Ancheta săptămânii
AUR-ul se umple de traseiști, de la administratorul de la ”Apă” și candidatul cu 4 partide în 12 ani, la consilierul care le promitea sătenilor mall în comună

Este o imagine care se repetă obsesiv în politica de după revoluție. La două-trei cicluri electorale apare un partid cu un pronunțat mesaj populist care intră în Parlament și atrage ca un magnet botoșăneni, care după ce au petrecut ani buni pe la unul sau mai multe partide, sesizând formațiunea aflată pe val, realizează brusc că nu se mai regăsesc în partidul din care fac parte și intră în noul partid.

Au fost Partidul România Mare, Partidul Poporului – Dan Diaconescu și a venit rândul Alianței pentru Unirea Românilor. Elocvent este ceea ce s-a întâmplat la inaugurarea sediului AUR din 25 ianuarie, la care a participat inclusiv președintele partidului, George Simion.

 

Din sindicalist la Penitenciar la Partidul Pro România


Pe 19 decembrie 2019, Ionel Dimitrovici era prezentat oficial de Mihaela Huncă drept candidatul Partidului Pro România la Primăria Răchiți pentru alegerile locale ce urmau să aibă loc în 2020. Fost sindicalist la Penitenciarul Botoșani, intrat în politică după pensionare, își justifica atunci decizia de a deveni membru Pro România prin faptul că, ”ne dorim să schimbăm ceva în această politica românească care are loc de 30 de ani de zile și an de an sau la patru ani se întâmplă același lucru: vin ai noștri, pleacă ai voștri”.

 

Apoi la ALDE și în CA-ul de la ”Apă”


Scrutinul local a avut loc după nouă luni, însă pe Ionel Dimitrovici nu l-a mai prins la formațiunea menționată, ci la Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).


Pe lista ALDE a participat la scrutinul din septembrie 2020 și a obținut chiar un mandat de consilier local la Răchiți.


Cu trei mandate câștigate la alegerile din 2020, ALDE a devenit al treilea partid ca reprezentare în Consiliul Județean după PSD și PNL și cum la acea dată social-democrații nu puteau lua în calcul o coaliție cu liberalii, au făcut una cu liberalii-democrați.


În baza acesteia, Doina Federovici își trece proiectele de hotărâre și în ziua de astăzi. Ca un făcut, la concursul organizat pentru desemnarea membrilor consiliului de administrație de la SC Nova Apaserv SA, compania la care Consiliul Județean este acționar majoritar, câștigători au fost desemnați trei membri PSD și doi de la ALDE.


Bineînțeles că fără vreo legătură ca calitatea sa de membru ALDE, ci exclusiv datorită extraordinarelor competențe în domeniul hidrotehnicii dobândite în perioada în care a lucrat la Penitenciarul Botoșani, printre învingătorii la concursul menționat s-a aflat și Ionel Dimitrovici.

 

După care a aterizat la AUR


25 ianuarie, Centrul Vechi... La inaugurarea sediului Alianței pentru Unirea Românilor participă - ia ghiciți!? – Ionel Dimitrovici, atât de implicat în organizarea vizitei președintelui AUR, George Simion, încă pe unii oameni prezenți în noua casă a partidului ajunge să îi aranjeze cu propriile mâini.


Liderul județean al ALDE a aflat din Botoșăneanul de participarea membrului partidului la acțiunea desfășurată de AUR.


”Am văzut și eu pozele. În mod normal este consilier ALDE la Răchiți. L-am văzut și eu în articolul din presă, l-am văzut pozat în sediul AUR. Știu că este foarte implicat și se pare că este unul dintre membrii care are alte opțiuni politice. Acum să vedem și Bucureștiul ce decizii ia”,


Bogdan Dăscălescu, președinte ALDE Botoșani.


Statutul aleșilor locali prevede foarte clar: un consilier care părăsește un partid sau este exclus își pierde calitatea de consilier județean ori local.


Mai este Ionel Dimitrovici (foto jos, cu fular) membru ALDE? ”Momentan da, mai este. Momentan...”, spune Bogdan Dăscălescu.

 

ionel dimitrovici

Ionel dimitrovici la aur

 

Consilierul ALDE care promitea mall la țară, a inaugurat până la urmă un sediu AUR


22 septembrie 2020, Santa Mare... Intrat în cursa electorală pentru Primăria și Consiliul Local Santa Mare, Cătălin Chiorescu, tânăr cu afaceri în Uvertura Mall, le promite sătenilor nici mai mult, nici mai puțin decât construcția unui mall, mai mic ce-i drept, în comună. Nu a ajuns primar, însă a reușit să obțină un mandat de consilier local din partea ALDE.


25 ianuarie 2023, Botoșani... Cătălin Chiorescu (foto jos, cu geacă verde fără mâneci)  participă la inaugurarea noului sediu al Alianței pentru Unirea Românilor din Centrul Istoric.


Cum a ajuns acolo?


”Nu mai aveam la ce să stau la ALDE. Cei rămași vor să fuzioneze cu PSD”, explică Cătălin Chiorescu.


Noul lider județean al ALDE susține că, de câteva luni, omul de afaceri nu îi mai este coleg de partid.


”Dl Chiorescu nu mai este, el cred că este membru AUR acum. El nu mai este consilier local, a demisionat, a ieșit din ALDE cred că de vreo jumătate de an. Și a renunțat și la mandatul de consilier”,


Bogdan Dăscălescu, președinte ALDE Botoșani.

 

catalin chiorescu

catalin chiorescu la aur

catalin chiorescu la aur

 

PRM – PP-DD, iar PRM și acum ”tandrețuri” cu AUR


În 2012 candida la Primăria Botoșani din partea Partidului România Mare. Nu reușea nici măcar să intre în Consiliul Local și la scurt timp după eșec a trecut la Partidul Poporului – Dan Diaconescu, formațiune creată de realizatorul de atunci al defunctei OTV care promitea câte 20.000 de euro fiecărui român. Nici el și nici vreun alt român nu au primit vreodată suma menționată, așa că în ianuarie 2013 revenise deja în PRM pe postul de vicepreședinte.


În alt ianuarie, din 2023 de această dată, devenit între timp președinte la PRM Botoșani, Valeriu Apetrei (foto stânga jos), fiindcă despre el este vorba, participa la rândul său la inaugurarea sediului AUR din Centrul Vechi. De această dată însă, cel puțin oficial, a venit la negocieri pentru crearea unei alianțe: ”eu nu am jumătate de județ? Și cu încă jumătate nu iese performanță?”

 

valeriu apetrei la aur

 

Ce dans! PC, UNPR, Pro România, AUR


În februarie 2011 Florin Vișan era vicepreședinte județean al Partidului Conservator.


În aprilie 2012 era deja membru al Uniunii Naționale pentru Progresul României și prindea locul 17 pe lista de candidați a partidului la Consiliul Județean.


Alegerile din 2020 l-au găsit candidat al Partidului Pro România la Primăria Bucecea, reușind să obțină 58 de voturi.


În ianuarie 2023, la inaugurarea sediului AUR Botoșani își face apariția și Florin Vișan (foto jos, cu ochelari), fost consilier la Bucecea în mai multe rânduri, fost și primar al orășelului în urmă cu mai bine de două decenii, trecut printr-o mulțime de partide de-a lungul timpului și altele față de cele expuse.

 

florin visan la aur

florin visan la aur botosani

 

Fost liberal cu state vechi, președinte AUR la municipiu


În urmă cu mai bine de un deceniu, Eusebiu Cilibiu era președintele organizației municipale a Tineretului Național Liberal. În 2012, în timpul guvernării USL, a devenit inginer șef al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară după un concurs la care a candidat singur.


Anul următor a devenit membru supleant al Biroului Politic Teritorial al PNL Botoșani. În 2020 a închis lista PNL pentru Consiliul Județean și tot în acel an a ocupat poziția patra, inclusiv teoretic neeligibilă, pentru Senatul României.


După mai bine de zece ani de liberalism a trecut la AUR și în vreo trei luni a reușit să amenajeze un sediu pentru filiala municipală, pe care o și conduce în calitate de președinte.

 

eusebiu cilibiu la aur

 

eusebiu cilibiu presedinte aur botosani municipiu


Poate nu întâmplător, când i s-a dat cuvântul la deschiderea noii case a AUR, unul dintre cei mai vechi membri ai partidului a făcut trimitere la greutățile de la începutul activității partidului și la numărul extrem de redus de membri care erau la acea dată.


”Aș vrea să reamintesc de momentele prin care a trecut echipa AUR atât înainte cât și după alegeri. Cu un pumn de oameni noi am reușit să ne adunăm și să ne mobilizăm și să mergem tot județul, să vedem necesitățile oamenilor. De altfel, oamenii au căutat ceva nou”,


Dorinel Cosma, senator.

 

Cu traseiștii lângă el, Simion susține că ”suntem în aceeași formulă în care am pornit”


Mai mult sau mai puțin oficial, venirea atâtor oameni de la alte partide a început să creeze nemulțumiri printre primii membri ai AUR. Conștient de acest lucru, când a venit la Botoșani, liderul național al partidului a vorbit despre asta, însă culmea, în timp ce avea alături o mulțime de traseiști, a negat evidențele.


”Am auzit multe vorbe în toate județele țării, dar inclusiv aici, la Botoșani, că au venit unii și alții din cei care au condus acest județ și, gata, au acaparat ei local. AUR-ul, după cum vedeți, suntem în aceeași formulă în care am pornit. Nu vine nici unul, nici altul care și-au bătut joc de botoșăneni să conducă AUR la județ sau să ne impună nouă condiții la ce avem de făcut la nivel național”,


George Simion, președinte AUR.

 

george simion la Botosani

 


Deși au trecut mai bine de doi ani de când a devenit partid parlamentar, AUR încă nu a avut alegeri interne la Botoșani, șefii fiind numiți și nu desemnați prin vot de membrii de partid.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
George Simion a inaugurat sediul AUR din Centrul Vechi: conferință pe scări, o pâine cât o țară, selfie-uri & TikTok – VIDEO & GALERIE FOTO
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică

 

 

Dosarul șpăgilor: Doina Caba și-a tras soțul în infracțiuni, șefa de la ATI plină de datorii dar cu mașină de peste 100.000 de euro – AVERILE șefelor arestate de la spital
Spitalul este zguduit de arestările VIP-urilor care au ajuns în cătușe.Neașteptate în ancheta de la Spitalul Județean Mavromati aflată în derulare la DNA Suceava sunt mai degrabă numele unora dintre cei implicați.
”Descoperirea” din canal: Muncitorii de la ”Apă” NU ar avea, de fapt, salariul minim pe economie - Nimeni nu prea ia sub 3.000 de lei
Ideea salarizării muncitorilor din echipajele de intervenții ale Nova Apaserv la nivel minim care circulă pe piață de ani la rând este una falsă.O susține conducerea companiei județului prin calcule făcute cu titlu de exemplu dar și sindicaliștii de la nivelul unității.
Parada Erorilor de Ziua Națională a României: cine și de ce a furat startul, unde au dispărut avioanele
1 Decembrie 2023 va rămâne probabil în memoria colectivă a botoșănenilor ca fiind Ziua Națională în care erorile s-au ținut lanțBotoșăneanul a încercat să afle ce s-a întâmplat și a discutat cu șefii instituțiilor implicate în organizarea evenimentului
Magistrații și-au mărit salariile retroactiv! La Botoșani un fost procuror va primi 50.000 de euro: Îmi tremura pixul în mână
250.000 de lei sau 50.000 de euro este suma pe care urmează să o primească un fost procuror de la Botoșani, într-o singură tranșă.Asta alături de un alt „cadou” oferit de colegii magistrați activi: majorarea pensiei de serviciu, cunoscută publicului larg drept „specială”.
Mesajul care poate fi decisiv în dosarul morții Alexandra Ivanov: Tânăra a trimis zeci de SMS-uri, unul singur amintit în anchetă
Alexandra, tânăra mamă din Botoșani care a murit în Maternitate în dimineața zilei de 18 august 2023 a trimis numeroase mesaje în ultima noapte din viața sa.Familiei, doctorului curant dar și celui care se afla de gardă. Mesajele au fost identificate la percheziția informatică efectuată ulterior decesului.
Facturi de aproape 2.000 de lei la apă în comuna fără... apă: Se plătește apa din fântâni – DOCUMENT
Unele persoane juridice din comuna Blândești au primit toamna aceasta de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad documente privind actualizarea abonamentelor de utilizare / exploatare a resurselor de apă care prevăd scumpiri drastice.
Ordonanța lui Ciolacu strânge cureaua, dar nu prea: Oameni dați afară din primării doar „pe hârtie”! Primar: Trebuie să plec eu și cu vicele obligatoriu
Întâi a fost un proiect de ordonanță peste care s-a intervenit succesiv și care a paralizat practic activitatea din instituțiile publice vizate.Bugetarii erau mai degrabă preocupați să citească paragrafele care i-ar afecta direct și care i-ar fi lăsat fără o bună parte din salarii ori mai rău, chiar fără locul de muncă.
Este OFICIAL: Drumul Botoșani – Târgu-Frumos rămâne cu piatră spartă, gropi și alunecări de teren la granița dintre județe, se lucrează la un nou proiect
În timp ce prefectul, președintele Consiliului Județean și unii parlamentari ai Puterii își fac deja poze de la întâlniri pe tema autostrăzii Pașcani – Suceava, care ar urma să asigure conectivitatea județului cu Autostrada Moldovei (A7) și Autostrada Unirii (A8), la granița Botoșaniului cu Iașul este dezastru.
Angajații unei benzinării, la băut și fumat alături de alți oameni, la câțiva metri de un rezervor GPL, stația NU are autorizație de mediu – VIDEO & GALERIE FOTO
Mai mulți cetățeni din satul Hudum au reclamat autorităților că trăiesc cu teama unei tragedii din cauza unei stații GPL situate în apropierea drumului Botoșani – Suceava. Oamenii susțin că SKID-ul respectiv este amplasat ilegal și au solicitat ridicarea autorizației.
Reforma administrativă: CINCI instituții ar urma să dispară la Botoșani, cu tot cu directorii din fruntea lor
Proiectul legislativ privitor la unele măsuri fiscale aplicate în mediul privat, dar și cu o serie de măsuri care afectează aparatul de stat a intrat în transparență decizională.Mai multe instituții publice ar urma să dispară inclusiv la Botoșani prin desființare, comasare sau absorbție.
Procurorii de la Suceava, ”undă verde” pentru intrarea familiei cu cererea de peste 7 milioane de euro în dosarul decesului Alexandrei - MOTIVAȚII oficiale
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a preluat dosarul privitor la moartea Alexandrei Ivanov în data de 29 august 2023, la 11 zile de la deces. Suspect la acest moment în ancheta penală este medicul care se afla de gardă în noaptea de 17 spre 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Pietre, pământ și nori de praf pe Botoșani – Târgu-Frumos în ziua când drumul trebuia să fie gata, contractul se termină fără să se mai asfalteze la intrarea în județ – VIDEO & GALERIE FOTO
Promisă de trei decenii, reabilitarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos nu este gata nici după ce s-au alocat fondurile necesare, s-a organizat o licitație, a fost desemnat un câștigător și a expirat și termenul, prelungit și el, de executare a lucrărilor.
Nu este vreo glumă! Firma cu explozia din Crevedia are sediu și la Botoșani și stație GPL într-o intersecție din centrul orașului – GALERIE FOTO
Compania căreia îi aparține stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seară are sediu secundar la Botoșani, într-un imobil pe care îl deține în baza unui contract de vânzare-cumpărare datat pe 20 ianuarie 2020.
Alexandra e peste tot! Caz tras la indigo: Mămică din Botoșani internată la Maternitate, mesaje fără răspuns către doctoriță! Copilul născut cu afecțiuni
Raluca și Andrei Bucșă sunt doi tineri din Botoșani care și-au dorit nespus să devină părinți.Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă experiență din viața lor s-a transformat într-un coșmar. Iar povestea lor seamănă aproape identic cu ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei. Doar că în cazul tinerilor Raluca și Andrei, din fericire, experiența din Maternitate nu s-a terminat cu o tragedie.
Botoșani, județul în care oamenii mor pe capete în șanțuri betonate adânci până la 2 metri: O să desenăm câte un cap de mort pe fiecare podeț VIDEO & GALERIE FOTO
16 iulie 2023 CerchejeniUn tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit într-un cap de pod...
Heliportul modern construit la Botoșani cu bani europeni a devenit muzeu, elicopterele SMURD aterizează tot pe coclauri
Cerut, obținut și... nefolosit. Este pe scurt povestea heliportului de la Botoșani unde teoretic ar fi trebuit să aterizeze deja elicopterul medical care preia cazurile grave cu pacienți botoșăneni. Într-un românism specific sistemului bugetar, este posibil ca acest lucru să se întâmple și în realitate. Dar peste vreo doi ani.
Dorohoianca demisă de la București pentru ”ororile din cămine” a ajuns în aceeași zi director la Botoșani și a plecat în concediu
Chiar dacă informația privind destituirea Cristinei Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a fost făcută publică pe 10 iulie, social-democrata și-a pierdut postul încă din data de 7 iulie.
Scandal feminin în PNL pentru șefia grupului din Consiliul Județean, s-a lăsat cu vorbe grele
Totul ar fi pornit de la o interpelare politică pe care Mirela Saucă a avut-o în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean, în care a reproșat că liberalii nu sunt invitați la tăieri de panglici la care participă pesediștii. În replică, Doina Federovici le-a transmis să-și desemneze un lider de grup cu care să se poată discuta din timp astfel de lucruri.
Primăria pregătește proces pentru a prelua Casa Sindicatelor: Clădirea nu are proprietar / Construită din banii botoșănenilorFOTOGALERIE
Va fi probabil unul dintre cele mai provocatoare procese în care va fi implicată Primăria Botoșani iar miza este una pe măsură.Precedentul a fost deja creat în urmă cu un deceniu când a fost pornit valul de litigii pentru stabilirea proprietarului de drept al acestor imobile.
Investiția la drumul Botoșani – Târgu Frumos a avansat cu numai 3% în două luni, după ce s-a mărit valoarea contractului cu statul, constructorul cere extinderea termenului de execuție – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care teoretic au fost efectuate lucrări de modernizare, cel mai important drum național pentru Botoșani prezintă o imagine a neputinței și a modului în care sunt onorate contractele cu statul în România. Șansele ca această arteră să fie finalizată la termen sunt extrem de mici.
Da, Cristi, patrioți și educați... unul și unul! De la un așa-zis lider coborât din peluză până în Parlamentul României, pe care doar serviciile îl mai protejează de favorurile prestate pentru interesele Moscovei și până la infractori precum Mircea Chelaru sau Lasca, cel care își face dreptate în trafic coborând din mașină și agresând alți participanți. Ringo Dămureanu care agresează cadre medicale, Dumitru Focșa care își transformase soția în sac de box de față cu propriul copil, Francisc Tobă și Nicolae Roman care la Revoluție aveau un singur țel - nici nu mă lasă inima să îl descriu, dar poți citi prin multe surse media. Multă, multă educație în gloata (h)auristă, ce să mai!
10 mai 2023, 12:02
Pacat ca se pierde sansa unui partid nou, cu oameni noi, patrioti, educati, care vor sa faca ceva pt tara asta, acu daca s-au lipit lacustele cu kilometrajul dat peste cap, AUR nu va lua voturi.AUR trebuie sa organizeze concursuri pt cei care vor sa acceada in functii, sa fie serios, nepatat, sa arate ca este respectata biserica, scoala, simbolurile nationale.Vedeti dvs., oamenii de calitate nu se baga in astfelde gasti cu fripturisti, mincinosi, perfuzi, dar mai ales, incompetenti. Daca oamenii de calitate nu adera, uitati ca vin javrele de pe la alte gasti unde nu au reusit sa prinda un os si fac praf partidul nou...
31 ianuarie 2023, 18:45
Daca ii culegi pe majoritatea, ocupa un etaj de la penitenciar la cat de "curati" sunt. Altii sunt doar lichele si profitori. Oferta babana. Lipseste matrafoxatul sef.
31 ianuarie 2023, 13:19
de oameni asa are nevoie Romania care au fost la cate 3 4 partide si urmaresc doar sa mai prinda o functie pe undeva incercand sa se urce pe val. uite de asta nu vor prinde ca lumea cand ii vede pe cei care de ani de zile incearca sa se ajunga doar pe parghii politice ... suntem scarbiti cand va vedem .. la vremuri noi tot noi nu merge. Unul din pnl bagat la inaintare la aur alti lingai ca ala din patru partide si tot asa. Votul meu nu vi-l dau si chiar m-ati dezamagit, unul care nu a facut politica nu s-a gasit tot voi, halal
30 ianuarie 2023, 10:42
Haur Haur cu prostime cat incape
30 ianuarie 2023, 09:07
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Pe Olga o cunosc de foarte mult timp. O cunosc de vreo 13 ani. Este o femeie absolut minunată și orice bărbat ar fi norocos să fie într-o relație cu ea. Îmi este o prietenă foarte bună și îmi aduce multă liniște în perioada ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
4.5 o C
Dorohoi
4.5 o C
Bucecea
3.1 o C
Darabani
3.2 o C
Saveni
4.8 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.