Top News
Gata propunerea tehnică pentru noul stadion: Tribune integral acoperite, loje pe etaje, 500 de locuri de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO

Firma contractată de Primăria Botoșani pentru realizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru Stadionul Municipal și-a terminat treaba și a livrat instituției propunerea tehnică pentru ridicarea noii arene. Imaginile au fost prezentate joi în premieră la ”Botoșăneanul TV” și dezvăluie o cu totul altă construcție față de cea existentă.

Tribune și peluze acoperite


Practic, actualul ”Municipal”, construit înaintea revoluției după conceptele tehnice și trendul fotbalistic de la acea dată, va fi înlocuit cu o arenă modernă, care ține cont de tendințele anului 2022 în domeniu.


Tribunele și peluzele vor fi integral acoperite și se va renunța la pista de atletism.  


Vestiarele se vor muta de sub tribuna cu copertină la cea unde sunt amenajate acum lojele, care vor fi reconstruite pe două niveluri conform cerințelor Federației Române de Fotbal (FRF).  


Peluzele vor fi unite de tribuna dinspre Sala Polivalentă și despărțite de cealaltă tribună din cauza acelei case situate în Calea Națională, foarte aproape de stadion, care nu permite închiderea dreptunghiului.


Cum nocturna a fost inaugurată în 2014, DALI-ul a fost conceput în așa fel încât să poată fi utilizată în continuare ca să nu se cheltuiască bani cu o altă instalație.


Totuși, unul dintre stâlpii de nocturnă va trebuie mutat.

 

Parcare de 500 de locuri


În spatele actualei tribune oficiale și la demisolul acesteia se va amenaja o parcare cu aproximativ 500 de locuri, în care accesul se va putea face inclusiv din bulevardul Mihai Eminescu, Primăria Botoșani având terenul necesar pentru a construi o cale de acces și spre această arteră.


Aflat în studioul ”Botoșăneanul TV”, edilul șef a explicat că în realizarea proiectului tehnic s-a ținut cont de constrângerile de spațiu din zonă, care au limitat considerabil variantele de ridicare a unui nou stadion.


”A fost predată documentația, suntem în etapa în care trebuie să obținem avizele pentru verificarea acestei documentații. Sunt 15 exigențe, specializări care trebuie verificate în cadrul acestei documentații, apoi o predăm la CNI (Compania Națională de Investiții). Cam acesta este parcursul cu ceea ce a fost în sarcina Primăriei pentru stadion”,


Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Primarul mizează și pe buna relație cu Burleanu


CNI va scoate la licitație proiectul tehnic, dar până atunci mai sunt necesare avizarea investiției în comisia tehnico-economică a CNI și obținerea unui aviz de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), după care urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin ordin de ministru.


Edilul șef susține că relația bună pe care o are cu FRF, dar și faptul că Botoșani este singurul oraș din Moldova cu echipă în SuperLigă, constituie două argumente solide pentru ca CNI să aloce fonduri pentru ridicarea unei noi arene.


”Avem un sprijin în FRF, am vorbit cu dl președinte Burleanu de fiecare dată când a fost aici cu argumentele care au fost la momentul respectiv: echipa în Liga 1, pe atunci era pe o poziție fruntașă, numărul mare de suporteri comparativ cu alte echipe din Moldova, fenomenul fotbalistic, pe care îl apreciem la Botoșani, determinarea autorităților locale. Și toate acestea conduc la concluzia că merităm un stadion la Botoșani”,


Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

34 de milioane de euro


este valoarea estimată a investiției desprinsă din DALI


Noul ”Municipal” va păstra și sala de lupte greco-romane de sub tribuna dinspre Sala Polivalentă deoarece aparținea Ministerului Sportului și pentru realizarea investiției la stadion Primăria a trebuit să se angajeze că va păstra actuala destinație a acelui spațiu.


”Acestea sunt câteva planșe de exemplificare, dar avem și o parte scrisă pentru acest DALI. Trebuie să înțeleagă botoșănenii că nu am plătit pe aceste poze 260.000 de lei. Sunt o serie de studii și avize geo, verificări la tot ceea ce înseamnă securitate pentru incendiu. Există și o parte scrisă, este o documentație serioasă care va fi avizată și care stă la baza proiectului”,  


Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani


Spații comerciale spre bulevard și Calea Națională


Noua ”casă a fotbalului” va avea între 8.000 și 10.000 de locuri.


”Pe lângă această sală sunt spații generoase pentru activități comerciale. Destinația acestor spații o vom da ulterior, nu trebuie să spunem acum ce se va întâmpla cu aceste spații comerciale, câte din ele vor fi scoase la licitație, câte vor fi alocate clubului pentru muzeu, magazin, spații administrative, pentru care va trebui să plătească o chirie. Dar există această posibilitate, motivat de faptul că avem două laturi la străzi principale cu vad comercial bun și activitățile pot fi dintre cele mai diverse la acest complex sportiv”,


Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani


Edilul șef a precizat că este optimist în privința parcursului echipei în SuperLigă și crede că roș-alb-albaștrii își vor reveni astfel încât demersurile pentru ridicarea unei noi arene nu vor fi în van.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Valeriu Iftime sceptic cu documentația pentru reabilitarea stadionului: Dacă nu se face suntem în război mondialVIDEO
Primul pas! Primăria a scos la licitație documentația tehnică pentru un nou stadion: 10.000 – 12.000 de locuri acoperite, dotări pentru meciuri internaționale

 

Femeia din politica de la Botoșani care, deși a candidat NU VREA în Parlamentul României: Nu, nu pot să fiu un bun parlamentar VIDEO
Visul aproape oricărui politician de a fi ales în Parlamentul  României de pe un loc eligibil de pe lista unui partid pare să nu fie împărtășit de toți cei implicați în politică.
Dublă demisie în fruntea Nova Apserv
La numai un an și trei luni după ce a fost votat în plenul Consiliului Județean, consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA a rămas deja fără un membru. Și nu oricare, ci chiar președintele CA-ului.
Instituția de la Botoșani unde nimeni NU vrea să se angajeze: Miroase a praf, a mucegai/ Nu suntem deloc modernizați
În ciuda concursurilor organizate, posturile la această instituție nu s-au ocupat.
Învățătoare bătută de mama unei eleve la o școală din municipiul Botoșani
Incidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri, 25 ianuarie 2023 la o unitate de învățământ din municipiul Botoșani.
Magazinele Lidl de la Botoșani „călcate” de Protecția Consumatorilor, amenzi uriașe aplicate de comisari
Toate cele patru magazine din lanțul german Lidl care sunt funcționale la Botoșani au fost sancționate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.
George Simion a inaugurat sediul AUR din Centrul Vechi: conferință pe scări, o pâine cât o țară, selfie-uri & TikTok – VIDEO & GALERIE FOTO
La doi ani după ce a intrat în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a deschis un sediu în Centrul Vechi. Inaugurarea a fost una cu fast și a avut loc în prezența liderului național al formațiunii.
Mica Unire marcată la Botoșani cu burniță, oficiali, militari, gășculițe politice și ceva cetățeni – GALERIE FOTO & VIDEO
La borna 164 de la Unirea Principatelor Române, manifestațiile de la Botoșani au urmat practic același curs asemenea celorlalte ediții.Doar că în 2023 vorbitorii au mai fost puțin cernuți.
ULTIMĂ ORĂ: Un tânăr s-a izbit cu mașina într-un copac de pe marginea drumului – FOTOGALERIE
 Un tânăr 22 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce mașina pe care o conducea s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.
ULTIMA ORĂ: BMW distrus la Rediu de un șofer aflat la un ”drive test”... Acum nu mai are ce cumpăra – FOTOGALERIE
Un accident cum mai rar se poate vedea a avut loc în urmă cu puține minute la ieșirea din Botoșani spre Stăuceni, acolo unde BMW a fost distrus în circumstanțe ce încă trebuie cercetate.
Alexia, la începutul unui drum anevoios! A început partea de recuperare, o clinică din Botoșani și-a oferit serviciile în mod gratuit – VIDEO & GALERIE FOTO
Alexia este cunoscută deja de comunitate dar și de oameni din întreaga țară care au empatizat cu trauma ei.Este fetița luptătoare care a supraviețuit unui accident rutier nefericit, în urma căruia i-au fost reatașate ambele brațe, după intervenții chirurgicale efectuate în premieră în Europa.
Continuă visul la Filarmonică: De la ”Bonjour, Bonne nuit, Paris!”, ”Zavaidoc Simfonic” și ”Iris Simfonic” la Mozart și Beethoven – PROGRAMUL
Spectacolele extraordinare de Anul Nou puse în scenă săptămâna trecută de Filarmonica ”George Enescu” reprezintă doar începutul unui 2023 pe care managerul îl promite a fi unul de vis. Instituția municipalității botoșănene dorește să sărbătorească în continuare la nivel înalt stagiunea aniversară, a 70 – a, și a stabilit un program ca atare pentru jumătatea care a rămas din iarnă și începutul primăverii.
O tânără a preluat șefia unei instituții de la Botoșani după ce fostul director a plecat în alt județ
O instituție din Botoșani are un nou coordonator de la începutul lunii ianuarie a acestui an.
”La steaua”... AUR-ită! Depuneri de coroane și la bustul poetului din centru, un membru AUR s-a apucat de ținut ”prelegeri” și de recitat peste poeziile difuzate la stație – FOTOGALERIE
Dacă scriitorii au ales în acest an să depună flori la bustul poetului nepereche din parcul Mihai Eminescu, autoritățile și partidele au mers în același loc ca de obicei.
Fermierii s-au distrat cu premii la propriul bal: au primit bidoane, găleți și au plecat cu saci de alimente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de zootehniști s-au întâlnit sâmbătă seară la a patra ediția a Balului Fermierilor. Asociația Moldoovis și Stațiunea Popăuți, care au organizat acțiunea, și-au propus să premieze, dar și să distreze cei mai performanți crescători de ovine și caprine din Moldova
”Apa” e amenințată cu insolvența, adjunctul a demisionat, stația de epurare a ars, directorul general este în concediu: Habar nu am unde este
Operatorul de apă și canalizare al județului a început noul an cu tot felul de crize. A rămas fără pază, directorul adjunct a demisionat, iar stația de epurare a cartierului Bucovina a ars într-un incendiu.
Fostul primar al orașului VICTORIE în instanță împotriva unui cunoscut jurnalist: După doi ani instanța mi-a dat dreptate
Fostul primar al municipiului Botoșani care ulterior a fost numit în funcția de director al Loteriei Române a obținut câștig de cauză într-un proces intentat împotriva unui jurnalist din capitală.
”Salvatorul” de la ”Apă” demisionează după exact 1 an: Pleacă director la Bacău după ce promitea ”nu ne batem joc” la venirea la ”Nova”
La exact un an după ce a fost numit director adjunct al SC Nova Apaserv SA, Doru Constantin se pregătește deja de plecare. Nu la Râmnicu-Vâlcea, acolo unde a profesat în marea parte a vieții sale, ci la Bacău. Și tot pe un post de director.
Scandal pe Aeroportul Suceava: Botoșăneni ținuți în frig de două zile – FOTO & VIDEO
Mai multe curse aeriene de pe Aeroportul Suceava au fost anulate atât marți cât și miercuri din cauza ceții.
Școlile s-au redeschis la Botoșani! Unii elevi au rămas acasă, alții au venit cu măscuțe: Sperăm că totul va fi bineVIDEO & GALERIE FOTO
După o pauză de aproape trei săptămâni vacanța de iarnă a luat sfârșit iar elevii au revenit la ore.Toate școlile din județul Botoșani s-au redeschis în condiții normale.
Cunoscut pilot de curse din Botoșani în stare gravă la spital după ce i-a explodat o butelie în față
Incidentul a avut loc în cursul zilei de astăzi într-un apartament din zona Împărat Traian a municipiului Botoșani.
Să investească Iftimie în stadion,așa numita echipă de fotbal,este afacerea lui.Și așa a băgat primăria o groază de bani în ratații ăștia.
18 noiembrie 2022, 13:03
O sa avem stadion darcu echipa cine stie poate in divizia B sau in liga 3 ,cu politica lui Iftime mari sanse sa ramanem in prima liga sunt 0 /
18 noiembrie 2022, 11:00
Vrem stadion!!
18 noiembrie 2022, 09:21
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
hainedevis.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9022 lei
USD
Dolarul SUA
4.5747 lei
CHF
Francul elveţian
4.9405 lei
GBP
Lira sterlină
5.4884 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4671 lei
XAU
Gramul de aur
275.3601 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2427 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2474 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1696 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4092 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6588 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.4 o C
Dorohoi
-2.4 o C
Bucecea
-3.1 o C
Darabani
-6.7 o C
Saveni
-1.9 o C
Ştefăneşti
-3.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.