Top News
Florin Țurcanu vrea proces colectiv în instanță: Cheamă alături oamenii care și-au rupt mașinile și afacerile pe drumul strategic

Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu susține că a vorbit deja cu avocații săi pentru a deschide în instanță o acțiune pentru atragerea răspunderii în cazul neimplementării proiectului de modernizare a drumului strategic.

Consiliul Județean riscă să piardă finanțarea europeană după ce a scos în mod repetat lucrările la licitație și nu s-a prezentat niciun constructor.

Florin Țurcanu în calitate de vicepreședinte ALDE susține că de la 1 martie va face deplasări în teritoriu și cheamă oamenii să semneze petiția publică pentru drumul strategic.

 

Vrea să se îndrepte împotriva consilierilor județeni și a șefilor de la Județ.

 

„În primul rând ne interesează zona Sulița – Călărași travsersată de proiectul unde trebuia să fie implementat drumul strategic. Vom solicita public tuturor factorilor de decizie și mă refer și la consilierii județeni. Eu am fost în CJ. Consilier județean nu înseamnă că vii la ședință, îți pierzi timpul acolo cât durează ședința, încasezi indemnizația. La momentul acesta cheltuiala pe consilieri județeni, cu impozitare se ridică la peste 500 de milioane de lei vechi. Cu conducătorii CJ avem o cheltuială de peste 1 miliard de lei vechi lunar”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

Niciun consilier județean nu și-a depus vreun raport de activitate, susține Florin Țurcanu prin care să explice ce a făcut în comisiile de specialitate și ce proiecte a propus. Mai ales că în calitate de fost președinte cunoaște regulamentul CJ.

 

 

„Nu am văzut niciun consilier județean sau grupul consilierilor județeni, că avem două grupuri, PSD și PNL care să vină să propună un proiect de hotărâre prin care să ceară rectificare bugetară, să ia bani de la alte capitole, să vină cu cofinanțarea obligatorie pentru a implementa programul strategic să nu pierdem 76 milioane de euro. La momentul acesta onorabil ar fi să-și doneze toate sumele pe care le-au încasat unui centru de copii, unui centru de bătrâni, unor oameni care sunt în nevoi. Pentru că dacă nu ai făcut nimic și ai încasat indemnizația”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

Liderul ALDE face apel la cetățeni să vină alături de el în acțiunea colectivă pe care o va înainta instanței de judecată. Cei care și-au distrus mașinile pe drumurile județene dar și cei a căror afaceri au avut de suferit.

 

„Voi cere personal tuturor cetățenilor care au avut probleme financiare din cauza neimplementării acestui drum, mă refer la mașini stricate, firme care nu și-au putut dezvolta afacerile. Vom depune acțiuni în instanță și o să cerem în solidar conducătorilor CJ cu tot cu consilieri să răspundă în fața instanțelor de specialitate de ce nu au implementat acest proiect și vom vedea dacă instanța îi va pune să plătească anumite despăgubiri. Când vor vedea că vor avea mii de sesizări în instanță, vor veni să argumenteze”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

În schimb, Florin Țurcanu nu a fost la fel de pornit împotriva funcționarilor din CJ care, spune el, ar fi susținut licitația pe tronsoane a drumului strategic. Astfel s-ar fi rezolvat marea problemă de la nivelul județului, ar fi fost deschise patru mari șantiere iar lumea ar fi fost mulțumită.

Mai mult, șefii CJ ar fi trebuit să efectueze o expertiză pentru stabilirea prețului corect la kilometrul de drum și să caute soluții pentru ieșirea din impas.

 

„Nu se poate dle, mi se pare că șantajăm dezvoltarea județului. Am avut o discuție cu dl Birta acum o lună de zile și mi-a spus: nu mă interesează, pot să-i pierd (cei 76 milioane de euro n.r.). M-am uitat la el și am spus, dle vicepreședinte, mă doare sufletul, am mers la Neamț, la Ministerul Dezvoltării, am stat la uși, am făcut tot ce se putea să avem acel drum strategic legat de Iași – Botoșani – Suceava, cum vă puteți exprima așa? –Aaa, că-l fac eu pe banii mei – Care bani, dle? 76 de milioane de euro înseamnă 5000 de miliarde. Noi nu avem bani să construim un centru de copii. N-am făcut nimic, un cămin de bătrâni, n-am făcut nimic. Nu se poate, este un sabotaj”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

Liderul ALDE a vorbit deja cu avocații și este decis să cheme consilierii județeni în instanță pentru a răspunde administrativ în fața cetățenilor.

loading...
Încă un vot: Drumul strategic scos la licitație pentru a PATRA oară

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
E dezastru: Botoșani a depășit pragul de 700 de cazuri de Covid! Am ajuns pe locul 4 în România
Cu toate că la nivel național pandemia este în retragere de o săptămână, la Botoșani situația se înrăutățește de la o zi la alta. Iar asta o arată chiar datele făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO
Comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate, au fost iar controlați de Poliție pentru a doua oară, în decurs de două zile.
Sechestrate în case, lângă bărbați violenți! Zeci de botoșănence bătute cu sălbăticie în izolare, val de apeluri la 112
În timp ce virusul COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă, există și victime ascunse ale acestei pandemii. 
Scandal la vârful Primăriei pentru o mașină de spirt: sticlele date jos în cartier, cuvinte grele între edili
Disputele dintre primarul PNL și viceprimarii PSD ai municipiului Botoșani au ajuns și la materialele folosite în lupta cu coronavirusul. Mai exact, la o autoutilitară cu spirt aflată în centrul unui nou scandal public de genul celor cu care edilii i-au obișnuit deja pe botoșănenii ce le-au dat votul.
Toți botoșănenii infectați cu COVID care au murit aveau alte afecțiuni – BOLILE de care sufereau
Până marți la Botoșani 42 de persoane infectate cu virusul COVID au murit. Toate cazurile au fost raportate de către autorități la decese din cauza virusului chinezesc.
Cultura botoșăneană este în DOLIU: ”O pierdere colosală. Putea fi ea însăși un tezaur viu”
A plecat într-o discreție care o caracteriza, într-o modestie rară. Un om care a lăsat în urmă o impresionantă zestre etnografică, de o valoare documentară excepțională.
Angajată a Centrului de Creație găsită decedată în locuință: O mare pierdere pentru cultura botoșăneană- FOTOGALERIE
Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creației Populare, aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, este în doliu.
ASTĂZI: Slujbă în aer liber pe ploaie: Botoșăneni cu măști și umbrele, dar uniți în credință – GALERIE FOTO
După două luni în care credincioșii s-au rugat doar acasă urmărind online slujbele religioase, a venit vremea când au loc și primele slujbe în aer liber.
EXCLUSIV: Consiliera acuzată de trădare a fost EXCLUSĂ din PSD cu unanimitate de voturi
După scandalul izbucnit în Consiliul Local Botoșani la ședința pentru schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans, Daniela Roșu a fost exclusă din PSD.
inpuff.ro
Loading...
Prima zi de LIBERTATE la Botoșani, după ieșirea din starea de urgență: distanțarea socială respectată. Și nu prea – GALERIE FOTO
Data de 15 mai 2020 a fost așteptată de întreaga României dar și de cetățenii din Botoșani deopotrivă. A însemnat terminarea din Stării de Urgență, după două luni de interdicții, în care o simplă ieșire pe ușa locuinței nu putea fi efectuată fără nelipsita declarație privitoare la scopul „plimbării”.
COVID afectează unul dintre hipermarketurile de la Botoșani! Soțul unei angajate MORT de coronavirus, o parte dintre salariați trimiși la izolare
Soția bărbatului de 39 de ani al cărui deces a fost transmis în cursul serii de miercuri, 13 mai 2020 de Grupul de Comunicare Strategică, lucrează într-un mare centru comercial de la Botoșani.
Polițist local aflat în misiune, cu mașina distrusă în Centrul Vechi, ar fi fost și îmbrâncit de doi tineri
Incidentele în zona istorică a orașului sunt nelipsite chiar și pe pandemie. Și nu este pentru prima dată când cei care au de suferit sunt chiar oamenii legii.
DOUĂ amenzi aplicate de ITM la fabrica unde au fost concediați muncitorii din Sri Lanka
Urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la cei peste 40 de muncitori confecționeri de la Botoșani concediați din cauza pandemiei, instituțiile statului au demarat verificări.
Botoșăneanca din fruntea DSP București înlocuită cu fina ministrului Educației
Directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, botoșăneanca Laura Acatrinei, a fost înlocuită din funcție la mai puțin de două luni de la data numirii.
Loading...
Eroare de poveste a autorităților: Nouă botoșăneni cu Covid-19 au... dispărut
Erorile din raportările Grupul de Comunicare Strategică (GCS) privind răspândirea coronavirusului se înmulțesc de la o zi la alta și aceasta în condițiile în care tocmai acest organism militează să fie citite doar informările pe care el le transmite șîn același timp închide publicații online pentru informații false.
Strada din municipiu intrată în MODERNIZARE arată ca un mare lac: Bordurile, pe timp de ploaie, se pot vopsi - GALERIE FOTO
Pe data de 31 octombrie 2019 începeau lucrările la cea mai lungă stradă a municipiului și care și-a așteptat rândul la finanțare ani la rând.
RUȘINOS: În zona zero a orașului, bărbați cu pantalonii în vine surprinși în mijlocul zilei de locatari – FOTOGALERIE
Botoșănenii care locuiesc în zona centrală a orașului, la câteva zeci de metri de Palatul Administrativ și Primărie, trăiesc de câteva săptămâni de zile un adevărat coșmar.
Fostul subprefect, gata de angajare la Registrul Agricol dintr-o comună
Surpriză la un concurs public pentru ocuparea unui post în schema de personal a unei primării comunale. Singurul candidat înscris și cu șanse mari de promovare este un fost subprefect care de câțiva ani își administrează propria afacere.
Vărul fostului șef al Poliției Rutiere omorât în piață cu un cuțit în inimă
Este doliu în familia fostului șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău.
Cadru medical de la Ambulanță infectat cu coronavirus – SITUAȚIA de astăzi din unitățile sanitare
Și un cadru medical de la Serviciul Județean de Ambulanță a fost infectat cu coronavirus.
bravo finule,asa cum am asfaltat drumul baisa-corni asa va asfaltez si "drumu stratejic", bravo finuli baga baga
1 martie 2020, 07:35
Poate ne explici si cate milioane de euro au costat studiul de fezabilitate si proiectul tehnic si a cui este firma care a luat acesti bani? Numai escrocherii si hotii.
29 februarie 2020, 03:28
ÎL mai rugăm o dată pe dom.Birta să repare din nou drumul spre Todireni iar arată ca după bombardament,după ce căt de căt gropile au fost astupate in toamnă.
28 februarie 2020, 17:46
Nu mă mai leg de păcatele lui Turcanu, că are slavă Domnului, şi - mi este silă... Mă leg de faptul că, intr-adevăr, capii cj -ului n-au făcut nimic pentru judetul asta. Ah, mi-am adus aminte, există totusi niste realizări ale pres-ului Macalet: creşterea exponenţială a salariilor in cj, muuult peste limita bunului simt!!!!
28 februarie 2020, 11:16
nu macaleti e de vina, de vina sunt subordonatii care au propus o astfel de gugumanie, rupta de realitate, are vreunulintre acestia expertiza necesara pt un astfel de proiect?, pt cheltuirea unei astfel de sume?, nu, niciunul, toti sunt slab pregatiti, bugetari din mama-n fiu, habarnisti platiti cu 13.000 lei pe luna, ca sa fca ce? hartii fara valoare........normal ar fi sa fie toti schimbati si dati afara pt pierederea a 5 ani de zile cu idei fara sustinere si fara noima
28 februarie 2020, 11:10
Un proiect facut aiurea, gresit pe partea de finantare in asa fel incat cjul ar trebuie sa intre in faliment ca sa asigurea diferenta de finantare calculata gresit de cei care au intocmit priectul. Drumul trebuia facut ca sa i asigure lui turcanu transportul animalelor spre abator. In plus , o firma va trebuie sa vina cu o scrisoare de garantie de la o banca egala cu valoarea proiectului si zău că nu va veni niciuna, niciodată. Un gogoman pe care-l asteapta brutaria care spune gogomănii la nesfarsit. Pana intr-o zi.
28 februarie 2020, 10:46
Turcanu condamnatul s-a gasit sa para cinstit! Vezi-ti de magariile tale pe care le faci zi de zi si nu mai ameninta oamenii prin comune ca ai sa platesti pt toate intr o buna zi cu varf si indrsat. Nu ti e rusine? Tupeu maxim ai! Numeste-ti in continuare slugile in functii....la asta te pricepi foarte bine! Forteaza lumea in fiecare comuna sa se bage ca primar din partea partidului ALDE. Rusine!!! DNA nu vede oare?
28 februarie 2020, 08:30
Dar ce mai Florine? De ce vrei proces? Deja ti-e dor de instanța? Sau te gândești la viitor ca poate când o sa fii la mititica mai ieși și tu pana la tribunal citat ca martor in procesul pe care vrei sa îl deschizi acum?
28 februarie 2020, 07:19
Infractorule. Du-te acasa si lasa-ne in pace. Nu ne mai fura.
28 februarie 2020, 06:04
De data aceasta are dreptate Turcanu,cu toate păcatele lui,subscriu la cele afirmate de el.Sunt medici,preoti,muncitori din toate domeniile care fac naveta si au simțit din plin ignoranța și nesimțirea preș.Macalet.
27 februarie 2020, 23:17
Minciuni , prostii, piata in mall, parcuri industriale, mertzan pt mama, vila neplatita, abator moca, vacante pe banii cj, minciuni, minciuni, minciuni...
27 februarie 2020, 21:40
Cauta tu un om de afaceri csre sa depuna o garantie de o suta de milioane. Ati facut un proiect cu cu-ul si aveti pretentia ca cineva sa l puna in practica. Uite ca nu e posibil. Vine Achidzei si iti spune si el ca ti a spus si Birta
27 februarie 2020, 21:32
Draga florine, ca sa nu fii ipocrit ar trebui sa te abtii! Prima data spunu-ne cum a castigat nasul tau de cununie asfaltarea unui drum, cat a rezistat si cum ai protestat! Daca nu te simti bine, iti rrcomand un diazepam...
27 februarie 2020, 20:33
Ciumele roșii să plătească în fața legii pentru urgia pe care au adus-o asupra acestui județ timp de 30 de ani.
27 februarie 2020, 19:53
Altul care crede ca ne poate minti si manipula. Du te bai nesimtitule si lasa ne.
27 februarie 2020, 19:49
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8396 lei
USD
Dolarul SUA
4.4406 lei
CHF
Francul elveţian
4.5685 lei
GBP
Lira sterlină
5.4098 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1220 lei
XAU
Gramul de aur
247.0285 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3804 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9040 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1766 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.