Ştiri
Elevii botoșăneni sunt invitați să participe la cel mai mare concurs internațional de matematică

Înscrierile se fac până la data de 4 decembrie 2023.

Înscrieri pentru cel mai mare concurs internațional de matematică 

 

 

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) vă anunță cu plăcere că s-a dat STARTUL înscrierilor la Jocul-concurs internațional ,,Cangurașul matematician’’ pentru clasa pregătitoare și clasele I-IV.

 

 Concursul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul este cel mai mare din lume, el organizându-se în peste 90 de țări, inclusiv România. Problemele sunt elaborate de echipe internaționale. În România, Cangurul se desfășoară în limbile română și maghiară. Data la care se va susține ,,Cangurașul matematician’’ pentru clasa pregătitoare și clasele I-IV este 15 decembrie 2023.

 

 

Matematica poate fi distractivă și de folos!

 

 

O vizită la muzeu, la circ sau în parc pot fi tot atâtea prilejuri în care copiii descoperă faptul că matematica are aplicații practice, la tot pasul, și că fiecare soluție la o problemă de matematică este de fapt o soluție la o problemă din viața noastră cotidiană.

 

Cadrele didactice sunt invitate să se înscrie pe https://stars-org.net/ ca organizatori ai centrelor de testare Cangurul din școli. Organizatorii centrelor de testare se vor ocupa de înscrierea elevilor, prezentarea și desfăşurarea concursului și vor transmite telefonic, online sau prin e-mail numărul de elevi înscriși pe clase.

 

Cum se va susține jocul-concurs?

 

 

Concursul se va susține în două moduri:

 

- offline, cu reviste tipărite, trimise la cererea participanților

 

Organizatorul centrului de testare poate opta fie să primească reviste tipărite pentru elevii înscriși în centrele de testare din școli, fie să multiplice materialele în centrele de testare. Înscrierea elevilor va avea loc până la data de 4 decembrie 2023.

 

Pe foaia de răspuns elevii vor marca o parolă, care trebuie memorată (cele 4 litere din codul de participare trimis organizatorului sau oricare alte patru litere). În termen de două zile lucrătoare de la data concursului, organizatorul va expedia foile de răspuns completate de elevi, prin colet poştal, la adresa: Editura Sigma: O.P.83, C.P.36, București.

 

- online, pe platforma cangurul.net

 

 

Profesorul comunică elevilor codul său de organizator (format din cinci cifre), pentru ca aceştia să se poată înscrie la concurs pe www.editurasigma.ro. La înscriere, fiecare participant primeşte codul (de forma 12345-ABCD). Cu ajutorul acestui cod, elevul poate susţine concursul pe platforma www.cangurul.net. Părinții pot înscrie elevii individual, urmând instrucțiunile de pe www.editurasigma.ro.

 

 

Susținerea online va avea loc de vineri, 15 decembrie, ora 12:00, până luni, 18 decembrie, ora 20:00. Durata concursului este de 60 minute din momentul deschiderii subiectelor.

 

 

Unde pot citi un regulament?

 

Vă invităm să consultați regulamentul vizitând www.cangurul.ro la adresa aceasta.

 

 

Care sunt premiile oferite?

 

Elevii vor primi diplomă de participare/premiere și analiza testului. Diploma poate fi descărcată direct de pe site, folosind codul de participare.

 

Profesorii-organizatori vor primi acces la rezultatele elevilor, precum și diplome și adeverințe de participare la sustenabilitatea unui proiect european. Oferta Edu+, definită în regulamentul jocului-concurs Cangurașul matematician pentru clasa pregătitoare și clasele I-IV aduce beneficii suplimentare însemnate profesorilor organizatori ai centrelor de testare, inclusiv rolul de redactor coordonator al unui număr din revista „EduȘcoală”.

 

Elevii se pot pregăti pentru jocul-concurs Cangurașul matematician pentru clasa pregătitoare și clasele I-IV folosind testele de antrenament de pe www.editurasigma.ro, alegând din secţiunea „Cangurul”, opţiunile „Teste de antrenament”şi „Matematică” urmate de selectarea clasei dorite.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Concurs pentru elevii din Botoșani dedicat Zilei Naționale a României

 

ASTĂZI: Mașină de intervenții primită de jandarmii botoșăneni, prezentată în fața șefimii județului – FOTO & VIDEO
Este singura primită de Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Botoșani din cele aproximativ 50 achiziționate la nivel național.
Tir imobilizat de polițiști și amendă de 12.000 de lei
În urma controlului, polițiștii rutieri au constatat că șoferul folosea un obiect fraudulos.
Doi bărbați arestați după un scandal într-un bar pornind de la o minoră
Aceștia se aflau în arest la domiciliu.
COD GALBEN prelungit – PROGNOZA meteo actualizată
Meteorologii au actualizat prognoza care cuprinde mai multe localități din județ.
Expoziție retrospectivă de arte vizuale la Memorialul Ipotești
Iubitorii de artă pot admira lucrările începând de vineri, 1 martie 2024.
Croitoru și-a găsit echipă, merge înapoi la patronul care l-a făcut cum i-a venit la gură
Antrenorul este așteptat pentru a parafa actele.
Garda de Mediu: AMENDĂ uriașă după un control neplanificat
La fața locului, echipa de comisari a constatat nereguli.
Sprijin pentru bunăstarea animalelor: APIA primește cererile de plată
Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp printr-un comunicat de presă.
De la incendii la persoane duse la spital: MISIUNILE pompierilor din ultimele 24 de ore
Pompierii botoșăneni au fost la datorie și de Ziua Armei.
Cătălin Silegeanu: Susținerea în cursa spre Primăria municipiului Botoșani a unui candidat cercetat pentru corupție este o adevărată insultă adusă cetățenilor
Cătălin Silegeanu a transmis un comunicat pe care îl publicăm integral mai jos.
Iftime, de la Timișoara, la o zi după ce promitea că pleacă 1-2 primari și a rămas fără 8: Voturile nu sunt în buzunarele celor care pleacă / Mă bazez mult pe echipa PNL Botoșani
Rămas în continuare simplu membru în PNL la trei săptămâni și fără o zi după ce Nicolae Ciucă i-a promis președinția organizației județene, dar deocamdată nu l-a mai numit, Valeriu Iftime a trăit miercuri o zi jenantă din punct de vedere politic.
ALERTĂ meteo: Un nou COD GALBEN anunţat la Botoşani
Şoferii sunt atenţionaţi cu privire la condiţiile de trafic.
REORGANIZARE pe secțiile de la „Mavromati”, personalul sub lupă: Aveam un infirmier la 25 de paturi
Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” analizează fiecare secție în parte pentru a se putea face o reorganizare a personalului.
Sute de botoșăneni și pompieri au marcat Ziua Armei - GALERIE FOTO
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a organizat astăzi, „Ziua Porţilor Deschise”.
Sub ochii conducerii și ai liderilor sindicali: Stimulente de mii de lei aprobate pentru doi directori și angajați de la „Mavromati”
Proiectul de hotărâre privind acordarea unor stimulente financiare personalului de specialitate din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” a fost aprobat în unanimitate în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean.
FAZA ZILEI: Primarul scos din postura de a sta „umăr la umăr cu dușmanul” – VIDEO & FOTO
Liberalii s-au supărat și au părăsit ședința.Pesediștii au votat propunerea într-o notă impasibilă, amuzată mai degrabă.
Angajații din Sănătate: PROTEST anunțat în curtea Spitalului Județean
Programul de proteste al Federației „Solidaritatea Sanitară” din România continuă cu o nouă acțiune: pichetarea unităților sanitare, ce se va desfășura joi, 29 februarie 2024.
„Cenușăresele” din trafic reclamate la Primărie pentru protecție (ne)justificată
A fost de fapt un apel pentru a se elimina disconfortul din traficul botoșănean.
„Capra cu trei iezi' vine timp de trei zile la Teatrul Vasilache
Cei mici sunt așteptați la spectacol.
Spectacol la teatru de ziua marelui povestitor, Ion Creangă
Va fi organizat și un concurs pentru cei care participă la toate spectacolele.
Sondaj
Va reuși Valeriu Iftime să obțină pentru PNL Botoșani un scor electoral mai mare decât cel din 2020, care a fost de 34% la CJ?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Observ cu tristețe că străzile din Botoșani arată ca după bombardament, au avut interpelări și colegii noștri în diverse rânduri dar se pare că nu se găsesc soluții pentru această problemă”,Maricel Maxim, ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
6.6 o C
Dorohoi
6.7 o C
Bucecea
5.9 o C
Darabani
11.8 o C
Saveni
7.1 o C
Ştefăneşti
16.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.