Ancheta săptămânii
AUR-ul se umple de traseiști, de la administratorul de la ”Apă” și candidatul cu 4 partide în 12 ani, la consilierul care le promitea sătenilor mall în comună

Este o imagine care se repetă obsesiv în politica de după revoluție. La două-trei cicluri electorale apare un partid cu un pronunțat mesaj populist care intră în Parlament și atrage ca un magnet botoșăneni, care după ce au petrecut ani buni pe la unul sau mai multe partide, sesizând formațiunea aflată pe val, realizează brusc că nu se mai regăsesc în partidul din care fac parte și intră în noul partid.

Au fost Partidul România Mare, Partidul Poporului – Dan Diaconescu și a venit rândul Alianței pentru Unirea Românilor. Elocvent este ceea ce s-a întâmplat la inaugurarea sediului AUR din 25 ianuarie, la care a participat inclusiv președintele partidului, George Simion.

 

Din sindicalist la Penitenciar la Partidul Pro România


Pe 19 decembrie 2019, Ionel Dimitrovici era prezentat oficial de Mihaela Huncă drept candidatul Partidului Pro România la Primăria Răchiți pentru alegerile locale ce urmau să aibă loc în 2020. Fost sindicalist la Penitenciarul Botoșani, intrat în politică după pensionare, își justifica atunci decizia de a deveni membru Pro România prin faptul că, ”ne dorim să schimbăm ceva în această politica românească care are loc de 30 de ani de zile și an de an sau la patru ani se întâmplă același lucru: vin ai noștri, pleacă ai voștri”.

 

Apoi la ALDE și în CA-ul de la ”Apă”


Scrutinul local a avut loc după nouă luni, însă pe Ionel Dimitrovici nu l-a mai prins la formațiunea menționată, ci la Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).


Pe lista ALDE a participat la scrutinul din septembrie 2020 și a obținut chiar un mandat de consilier local la Răchiți.


Cu trei mandate câștigate la alegerile din 2020, ALDE a devenit al treilea partid ca reprezentare în Consiliul Județean după PSD și PNL și cum la acea dată social-democrații nu puteau lua în calcul o coaliție cu liberalii, au făcut una cu liberalii-democrați.


În baza acesteia, Doina Federovici își trece proiectele de hotărâre și în ziua de astăzi. Ca un făcut, la concursul organizat pentru desemnarea membrilor consiliului de administrație de la SC Nova Apaserv SA, compania la care Consiliul Județean este acționar majoritar, câștigători au fost desemnați trei membri PSD și doi de la ALDE.


Bineînțeles că fără vreo legătură ca calitatea sa de membru ALDE, ci exclusiv datorită extraordinarelor competențe în domeniul hidrotehnicii dobândite în perioada în care a lucrat la Penitenciarul Botoșani, printre învingătorii la concursul menționat s-a aflat și Ionel Dimitrovici.

 

După care a aterizat la AUR


25 ianuarie, Centrul Vechi... La inaugurarea sediului Alianței pentru Unirea Românilor participă - ia ghiciți!? – Ionel Dimitrovici, atât de implicat în organizarea vizitei președintelui AUR, George Simion, încă pe unii oameni prezenți în noua casă a partidului ajunge să îi aranjeze cu propriile mâini.


Liderul județean al ALDE a aflat din Botoșăneanul de participarea membrului partidului la acțiunea desfășurată de AUR.


”Am văzut și eu pozele. În mod normal este consilier ALDE la Răchiți. L-am văzut și eu în articolul din presă, l-am văzut pozat în sediul AUR. Știu că este foarte implicat și se pare că este unul dintre membrii care are alte opțiuni politice. Acum să vedem și Bucureștiul ce decizii ia”,


Bogdan Dăscălescu, președinte ALDE Botoșani.


Statutul aleșilor locali prevede foarte clar: un consilier care părăsește un partid sau este exclus își pierde calitatea de consilier județean ori local.


Mai este Ionel Dimitrovici (foto jos, cu fular) membru ALDE? ”Momentan da, mai este. Momentan...”, spune Bogdan Dăscălescu.

 

ionel dimitrovici

Ionel dimitrovici la aur

 

Consilierul ALDE care promitea mall la țară, a inaugurat până la urmă un sediu AUR


22 septembrie 2020, Santa Mare... Intrat în cursa electorală pentru Primăria și Consiliul Local Santa Mare, Cătălin Chiorescu, tânăr cu afaceri în Uvertura Mall, le promite sătenilor nici mai mult, nici mai puțin decât construcția unui mall, mai mic ce-i drept, în comună. Nu a ajuns primar, însă a reușit să obțină un mandat de consilier local din partea ALDE.


25 ianuarie 2023, Botoșani... Cătălin Chiorescu (foto jos, cu geacă verde fără mâneci)  participă la inaugurarea noului sediu al Alianței pentru Unirea Românilor din Centrul Istoric.


Cum a ajuns acolo?


”Nu mai aveam la ce să stau la ALDE. Cei rămași vor să fuzioneze cu PSD”, explică Cătălin Chiorescu.


Noul lider județean al ALDE susține că, de câteva luni, omul de afaceri nu îi mai este coleg de partid.


”Dl Chiorescu nu mai este, el cred că este membru AUR acum. El nu mai este consilier local, a demisionat, a ieșit din ALDE cred că de vreo jumătate de an. Și a renunțat și la mandatul de consilier”,


Bogdan Dăscălescu, președinte ALDE Botoșani.

 

catalin chiorescu

catalin chiorescu la aur

catalin chiorescu la aur

 

PRM – PP-DD, iar PRM și acum ”tandrețuri” cu AUR


În 2012 candida la Primăria Botoșani din partea Partidului România Mare. Nu reușea nici măcar să intre în Consiliul Local și la scurt timp după eșec a trecut la Partidul Poporului – Dan Diaconescu, formațiune creată de realizatorul de atunci al defunctei OTV care promitea câte 20.000 de euro fiecărui român. Nici el și nici vreun alt român nu au primit vreodată suma menționată, așa că în ianuarie 2013 revenise deja în PRM pe postul de vicepreședinte.


În alt ianuarie, din 2023 de această dată, devenit între timp președinte la PRM Botoșani, Valeriu Apetrei (foto stânga jos), fiindcă despre el este vorba, participa la rândul său la inaugurarea sediului AUR din Centrul Vechi. De această dată însă, cel puțin oficial, a venit la negocieri pentru crearea unei alianțe: ”eu nu am jumătate de județ? Și cu încă jumătate nu iese performanță?”

 

valeriu apetrei la aur

 

Ce dans! PC, UNPR, Pro România, AUR


În februarie 2011 Florin Vișan era vicepreședinte județean al Partidului Conservator.


În aprilie 2012 era deja membru al Uniunii Naționale pentru Progresul României și prindea locul 17 pe lista de candidați a partidului la Consiliul Județean.


Alegerile din 2020 l-au găsit candidat al Partidului Pro România la Primăria Bucecea, reușind să obțină 58 de voturi.


În ianuarie 2023, la inaugurarea sediului AUR Botoșani își face apariția și Florin Vișan (foto jos, cu ochelari), fost consilier la Bucecea în mai multe rânduri, fost și primar al orășelului în urmă cu mai bine de două decenii, trecut printr-o mulțime de partide de-a lungul timpului și altele față de cele expuse.

 

florin visan la aur

florin visan la aur botosani

 

Fost liberal cu state vechi, președinte AUR la municipiu


În urmă cu mai bine de un deceniu, Eusebiu Cilibiu era președintele organizației municipale a Tineretului Național Liberal. În 2012, în timpul guvernării USL, a devenit inginer șef al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară după un concurs la care a candidat singur.


Anul următor a devenit membru supleant al Biroului Politic Teritorial al PNL Botoșani. În 2020 a închis lista PNL pentru Consiliul Județean și tot în acel an a ocupat poziția patra, inclusiv teoretic neeligibilă, pentru Senatul României.


După mai bine de zece ani de liberalism a trecut la AUR și în vreo trei luni a reușit să amenajeze un sediu pentru filiala municipală, pe care o și conduce în calitate de președinte.

 

eusebiu cilibiu la aur

 

eusebiu cilibiu presedinte aur botosani municipiu


Poate nu întâmplător, când i s-a dat cuvântul la deschiderea noii case a AUR, unul dintre cei mai vechi membri ai partidului a făcut trimitere la greutățile de la începutul activității partidului și la numărul extrem de redus de membri care erau la acea dată.


”Aș vrea să reamintesc de momentele prin care a trecut echipa AUR atât înainte cât și după alegeri. Cu un pumn de oameni noi am reușit să ne adunăm și să ne mobilizăm și să mergem tot județul, să vedem necesitățile oamenilor. De altfel, oamenii au căutat ceva nou”,


Dorinel Cosma, senator.

 

Cu traseiștii lângă el, Simion susține că ”suntem în aceeași formulă în care am pornit”


Mai mult sau mai puțin oficial, venirea atâtor oameni de la alte partide a început să creeze nemulțumiri printre primii membri ai AUR. Conștient de acest lucru, când a venit la Botoșani, liderul național al partidului a vorbit despre asta, însă culmea, în timp ce avea alături o mulțime de traseiști, a negat evidențele.


”Am auzit multe vorbe în toate județele țării, dar inclusiv aici, la Botoșani, că au venit unii și alții din cei care au condus acest județ și, gata, au acaparat ei local. AUR-ul, după cum vedeți, suntem în aceeași formulă în care am pornit. Nu vine nici unul, nici altul care și-au bătut joc de botoșăneni să conducă AUR la județ sau să ne impună nouă condiții la ce avem de făcut la nivel național”,


George Simion, președinte AUR.

 

george simion la Botosani

 


Deși au trecut mai bine de doi ani de când a devenit partid parlamentar, AUR încă nu a avut alegeri interne la Botoșani, șefii fiind numiți și nu desemnați prin vot de membrii de partid.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
George Simion a inaugurat sediul AUR din Centrul Vechi: conferință pe scări, o pâine cât o țară, selfie-uri & TikTok – VIDEO & GALERIE FOTO
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică

 

 

Pietre, pământ și nori de praf pe Botoșani – Târgu-Frumos în ziua când drumul trebuia să fie gata, contractul se termină fără să se mai asfalteze la intrarea în județ – VIDEO & GALERIE FOTO
Promisă de trei decenii, reabilitarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos nu este gata nici după ce s-au alocat fondurile necesare, s-a organizat o licitație, a fost desemnat un câștigător și a expirat și termenul, prelungit și el, de executare a lucrărilor.
Nu este vreo glumă! Firma cu explozia din Crevedia are sediu și la Botoșani și stație GPL într-o intersecție din centrul orașului – GALERIE FOTO
Compania căreia îi aparține stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seară are sediu secundar la Botoșani, într-un imobil pe care îl deține în baza unui contract de vânzare-cumpărare datat pe 20 ianuarie 2020.
Alexandra e peste tot! Caz tras la indigo: Mămică din Botoșani internată la Maternitate, mesaje fără răspuns către doctoriță! Copilul născut cu afecțiuni
Raluca și Andrei Bucșă sunt doi tineri din Botoșani care și-au dorit nespus să devină părinți.Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă experiență din viața lor s-a transformat într-un coșmar. Iar povestea lor seamănă aproape identic cu ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei. Doar că în cazul tinerilor Raluca și Andrei, din fericire, experiența din Maternitate nu s-a terminat cu o tragedie.
Botoșani, județul în care oamenii mor pe capete în șanțuri betonate adânci până la 2 metri: O să desenăm câte un cap de mort pe fiecare podeț VIDEO & GALERIE FOTO
16 iulie 2023 CerchejeniUn tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit într-un cap de pod...
Heliportul modern construit la Botoșani cu bani europeni a devenit muzeu, elicopterele SMURD aterizează tot pe coclauri
Cerut, obținut și... nefolosit. Este pe scurt povestea heliportului de la Botoșani unde teoretic ar fi trebuit să aterizeze deja elicopterul medical care preia cazurile grave cu pacienți botoșăneni. Într-un românism specific sistemului bugetar, este posibil ca acest lucru să se întâmple și în realitate. Dar peste vreo doi ani.
Dorohoianca demisă de la București pentru ”ororile din cămine” a ajuns în aceeași zi director la Botoșani și a plecat în concediu
Chiar dacă informația privind destituirea Cristinei Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a fost făcută publică pe 10 iulie, social-democrata și-a pierdut postul încă din data de 7 iulie.
Scandal feminin în PNL pentru șefia grupului din Consiliul Județean, s-a lăsat cu vorbe grele
Totul ar fi pornit de la o interpelare politică pe care Mirela Saucă a avut-o în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean, în care a reproșat că liberalii nu sunt invitați la tăieri de panglici la care participă pesediștii. În replică, Doina Federovici le-a transmis să-și desemneze un lider de grup cu care să se poată discuta din timp astfel de lucruri.
Primăria pregătește proces pentru a prelua Casa Sindicatelor: Clădirea nu are proprietar / Construită din banii botoșănenilorFOTOGALERIE
Va fi probabil unul dintre cele mai provocatoare procese în care va fi implicată Primăria Botoșani iar miza este una pe măsură.Precedentul a fost deja creat în urmă cu un deceniu când a fost pornit valul de litigii pentru stabilirea proprietarului de drept al acestor imobile.
Investiția la drumul Botoșani – Târgu Frumos a avansat cu numai 3% în două luni, după ce s-a mărit valoarea contractului cu statul, constructorul cere extinderea termenului de execuție – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care teoretic au fost efectuate lucrări de modernizare, cel mai important drum național pentru Botoșani prezintă o imagine a neputinței și a modului în care sunt onorate contractele cu statul în România. Șansele ca această arteră să fie finalizată la termen sunt extrem de mici.
Liberalismul la Botoșani: Iliuță a plecat din PNL supărat pe colaborarea cu PSD după ce a făcut campanie cot la cot cu PSD-iștii, a candidat alături de ei și cu votul lor a devenit viceprimar – GALERIE FOTO
Chiar dacă a plecat din PNL reproșând partidului colaborarea cu PSD, Viorel Iliuță a dobândit în 2012 un mandat de consilier local și apoi unul de viceprimar tocmai în cadrul unei alianțe a celor două partide.
Polițiști europeni cu toalete în curte, fără apă și săpun: Poliția Botoșani cumpără șase WC-uri din lemn pentru sediile din județ după ce a primit BMW-uri pentru oraș – FOTOGALERIE
Acțiune mai puțin obișnuită a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, care în aceste zile are în derulare o procedură în SICAP (Sistemul Informativ Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a Achizițiilor Publice).
Plângere pentru tentativă de omor împotriva unui primar, un consilier local a cerut protecția Poliției: Omori lumea pe stradă
Disputele politice și administrative dintr-o comună s-au mutat din Consiliul Local la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), acolo unde un ales din Gorbănești a depus o plângere împotriva primarului Ionuț Melinte. Conflictul este unul mai vechi, însă a degenerat la sfârșitul lunii precedente.
Edy, la ce meciuri te uiți? Mailat este detașat cel mai bun marcator român din SuperLigă, dar Iordănescu NU îl convoacă la națională 
S-a spus de nenumărate ori că, dincolo de valoarea și randamentul la zi al unui jucător, cel puțin la fel de importante pentru convocarea unui jucător la echipa națională a României sunt cluburile la care evoluează și firmele care îl impresariază. 
STUDIU de CAZ - Cum s-a salvat o fabrică din Botoșani - De la director la muncitori, toți angajații au acceptat să muncească 4 luni fără salariu: Pare o poveste de Ion Creangă, dar așa a fost VIDEO
Astăzi este una dintre cele mai mari companii din Botoșani, însă în anii de după revoluție a fost închisă câteva săptămâni, iar apoi muncitorii au venit la lucru câteva luni cu toate că știau că nu vor fi plătiți. Au acceptat însă această variantă pentru a-și salva fabrica și implicit locurile de muncă.
POVESTEA achitării directorilor de la Modern Calor în dosarul DNA în care a fost atrasă și o companie de top: O încâlceală contractuală cum nu întâlnești în fiecare zi
Pe data de 28 iulie 2017 procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava descindeau în birourile șefilor de la Modern Calor, compania orașului aflată în subordinea Consiliului Local. Era vizat un contract care asigura mentenanța a două motoare de cogenerare încheiat între Modern Calor și Elsaco Electronic.
Desfășurare impresionantă de forțe la o pensiune cu restaurant, piscină, loc de joacă și centru SPA, depistată cu branșament ilegal la apă
Pensiune 30 cu camere, piscină, centru SPA, restaurant, loc de joacă pentru copii, sistem de irigare a spațiului verde, vilă turistică. O afacere înfloritoare și cu impact în comunitate. Cu facturi lunare la apă care ar fi de doar câteva sute de lei.
Xiang, Zheng, Cheng și Sheng... Chinezii cuceresc comerțul la Botoșani: au pus mâna pe câteva dintre cele mai bune spații, iar profitul le-a explodat în pandemie
În alte vremuri văzuți doar pe la televizor ori la filmele de la cinematograf, chinezii încep să devină o prezență constantă în viața orașului. Nu sunt mulți, însă cei puțin ajunși pe aici au reușit să intre cu afaceri în câteva dintre cele mai importante spații din oraș.
AUR-ul a intrat la Botoșani pe mâna unei studente de 20 de ani, luată pe sus de jandarmi: Nu suntem județul paielor. Paie sunt cei care ne-au reprezentat la BucureștiVIDEO & GALERIE FOTO
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are lider nou la Botoșani. Deși partidul are un senator și un deputat, președinte a fost numită o tânără de 20 de ani.
Fost parlamentar vizat de DNA: Era în același timp director la București și administrator de Primărie la Botoșani – DOCUMENT
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava au ajuns din nou la Botoșani. Sunt vizați un fost deputat în Parlamentul României și un primar în funcție.
”Un joc de glezne, ca la fotbal!” / ”O mare prostie” - Cum s-au mâncat vechii PNL-iști cu PDL-iștii în orașul în care PSD-ul a câștigat toate alegerile, iar primarul PSD îl face director pe contracandidatul de la PNL
Dacă vă imaginați că doar la Botoșani fuziunea PNL – PDL a fost una de formă vă înșelați. Municipiul Botoșani nu este singurul unde unii lideri proveniți din fostele formațiuni au ca principală preocupare anihilarea celeilalte tabere și abia apoi, eventual, lupta cu celelalte partide.
Da, Cristi, patrioți și educați... unul și unul! De la un așa-zis lider coborât din peluză până în Parlamentul României, pe care doar serviciile îl mai protejează de favorurile prestate pentru interesele Moscovei și până la infractori precum Mircea Chelaru sau Lasca, cel care își face dreptate în trafic coborând din mașină și agresând alți participanți. Ringo Dămureanu care agresează cadre medicale, Dumitru Focșa care își transformase soția în sac de box de față cu propriul copil, Francisc Tobă și Nicolae Roman care la Revoluție aveau un singur țel - nici nu mă lasă inima să îl descriu, dar poți citi prin multe surse media. Multă, multă educație în gloata (h)auristă, ce să mai!
10 mai 2023, 12:02
Pacat ca se pierde sansa unui partid nou, cu oameni noi, patrioti, educati, care vor sa faca ceva pt tara asta, acu daca s-au lipit lacustele cu kilometrajul dat peste cap, AUR nu va lua voturi.AUR trebuie sa organizeze concursuri pt cei care vor sa acceada in functii, sa fie serios, nepatat, sa arate ca este respectata biserica, scoala, simbolurile nationale.Vedeti dvs., oamenii de calitate nu se baga in astfelde gasti cu fripturisti, mincinosi, perfuzi, dar mai ales, incompetenti. Daca oamenii de calitate nu adera, uitati ca vin javrele de pe la alte gasti unde nu au reusit sa prinda un os si fac praf partidul nou...
31 ianuarie 2023, 18:45
Daca ii culegi pe majoritatea, ocupa un etaj de la penitenciar la cat de "curati" sunt. Altii sunt doar lichele si profitori. Oferta babana. Lipseste matrafoxatul sef.
31 ianuarie 2023, 13:19
de oameni asa are nevoie Romania care au fost la cate 3 4 partide si urmaresc doar sa mai prinda o functie pe undeva incercand sa se urce pe val. uite de asta nu vor prinde ca lumea cand ii vede pe cei care de ani de zile incearca sa se ajunga doar pe parghii politice ... suntem scarbiti cand va vedem .. la vremuri noi tot noi nu merge. Unul din pnl bagat la inaintare la aur alti lingai ca ala din patru partide si tot asa. Votul meu nu vi-l dau si chiar m-ati dezamagit, unul care nu a facut politica nu s-a gasit tot voi, halal
30 ianuarie 2023, 10:42
Haur Haur cu prostime cat incape
30 ianuarie 2023, 09:07
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
La mare, am luat struguri de pe marginea drumului. M-am lăsat păcălit. M-am lăsat păcălit. Știam că mă păcălește” Vasile Trofinov, șeful Serviciului Județean de Metrologie Legală (SJML) Botoșani.& ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9745 lei
USD
Dolarul SUA
4.7430 lei
CHF
Francul elveţian
5.1499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7323 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1651 lei
XAU
Gramul de aur
278.5272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2589 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2860 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9934 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4556 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2033 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6670 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.4 o C
Dorohoi
23.7 o C
Bucecea
22.3 o C
Darabani
22.3 o C
Saveni
23.8 o C
Ştefăneşti
22.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.