Top News
Campioana olimpică Simona Radiș și vicecampionul Mugurel Semciuc, premiați „acasă” în codrii lui Eminescu sub privirile legendei vii, Elisabeta Lipă – VIDEO & GALERIE FOTO

Locația aleasă pentru acest eveniment dedicat performerilor și performanței din sport a fost insula micuță de pe Lacul de la Ipotești, apa înconjurată de codrii care i-au fost sursă de inspirație poetului nepereche Mihai Eminescu în operele sale lăsate moștenire oamenirii.

Cadrul mirific a fost punte între cultură și sport, iar spectatorii invitați au fost aleși pe măsură, fiind așezați pe scaune majoritatea oamenilor din județ care ocupă funcții importante. De la oficialități, la oameni care au făcut performanță în sport.

Elisabeta Lipă, ale cărei titluri sunt nenumărate și pe măsura calităților sale a onorat cu prezența fiindu-le alături Simonei Radiș și lui Mugurel Semciuc.

 

Evenimentul festiv a fost organizat de Consiliul Județean și pornindu-se de la cei doi medialiați olimpici, distincțiile s-au lărgit pentru mai multe nume sonore din sportul românesc, foști sportivi și antrenori.

 

 

 

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani și gazda festivității a relatat în discursul său că Botoșaniul este o sursă inestimabilă de valori. Din 101 sportivi din delegația României, participanți la Jocurile Olimpice, nouă au fost din Botoșani, iar 2 din cele 4 medalii obținute le sunt atribuite sportivilor botoșăneni.

 

 

„Ne-am adunat cu toții aici pentru că Botoșaniul omagiază excelența. De data aceasta vorbim de excelența în sport care nu este deloc străină de acest tărâm binecuvântat de Dumnezeu. Sportul românesc rămâne unul dintre cei mai buni ambasadori ai județului și ai României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pe scenă, în acest loc mirific și care poartă amprenta liricii eminesciene, se găsesc personalități uriașe ale sportului mondial din mai multe generații, medialiați olimpici, campioni mondiali și europeni, antrenori geniali dotați cu simț special de a detecta și șlefui cele mai valoroase diamante ale județului nostru”,

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani

 

 

Elisabeta Lipă le-a urat în primă fază un „La mulți ani” pompierilor botoșăneni, instituție de care se simte extrem de apropiată, structură a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), datorită căruia a dobândit titlul de general.

 

„Vă mulțumesc în primul rând că ați ales un loc atât de încărcat de istorie încât sunt eu, cel puțin, foarte emoționată. Este pentru prima dată când ajung aici și mă bucur că pot să fiu astăzi alături de dv. și să vă mulțumesc pentru această primire extrem de frumoasă, extrem de caldă. Să vă mulțumesc pentru că apreciați munca, răsplătiți valorile pentru că Botoșaniul a dat de-a lungul anilor, mari nume, nu numai în canotaj, ci în general în sportul românesc. De aici au plecat mulți olimpici, asta înseamnă că avem un județ care are talent. Un județ care are nevoie de susținere”,

Elisabeta Lipă, președintele FRC

 

 

Vicecampion olimpic în proba de patru rame, Mugurel Semciuc nu și-a putut stăpâni emoțiile când a primit la scenă deschisă distincția acordată de CJ și diploma de cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

 

 

„Mulțumesc în primul rând dlui Victor Semciuc pentru îndrumarea în acest sport, antrenorilor George și Iulia Bulie pentru sprijinul acordat în patru ani de juniorat la clubul din Botoșani, mulțumesc și Federației Române de Canotaj, staff-ul tehnic și medical pentru tot sprijinul acordat pentru această medalie muncită. Sperăm ca la JO din 2024 să venim cu cea de aur”,

Mugurel Semciuc, medaliat la JO cu argint

 

 

Punctul culmimant al evenimentului a fost firește, premierea Simonei Radiș care a devenit la rândul său cetățean de onoare al municipiului, fiind premiată onorific și de CJ.

Campioana olimpică la proba de dublu vâsle s-a născut în comuna Avrămeni, și a fost descoperită de George Bulie, antrenor botoșănean de canotaj. În prezent este legitimată la clubul Steaua București.

 

 

„Este o primire foarte călduroasă și apreciez foarte mult eforturile care s-au făcut pentru acest eveniment. Eu vreau să le mulțumesc oamenilor dragi care au constribuit la drumul meu în acest sport, în canotaj, drumul care m-a dus la acest rezultat de campioană olimpică. A început cu părinții mei de acasă, care mi-au permis să plec departe, îndrumată de dl antrenor Bulie George, dlui a fost cel care mi-a spus de canotaj și m-a îndrumat să plec, să îmi încerc norocul. Norocul meu a fost mare și datorită dlui, am ajuns unde sunt astăzi”,

Simona Radiș, campioană olimpică

 

Evenimentul a fost unul emoționat, cu mai multe momente în care aplauzele au fost de neoprit. Pauzele dintre premieri au fost marcate de artiști de seamă ai județului, Mirel Manea și cântăreața Maddy Omania încântând atmosfera din codrii Ipoteștilor. Nu au lipsit nici „Fetele de la Botoșani”, cu piesa care le-a adus notorietatea în țară.

 

Începutul a fost marcat de intonarea Imnului de Stat al României și un moment de reculegere în memoria unei alte legende a canotajului românesc, Ivan Pațaichin, solemnitatea fiind completată de trompeta artistului Mirel Manea, singurul sunet care a spart liniștea așternută peste lacul lui Eminescu.

loading...
Botoșăneanca Simona Radiș, AUR și RECORD MONDIAL în Polonia, Elisabeta Lipă: Avem cel mai bun lot de tineret din Europa - GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Festivalul de pe Unirii a început la... atelier, vin două zile de concerte și o... ”Noapte albastră” – GALERIE FOTO
Festivalul Culturii și Patrimoniului organizat de Asociația B-Right Media în cadrul unui proiect transfrontalier a debutat vineri după-amiază pe Pietonalul Unirii cu ateliere de artizanat.
Audiențe cu peste 50 de botoșăneni la Primărie, de la locuințe sociale la copii care aruncă cu roșii, găini la bloc sau pisici care zgârie mașini – VIDEO
Săptămâna acesta primarul orașului a avut zi de audiență, situație care se petrece o dată pe lună. Din partea botoșănenilor interesul a fost unul extrem de crescut, fiind înscrise pe listă pentru a-și prezenta problemele, peste 50 de oameni.
„REFORMA” lui Cîțu: Botoșănean numit șef peste toți prefecții din România
După ieșirea USR-PLUS de la guvernare, premierul Florin Cîțu a lansat o campanie de „curățenie” în instituțiile publice unde membrii acestei formațiuni ocupau posturi.
”Blestemele câștigătorilor la Loto”: Un botoșănean a făcut infarct după marea lovitură, altul a murit în mașina cumpărată din banii primiți de la loterie
Câștigurile ușoare, precum cele de la Loto, de cele mai multe ori se duc exact așa cum apar. Dar nu este numai asta. Mai ales după revoluție s-a creat un soi de legendă a blestemelor căzute asupra celor care au câștigat de fiecare dată la Loto. Cazurile sunt nenumărate, și majoritatea cu motive inexplicabile, de cele mai multe ori.
REACȚII după tragedia de la Mall, cunoscut medic despre METODA care l-ar fi putut salva pe bătrânul mort sub privirile a zeci de oameni
La sfârșitul săptămânii trecute, un bătrân s-a stins din viață la mall sub privirile a zeci de oameni. Venise să ia masa, însă s-a înecat cu o bucată de carne. Medicii ajunși la fața locului nu l-au mai putut salva.
Două zile de spectacole pe Pietonalul Unirii în cadrul unui proiect european, de la Gabriel Cotabiță la artiști locali și din Republica Moldova – PROGRAMUL
Vara a trecut, spectacolele continuă însă. La sfârșitul acestei săptămâni pe Pietonalul Unirii va avea loc Festivalul Culturii și Patrimoniului, manifestare organizată de Asociația B-Right Media în cadrul unui proiect transfrontalier.
Șefii de la Eltrans „plâng” deja de dorul tramvaielor: A fost o mare sărbătoare pentru toți
O raritate din partea reprezentanților societății de transport public local, emiterea de comunicate de presă. Se întâmplă doar în apropierea sărbătorilor de iarnă sau pascale, când este anunțat programul după care se circulă în zilele libere.
O lansare de carte inedită cu eroii în sală, alții își odihnesc veșnicia în paginile autoarei: Trebuie să avem respect față de cititorii noștri / Cea mai mare onoare să scrie un om despre mine!GALERIE FOTO
O carte-omagiu despre oameni și locuri, o lansare care a avut loc în prezența unora dintre eroii a căror poveste se înșiră fermecător în paginile autoarei.
Galeria Nordului: Eveniment unic în spațiul botoșănean, oamenii veniți din toată țara pentru bucuria Întâlnirii GALERIE FOTO
A fost din nou muzică, a fost din nou lume multă în Nord. Festivalul inițiat la Darabani de Ștefan și Alexandru Teișanu a devenit un fenomen cultural ce nu mai poate fi ignorat, chiar dacă autoritățile întorc de o vreme privirea în altă parte atunci când le ajunge înainte o propunere de finanțare. Și nu e de mirare. Festivalul Nordului nu este o promenadă politică, nici desfășurare de artiști mediocri pe tăpșan.
Loading...
Se coace o schimbare la vârf în Prefectură, s-a făcut anunțul: Se pregătesc hotărâri de guvern pentru demitere
Președintele încă în funcție al PNL a făcut public sâmbătă, în județul Hunedoara, că la Guvern se pregătesc hotărâri pentru demiterea prefecților și subprefecților USR-PLUS.
De lângă șefa CJ, un primar de oraș a cerut eliminarea Consiliului Județean din PNI-ul care a rupt coaliția: De ce să consume din bugetul nostru? - GALERIE FOTO
Programului Național de Investiții (PNI) ”Anghel Saligny”, care a provocat ruperea coaliției guvernamentale, a provocat dispute inclusiv la Botoșani. Și asta chiar înainte ca PNI să ajungă pe masa Executivului.
Ada Macovei nu mai vrea în școlile botoșănene profesori agresivi și care țipă la elevi: În sistem trebuie să rămână doar cei care iubesc cu adevărat meseria aceasta
După ce a condus Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani în perioada 2009 – 2012, Ada Macovei a revenit la conducerea instituției cu o nouă echipă dar și cu dorințăde reformare.
MINUNEA răsărită în curtea bisericii din mijlocul orașului: E o mare bucurie / Vin mulți și fac fotografii GALERIE FOTO
În centrul orașului, un preot a creat o adevărată oază de bucurie pentru copii și părinți deopotrivă. Și asta pentru că, pe lângă împărtășirea cu cele sfinte, părintele nu contenește să își surprindă enoriașii cu tot felul de ”copilării” duhovnicești.
Primarul a vrut să-și deschidă birou în Centrul Istoric: Îmi dați voie să fiu acolo în fiecare zi? Fostul edil: Să vă uitați la statuie
Unul dintre proiectele aflate în dezbatere în ședința ordinară de luni, 30 august 2021, a făcut referire la un spațiu din Centrul Istoric al municipiului.
Loading...
Politica Nordului: Darabani, locul în care muzica unește ceea ce pandemia desparte - GALERIE FOTO&VIDEO
Ediția a opta a Festivalului Nordului a adus din nou la Darabani public din toată țara, iubitori de muzică sau pur și simplu oameni care profită, după anul de pandemie, de orice prilej care îi face fericiți.
Minunea din Nord: Povestea incredibilă o omului care a adunat într-un conac toată istoria orașului – GALERIE FOTO&VIDEO
Ne-am obișnuit atât de mult cu moartea, în aceste vremuri nemernice și nemiloase, încât aproape că nu mai dăm crezare suferinței, lăsăm în seama familiei și a prietenilor - și ei din ce în ce mai puțini - să ducă povara durerii. Și nici nu mai încărcăm ca odinioară fișierele memoriei cu dorul de cel plecat, nu mai călătorim prin viața aceluia, spre a-i cinsti cum se cuvine meritele și ostenelile.
Premierul Cîțu, promisiune pe un deal din Botoșani, în fața greilor din PNL – VIDEO & GALERIE FOTO
Venit la sfârșitul săptămânii trecute prin Botoșani în campania electorală internă pentru președinția PNL, Florin Cîțu și-a încheiat acțiunile din județ cu o vizită la o organizare de șantier a drumului Botoșani – Târgu-Frumos.
Artiști din Botoșani invitați la Marele Bal al Prințului Albert al II-lea de Monaco: 23 octombrie, dată istorică pentru mine VIDEO & GALERIE FOTO
Invitația este onorantă având în vederea prestigiul uriaș al evenimentului care este unic în lume dar mai ales a faptului că micul oraș Botoșani va fi reprezentat la Monte Carlo de artiști care provin din acest loc.
Cîțu a dezvăluit la Botoșani cum l-a atras pe Șoptică de partea sa: Vă contrazic ferm! Nu există două tabere în PNLGALERIE FOTO & VIDEO
Aflat la Botoșani în plină campanie electorală pentru scrutinul intern din 25 septembrie 2021, Florin Cîțu și-a făcut o trecere în revistă a propriilor obiective în ceea ce privește viitorul partidului. Dar și despre coagularea în jurul său a filialelor din teritoriu.
Orban a sosit la Botoșani în mașină cu Șoptică, a fost primit de consilieri și directori de la stat, un parlamentar i-a cam întors spatele – GALERIE FOTO
Pentru a doua oară de la intrarea în calendarul alegerilor interne, președintele în funcție al Partidului Național Liberal s-a deplasat la Botoșani. De această dată nu a mai venit în municipiul reședință, ci la Stațiunea de Cercetare Popăuți.
Un eveniment care se dorea de succes si in cinstea olimpicilor botoșăneni a fost transformat “ intr-o piesa de teatru de păpuși” și prezentată de directorul teatrului de păpuși .
acum 2 zile, 08:24
Felicitari olimpicilor ! Păcat de munca acestora știrbita de politrucii oportuniști care s-au cocoțat pe scena pentru a fi văzuți de popor ! Pe scena trebuia sa urce doar olimpicii !
acum 2 zile, 08:00
De ce a mai luat însemnul tricolor de primar Cosmin Andrei, dacă totul a fost la Ipotești? E primar și acolo și nu știm?
13 septembrie 2021, 21:54
Imi este greață. Păcat de reușitele acestor doi mari sportivi. Dacă ar sti acești sportivi ca acest pod cu câteva zile înainte era sub orice critica, dar a fost vopsit, aranjat pentru acest eveniment ce ar spune? Pentru ei performanta se realizeaza doar muncind continuu. Performanta... la CJ se realizeaza doar atunci cand obiectivele le sunt profitabile din punct de vedere politic. În fiecare lună din această vara am fost cu nepoții acolo si nu am vazut nimic din ce era astăzi ( nu ma refer la tribuna). Nu mai spun de mizeria si eutrofizatea completa a lacului.
13 septembrie 2021, 21:40
Toate ca toate dar ofilita doina are o figura de acritura solemna ÎÎÎ
13 septembrie 2021, 20:24
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
“Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuală. Din punctul meu de vedere, stimulă ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9482 lei
USD
Dolarul SUA
4.2041 lei
CHF
Francul elveţian
4.5494 lei
GBP
Lira sterlină
5.8091 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8419 lei
XAU
Gramul de aur
240.3689 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2369 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4167 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0753 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3262 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1957 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6654 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.6 o C
Dorohoi
24.9 o C
Bucecea
25.7 o C
Darabani
24.0 o C
Saveni
24.9 o C
Ştefăneşti
30.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.