Top News
O social-democrată cu state vechi pregătită pentru conducerea Nova Apaserv, șeful cel mare a demisionat, dar încă e conducător

Deși i s-a cerut și s-a supus cerințelor de a renunța la toate funcțiile de la SC Nova Apaserv SA, Doru Constantin mai rămâne conducător pentru aproximativ o lună.

Șeful cu demisia pe masă

 

Nu mai este director adjunct în cadrul SC Nova Apaserv SA, în schimb rămâne președintele Consiliului de Administrație chiar dacă a depus o demisie și din această postură.

 

Iar acest lucru este posibil din cauza procedurilor care trebuie urmate și prin care acționariatul companiei ar trebui să ia act de renunțarea la funcție.

 

Iar Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Nova Apaserv SA a fost convocată abia la finele lunii. Până atunci, Doru Constantin își păstrează calitatea de administrator șef.

 

„Până pe data de 27 februarie el face în continuare parte din Consiliul de Administrație. El este în perioada de preaviz sau de luare de act. El figurează demisionar, dar timp de 30 de zile conform statutului este în perioadă de preaviz sau mai există varianta cu acordul părților să aibă loc demisia imediat. Demisia lui a fost depusă după întrunirea ultimei ședințe AGA”,

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani

 

Doamna dintre domni 

 

Ulterior, după ce acționarii iau act de demisie, urmează să fie convocată o ședință a Consiliului de Administrație în care să fie aprobat noul membru de pe lista scurtă rezultată în urma concursului organizat de CJ-ul din actuala legislatură.

 

Ar fi vorba despre Viorica Andronachi, fost director economic la Direcția Silvică și fost consilier local, care este președinte al CA-ului de la SC Urban Serv SA.

 

„Prima pe listă ar fi doamna Viorica Andronachi și mai este o persoană pe lista scurtă. Mai sunt două nume, atât”, a continuat Bogdan Dăscălescu, vicepreședintele Consiliului Județean responsabil de activitatea companiei de apă și canalizare.

 

Ce s-a negociat, unde s-a ajuns

 

Firma controlată de CJ va avea astfel un CA cu componență politică tripartită, cu membri care provin de la PSD, PNL și mai nou, AUR: „Ca formațiune politică ALDE nu mai are niciun membru în CA”, a explicat vicepreședintele CJ. Însă, în cazul în care după o analiză atentă privitoare la parcursul și obiectivele administratorilor se constată deficinețe majore, se poate lua o decizie de revocare totală.

 

„Acum, unul dintre lucrurile bune lăsate de Doru Constantin este faptul că revocarea membrilor din CA poate să aibă mult mai ușor loc. Ei au mandat pe patru ani dar, în cazul în care nu-și ating obiectivele pot să fie revocați mai ușor. Și dacă ar fi să se revoce, se revocă întreg CA-ul, acesta este punctul meu de vedere”,

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani

 

În prezen, din CA-ul de la Nova Apaserv fac parte: Doru Constantin (demisionar), Dumitru Pascariuc (PSD), Ioan Comarița (PSD), Gabriel Atudoroae (PNL, plecat odată cu Florin și Roxana Țurcanu din ALDE), Ionel Dimitrovici (fost Pro România, ALDE și în prezent la AUR).

 

Lui Ionel Dimitrovici i s-ar fi sugerat oricum demisia din funcția de administrator după apariția la inaugurarea sediului AUR Bootșamni alături de George Simion, el cerând câteva zile de gândire.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
”Salvatorul” de la ”Apă” demisionează după exact 1 an: Pleacă director la Bacău după ce promitea ”nu ne batem joc” la venirea la ”Nova”
Nova Apaserv și-a desemnat noul președinte al consiliului de administrație

 

Șeful Poliției Botoșani despre interzicerea accesului copiilor pe rețele de socializare: Pași vor fi făcuți VIDEO
În încercarea de a proteja copiii și de a promova un mediu online sigur pentru ei, există diverse inițiative și propuneri pentru a restricționa sau controla accesul copiilor la rețelele de socializare.
Verginel Gireadă, negocieri cu social-democrații la sediul PSD Botoșani - Nu ascund că lumea trage de mine
După ce și-a anunțat demisia din funcția de prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), Verginel Gireadă se reorientează din punct de vedere politic.
Cazul Alexandrei Pușcașu, tânăra moartă după ce a născut la Maternitate: Procurorii „somați” ca în PATRU luni să finalizeze ancheta
La începutul lunii iulie a anului 2021, o tânără de 32 de ani a murit la Maternitatea Botoșani după ce a născut o fetiță.
Iftime și demisia lui Gireadă: Foarte bine! Poate îl demiteam eu / Dacă vrea să plece, să pleceVIDEO
Emisiunea ”Botoșăneanul TV” în care invitat a fost Valeriu Iftime a început la doar câteva minute după ce Verginel Gireadă și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Astfel că subiectul nu a fost ocolit în cele aproximativ 60 de minute de discuții.
Interes uriaș pentru autobuzele electrice din Botoșani, patru companii turcești și una românească la licitație – VIDEO
Anunțul de participare la contractul de achiziții publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a suscitat interes din partea companiilor naționale și internaționale.
Doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda se întorc la serviciu
Cele două au depus cerere prin care solicită să-și reia activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.
DECIZIE de ultimă oră: Doctorița Malancea și încă patru persoane din „Lotul Mavromati” ies din arestul la domiciliu
Hotărârea a fost luată vineri după-amiază de către magistrații de la Curtea de Apel Suceava. 
Ceață la liberali: Șoptică nu mai demisionează, Iftime nu are vreo funcție, dar are ”o putere foarte mare”VIDEO
Astăzi la amiază, liberalii botoșăneni au invitat presa la o conferință în care, teoretic, să explice tot ce se întâmplă la vârful organizației județene, însă acțiunea lor a avut exact efectul invers.
El este inginerul care i-a luat locul lui Eugen Țurcanu pe funcția de director: Vreau să mai schimb ceva aici VIDEO
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a semnat dispoziția privind numirea unui nou director al Direcției Sport și Agrement (DSA).
Tiberiu Nichiteanu condus pe ultimul drum de o mare de oameni – FOTO & VIDEO
Sute de persoane sunt prezente la înmormântarea lui Tiberiu Nichiteanu.
Întrebarea zilei vine de la Flutur: Câte descinderi DNA au fost la Primărie? Mai ales în ultima vreme –  VIDEO
A început ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii ianuarie.
Dosarul crimei de la Cornișa ar putea fi CLASAT de procurori
Iar acest lucru ar putea fi posibil imediat după întocmirea unui raport de expertiză medico-legală psiihiatrică definitiv.În dosarul în care este cercetată fapta de omor a Lilianei Băieșu procurorii au solicitat de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani luarea măsurii de siguranță provizorie.
Tinerii „fug” de căsătorie, un preot botoșănean supărat pe lipsa de asumare vine cu o propunere: O să chem după slujbă pe toţi şi pe toate cele care doresc să se căsătorească
Tot mai mulți tineri sunt sceptici atunci când vine vorba de o relaţie. Faţă de generațiile anterioare, care priveau relația și căsătoria ca un demers obișnuit al vieții, tinerii de astăzi nu par să gândească la fel.
Nicușor Curteanu condus pe ultimul drum în sunet de sirene și cu sute de apropiați și colegi – VIDEO & GALERIE FOTO
Medicul Nicușor Curteanu a fost unul dintre cei iubiți în profesie.De oamenii cu care a venit în contact, fie ei pacienți, colegi sau persoane din mediile sociale.
Numărul adopțiilor a crescut la Botoșani: Cuplurile botoșănene își caută alinarea printre orfanii statului
Copiii din centrele care aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani (DGASPC) au fost adoptaţi de către oameni cu suflet mare care să le ofere o familie ideală de care ei duc lipsă.
O întreagă organizație PSD, în frunte cu primarul și viceprimarul, cu bagajul la ușa PNL
PSD Botoșani la un pas să piardă o filială locală din teritoriu după ce primarul, viceprimarul și toți consilierii și-au exprimat intenția de la trece la PNL.
Dezbatere istorică la Botoşani cu strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Greu este să porţi pe umerii tăi un nume pe care mi l-a hărăzit Dumnezeu - FOTO & VIDEO
Sute de persoane au fost prezente la eveniment, multe dintre acestea fiind atrase de invitații anunţați de organizatori. Sala a fost plină.
O unire cum alta n-a fost, cu public numeros, dar cu aceleași metehne politice – VIDEO & GALERIE FOTO
165 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcați la Botoșani sub un soare blând de iarnă care a scos din case sute de botoșăneni.
Medicul de la Botoșani care strânge semnături pentru introducerea unei materii în curricula școlară: Noi încercăm...
Ministerul Sănătății va fi solicitat cu privire la o mișcare care se îndreaptă către educația elevilor.
Instituția de la Botoșani care păstrează memoria colectivă a comunității și care stochează aproape cinci kilometri de documente
Este una dintre instituțiile publice de la Botoșani cu mai puțină vizibilitate la public și probabil că nu mulți sunt botoșănenii care-i cunosc existența sau specificul. 
Dupa "valorile consacrate" de la EAlpha, Dumbraveanu si F. Gheorghita, mai lipseste o "valoare" si la Apa. Desi toata lumea stie ca deja este una, chiar din marea famigliie. La Apa ar trebui o concediere colectiva si apoi o reangajare de personal pe doua criterii-sa fie profesionisti si sa nu fi avut niciodata tangenta cu acest focar. Alegerea pare a fi buna intrucat un manager trebuie sa fie economist, directorul tehnic ar trebui sa fie "instalator", dar nu un instalator ratat, cu nota 6 la facultate. Cloaca va respinge tot si va declara ca intra in greva.
6 februarie 2023, 06:50
Acesti politicieni ar trebui sa se gandeasca la interesul public intai. Sa schimbe pe toti din conducere - intrucat nu au legatura cu domeniul - sa aduca oameni capabili sa scoata SC Nova Apa din dezastrul in care se afla, cu 80% pierderi din apa produsa, aproape de insolventa. Sunt ingineri hidro sau de instalatii la SGA, la IJC un inginer foarte bun cu experienta de conducere, ingineri de la la firmele private de instalatii cum ar fi H. Sau ingineri cu experienta buna de conducere la Electroalfa si Elsaco cu rezerva sa nu ajute tot firmele de unde provin. Din pensionari P. si C. ar trebui chemati inapoi nimeni nu i-a pus sefi si ar fi meritat multi ani au lucrat in linia intai la SC Nova Apa.
5 februarie 2023, 13:44
Mai are psd in rezerva de babe cate una dornica sa fie sefa? Asta spune multe despre rezeva de cadre a acestui partid. Parca dna Federovici a inlocuit ceva manageri de la institutii din subordinea cj pe motiv de varsta. Diaconu si Andronachi sunt eterne se pare
5 februarie 2023, 08:53
Nu degeaba se spune apa gaura serv!
5 februarie 2023, 08:35
Competență maximă de la psd )))
4 februarie 2023, 20:39
veorica andronachi, bona lui Ion Iliescu, singura valoare din cadrul psd pregătită sa conducă ( a se citi a mulge) societatea de apa...chiar nu găsiți pe alcineva, vreun nepot, stranepot al lui Stalin, orișicine, dar mai tânăr?
4 februarie 2023, 20:36
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
9.9 o C
Dorohoi
9.6 o C
Bucecea
8.8 o C
Darabani
8.3 o C
Saveni
10.5 o C
Ştefăneşti
11.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.