Top News
Doina și Florin au dat-o la pace: Își împart frățește locurile de administratori la ”Apă”, compania pe cale să intre iar sub tutela PSD

Negocierile politice de la nivelul Consiliului Județean dintre PSD și ALDE își produc efectele prin desemnarea persoanelor care ar urma să aibă calitatea de administratori în Consiliul de Administrație de la societatea Nova Apaserv.

2 la PSD, 2 la ALDE

 

Cele patru funcții vacante care vin în completarea actualului CA, rămas cu doar trei membri, au fost împărțite frățește între cele două partide, semn că vor trece și la votul din plen.

 

Pentru asta a fost inițiat un proiect de hotărâre ce va intra spre dezbatere în ședința ordinară a Consiliului Județean din 31 martie și prin care se acordă un mandat reprezentantului CJ pentru numirea administratorilor provizorii, cu vot în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA).

 

Aceștia sunt următorii:

 

  • Gabriel Atudoroae (ALDE)
  • Mihaela Bâlbă (ALDE)
  • Andrei Beilic (PSD)
  • Doru Constantin (PSD)

 

Ultimul dintre cei nominalizați, președinte în Consiliul de Administrație de la societatea Modern Calor este practic același nume vehiculat din sfera social-democrată pentru preluarea funcției de director general de la SC Nova Apaserv SA, înainte de votul dat în CA prin care s-au răsturnat planurile inițiale, revenind la conducere liberalul Gabriel Cîrlan.

 

Care-i faza

 

Durata mandatului provizoriu este de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, de la data semnării contractului de mandat, dar nu mai târziu de data finalizării procedurii de selecție și numirii noilor administratori.

 

Astfel, devine tot mai clar ceea ce Botoșăneanul a semnalat încă din ziua demisiilor depuse din CA de pesediștii Ioan Comarița și Simion Drelciuc și anume că renunțările la mandat fac parte dintr-un plan negociat la nivel de partide și menit să readucă societatea de apă sub tutela PSD.

 

Marea miză este că acest CA va organiza concursul pentru postul de director general și cum la Botoșani de fiecare dată cel mai bun s-a dovedit a fi persoana agreată de partidul care controla CA-ul, probabil că și data aceasta se va întâmpla la fel.

 

loading...
Manevră politică la ”Apă”! Pesediștii au demisionat ca să trântească CA-ul și să scape de Cîrlan din funcția de director
Valeriu Iftime: Este imposibil ca o companie de apă să nu aibă profit / Dacă funcționează în continuare așa, în jumătate de an sunt în faliment

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Inițiativa unui botoșănean care are efecte în întreaga țară: Primul pas l-am făcut noi - FOTO
Un blocaj creat în ultimii ani producea numeroase neajunsuri în rândul comunității.
Se caută director la cel mai mare spital din Botoșani pe un salariu de peste 16.000 de lei
Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea postului de director medical. Examenul va avea loc în luna septembrie și va consta în mai multe probe.
PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Bravo doina. Inafara de poze si pantofi mai ai ceva in cap? Ca in rest n-ai cu ce te lauda.
27 martie 2021, 20:26
Rusine Federovici, prin manevrele cu inculpatul Turcanu se începe prăduirea Consiliului Județean. așa cum s-a întâmplat in perioada 2012-2014.
27 martie 2021, 12:29
La Nova Apa s-a lucrat la distrugere. Fiecare a apucat ce-a putut comisioane din lucrari, furturi de apa, materiale etc. Doar muncitorii au pastrat un dram de constinta si au reparat mai departe avariile au realizat lucrarile de intretinere. Cand aceasta ultima generatie de muncitori se va pensiona atunci orasul va suferi de lipsa de apa iar politicienii si slugile lor vor pleca in Maldive.Dar exista solutia privatizarii, rechinii abia asteapta sa cumpere pe nimic o societate in insolventa. Acesti rechini vor transforma o societate de stat cu mari pierderi intr-o societate privata cu mari beneficii.
27 martie 2021, 12:21
Cine se aseamănă, se aduna. Pentru ciolan, fac orice tiriplicii. Vom asista la jaf, fiindcă Țurcanu conduce cj. Șantajul are baza reala, fiindcă amenință că o duce la proces alături de el, ca au aceeași treaba cu Barsan. Se vede clar ca duduia Doinita a iubit USL, botoșănenii au fost furați de către uselisti. În curând apagroup va ajunge la faliment.
27 martie 2021, 08:23
Oameni buni!!!! Chiar sunt cei doi etalonul culturii și al gospodăririi urbei??? Nu ma interesează partidul, asa cum mulți privesc prin prisma aceasta... Va rog din suflet, faceți ceva pentru viitorul copiilor și al nepoților noștri... Nu va mâncați între voi... Va rog! Atrageți fonduri europene, dacă bani din tara nu vin... Sunt tineri educati și specializați pe acest subiect! Promovati-i!!!
26 martie 2021, 23:42
Sunt vinovati doar cei doi? Dar celalalt partid (PNL) ce face? De ce tace? De ce nu negociaza? E mai "safe" sa nu faci nimic? Doar intreb.....
26 martie 2021, 22:06
Pactul intre imparat si pacostea lui drafnea e apa de ploaie.O invarte pe degete fluorin si face doat cum vrea el.
26 martie 2021, 20:56
Aceasta înțelegere între Florin și Doina reprezintă PACTUL DE DEZVOLTARE A JUDEȚULUI ?!?!Uraaaaa, uraaaaa, cam așa dezvoltați judetul de la Revoluție, ticăloșilor. Faceți înțelegeri personale și noua cetățenilor ne prezentați PACTURI.Rusine sa va fie !
26 martie 2021, 20:10
Cine ia învățat cum sa “o dea la pace ? Barsan ?
26 martie 2021, 18:30
In loc sa-i intereseze viitorul societății, al salariaților pe Federovici și Turcanu după cum se vede ii interesează funcțiile. Turcanu a umplut in 2014 societatea de salariați pe baza de cv-u.
26 martie 2021, 17:31
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din punctul de vedere al educației este total nerecomandabil, chiar interzis prin lege, și avem și mecanisme, să faci meditații cu propriii elevi de la clasă. Este pentru prima oară când avem și mecanisme prin care putem să ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8793 lei
USD
Dolarul SUA
4.8008 lei
CHF
Francul elveţian
5.0325 lei
GBP
Lira sterlină
5.7839 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5491 lei
XAU
Gramul de aur
272.7882 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2495 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2051 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3341 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7222 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1985 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6560 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.2 o C
Dorohoi
24.1 o C
Bucecea
26.9 o C
Darabani
23.5 o C
Saveni
24.3 o C
Ştefăneşti
27.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.