Top News
FOTO & VIDEO Sute de credincioși, uniți în jurul Sfintei Cruci: Părintele protopop - Și conducătorii țării trebuie să-L asculte pe Dumnezeu

Sute de botoșăneni au luat parte marți seară la slujba religioasă oficiată lângă Monumentul Sfintei Cruci.

Botoșăneni uniți în zi de sărbătoare

 

S-au adunat pe Calea Națională, în zona Bazarului, botoșăneni de toate vârstele. Slujba oficiată cu prilejul marii sărbători Înălţarea Sfintei Cruci a fost oficiată de protopopul Petru Fercal împreună cu un sobor de preoți.

 

„Ne aflăm în fața semnului iubirii și al smereniei, în fața semnului care ne poate ridica spre Împărțirea Cerurilor, la izvorul Sfintelor Taine, la izvorul Sfintei Liturghii”,  și-a început cuvântul de învățătură protopopul Petru Fercal

 

Unii vor să ne îndepărteze de Dumnezeu

 

Iar mai apoi în alocuțiunea sa a pus accent pe ascultarea de Dumnezeu.

 

„De mici suntem învățați să ascultăm, să ascultăm de Doamne – Doamne, să ascultăm de părinți, de educatorii noștri, de profesorii noștri, de conducătorii noștri, să ascultăm de lumea întreaga în sensul cel bun al cuvântului, în sensul gândirii celei sănătoase, adică să ne respectăm unii pe alții purtând, iată, în felul acesta, această comuniune între noi, comuniune ce zidește și ne cheamă spre unitate”,

Petru Fercal, protopop

 

Și a făcut apel către botoșănenii prezenți să nu își piardă credința.

 

„Ne bucurăm că în acest loc avem puterea lui Dumnezeu, puterea de birui încercările. Chiar dacă ne este greu, chiar dacă unii vor să ne îndepărteze de Dumnezeu și de credința adevărată, noi trebuie să rămânem statornici știind că Dumnezeu nu ne va părăsi. Să nu cădem în deznădejde pentru că deznădejdea este păcatul împotriva Duhului Sfânt.

 

Și conducătorii țării trebuie să-l asculte pe Dumnezeu, să nu se încreadă în puterea deșartă a acestei lumi că mulți s-au ridicat împotriva lui Dumnezeu fiind conducători . Și conducătorii țării trebuie să asculte de Dumnezeu și să urmeze înaintașilor, voievozilor noștri care ascultau de Dumnezeu, care se spovedeau, se împărtășeau și așa Dumnezeu i-a binecuvântat cu biruință”,

 

Petru Fercal, protopop

 

 

De asemenea, preotul a vorbit despre păstrarea valorilor și susținând că este important „să rămânem prieteni cu Dumnezeu”

 

Ziua Sfintei Cruci

 

Pe 14 septembrie, de ziua Înălțării Sfintei Cruci, sărbătorim amintirea a două evenimente din istoria lemnului Sfintei Cruci. Primul face referire la descoperirea Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul și înălțarea ei solemnă în fața poporului, de către Patriarhul Macarie al Ierusalimului, în ziua de 14 septembrie din anul 335. Acest fapt minunat se datorează Sfintei Împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin.

 

Al doilea ne amintește de aducerea Sfintei Cruci de la perși în anul 629, în vremea împăratului Heraclius, care a depus-o în Biserică Sfântului Mormânt din Ierusalim, după ce Patriarhul Zaharia a înălțat-o înaintea credincioșilor, pe 14 septembrie 630.

 

Întregul discurs al protopopului Petru Fercal poate fi urmărit în video de mai jos

(Sursa Foto: Facebook – Prin Botoșani Prin Botoșani)

loading...
14 septembrie, Înălţarea Sfintei Cruci: CE e bine să faci astăzi pentru bunăstarea familiei

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store

 

Festivalul de pe Unirii a început la... atelier, vin două zile de concerte și o... ”Noapte albastră” – GALERIE FOTO
Festivalul Culturii și Patrimoniului organizat de Asociația B-Right Media în cadrul unui proiect transfrontalier a debutat vineri după-amiază pe Pietonalul Unirii cu ateliere de artizanat.
Audiențe cu peste 50 de botoșăneni la Primărie, de la locuințe sociale la copii care aruncă cu roșii, găini la bloc sau pisici care zgârie mașini – VIDEO
Săptămâna acesta primarul orașului a avut zi de audiență, situație care se petrece o dată pe lună. Din partea botoșănenilor interesul a fost unul extrem de crescut, fiind înscrise pe listă pentru a-și prezenta problemele, peste 50 de oameni.
„REFORMA” lui Cîțu: Botoșănean numit șef peste toți prefecții din România
După ieșirea USR-PLUS de la guvernare, premierul Florin Cîțu a lansat o campanie de „curățenie” în instituțiile publice unde membrii acestei formațiuni ocupau posturi.
”Blestemele câștigătorilor la Loto”: Un botoșănean a făcut infarct după marea lovitură, altul a murit în mașina cumpărată din banii primiți de la loterie
Câștigurile ușoare, precum cele de la Loto, de cele mai multe ori se duc exact așa cum apar. Dar nu este numai asta. Mai ales după revoluție s-a creat un soi de legendă a blestemelor căzute asupra celor care au câștigat de fiecare dată la Loto. Cazurile sunt nenumărate, și majoritatea cu motive inexplicabile, de cele mai multe ori.
REACȚII după tragedia de la Mall, cunoscut medic despre METODA care l-ar fi putut salva pe bătrânul mort sub privirile a zeci de oameni
La sfârșitul săptămânii trecute, un bătrân s-a stins din viață la mall sub privirile a zeci de oameni. Venise să ia masa, însă s-a înecat cu o bucată de carne. Medicii ajunși la fața locului nu l-au mai putut salva.
Două zile de spectacole pe Pietonalul Unirii în cadrul unui proiect european, de la Gabriel Cotabiță la artiști locali și din Republica Moldova – PROGRAMUL
Vara a trecut, spectacolele continuă însă. La sfârșitul acestei săptămâni pe Pietonalul Unirii va avea loc Festivalul Culturii și Patrimoniului, manifestare organizată de Asociația B-Right Media în cadrul unui proiect transfrontalier.
Șefii de la Eltrans „plâng” deja de dorul tramvaielor: A fost o mare sărbătoare pentru toți
O raritate din partea reprezentanților societății de transport public local, emiterea de comunicate de presă. Se întâmplă doar în apropierea sărbătorilor de iarnă sau pascale, când este anunțat programul după care se circulă în zilele libere.
O lansare de carte inedită cu eroii în sală, alții își odihnesc veșnicia în paginile autoarei: Trebuie să avem respect față de cititorii noștri / Cea mai mare onoare să scrie un om despre mine!GALERIE FOTO
O carte-omagiu despre oameni și locuri, o lansare care a avut loc în prezența unora dintre eroii a căror poveste se înșiră fermecător în paginile autoarei.
Galeria Nordului: Eveniment unic în spațiul botoșănean, oamenii veniți din toată țara pentru bucuria Întâlnirii GALERIE FOTO
A fost din nou muzică, a fost din nou lume multă în Nord. Festivalul inițiat la Darabani de Ștefan și Alexandru Teișanu a devenit un fenomen cultural ce nu mai poate fi ignorat, chiar dacă autoritățile întorc de o vreme privirea în altă parte atunci când le ajunge înainte o propunere de finanțare. Și nu e de mirare. Festivalul Nordului nu este o promenadă politică, nici desfășurare de artiști mediocri pe tăpșan.
Loading...
Se coace o schimbare la vârf în Prefectură, s-a făcut anunțul: Se pregătesc hotărâri de guvern pentru demitere
Președintele încă în funcție al PNL a făcut public sâmbătă, în județul Hunedoara, că la Guvern se pregătesc hotărâri pentru demiterea prefecților și subprefecților USR-PLUS.
De lângă șefa CJ, un primar de oraș a cerut eliminarea Consiliului Județean din PNI-ul care a rupt coaliția: De ce să consume din bugetul nostru? - GALERIE FOTO
Programului Național de Investiții (PNI) ”Anghel Saligny”, care a provocat ruperea coaliției guvernamentale, a provocat dispute inclusiv la Botoșani. Și asta chiar înainte ca PNI să ajungă pe masa Executivului.
Ada Macovei nu mai vrea în școlile botoșănene profesori agresivi și care țipă la elevi: În sistem trebuie să rămână doar cei care iubesc cu adevărat meseria aceasta
După ce a condus Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani în perioada 2009 – 2012, Ada Macovei a revenit la conducerea instituției cu o nouă echipă dar și cu dorințăde reformare.
MINUNEA răsărită în curtea bisericii din mijlocul orașului: E o mare bucurie / Vin mulți și fac fotografii GALERIE FOTO
În centrul orașului, un preot a creat o adevărată oază de bucurie pentru copii și părinți deopotrivă. Și asta pentru că, pe lângă împărtășirea cu cele sfinte, părintele nu contenește să își surprindă enoriașii cu tot felul de ”copilării” duhovnicești.
Primarul a vrut să-și deschidă birou în Centrul Istoric: Îmi dați voie să fiu acolo în fiecare zi? Fostul edil: Să vă uitați la statuie
Unul dintre proiectele aflate în dezbatere în ședința ordinară de luni, 30 august 2021, a făcut referire la un spațiu din Centrul Istoric al municipiului.
Loading...
Politica Nordului: Darabani, locul în care muzica unește ceea ce pandemia desparte - GALERIE FOTO&VIDEO
Ediția a opta a Festivalului Nordului a adus din nou la Darabani public din toată țara, iubitori de muzică sau pur și simplu oameni care profită, după anul de pandemie, de orice prilej care îi face fericiți.
Minunea din Nord: Povestea incredibilă o omului care a adunat într-un conac toată istoria orașului – GALERIE FOTO&VIDEO
Ne-am obișnuit atât de mult cu moartea, în aceste vremuri nemernice și nemiloase, încât aproape că nu mai dăm crezare suferinței, lăsăm în seama familiei și a prietenilor - și ei din ce în ce mai puțini - să ducă povara durerii. Și nici nu mai încărcăm ca odinioară fișierele memoriei cu dorul de cel plecat, nu mai călătorim prin viața aceluia, spre a-i cinsti cum se cuvine meritele și ostenelile.
Premierul Cîțu, promisiune pe un deal din Botoșani, în fața greilor din PNL – VIDEO & GALERIE FOTO
Venit la sfârșitul săptămânii trecute prin Botoșani în campania electorală internă pentru președinția PNL, Florin Cîțu și-a încheiat acțiunile din județ cu o vizită la o organizare de șantier a drumului Botoșani – Târgu-Frumos.
Artiști din Botoșani invitați la Marele Bal al Prințului Albert al II-lea de Monaco: 23 octombrie, dată istorică pentru mine VIDEO & GALERIE FOTO
Invitația este onorantă având în vederea prestigiul uriaș al evenimentului care este unic în lume dar mai ales a faptului că micul oraș Botoșani va fi reprezentat la Monte Carlo de artiști care provin din acest loc.
Cîțu a dezvăluit la Botoșani cum l-a atras pe Șoptică de partea sa: Vă contrazic ferm! Nu există două tabere în PNLGALERIE FOTO & VIDEO
Aflat la Botoșani în plină campanie electorală pentru scrutinul intern din 25 septembrie 2021, Florin Cîțu și-a făcut o trecere în revistă a propriilor obiective în ceea ce privește viitorul partidului. Dar și despre coagularea în jurul său a filialelor din teritoriu.
Orban a sosit la Botoșani în mașină cu Șoptică, a fost primit de consilieri și directori de la stat, un parlamentar i-a cam întors spatele – GALERIE FOTO
Pentru a doua oară de la intrarea în calendarul alegerilor interne, președintele în funcție al Partidului Național Liberal s-a deplasat la Botoșani. De această dată nu a mai venit în municipiul reședință, ci la Stațiunea de Cercetare Popăuți.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
“Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuală. Din punctul meu de vedere, stimulă ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9482 lei
USD
Dolarul SUA
4.2041 lei
CHF
Francul elveţian
4.5494 lei
GBP
Lira sterlină
5.8091 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8419 lei
XAU
Gramul de aur
240.3689 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2369 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4167 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0753 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3262 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1957 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6654 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.6 o C
Dorohoi
24.9 o C
Bucecea
25.7 o C
Darabani
24.0 o C
Saveni
24.9 o C
Ştefăneşti
30.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.