Top News
Fata frumoasă din Botoșani cu ”Dragoste de România”: E important să ne amintim sau să descoperim ce minuni se află în acest loc / Este un fel de terapie

Războiul din Ucraina a creat spaimă, îngrijorare, durere, suferință. Ne-a așezat înainte o realitate cu care nu credeam că ne vom confrunta, aceea a neputinței în fața bombelor ucigătoare. Însă războiul a mai scos ceva la iveală: frumusețea sufletească a românilor, empatia, bunătatea, generozitatea. Este pentru prima dată după multe decenii când lumea întreagă privește cu uimire către România.

Printre suferințele și dramele pe care le vedem de mai bine de două săptămâni, ne întoarcem astăzi către micile bucurii ale vieții, către tinerii care mai cred că țara lor, România, merită să fie iubită, respectată, cunoscută.

 

Astăzi în vârstă de 27 de ani, Cezara Munteanu a fost elevă a Liceului de Artă “Ştefan Luchian” Botoşani, continuând apoi la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani. În 2013 susținea admiterea la Teatru (Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică  ”I.L. Caragiale” București, Secţia Actorie, clasa Adrian Titieni), tot aici urmând și cursurile de Master. Însă CV-ul Cezarei Munteanu conține un punct luminos, un punct de aur care avea să îi marcheze întreg parcursul profesional: Atelierul de Teatru din cadrul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani, atelier aflat sub coordonarea actriței Lenuș Teodora Moraru, acolo unde a descoperit, a cultivat și a crescut cu migală pasiunea pentru teatru.

 

La patru ani de la finalizarea studiilor de Teatru, Cezara Munteanu obținea și Certificatul de Consilier de Dezvoltare personală. Din dorința de a-i ajuta pe cei din jurul ei, după cum motivează actrița. Cântă la pian, la flaut şi scrie. Dansează, călătorește mult și își dorește să vadă întreaga lume. A colaborat cu mai multe instituții teatrale de stat din București, cât și teatre independente. De asemenea, a reprezentat România la Expoziția Universală de la Milano și a jucat spectacolele din care face parte atât în țară cât și peste hotare.

 

Teatrul a învățat-o marea artă a răbdării: de a asculta, de a exprima ceea ce gândește și de a vorbi doar despre lucrurile care merită cu adevărat să fie spuse. Asta a ajutat-o în a extrage esența din tăvălugul întâmplărilor, în a evita risipirile atât de ispititoare în care se complac astăzi mulți dintre tinerii artiști.

 

”Școala” din Atelier a fost baza unui vis care a devenit repede realitate. Cine și-o amintește în rolul Wendla (spectacolul ”Deșteptarea primăverii”), cu care obținea Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de arte pentru liceeni ”Florian Pittiș” din București, înțelege că tânăra Cezara pornise deja pe drumul anevoios, dar atât de frumos, al succesului.

 

 

 

 

A ”învățat” și a jucat teatru, a adunat premii (să nu uităm că a obținut Premiul Publicului pentru cea mai bună actriță la Gala HOP în 201), a jucat în scurt metraje, a apărut în videoclipuri, pentru ca apoi să poposească într-o zonă care părea să reunească multe dintre preocupările sale: televiziunea.

 

 

”Dragostea de România” a Cezarei Munteanu

 

Din anul 2021, Cezara Munteanu este prezentator al emisiunii ”Dragoste de România” la Metropola TV. „Misiunea noastră este să facem poveștile oamenilor auzite ca acestea să îi inspire pe ceilalți și ușor, ușor să trăim într-o lume mai bună!”, spune Cezara Munteanu care vineri, 11 martie, de la ora 21:00, începe un nou sezon, așa cum ne anunță într-un interviu acordat publicației Kudika.

 

În fapt, Cezara Munteanu adună ”povești despre oameni care fac lucruri minunate pentru țară și pentru cei din jurul lor”.

 

Călătorește în întreaga țară, de la Botoșani la București, de la Craiova la Cluj.

 

 

 

 

”Fiecare poveste este unică, specială și mă inspiră. Oameni care au curaj să lupte, să acționeze, să meargă mai departe sau pur și simplu să trăiască și să facă ceea ce au învățat din moși strămoși. Oameni care conștientizează cât de importante sunt valorile, tradițiile și că orice lucru de durată necesită răbdare”, spune Cezara Munteanu.

 

Bineînțeles că a filmat și la Botoșani, unde a creat ”o altă poveste cu care am rămas în suflet”. Este cea ”cu care am încheiat sezonul trecut, povestea Iustinei Irimia. M-am bucurat atât de mult să filmez acasă, la Botoșani, alături de oamenii cu care am crescut și pe care îi admir, iar Iustina este o artistă, interpretă de muzică populară pe care eu și botoșănenii o prețuim”.

 

Ar fi putut să părăsească România, ar fi putut să rămâne pe scenele din România sau de oriunde. Însă a ales să ne vorbească despre țara ei, despre oamenii făuritori de frumos, despre tradiții și întâmplări ieșite din comun.

 

”Pentru mine Dragoste de România, poate să sune clișeic, dar este chiar dragostea pe care o simt fiind aici. Trebuie să recunosc că în parcursul meu, datorită meseriei de actriță și a proiectelor, am avut ocazia să trăiesc în diferite părți ale lumii anumite perioade de timp (America, Italia, Franța) și aș fi avut ocazia chiar să mă mut acolo și să îmi construiesc parcursul și cariera, dar iată că după toate aceste experiențe destinul a făcut ca eu să mă aflu astăzi, aici. Nu cred că este întâmplător, mă bucur că sunt aici și încerc să îmi aduc contribuția prin tot ceea ce fac pentru a crea un univers frumos. Am Dragoste de România pentru că aici m-am născut, aici îmi sunt cei dragi sufletului și aici m-a îndreptat viața să fiu”, spune tânăra botoșăneancă.

 

 

 

 

Într-o lume agitată, printre vești care provoacă suferință și, deseori, neîncredere în ziua de mâine, Cezara Munteanu vrea să aducă o ”rază de lumină, ca o speranță pentru noi, oamenii”.

 

”Te ajută să vezi partea bună a lucrurilor, jumătatea plină a paharului și cred că e important pentru fiecare dintre noi să ne amintim sau să descoperim ce minuni se află în acest loc. Asta, cu siguranță, ne va face să ne simțim mai bine, să fim bucuroși că aceasta este lumea în care trăim și să ne inspire, dacă nu am făcut-o până acum, să facem și noi bine în jur și pentru țară. Eu aș putea spune că este ca un fel de terapie”.

 

 

(Foto: Facebook / Cezara Munteanu)

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Niculina Mocanu condusă pe ultimul drum de colegi și prieteni, un preot apropiat i-a fost alături – VIDEO & FOTOGALERIE
Colegii, prietenii și membrii familiei și-au luat rămas bun de la cea care a fost Niculina Mocanu, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.
Este OFICIAL, peste 2.000 de botoșăneni amendați „pe nedrept” după vacanțe, își primesc banii înapoi
La nivelul județului Botoșani s-au dat peste 7.000 astfel de sancțiuni și sunt numeroase persoane care au achitat deja.
IMAGINI surprinse lângă Botoșani, un băiat distruge un stâlp de iluminat public, tatăl lui a aruncat cu bărdița după primar – VIDEO
Actele de vandalism asupra bunurilor aflate pe domeniul public sunt în continuare mai multe decât ar trebui.
2 milioane de euro! Mastodont scos din nou la vânzare, ”castelul” rămas neterminat se vinde acum la jumătate de preț - FOTO
În urmă cu şapte ani, aceeaşi clădire era scoasă la vânzare cu prețul de pornire de 4 milioane de euro.
De neoprit: Femeie arestată pentru tentativă de omor după ce a rupt pentru a doua oară în bătaie un bărbat, nefericitul a contraatacat cu o lopată
Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unei  femei pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de  omor calificat. Respectiva se afla la a doua astfel de faptă, după alta comisă în 2015, la Botoșani. 
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Și din partea noastră, și din partea autorităților, se poate mai mult. Aș fi vrut, de exemplu, pentru acest proiect cu campania gratuită să-mi strângă și mie mâna un oficial. Sau cineva. Să-mi zică: bravo că ai făcut ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8909 lei
USD
Dolarul SUA
4.7450 lei
CHF
Francul elveţian
5.0380 lei
GBP
Lira sterlină
5.7696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5548 lei
XAU
Gramul de aur
272.6466 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2455 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2438 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3761 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7206 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2009 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6575 lei
Vremea
astăzi
Botosani
30.2 o C
Dorohoi
27.5 o C
Bucecea
29.1 o C
Darabani
26.8 o C
Saveni
27.7 o C
Ştefăneşti
25.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.