Top News
Camere VIDEO de supraveghere la ghene de gunoi: Imaginile în timp real ajung direct la Poliție și Urban Serv – FOTOGALERIE & VIDEO

Una dintre inițiativele viceprimarului Cosmin Andrei a fost de amplasare a unor camere de supraveghere în zona unor platforme de colectare deșeuri, unde cetățenii obișnuiesc să arunce sacii menajeri pe jos și nu în pubele.

Imaginile sunt transmise în timp real și astfel pot fi identificate persoanele care nu respectă conduita comunitară.

 

Astăzi la orele amiezii spre exemplu, la platforma din Parcul Tineretului puteau fi observate diverse persoane fără adăpost care scoteau sacii din pubele pentru a selecta gunoiul aruncat de botoșăneni și pentru a-și însuși lucruri care pot fi refolosite.

 

Și acești oameni, de cele mai multe ori, lasă mizerie în urma lor.

 

„Pentru început l-am gândit cu trei camere de supraveghere, le-am amplasat la platformele de colectare a deșeurilor unde sunt probleme în municipiul Botoșani. Este vorba despre Parcul Tineretulu, Piața Viilor și în spatele restaurantului Tex din Primăverii. Datele pe care le colectăm ajung la Poliția Locală în dispeceratul Poliției Locale unde au fost integrate aceste trei sisteme”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

 

Ajung de asemenea și la sediul societății Urban Serv pentru a gestiona mai bine colectarea deșeurilor.

Poliția Locală va interveni și va aplica sancțiuni acolo unde deșeurile au fost depozitate într-un mod necontrolat.

 

„Aici am mărit și sancțiunile de patru ori, amenda maximă este de 400 de lei pentru cetățenii care depozitează în alte locuri decât cele special amenajate. Iar Urban Serv poate acționa în consecință în funcție de situația pe care o observă în timp real. Acest sistem de supraveghere  costat 26.000 de lei cu tot cu montarea celor trei camere în amplasamentele pe care le-am decis”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Noutatea este faptul că aceste camere sunt autonome, funcționează cu energie solară, comunică prin rețele 4G și pot fi reamplasate în alte locuri în funcție de nevoile Primăriei dar și la solicitarea cetățenilor care pot sesiza dacă sunt persoane care aruncă gunoiul în alte locuri decât ghenele.

 

„Pentru că suntem în perioada în care dezbatem și aprobăm bugetul local pentru anul 2020, analizez extinderea acestui sistem de supraveghere prin achiziția altor camere pe care să le montăm fără a le muta pe acestea, în alte zone unde sunt depozitate deșeuri necontrolate”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Adică în zonele periferice ale orașului și chiar pe strada Bucovina unde cetățenii aruncă deșeuri menajere în coșurile stradale, cu precădere în sezonul estival când cantitatea de gunoi generată de populație este mai ridicată.

loading...
Proiect lansat la Primăria Botoșani: 21 de planuri de afaceri pot primi câte 100.000 de euro – FOTO&VIDEO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
EXCLUSIV: Gelu Graur gata să renunțe la candidatura pentru Primăria Botoșani
Abia nominalizat de Uniunea Salvați România pentru candidatura la funcția de primar al municipiului Botoșani, Gelu Graur intenționează să iasă din cursă. Între acesta și o parte a liderilor USR Botoșani au apărut unele divergențe care l-au determinat să își revadă planurile politice.
Cascador de 17 ani încătușat de polițiști după o goană cu 160 km la oră și aproape două luni de pândă
Un adolescent de 17 ani a fost condus la sediul Poliției de la Botoșani, în cătușe.
O candidată pentru un post la Primăria Botoșani a luat nota… 0 la concurs
Concursul pentru un post de referent la Primăria Botoșani a eșuat. Ba chiar unii dintre candidați au dovedit că sunt total nepregătiți pentru un astfel de examen.
Scrisoarea de ADIO lăsată de tânăra amantă care a vrut să se sinucidă: Sunt sigură că după ce n-am să mai fiu…
Înainte de a înghiți un pumn de pastile, tânăra care locuia într-un apartament cu chirie în Zona Industrială a municipiului a lăsat un bilet de adio.
Dramă din dragoste: O tânără care se iubea cu un bărbat însurat a băut un pumn de pastile – VIDEO & FOTOGALERIE
Fata locuia în chirie într-un apartament dintr-un cartier din Zona Industrială a orașului.
Despre spectacolul vieții și curajul de a trăi bucuriile simple, în ”Portugalia” de la Teatrul ”Mihai Eminescu” - GALERIE FOTO & VIDEO
Portugalia devine visul tuturor. Iar spectacolul este despre oameni obişnuiţi, cu oameni obişnuiţi. Cu umor și replici tăioase, cu situaţii comice care capătă, pe parcurs, conotaţii tragice, dureroase.
Convoi exceptionnel: Tânărul mort în Belgia, înmormântare cu un cap de camion și zeci de coroane – GALERIE FOTO
După zeci de mii de kilometri parcurși pe autostrăzile Europei, Florin Corsei a parcurs astăzi ultimul drum al vieții. A avut alături o mulțime de foști prieteni, colegi de muncă, de rude și oameni dragi sufletului său.
Un tânăr avocat este noul consilier din Cancelaria Prefectului, soția sa este funcționar în Prefectură
Noul purtător de cuvânt al Prefecturii Botoșani, care și-a început activitatea de astăzi, 7 februarie 2020, este avocat de profesie.
Haos politic după căderea Guvernului! Prefectul stă liniștit dar nu prea, liderii din teritoriu așteaptă finalizarea circului
Trecerea moțiunii de cenzură inițiată de PSD împreună cu UDMR a dus la căderea Guvernului Orban și un nou blocaj politico-administrativ în România. La București sunt făcute calcule politice la nivel înalt, cred politicienii din teritoriu. Însă aceste calcule vizează strict viitorul unora sau altora dintre partide, mai presus de binele poporului.
Loading...
TRAGEDIE într-un cuplu de surdomuți! Soția și-a găsit partenerul de viață într-un pârâu
Nefericitul eveniment a fost semnalat în noaptea de 4 februarie 2020 când un botoșănean a cerut ajutorul prin numărul unic de urgență 112.
Trei medici din Botoșani au plecat să muncească pe mii de euro în străinătate
Odată cu creșterea salariilor în rândul medicilor tot mai puțini aleg să plece în străinătate. Însă mai există și astfel de cazuri.
Fereastra spre amintiri și artistul din Botoșani care lasă mărturie pentru viitor - GALERIE FOTO
Tablourile lui au un aer de poezie, scria în urmă cu mulți ani regretatul profesor Aurel Dorcu.
Memorialul Ion Bordeanu a debutat cu un fost căpitan de la FC Botoșani și a dat o campioană din nord – GALERIE FOTO & VIDEO
A cincea ediție a competiției de fotbal organizată în memoria fostului portar botoșănean Ion Bordeanu a început duminică, 2 februarie 2020 în sala de sport a Colegiului Tehnic Asachi unde s-au aliniat pentru meciuri șase echipe din județ.
Moarte violentă duminică dimineață într-un cartier din Botoșani
O nouă tragedie s-a produs duminică, 2 februarie 2020 la Botoșani. 
Loading...
SONDAJ politic la Botoșani, Florin Țurcanu printre variante – OFERTA politică pentru locale
Un chestionar circulă în această perioadă la nivelul municipiului Botoșani pentru a se sonda la acest moment preferințele electorale ale botoșănenilor pentru alegerile locale din acest an.
În 2020 două fetițe își fac temele la lumina lumânării într-o singură cameră cu toată familia – GALERIE FOTO
Cazurile cu botoșăneni care au fost mai puțin norocoși sunt mai multe decât s-ar fi gândit cineva vreodată. Și ce este mai trist este faptul că în majoritatea dintre ele suferă copiii.
BOMBĂ în Primărie! Urban Serv a pierdut licența pentru salubrizare, deszăpezire și administrare piețe și cimitire – VIDEO
Situație fără precedent înregistrată la una dintre societățile Consiliului Local. Urban Serv nu a mai obținut licență pentru principalele obiecte de activitate. A trimis notificare către CL prin care a solicitat încetarea contractului.
Florin Țurcanu insistă să o aducă pe Doina Federovici în instanță– MOTIVUL pentru care vrea citarea la Suceava
Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu se pregătește alături de avocați pentru a aborda apărarea din proces, la Curtea de Apel Suceava.
S-a decis: Director 'nou - vechi' la 'Apă' după o bătaie ca-n povești
Desemnarea noilor directori de la SC Nova Apaserv SA s-a încheiat în urmă cu puține minute cu decizia Consiliului de Administrație.
Tarabe înghițite de chioșcuri! Piețarii supărați au cerut audiență la viceprimar, riscă să rămână pe dinafară – GALERIE FOTO & VIDEO
Un grup format din 12 persoane, mici comercianți din Piața Centrală a orașului a cerut o audiență miercuri dimineață, la conducerea Primăriei.
in concluzie, candidatul vice andrei, cheltuie banii contribuabilului ca sa dea amenzi boschetarilor, adica pentru frectie la picior de lemn!pe urma anunta presa ca a ouat margica!ma cutremur ce grozavii ar putea face daca ar fi lasat!
14 februarie 2020, 19:11
de ce nu dati acces la imagini si asocietiei ADI ECOPROCES care are contract de concesiune incheiat cu URBAN si care monitorizeaza activitatea . In regulamentul serviciului oare este capitol cu sanctiuni si cine poate sa le aplice?
13 februarie 2020, 18:57
Apropos ce o sa faceți cu imaginile cu boschetarii care împraștie gunoiul, o sa le dați poliției sa le dea amenda ? Cu ce sa plătească amenda?
13 februarie 2020, 16:58
Pentru postacul de mai sus, camerele au fost montata de ice computers. Stiti bine relatiile din acestia si primarul Flutur asa ca lasa gargara. Va da Seful o pizza ca sa postati?
13 februarie 2020, 15:53
am scapat de epoca panselutelor si intram in epoca sistemelor se supraveghere
13 februarie 2020, 15:43
Festivalul noroiului la Botosani cand il organizati ? Montati camere si pe strazile pline de noroi sa vada toata tara cum arata orasul nostru in anul 2020.
13 februarie 2020, 14:50
Bani aruncați aiurea, in piața mare s-au montat camere pt a prinde hotii de buzunar sau cei care vând țigări. Hoții nu au dispărut și nici cei care vând țigări. Mai mult decât atât tot in piața sunt mașini parcate aiurea care blochează accesul și nu se ia nici o măsura, cred ca nu se vrea. Așa va fi și cu acestea de la gunoi, nu mai interesează pe nimeni decât pana se montează și se încasează banul.
13 februarie 2020, 14:39
In zona trotuarelor mai trebuie montate camere, sa vada toata lumea cum dupa 2,3 saptamani de cand a nins ultima oara, mai exista si acum gheata care impiedica circulatia pietonilor pe trotuare, sa vada si primarul pe sistemul de suprtaveghere cum cetatenii care-si platesc taxele si impozitele la timp isi rup mainile si picioarele pe trotuarele nedeszapezite la timp. Noroc ca a mai fost soare si a indepartat gheata.
13 februarie 2020, 14:29
Vrem sa vedem clar: unde punem hartia, unde punem foliile de plastic, unde punem sticla. Si vrem sa vedem ca, la ridicare, nu sunt amestecate cu rezidurile menajere.Haideti sa intram in randul oamenilor civilizati. Amplasarea camerelor e - speram - un prim pas.
13 februarie 2020, 14:17
camerele de supraveghere vor demonstra la vara cand este foarte cald, daca se mai spala platformele de gunoi dupa ce masinile pleaca si curge in urma lor zeama urat mirositoare
13 februarie 2020, 14:16
In zonele cu case, cand aveti de gand sa puneti niste camere de luat vederi pentru a fi informat instant despre faptul ca deseurile sortate selectiv nu se ridica. Ce sa facem cu ele in cazul acesta? Abandonam ideea civilizata da sortare a deseurilor?
13 februarie 2020, 13:06
Au fost montate de viceprimarul Andrei prin firma pe care o deține ? Sau s-a aranjat sa fie montate de un alt colaborator pentru a nu bate la ochi ? Se pricepe bine vicele la camerele de supraveghere
13 februarie 2020, 12:55
Intr-adevar lipsa de ocupatie justifica astfel de activitati din partea vicelui dar nu pe banii contribuabilului.
13 februarie 2020, 12:37
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
„Un singur aspect aș dori să vă aduc în atenție. Numărul insuficient de locuri pentru copiii de vârstă antepreșcolară și anume pentru copiii de  0 -3 ani care la noi în oraș au la dispoziție doar trei clase, doar trei ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7748 lei
USD
Dolarul SUA
4.4026 lei
CHF
Francul elveţian
4.4844 lei
GBP
Lira sterlină
5.7369 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0060 lei
XAU
Gramul de aur
223.7158 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2491 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4271 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9596 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3277 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6392 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.