Top News
Medici experți din București în dosarul Alexandra pentru expertiza medico-legală, unul dintre ei solicită examen toxicologic

Dosarul de urmărire penală constituit în urma decesului pacientei Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani intră într-una dintre etapele care ar putea fi decisive pentru anchetatori.

Experți căutați de părți în toată țara

 

Practic, tot ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 17 spre 18 august 2023 va fi analizat minut cu minut și oră cu oră de experți în domeniu care se pot pronunța asupra situației medicale a Alexandrei și, mai mult decât atât, a conduitei urmată de personalul medical.

Se vor analiza toate procedurile sau intervențiile care au avut loc (sau nu) de la momentul apelului la 112 până la decesul pe secția de terapie intensivă.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava care coordonează ancheta penală a emis o ordonanță prin care sunt dispuse o serie de cereri care cuprind obiectivele principale ale expertizei medico-legale.

 

La final, fiecare expert va emite un raport de expertiză care se dorește a lămuri aspectele esențiale și relevante pentru cursul acestui dosar.

Au fost propuși și admiși trei experți parte care sunt avizați de Consiliul Superior de Medicină Legală. Unul din partea doctoriței Mariana Pitrop, al doilea din partea familiei Alexandrei Ivanov și nu în ultul rând al treilea din partea Spitalului Județean Mavromati în calitate de parte responsabilă civilamente.  

 

Obiectivele expertizei medico-legale

 

Experții care sunt medici cunoscuți la nivel național, doi din București și unul din Caransebeș, vor trebui să analizeze dosarul în integralitatea lui și să consemneze:

 

Să se stabilească starea uterului la momentul decesului, momentul în care sarcina s-a oprit efectiv din evoluție, semne că s-ar fi intervenit vaginal sau semne al deteroirării cardiace și pulmonare.

De asemenea, să se stabilească dacă există vreo legătură între cauza decesului și lipsa intervenției medicale, adică a chiuretajului și dacă au fost identificate și alte leziuni în col.

 

Se solicită din partea unuia dintre experți efectuarea unui examen toxicologic care să indice ce substanțe au fost identificate în corpul pacientei în contextul unei automedicații dinaintea sau pe perioada internării, separat de tratamentul administrat în Maternitate.  

Se dorește să se cunoască exact și cauzele care au dus la diagnosticul de edem pulmonar și totodată să se stabilească dacă diagnosticul de sarcină oprită din evoluție și hemoragia minoră au prezentat riscuri iminente de deces.

Constatarea unor boli cronice sau alte afecțiuni de care să fi suferit înainte de internare, este un alt obiectiv al expertizei medico-legale.

Raportat la simptomatologia pacientei și în funcție de rezultatul analizelor să se constate dacă tratamentul administrat în spital a putut să-i pună viața în pericol Alexandrei Ivanov.  

 

De ce este importantă expertiza

 

Expertiza ar urma să mai indice felul și cauza morții și ce este mai important, dacă prin omisiunea acordării îngrijirilor medicale pacienta a fost privată de șansa de supraviețuire sau ar fi decedat indiferent de conduita medicală.

 

Și nu în ultimul rând, dacă au existat greșeli de conduită medicală.

 

Cei trei experți vor avea acces la studierea dosarului care va fi stabilit de procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Partea de expertizare este o etapă de durată din cadrul fazei de urmărire penale și rămâne de văzut dacă opiniile exprimate la final de experți cu privire la moartea Alexandrei vor intra în contradicție sau vor fi similare.

 

La acest moment medicul Mariana Pitrop are calitatea de suspect fiind cercetată pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Doctorița se află în concediu de odihnă după expirarea perioadei de suspendare și potrivit informațiilor de până la acest moment s-ar fi stabilit la Iași, fiindu-i teamă pentru siguranța sa.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Ministrul Sănătății: Indiferent cât va plăti acest spital, Alexandra a murit/ E o lipsă de umanitate
BOMBĂ în dosarul Alexandra: Averea doctoriței a fost mutată pe soț, polițiștii au aflat când au vrut să instituie sechestru

 

Expertizele medicale în cazul Alexandra aproape de finalizare – VIDEO
Sunt trei experți, somități din domeniul medical care s-au ocupat de analizarea tuturor documentelor medicale din dosarul privitor la moartea pacientei Alexandra Ivanov.
Suedez internat într-un spital botoșănean, fericit la externare: A afirmat că a fost mai bine tratat ca în SuediaVIDEO
Bărbatul a petrecut aproximativ două săptămâni pe un pat de spital dintr-o unitate spitalicească botoșăneană.
Șeful Poliției Botoșani despre interzicerea accesului copiilor pe rețele de socializare: Pași vor fi făcuți VIDEO
În încercarea de a proteja copiii și de a promova un mediu online sigur pentru ei, există diverse inițiative și propuneri pentru a restricționa sau controla accesul copiilor la rețelele de socializare.
Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu
Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Hotărârea a fost luată vineri după-amiază de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava. 
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
S-a inceput invaluirea, prostirea prostirii prostilor!In instanta stiti cum e......mori de doua ori, cu dreptatea in mana.Dna ex doctor va cere despagubiri de la spital, presa, familie pt calomnie!Chiar atat tupeu da aveti, sa spuneti adevarul despre "eroiii din linia intai" ?Vai de min e, cum o sa mai doarma astialalti in garda?Ca doar nu vreti sa v-astepte cu colac si sare la usa spitalului !Alta casta, gasca care se acopera intre ei.Cu mici exceptii....
8 noiembrie 2023, 12:37
"Dreptatea a mancat-o lupul"...iarăși se vor acoperi între ei...Dumnezeu cred ca are lista mare, cu cei ce au murit din culpa medicilor care nu și-au făcut datoria. Acestea sunt păcatele lor, însă nu cred ca ei mai știu de Dumnezeu.
8 noiembrie 2023, 10:48
E clar. Pacienta a consumat droguri si de asta a murit. Cei ce trebuiau sa intervina medical vor primi distinctii pentru intreaga activitate. Traiasca fratia intre medici.
8 noiembrie 2023, 09:38
Verdictul este stabilit.Mortul este de vina.Obiectivele expertizei conduc la următoarea concluzie: Pacienta a venit la spital cu complicații majore și chiar dacă medicul de garda se ridica din pat nu putea fi salvata.Se vede de la o posta faptul ca obiectivele expertizei au fost stabilite după constatările IML .
8 noiembrie 2023, 06:58
Sondaj
Va reuși Valeriu Iftime să obțină pentru PNL Botoșani un scor electoral mai mare decât cel din 2020, care a fost de 34% la CJ?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Observ cu tristețe că străzile din Botoșani arată ca după bombardament, au avut interpelări și colegii noștri în diverse rânduri dar se pare că nu se găsesc soluții pentru această problemă”,Maricel Maxim, ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
6.6 o C
Dorohoi
6.7 o C
Bucecea
5.9 o C
Darabani
11.8 o C
Saveni
7.1 o C
Ştefăneşti
16.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.