Ştiri
Un luptator de arte marțiale, închis în Penitenciarul Botoșani, i-a transmis un mesaj lui Gigi Becali

După ce la TV a fost difuzat un interviu cu Gigi Becali realizat acasă la el, luptătorul de arte marţiale mixte, Ghiţă Ignat i-a transmis un mesaj din închisoare.

”L-am văzut pe acest bărbat dezlănțuit ca o fiară”

”Pe data de 25 decembrie 2016, una dintre televiziunile de știri din România a difuzat un interviu în direct cu domnul Gheorghe Becali, interviu realizat acasă la dumnealui. Fiind în penitenciar am timp mult la dispoziție, astfel urmăresc în special televiziunile de știri. L-am văzut pe acest bărbat dezlănțuit ca o fiară, spunând lucruri slabe și multe lucruri lipsite de sens.” scrie sportivul pe blogul personal.

 

” N-ar fi fost pentru prima oară, însă de această dată a atins subiecte sensibile, foarte sensibile. Au trecut două zile și n-am văzut nici un om de televiziune să ia atitudine, probabil că în contextul politic actual, ceea ce spune Becali nu are mare importanță.

 

Vă înșelați dacă gândiți așa, are importanță ce zice acest om, de ce? Pentru că are o mare notorietate, mulți fani, conduce o echipă cu un mare număr de fani, iar atunci când iese cu declarații, mulți sunt ochi și urechi. Scriu acest mesaj, deși nu sunt un om care ar putea fi ascultat, mai ales că sunt un deținut, scriu dintr-un penitenciar, sunt șanse mici ca dintre aceste rânduri să ajungă și la urechile domnului Becali. O fac însă din inimă și din dragoste pentru Dumnezeu și pentru semeni.

 

”Un mesaj drăcesc”

Domnule Becali sunteți un om care susține că ați citit Scriptura: ce spune Biblia despre cei care seamănă vânt? Culeg ce? Culeg furtună!

 

Nu intru în multe detalii, nu știu cine vă dă învățătură sau de unde ați citit „pildele" pe care ni le-ați spus în direct în seara de Crăciun, însă ceea ce dumneavoastră ați transmis, pe lângă faptul că nu are nimic din Biblie sau creștinesc, a fost din punctul meu de vedere (permiteți-mi să folosesc o expresie de-a dumneavoastră) mai degrabă, un mesaj drăcesc.

 

Om bun, Dumnezeu, în primul rând nu este „religie", nici „ură", nici „mândrie". Am crezut că odată cu condamnările primite veți fi mai smerit, mai înțelept, vă spun asta în calitate de om care v-a simpatizat la un moment dat. Scriu aceste rânduri în calitate de creștin, de om care speră ca Dumnezeu să vă deschidă ochii și inima pentru a vedea în ce mare minciună trăiți.

 

”Ce Biblie citiți dumneavoastră?”

Iisus Hristos, pe care adesea Îl pomeniți, n-a fost un bătăuș, nici un certăreț, citiți ce spune Cuvântul lui Dumnezeu despre Mântuitorul: „Iată Robul Meu pe care L-am ales, Preaiubitul Meu, în care sufletul Meu îşi găseşte plăcerea. Voi pune Duhul Meu peste El, şi va vesti Neamurilor judecata. El nu Se va lua la ceartă, nici nu va striga. Şi nimeni nu-I va auzi glasul pe uliţe. Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă..." Evanghelia după Matei 12:18-20.


De care duh sunteți însuflețit când tunete și fulgere ies din gura dumneavoastră? Ce fel de creștinism promovați când oricare om ce nu gândește ca dumneavoastră devine o țintă a cuvintelor de ocară, în loc să devină o țintă a rugăciunilor dumneavoastră?

 

Ne-ați spus despre faptul că învățătura pe care dumneavoastră ați primit-o spune că lovindu-ți dușmanii cu palmele îți „sfințești mâinile". Ce Biblie citiți dumneavoastră? Uitați ce spune cea pe care o am eu în celulă: „Dar Eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc" Evanghelia după Matei 5:44.

 

„Am scris pentru că așa am simțit„

Încă un lucru, ne-ați povestit acea „pildă" despre preotul care dacă îl găsești beat în șanț, nu zici și nici nu gândești conform cu ceea ce vezi, ci mergi și îi săruți mâna, astfel te umpli de duh. De ce fel de duh te umpli? Pentru că Sfânta Scriptură ne vorbește aspru împotriva celor ce beau: „Episcopul (preotul, slujitorul lui Dumnezeu) să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare să înveţe pe alţii. Să nu fie nici beţiv, nici bătăuş, nici doritor de câştig mârşav, ci să fie blând, nu gâlcevitor, nu iubitor de bani" 1Timotei 3:2,3.

 

Unii se amuză pe seama celor spuse de dumneavoastră și zic că sunteți inofensiv, eu vă consider mai degrabă periculos prin ceea ce spuneți.

 

Când vine vorba de Dumnezeu și de mântuirea sufletului meu alerg la Scriptură, acolo aflu direct de la sursă tot ce vreau să știu. Dar câți oameni fac lucrul acesta? Mulți iau de bună ceea ce aud de la dumneavoastră, înțelegeți de ce am scris că sunteți periculos prin ceea ce spuneți?

 

Mă rog ca Dumnezeu să vă descătușeze din această închisoare a urii în care diavolul vă ține încă închis. Sunt sigur că mai sunt și alți creștini care se roagă ca nu numai dumneavoastră, dar toți oamenii să cunoască pe Dumnezeul cel adevărat. Iar Dumnezeul cel adevărat este dragoste, bunătate, blândețe, pace, bucurie, răbdare, facere de bine, credincioși, înfrânare a poftelor – Galateni 5:22.

 

Probabil că nu veți băga în seamă acest mesaj, mai ales că vine din pușcărie, însă eu am scris pentru că așa am simțit, nu am scris din ură, ci mai degrabă din dragoste, din dorința sinceră de a vă spune că drumul urii este un drum greșit și că există pericolul ca promovând acest drum să faceți și pe alții să meargă pe el.

Dumnezeu să vă binecuvânteze cu o minte și o inimă înțeleaptă! Penitenciarul Botoșani” a mai scris Ghiţă Ignat. (Sursa: România Tv)

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Un om de afaceri din Botoşani l-a scos pe Becali dintr-un business de peste 5,5 milioane euro

 

Anca Farm a deschis cea mai mare farmacie din Botoșani: Tombolă, spațiu de joacă și peste 400 de produse din propriul laborator – VIDEO & GALERIE FOTO
(P) Ziua Națională a României a fost marcată în mod aparte de compania ”Anca Farm”. Pe 1 Decembrie românii își sărbătoresc țara, iar cunoscuta firmă botoșăneană împlinește 22 de ani de activitate.
Îl cinstim astăzi pe botoșăneanul despre care Fănuș Neagu a spus: ”Eu sunt fericit pentru că el există” / A pictat biserica în care a fost botezat Eminescu
A plecat la cele veșnice într-o zi de 1 decembrie, după o viață dedicată artei și artiștilor. A pictat, la Botoșani, biserica în care a fost botezat Mihai Eminescu, dar și alte 51 de alte biserici din întreaga țară.
Teribilist la 23 de ani: Nu are permis, dar a plecat la plimbare cu mașina
Polițiștii au dat de el pe un drum comunal.
A început minivacanța cu un chef pe cinste, apoi a urcat la volan
1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat avea bărbatul de 62 de ani oprit în trafic de polițiști.
Oprit pe o stradă din municipiu, după ce a fost pârât că nu are permis de conducere
Botoșăneanul de 29 de ani s-a ales cu dosar penal.
Noaptea trecută: Șofer amendat cu 1.300 de lei, CE au găsit polițiștii pe bordul mașinii
Peste 20 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 12.000 de lei, au fost aplicate noaptea trecută.
ACUM: Ediție specială Botoșăneanul TV - Ziua României, sărbătorită așa cum... nu ați văzut la Botoșani – VIDEO
Sărbătoarea dedicată Zilei Naționale a României a avut și aspecte pe care oficialitățile, cel puțin unele dintre ele, ar fi dorit poate să nu fie observate și mai ales mediatizate.
Comandantul Garnizoanei Botoșani, în Centrul Vechi: Suntem cuprinși de aceeași emoție puternică ce ne unește în fiecare anVIDEO
Ultimul discurs de la manifestările organizate de 1 decembrie i-a aparținut comandantului Garnizoanei Botoșani, Ovidiu Damian.
COADĂ cu poliția la tradiționalele fasole cu cârnați oferite în Centrul Istoric – VIDEO & GALERIE FOTO
Festivitățile organizate de 1 Decembrie 2022 în Centrul Istoric al municipiului Botoșani au fost încheiate de Primărie.
De Ziua României, primarul Cosmin Andrei a mulțumit botoșănenilor: Pentru tot ceea ce reușiți să faceți în fiecare ziVIDEO
Primarul Cosmin Andrei a luat cuvântul la ceremonia organizată astăzi de Ziua Națională a României transmițând un mesaj botoșănenilor prezenți în Centrul Istoric.
Oficialitățile, militarii, veteranii și politicienii la coadă la depuneri de coroane, unele partide fără președinți – GALERIE FOTO
Un alt moment căruia i se acordă o importanță deosebită, de Ziua Națională a României, este cel al depunerii de coroane la monumentul din Centrul Istoric al orașului.
Cătălin Silegeanu: Dragostea de țară înseamnă mai mult decât fluturarea unui tricolor și intonarea imnului
Cel mai mare cadou pe care România îl poate primi în zi aniversară este iubirea fiilor săi.
De Ziua Națională, Doina Federovici a cedat microfonul unui copil genial – FOTO & VIDEO cu momentul special
Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a fost invitată să ia cuvântul la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României.
Prefectul Cornilă, mesaj din partea premierului de Ziua Națională: Poporul român a rezistat și s-a dezvoltat prin unitateVIDEO
Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă a participat astăzi la manifestările  din Piața 1 Decembrie 1918.
DOLIU în sportul botoșănean: S-a stins din viață un antrenor de legendă - FOTO
A pregătit campioni, a luptat alături de sportivi în competiții naționale. Plecarea în veșnicie lasă în urmă regrete, dar și recunoștință din partea sutelor de sportivi pe care i-a îndrumat.
O autoutilitară a rupt o conductă de gaz, pompierii au intervenit urgent
Oamenii din zonă au sesizat degajări mari de gaz metan în apropierea unei stații de epurare. Pompierii au intervenit de urgență.
Andrei Țară, polițistul de frontieră din Botoșani născut pe 1 Decembrie: Și ne este atât de drag să îi spunem Ţară! / Sunt făcut pentru această meserie
Poliția de Frontieră reprezintă una dintre cele mai importante forțe de securitate ale României, iar Ziua Națională reprezintă un moment extrem de important pentru polițiștii de frontieră.
Preotul din Botoșani care a slujit în Peștera Sfântului Andrei / Invitație pentru ”un bun amic” de a vizita Botoșaniul – GALERIE FOTO
Opt ierarhi, șaizeci de preoți și mulțime de popor s-au adunat, miercuri, pe meleagurile dobrogene, pentru a-l prăznui pe Apostolul Andrei, Ocrotitorul României.
Doina Federovici, MESAJ către botoșăneni de Ziua României: Sunt convinsă că avem capacitatea de a renaște din propria cenușă
Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a transmis un mesaj către botoșăneni cu ocazia Zilei Naționale a României.
Jandarmi botoșăneni înaintați în grad de Ziua României - FOTO
Momente încărcate de emoție pentru doisprezece angajați ai Jandarmeriei.
Felicitari pentru cele scrise , iar clipele de dupa gratii sa treaca repede si fara urmari mari in viitor!
30 decembrie 2016, 14:48
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
29 noiembrie 2022
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.7383 lei
CHF
Francul elveţian
4.9890 lei
GBP
Lira sterlină
5.6933 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4339 lei
XAU
Gramul de aur
267.3958 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2427 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2093 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1941 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.5228 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2021 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6614 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.4 o C
Dorohoi
0.0 o C
Bucecea
-0.6 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.2 o C
Ştefăneşti
1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.