Ştiri
Ce sunt colectoarele solare

(P) Panourile termice solare pentru apa caldă au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, oferind posibilitatea de a asigura apa caldă menajară necesară într-o locuință și nu numai, totul prin utilizarea energiei solare. Prin intermediul unui astfel de sistem veți reduce costurile cu facturile lunare și un alt beneficiu extrem de important constă în faptul că panourile termice solare protejează mediul înconjurător, pentru simplul fapt că utilizează energie verde.

Un sistem de panouri termice solare pentru apa caldă funcționează prin intermediul unor colectoare solare. Fără acestea, energia provenită din lumina solară nu poate fi captată și apa nu va putea fi încălzită.


Ce sunt colectoarele solare?


Colectoarele solare termice reprezintă o parte complet integrantă a instalațiilor de panouri termice pentru apa caldă. Un colector solar (după cum sugerează și denumirea acestuia) este responsabil pentru captarea / colectarea radiației solare termice, radiație care reprezintă energia necesară pentru încălzirea apei.  


Scopul acestui tip de panou solar pe baza de colectoare solare este de a converti energia: radiația solară este transformată în căldură. În cazul anumitor tipuri de instalații solare termice, această căldură este folosită pentru a genera abur și a obține energie electrică, dar aceasta nu este funcția unui colector solar. Pe de altă parte, panourile fotovoltaice au capacitatea de a genera electricitate direct sub formă de curent continuu. Panourile fotovoltaice sunt un element indispensabil în instalațiile solare fotovoltaice.


Din punct de vedere fizic, colectoarele solare se folosesc de principiul termodinamicii pentru conversia energiei. În schimb, panourile fotovoltaice nu folosesc legile termodinamicii pentru a converti energia solară, ci mai degrabă un proces electric. Cu alte cuvinte, pentru că poate există o confuzie mare, trebuie făcută aceste sisteme sunt complet diferite.


Colectoarele solare se împart în mai multe tipuri și alegerea lor trebuie efectuată ca atare, în funcție de nevoile pe care la aveți.


•    Colectoare solare plate. Acest tip de panou solar captează radiația solară pe care o primește suprafața pentru a încălzi fluidul. Efectul de seră este adesea folosit pentru a capta căldura și încălzi ulterior apa.
•    Colectori solari care captează lumina primită de la soare pe o suprafață relativ mare și o concentrează pe suprafața mai mică printr-o oglindă.
•    Colector solar cu tuburi vidate. Acest colector solar este format dintr-un set de tuburi cilindrice, formate din absorbante selective, situate în locașul reflectorului și înconjurate de un cilindru transparent de sticlă.


Pe lângă faptul că sistemele solare termice pentru obținerea apei calde sunt ideale în propriile locuințe, acestea se pot utiliza într-o mulțime de aplicații dintre care cele mai răspândite sunt cele de încălzire a încăperilor industriale sau locative , pentru producerea apei calde în scopuri industrial și pentru uz intern. Cea mai mare parte a proceselor de producere ce se petrec cu utilizarea apei fierbinți și calde sunt cele din ramura alimentară și textilă care au potențialul cel mai mare de folosire a colectoarelor solare.


Sistemele de încălzire a apei cu colectoare solare sunt perfecte atât în ceea ce privește propriile locuințe, cât și pentru hoteluri, pensiuni, instituții, centre comerciale și așa mai departe.


Este recomandat să solicitați ajutorul unor specialiști în domeniu, atât în ceea ce privește alegerea unui sistem potrivit, cât și în ceea ce privește montajul sau o mentenanța optimă pe întreagă perioadă de funcționare.

 

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

Angajații din școli continuă protestele și anunță declanșarea GREVEI GENERALE: Suntem profund dezamăgiţi
 Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” anunţă continuarea protestelor în această săptămână.
În acest weekend, la Teatrul ”Mihai Eminescu”: Plătești un bilet și primești unul gratuit! – GALERIE FOTO
Sărbătorește primăvara alături de cineva drag și oferă-i un mărțișor teatral!
Furt cu ”autoservire”: Cum s-a aprovizionat un botoșănean în Piața Centrală
A sustras produse agroalimentare în valoare de 1.500 de lei, tânărul fiind ulterior identificat și reținut de polițiștii botoșăneni.
Comisarii cu mita de la Protecția Consumatorilor ajung la proces: ACUZAȚIILE procurorilor
Dosarul se află înregistrat pe rolul Tribunalului Botoșani.
Șofer tras pe dreapta și amendat, la final a rămas și fără marfă
Sancțiuni de peste 63.000 de lei și 14 permise reținute de polițiști în ultimele 24 de ore.
REȚINUT după ce și-a ”vizitat” soția, polițiștii l-au scos din casă în cătușe
Un botoșănean de 42 de ani a fost reținut pentru evadare, amenințare, violare de domiciliu și încălcarea ordinului de protecție.
Răspuns DUR pentru medicul din Botoșani care a acuzat spitalul de FURT: Şantajul mediatic exercitat de cei doi colegi nu este onorabil
Conducerea spitalului respinge acuzațiile formulate de către cei doi medici.
ACUZAȚII grave de la vecini: Câinele care a atacat un copil în Suceava este din Botoșani!
Edilul municipiului Suceava spune că a fost sesizată Poliția din Botoșani și că vor fi luate măsurile necesare.
”Istoria unui eșec premeditat”: Grindeanu ignoră Autostrada Unirii A8 / Avansul e rușinos
Autostrada Unirii A8 are aproape 320 km de la Târgu Mureș (intersecția cu A3) și până la Iași și Ungheni, la granița cu Republica Moldova.
Sesiune specială a examenului de bacalaureat – CÂND au loc probele
Ministrul Educației, Ligia Deca, a semnat ordinul care aprobă calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat 2023.
O sută de lei l-a costat o țigară aprinsă în locul nepotrivit
Și vânzătorii ambulanți au fost amendați de polițiștii locali.
Polițiștii locali au vizitat Piața Centrală, comercianții au scăpat doar cu câteva ”sfaturi”
Mai mulți comercianți din Piața Centrală a municipiului Botoșani s-au ales cu atenționări verbale în urma deficiențelor constatate de polițiștii locali.
ITM Botoșani atenționează: Amenzi de până la 20.000 pentru angajatorii care NU respectă legea!
Este vorba despre negocierea colectivă, obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin zece angajați.
Sucevean ridicat de acasă și ”cazat” în Penitenciarul Botoșani
Mandatul de executare a pedepsei închisorii a fost pus în aplicare de polițiști.
Botoșănean de 21 de ani oprit la Gura Humorului, SURPRIZA pe care au avut-o polițiștii
Tânărul a fost depistat la un control de rutină.
STUDIU: Botoșani, printre județele care pot fi mai ușor controlate politic
Transferurile către administrația locală sunt concepute pentru a reduce diferențele de capacitate fiscală între județe, dar ele pot funcționa și ca o armă economică.
STRIGĂTUL disperat al unui tânăr din Botoșani: Trăiesc, dar nu am viață / Ajută-mă, te rog! - VIDEO
Boala i-a furat sănătatea, prietenii, posibilitatea de a-și întemeia o familie. Treptat, tot ce înseamnă viață!
Președintele Casei de Pensii, lămuriri importante: Vârsta de pensionare trebuie coroborată cu speranța de viață
Urmează schimbări majore în sistemul de pensii din România. Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a vorbit despre ce se întâmplă cu creșterea vârstei de pensionare.
Ziua Mondială a Apei: ”Fii schimbarea pe care ți-ai dori să o vezi în lume!” - FOTO
Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în România începând din anul 1993, fiind un eveniment sub egida Organizației Națiunilor Unite, al cărui slogan este în acest an ”Fii schimbarea pe care ți-ai dori să o vezi în lume!”.
Spectacol tulburător, cu doi actori botoşăneni în distribuţie, distins cu Premiul BBC - FOTO
Duminică, 19 martie 2023, la BBC Radio Theatre din Londra s-au anunțat câștigătorii BBC Audio Drama Awards 2023.
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să investească într-un stadion nou?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La școală nu mi-a plăcut cartea. Muzica bisericească, troparele, mi-au plăcut, însă, tare mult. În special cele de la Crăciun și Bobotează eu le știam de mult tare… Dacă aș fi din nou tânăr, nu aș pierde nicio clip ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9232 lei
USD
Dolarul SUA
4.5644 lei
CHF
Francul elveţian
4.9467 lei
GBP
Lira sterlină
5.6092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4365 lei
XAU
Gramul de aur
284.9858 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2690 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0576 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3316 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2071 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6611 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.3 o C
Dorohoi
9.6 o C
Bucecea
10.2 o C
Darabani
9.0 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
7.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.