiectului tehnic s-a ținut cont de constrângerile de spațiu din zonă, care au limitat considerabil variantele de ridicare a unui nou stadion.


”A fost predată documentația, suntem în etapa în care trebuie să obținem avizele pentru verificarea acestei documentații. Sunt 15 exigențe, specializări care trebuie verificate în cadrul acestei documentații, apoi o predăm la CNI (Compania Națională de Investiții). Cam acesta este parcursul cu ceea ce a fost în sarcina Primăriei pentru stadion”,


Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Primarul mizează și pe buna relație cu Burleanu


CNI va scoate la licitație proiectul tehnic, dar până atunci mai sunt necesare avizarea investiției în comisia tehnico-economică a CNI și obținerea unui aviz de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), după care urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin ordin de ministru.


Edilul șef susține că relația bună pe care o are cu FRF, dar și faptul că Botoșani este singurul oraș din Moldova cu echipă în SuperLigă, constituie două argumente solide pentru ca CNI să aloce fonduri pentru ridicarea unei noi arene.


”Avem un sprijin în FRF, am vorbit cu dl președinte Burleanu de fiecare dată când a fost aici cu argumentele care au fost la momentul respectiv: echipa în Liga 1, pe atunci era pe o poziție fruntașă, numărul mare de suporteri comparativ cu alte echipe din Moldova, fenomenul fotbalistic, pe care îl apreciem la Botoșani, determinarea autorităților locale. Și toate acestea conduc la concluzia că merităm un stadion la Botoșani”,


Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

34 de milioane de euro


este valoarea estimată a investiției desprinsă din DALI


Noul ”Municipal” va păstra și sala de lupte greco-romane de sub tribuna dinspre Sala Polivalentă deoarece aparținea Ministerului Sportului și pentru realizarea investiției la stadion Primăria a trebuit să se angajeze că va păstra actuala destinație a acelui spațiu.


”Acestea sunt câteva planșe de exemplificare, dar avem și o parte scrisă pentru acest DALI. Trebuie să înțeleagă botoșănenii că nu am plătit pe aceste poze 260.000 de lei. Sunt o serie de studii și avize geo, verificări la tot ceea ce înseamnă securitate pentru incendiu. Există și o parte scrisă, este o documentație serioasă care va fi avizată și care stă la baza proiectului”,  


Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani


Spații comerciale spre bulevard și Calea Națională


Noua ”casă a fotbalului” va avea între 8.000 și 10.000 de locuri.


”Pe lângă această sală sunt spații generoase pentru activități comerciale. Destinația acestor spații o vom da ulterior, nu trebuie să spunem acum ce se va întâmpla cu aceste spații comerciale, câte din ele vor fi scoase la licitație, câte vor fi alocate clubului pentru muzeu, magazin, spații administrative, pentru care va trebui să plătească o chirie. Dar există această posibilitate, motivat de faptul că avem două laturi la străzi principale cu vad comercial bun și activitățile pot fi dintre cele mai diverse la acest complex sportiv”,


Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani


Edilul șef a precizat că este optimist în privința parcursului echipei în SuperLigă și crede că roș-alb-albaștrii își vor reveni astfel încât demersurile pentru ridicarea unei noi arene nu vor fi în van.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Valeriu Iftime sceptic cu documentația pentru reabilitarea stadionului: Dacă nu se face suntem în război mondialVIDEO
Primul pas! Primăria a scos la licitație documentația tehnică pentru un nou stadion: 10.000 – 12.000 de locuri acoperite, dotări pentru meciuri internaționale

 

Botoșaniul abandonat inclusiv de asistații sociali
O treime din populația județului a dispărut în ultimul deceniu, iar statistica îngrijorătoare a ieșit la iveală după recensământul din 2021.
Scandal cu amenințări și vorbe grele între doi directori de la municipiu - Două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii / Ce pot să-i spun unui securist?
Au fost vorbe grele aruncate în ședința de Consiliu Local între doi aleși de la partide diferite, dar aflate în coaliție de guvernare la nivel național.
USR-iștii au dat năvală în plen și au cerut demiterea șefilor de la Apă, cu ei de față – VIDEO 
Ședința ordinară de Consiliu Județean s-a desfășurat într-o manieră liniștită, fără prea multe intervenții din partea aleșilor și cu voturi majoritate pozitive. Singurul moment mai „culminant” a fost la unul dintre ultimele puncte aflate în dezbatere. 
Ultimul loc la fotbal, primul în afaceri: Elsaco este cea mai profitabilă companie din Botoșani – CLASAMENT
Dacă în fotbal Valeriu Iftime traversează cea mai neagră perioadă din ultimii 10 ani, în business treburile îi merg strună. Săptămâna trecută, la Gala Excelenței în Afaceri, proprietarul FC Botoșani a premiat cele mai performante companii din județ și a început tocmai cu Elsaco Electronic.
FOTOGALERIE Totul până la... carne: Firma cu cea mai mare cifră de afaceri din Botoșani vinde în hipermarketuri și exportă într-o mulțime de țări – CLASAMENT
”Prelucrarea și conservarea cărnii” este obiectul de activitate al SC Doly-Com Distribuție SRL, companie înființată în 2015 care deține mărci precum ”Kravys”, ”Chef de Grill”, ”Chef de Gătit” și ”Ospăț vânătoresC”.
Comisie cu șefi de la CNAIR București pentru un important drum național de la Botoșani – FOTO & VIDEO
Unul dintre drumurile naționale care traversează județul Botoșani a ajuns la final în procesul de modernizare.O comisie amplă cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dar și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a marcat momentul.
Un fost șef de instituție amenințat după un control că va fi aruncat într-o groapă din cimitir – VIDEO
A condus această instituție cu atribuții de control și în prezent face parte din corpul de salariați care efectuează verificări la operatorii economici.
Bugetarii nemulțumiți de salarii s-au încăierat în fața prefectului: Eu trebuie să mă duc după un pensionar de 49 de ani / Haideți să nu intrăm în polemici VIDEO
Comisia de Dialog Social de miercuri, 22 noiembrie 2023 a fost transformată într-un teatru de răbufniri între categoriile profesionale care amenință cu întreruperea totală a activității, cele mai multe de săptămâna viitoare.
Bandă „Kiss & Ride” amenajată pe strada Octav Onicescu din Botoșani – GALERIE FOTO
Este un proiect pilot care este preluat după modelul unei primării de sector din capitală, unde traficul este extrem de aglomerat.
Marea împăcare și nu prea: Andrei și Iftime s-au îmbrățișat la bal și în câteva minute au început iar să se supere – GALERIE FOTO
A XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri, devenit în 2023 Gala Excelenței în Afaceri, a fost săracă în oameni politici. Singurii lideri botoșăneni de partid, de rang înalt, prezenți la eveniment, au fost prefectul Sorin Cornilă și primarul Cosmin Andrei.
Șefii de la Consiliul Județean alături de conducerea Spitalului Mavromati și părintele protopop au inaugurat o spălătorie – VIDEO&FOTO
Este vorba despre spălătoria de la Maternitate care a fost inaugurată cu mare fast după trei luni de lucrări.
Două instituții, un țel comun: Protestele s-au extins pe treptele „fostei direcții a muncii”, pensiile și alocațiile „în pericol” – VIDEO & GALERIE FOTO
Grupul de protestatari de pe treptele instituției din centrul orașului s-a mărit în cea de-a noua zi de proteste.
Candidații AUR pentru Parlamentul European au găsit la Botoșani cel mai curat aer și s-au lăudat cu personalitățile locale – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost un eveniment care s-a desfășurat aproape fără public.Iar asta poate însemna că fie AUR Botoșani și-a pierdut organizatorii, fie în jurul acestui partid nu mai există aceeași simpatie din partea electoratului.
ULTIMATUM de la Județ pentru liberalii de la municipii: În maxim o lună trebuie să vină cu candidații la primăriile Botoșani și Dorohoi, surpriză pe circuit la capitala județului
Biroul Politic Județean (BPJ) a adoptat joi o hotărâre prin care a fixat un termen organizației PNL Botoșani să propună un candidat pentru Primărie. Decizia a fost luată în lipsa președintelui filialei municipale, Cristian Achiței și a prim-vicepreședintelui, Cătălin Flutur, care nu au răspuns convocării.
Femeia din Botoșani care NU trebuie să fie mamă: A născut trei copii cu afecțiuni genetice rare, doi au murit deja
Este vorba despre o familie din județul Botoșani care este monitorizată de serviciile de asistență socială și care trăiește mai ales din donații.
Angajații „exploatați” ai sistemului: 2.200 de lei pe lună, cu muncă peste program dar și în weekend – VIDEO & GALERIE FOTO
O altă formă a Cenușăresei din sistemul public o reprezintă fără doar și poate, angajații acestei instituții.
Medici experți din București în dosarul Alexandra pentru expertiza medico-legală, unul dintre ei solicită examen toxicologic
Dosarul de urmărire penală constituit în urma decesului pacientei Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani intră într-una dintre etapele care ar putea fi decisive pentru anchetatori.
O nouă modă: Sătenii vin până în oraș cu gunoaie de grajd și alte deșeuri și le aruncă prin Botoșani
Montarea unor camere de supraveghere la platformele de colectare, dar și colaborarea cu asociațiile de proprietarii și cu vecinii, au permis companiei de salubrizare a Consiliului Local să descopere un alt fenomen, care se petrece de obicei la periferie.
Tupeu și nesimțire în stare pură: După ce a acceptat demisiile lui Firea și Budăi, Ciolacu îi spală pe amândoi - Nu au avut nicio treabă cu azilele groazei!
La aproape patru luni după ce a demisionat din fruntea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) din cauza scandalului din căminele de bătrâni și i-a acceptat-o pe loc, premierul Marcel Ciolacu îi ia apărarea lui Marius Budăi.
O doctoriță stomatolog din Iași a renunțat la aglomerarea urbană ca să trateze copii la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Va activa la cel de-al treilea cabinet stomatologic școlar deschis în municipiul Botoșani.
Să investească Iftimie în stadion,așa numita echipă de fotbal,este afacerea lui.Și așa a băgat primăria o groază de bani în ratații ăștia.
18 noiembrie 2022, 13:03
O sa avem stadion darcu echipa cine stie poate in divizia B sau in liga 3 ,cu politica lui Iftime mari sanse sa ramanem in prima liga sunt 0 /
18 noiembrie 2022, 11:00
Vrem stadion!!
18 noiembrie 2022, 09:21
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9672 lei
USD
Dolarul SUA
4.5844 lei
CHF
Francul elveţian
5.2499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7927 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1178 lei
XAU
Gramul de aur
298.5041 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2568 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3075 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0155 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6662 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.4 o C
Dorohoi
0.3 o C
Bucecea
-0.9 o C
Darabani
-1.9 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.