Top News
Campioana olimpică Simona Radiș și vicecampionul Mugurel Semciuc, premiați „acasă” în codrii lui Eminescu sub privirile legendei vii, Elisabeta Lipă – VIDEO & GALERIE FOTO

Locația aleasă pentru acest eveniment dedicat performerilor și performanței din sport a fost insula micuță de pe Lacul de la Ipotești, apa înconjurată de codrii care i-au fost sursă de inspirație poetului nepereche Mihai Eminescu în operele sale lăsate moștenire oamenirii.

Cadrul mirific a fost punte între cultură și sport, iar spectatorii invitați au fost aleși pe măsură, fiind așezați pe scaune majoritatea oamenilor din județ care ocupă funcții importante. De la oficialități, la oameni care au făcut performanță în sport.

Elisabeta Lipă, ale cărei titluri sunt nenumărate și pe măsura calităților sale a onorat cu prezența fiindu-le alături Simonei Radiș și lui Mugurel Semciuc.

 

Evenimentul festiv a fost organizat de Consiliul Județean și pornindu-se de la cei doi medialiați olimpici, distincțiile s-au lărgit pentru mai multe nume sonore din sportul românesc, foști sportivi și antrenori.

 

 

 

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani și gazda festivității a relatat în discursul său că Botoșaniul este o sursă inestimabilă de valori. Din 101 sportivi din delegația României, participanți la Jocurile Olimpice, nouă au fost din Botoșani, iar 2 din cele 4 medalii obținute le sunt atribuite sportivilor botoșăneni.

 

 

„Ne-am adunat cu toții aici pentru că Botoșaniul omagiază excelența. De data aceasta vorbim de excelența în sport care nu este deloc străină de acest tărâm binecuvântat de Dumnezeu. Sportul românesc rămâne unul dintre cei mai buni ambasadori ai județului și ai României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pe scenă, în acest loc mirific și care poartă amprenta liricii eminesciene, se găsesc personalități uriașe ale sportului mondial din mai multe generații, medialiați olimpici, campioni mondiali și europeni, antrenori geniali dotați cu simț special de a detecta și șlefui cele mai valoroase diamante ale județului nostru”,

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani

 

 

Elisabeta Lipă le-a urat în primă fază un „La mulți ani” pompierilor botoșăneni, instituție de care se simte extrem de apropiată, structură a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), datorită căruia a dobândit titlul de general.

 

„Vă mulțumesc în primul rând că ați ales un loc atât de încărcat de istorie încât sunt eu, cel puțin, foarte emoționată. Este pentru prima dată când ajung aici și mă bucur că pot să fiu astăzi alături de dv. și să vă mulțumesc pentru această primire extrem de frumoasă, extrem de caldă. Să vă mulțumesc pentru că apreciați munca, răsplătiți valorile pentru că Botoșaniul a dat de-a lungul anilor, mari nume, nu numai în canotaj, ci în general în sportul românesc. De aici au plecat mulți olimpici, asta înseamnă că avem un județ care are talent. Un județ care are nevoie de susținere”,

Elisabeta Lipă, președintele FRC

 

 

Vicecampion olimpic în proba de patru rame, Mugurel Semciuc nu și-a putut stăpâni emoțiile când a primit la scenă deschisă distincția acordată de CJ și diploma de cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

 

 

„Mulțumesc în primul rând dlui Victor Semciuc pentru îndrumarea în acest sport, antrenorilor George și Iulia Bulie pentru sprijinul acordat în patru ani de juniorat la clubul din Botoșani, mulțumesc și Federației Române de Canotaj, staff-ul tehnic și medical pentru tot sprijinul acordat pentru această medalie muncită. Sperăm ca la JO din 2024 să venim cu cea de aur”,

Mugurel Semciuc, medaliat la JO cu argint

 

 

Punctul culmimant al evenimentului a fost firește, premierea Simonei Radiș care a devenit la rândul său cetățean de onoare al municipiului, fiind premiată onorific și de CJ.

Campioana olimpică la proba de dublu vâsle s-a născut în comuna Avrămeni, și a fost descoperită de George Bulie, antrenor botoșănean de canotaj. În prezent este legitimată la clubul Steaua București.

 

 

„Este o primire foarte călduroasă și apreciez foarte mult eforturile care s-au făcut pentru acest eveniment. Eu vreau să le mulțumesc oamenilor dragi care au constribuit la drumul meu în acest sport, în canotaj, drumul care m-a dus la acest rezultat de campioană olimpică. A început cu părinții mei de acasă, care mi-au permis să plec departe, îndrumată de dl antrenor Bulie George, dlui a fost cel care mi-a spus de canotaj și m-a îndrumat să plec, să îmi încerc norocul. Norocul meu a fost mare și datorită dlui, am ajuns unde sunt astăzi”,

Simona Radiș, campioană olimpică

 

Evenimentul a fost unul emoționat, cu mai multe momente în care aplauzele au fost de neoprit. Pauzele dintre premieri au fost marcate de artiști de seamă ai județului, Mirel Manea și cântăreața Maddy Omania încântând atmosfera din codrii Ipoteștilor. Nu au lipsit nici „Fetele de la Botoșani”, cu piesa care le-a adus notorietatea în țară.

 

Începutul a fost marcat de intonarea Imnului de Stat al României și un moment de reculegere în memoria unei alte legende a canotajului românesc, Ivan Pațaichin, solemnitatea fiind completată de trompeta artistului Mirel Manea, singurul sunet care a spart liniștea așternută peste lacul lui Eminescu.

loading...
Botoșăneanca Simona Radiș, AUR și RECORD MONDIAL în Polonia, Elisabeta Lipă: Avem cel mai bun lot de tineret din Europa - GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
PNL mai la putere decât PSD-ul la Botoșani, politicienii de la guvernare s-au purtat ca niște fecioare de Ziua Națională a României – FOTO&VIDEO
1 Decembrie, asemenea altor sărbători care sunt marcate în toată țara și implicit la Botoșani, oferă un bun prilej politicienilor pentru demonstrații de putere și defilări în fața mulțimilor. În general, la astfel de evenimente publice sunt aliniați pe „găști politice” și socializează (sau nu) în funcție de care și cum are puterea în mâini.
1 Decembrie la Botoșani: Momente pline de emoție la început și un munte de dezamăgire la finalul manifestațiilor – GALERIE FOTO & VIDEO
Dornici de evenimente publice în vremuri în care restricțiile par că ne ghidează viețile, sute de botoșăneni au ieșit în Centrul Istoric al municipiului pentru a urmări evenimentele programate de autorități pentru Ziua Națională a României, anul 2021.
„Măcel” la un concurs pentru un post de director: TOȚI candidații din Botoșani și din țară PICAȚI, sunt și note de ZERO
Concursul a avut loc la București și niciunul dintre candidații înscriși nu a fost admis la proba scrisă.
ONG-istul care a luat microfonul în plenul municipal, înainte de votul pe majorarea prețului gigacaloriei la Botoșani – VIDEO
Unul dintre reprezentanții societății civile de la Botoșani, implicat în ultimii ani și în administrația publică locală, s-a adresat consilierilor locali în ședința ordinară de vineri.
PROTESTE de Ziua României, cu ”indulgență maximă” față de infractori: Pentru prima dată polițiștii vor protesta în fața sediilor partidelor politice
Poliţiştii ameninţă cu proteste de 1 decembrie, chiar de Ziua Naţională a României. Ei spun că nu mai acceptă să îndeplinească sarcini care nu sunt în fişa postului şi că nu mai sunt dispuşi să fie ”fraierii sistemului bugetar”.
Intervenție de urgență a prefectului, gardurile de la Kaufland au fost demontate în viteză – FOTOGALERIE
Măsura luată de unul dintre cele mai mari lanțuri de hipermarketuri din România, de a crea culoare de acces prin montarea unor garduri în interiorul centrelor comerciale, a fost revocată după doar câteva zile.
Guvernul Ciucă a netezit din prima zi calea schimbării prefecților: Cele două variante de la Botoșani
Prima măsură a guvernului Ciucă, Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial.
Operații pe bandă rulantă la 'Mavromati', saloanele sunt pline: După scăderea cazurilor se fac și intervenții non-urgente
Cadrele medicale de la cea mai mare unitate medicală din județ realizează în această perioadă tot mai multe intervenții chirurgicale.
Clădirea de birouri din centrul orașului lăsată fără parcare de consilieri, compania se apără cu o anexă... rătăcită – VIDEO
La solicitarea controlorilor financiari ai Camerei de Conturi Botoșani, Primăria municipiului, prin votul consilierilor locali, a reziliat contractul de asociere încheiat cu societatea Vegastel în urmă cu 13 ani.
Loading...
Noaptea minții bugetare: Cu o lună înaintea revelionului, consilierii dezbat proiectul de buget la Eltrans pe anul 2021
Consilierii locali se întâlnesc vineri în ședință ordinară, iar unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Eltrans SA pe 2021. Se întâmplă asta abia pe 26 noiembrie, cu doar cinci săptămâni înaintea terminării anului!
GARDURI metalice de peste doi metri în două hipermarketuri din Botoșani, val de revoltă printre botoșăneni: Am ieșit de acolo în lacrimi GALERIE FOTO
Un lanț german cu magazine în toată România, inclusiv la Botoșani, se află în mijlocul unui scandal național în urma unei decizii controversate de a monta garduri în interiorul unităților comerciale.
O directoare de instituție de la Botoșani se pensionează: A fost o muncă frumoasă; Las pe altcineva mai tânăr
Mandatul îi expiră la finalul lunii decembrie și nu intenționează să se mai înscrie la concurs întrucât și-a depus dosarul de pensie.
Zeci de profesori pensionari predau în școlile din Botoșani, tinerii absolvenți „îngenuncheați” de sistem
Profesorii pensionari aleg să activeze în continuare în unitățile de învățământ din Botoșani. Între timp, tinerii absolvenți fie nu reușesc la examen, fie se îndreaptă din start către alte domenii mai atractive.
Zeci de botoșăneni cu steaguri și pancarte au PROTESTAT în Piața Revoluției: NU ucideți democrația
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani a organizat duminică un nou protest în centrul orașului.
Loading...
MĂSURI radicale pregătite la Nova Apaserv, noii administratori ar lua în calcul inclusiv restructurări de personal
Perioada dezastruoasă din punct de vedere financiar pe care o traversează compania județeană de funrizare a serviciilor de apă și canalizare atrage măsuri drastice.
Artiști botoșăneni pe scenele țării: Am descoperit actoria în timpul liceului / Mi-a plăcut foarte mult modul acesta de a te exprima printr-un joc serios - FOTOGALERIE
Se vorbeşte de ani buni de ”miracolul” Nordului, mai ales atunci când pe marea scenă a țării se mai ițește câte un artist plecat din Botoșani. Și nu se ițește oricum, ci cu zvâc actoricesc, mustind de talent și de forță.
Proiect revoluționar în zona centrală a orașului: bloc cu sală de fitness la ultimul etaj și două niveluri de parcare subterană după planurile unui arhitect care a studiat în SUA – FOTOGALERIE
(P) Intersecția străzilor Calea Națională - Nicolae Iorga va căpăta în câțiva ani un nou aspect datorită unui proiect imobiliar de anvergură conceput de un om de afaceri întors din Statele Unitate ale Americii împreună cu un arhitect care de asemenea a studiat peste ocean.
Când birocrația ne ține în loc și pe lumea cealaltă: Morții eliberați în weekend la Botoșani doar dacă familia depune o cerere
Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, Botoșăneanul relata cazul familiei care a mers la morgă pentru a ridica o persoană din familie, însă nu au avut cu cine vorbi pentru că nu se afla nimeni la serviciu. Și nu ar fi fost o situație singulară. Iar totul din cauza unor proceduri birocratice care atârnă greu la suferința mai multor familii și așa greu încercate. 
MĂRTURIILE botoșănencei care de 10 ani muncește în Italia: Pentru tine, femeie, ce ai plecat să muncești în străinătate / Hai, ridică-te din cenușă și mergi mai departe!
În urmă cu 10 ani, în ziua Sfântului Nicolae. Într-un sătuc din Botoșani, o copilă de clasa I se agață disperată de gâtul mamei. Tuturor copiilor, Moș Nicolae le adusese daruri. Numai ei îi lua mama și o arunca departe, într-o lume pe care nici astăzi nu a deslușit-o și pe care nu a iertat-o pentru suferința pricinuită.
O familie care trebuie să își înmormânteze bunica nu o poate ridica de la spital fiindcă nu lucrează nimeni la morgă
Necazul unei familii din Botoșani, a cărei bunică a decedat din cauza bolii care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, este amplificat de ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean.
Un eveniment care se dorea de succes si in cinstea olimpicilor botoșăneni a fost transformat “ intr-o piesa de teatru de păpuși” și prezentată de directorul teatrului de păpuși .
14 septembrie 2021, 08:24
Felicitari olimpicilor ! Păcat de munca acestora știrbita de politrucii oportuniști care s-au cocoțat pe scena pentru a fi văzuți de popor ! Pe scena trebuia sa urce doar olimpicii !
14 septembrie 2021, 08:00
De ce a mai luat însemnul tricolor de primar Cosmin Andrei, dacă totul a fost la Ipotești? E primar și acolo și nu știm?
13 septembrie 2021, 21:54
Imi este greață. Păcat de reușitele acestor doi mari sportivi. Dacă ar sti acești sportivi ca acest pod cu câteva zile înainte era sub orice critica, dar a fost vopsit, aranjat pentru acest eveniment ce ar spune? Pentru ei performanta se realizeaza doar muncind continuu. Performanta... la CJ se realizeaza doar atunci cand obiectivele le sunt profitabile din punct de vedere politic. În fiecare lună din această vara am fost cu nepoții acolo si nu am vazut nimic din ce era astăzi ( nu ma refer la tribuna). Nu mai spun de mizeria si eutrofizatea completa a lacului.
13 septembrie 2021, 21:40
Toate ca toate dar ofilita doina are o figura de acritura solemna ÎÎÎ
13 septembrie 2021, 20:24
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu are nicio legătură culoarea politică referitor la mine, eu nefăcând parte din niciun partid politic. Pur și simplu am văzut anunțul pe internet și am încercat. Să lucrez mai mult, totul este spre binele meu, spre a avea ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
3 decembrie 2021
EUR
Euro
4.9487 lei
USD
Dolarul SUA
4.3767 lei
CHF
Francul elveţian
4.7595 lei
GBP
Lira sterlină
5.8121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8642 lei
XAU
Gramul de aur
249.2179 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2460 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3605 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0868 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4089 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1948 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.9 o C
Dorohoi
1.3 o C
Bucecea
1.3 o C
Darabani
0.5 o C
Saveni
1.9 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.