Știrea zilei
Este OFICIAL! Supermarket și blocuri de locuințe în locul uneia dintre cele mai vechi fabrici din Botoșani – GALERIE FOTO

Ceea ce s-a tot zvonit de mai multe zile, și anume construirea unui imens centru comercial în Centrul Vechi al orașului, devine realitate.

Lidl în Centrul Istoric 

 

Proprietarii fabricii Rapsodia Conf au decis să vândă terenul și construcțiile aferente din Centrul Istoric societății Lidl România, în vederea construirii unui super magazin cu produse germane.

 

Practic, pe acel teren sunt proprietare două societăți, Rapsodia Conf SA pe o suprafață de 7.900 mp și R-2004 SA cu 1.784 mp. Suprafața totală este de peste 9.700 mp.

 

Documentația acestei investiții a ajuns la biroul viceprimarului Marian Murariu.

 

 

„Clădirea aferentă fabricii și clădirile conexe au o suprafață de 5.087 mp, iar aceste clădiri sunt propuse spre demolare după aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) în Consiliul Local. Practic vor exista două etape ale dezvoltării imobiliare, pe acest teren”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

 

În prima etapă, compania germană intenționează ca pe o suprafață de 7.700 mp să construiască un nou magazin de aproape 2.200 de mp, cu o parcare de 120 de locuri. 10% din suprafața totală va fi amenajată cu spații verzi.

 

Lidl construiește și blocuri de locuințe

 

În a doua etapă, pe alți 2.000 mp se dorește, în premieră pentru municipiul Botoșani, construirea a două blocuri cu locuințe colective, cu regim de înălțime P+3 și etajul 4 retras, cu spații comerciale la parter, inițiatorul investiției fiind tot Lidl România.

 

În acest moment în dezbatere publică se află etapa 1 a proiectului, aferentă realizării centrului comercial.

 

„Este o investiție interesantă, practic acele fabrici vechi care au un aspect estetic nu prea plăcut, vor dispărea. Va fi pusă în valoare Biserica Uspenia unde a fost botezat poetul Mihai Eminescu. Practic din strada Independenței se va vedea foarte bine această Biserică, lucru care nu se poate face acum. De asemenea, se vor vedea și o parte din clădirile din Centrul Vechi”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Pentru această investiție va fi nevoie și de avizul comisiei de cultură și monumente istorice de la Suceava, având în vedere că Biserica Uspenia este monument istoric.

Documentația urmează să fie aprobată în Consiliul Local.

 

Unul dintre acționarii celor două firme care a vândut terenul din Centrul istoric este Mihai Tincu, care are și calitatea de consilier local PSD. Contactat telefonic de Botoșăneanul.ro, Mihai Tincu a arătat că după perfectarea tranzacției și-a relocat afacerea din confecții.

 

 

„Nimeni nu a rămas pe din afară, firmele alea mari care lucrau la mine rămân în continuare în Botoșani și își continuă activitatea în Botoșani. Toată treaba asta a fost urmărită, gestionată și condusă atent de către mine personal ca să se închidă totul bine. Firmele rămân în Botoșani, valoarea adăugată rămâne aici iar muncitorii lucrează în continuare în confecții”,

Mihai Tincu, om de afaceri

 

„Centrul Vechi va fi funcțional”

 

Omul de afaceri a explicat că spațiile din Centrul Istoric erau mult prea mari pentru activitatea desfășurată de firmele la care este acționar sau cu care are contract, acesta fiind și motivul pentru care a optat pentru vinderea acestei proprietăți.

 

Pe de o parte.

 

„Nu se poate merge în continuare așa pentru că aveai de gestionat o suprafață foarte mare de clădiri, circa 15.000 mp și mai erau în jur de 190 de oameni. Indiferent cu ce prețuri și pentru ce firme grozave lucram și chiar lucram cu firme extraordinare, excepționale. Nu puteai să ții pasul, să plătești și impozite și taxe și utilități în clădiri între 70 și 200 de ani, asta e o treabă”,

Mihai Tincu, om de afaceri

 

 

Pe de altă parte…

Mihai Tincu susține că astfel se va duce la îndeplinire acea promisiune transmisă din legislatură în legislatură de politicienii care au condus orașul și anume revigorarea Centrul Istoric al municipiului Botoșani.

 

„Se va rezolva un lucru foarte important, fundamental pentru oraș. Se va crea continuu un flux de oameni care vor circula și Centrul Vechi va fi pus în folosința lui adevărată. Acolo va fi și o parcare, vor fi și niște spații verzi, niște blocuri și un super magazin și se va crea inerent un flux de oameni care circulă, care vin și Centrul Vechi va fi funcțional și își va pune în folosință locul prin apariția inevitabilă a unor terase, a unor magazine, a unor locuri comerciale așa cum au toate centrele vechi, cum au cei din Brașov, Timișoara sau Iași”,

Mihai Tincu, om de afaceri

 

Odată aprobată documentația în Consiliul Local, în primă fază se va construi centrul comercial iar mai apoi blocurile de locuințe. Lidl ar ajunge astfel la al doilea magazin construit în municipiul reședință de județ. Al treilea, ar urma să fie înființat pe Șoseaua Iașului.

loading...
Ce lovitură! S-a depus proiect: Carrefour, Kaufland și Lidl obligate să se mute în afara Botoșaniului dacă se aprobă
Interes matinal la deschiderea noului magazin Lidl, peste 100 de botoșăneni s-au îmbulzit să intre – GALERIE FOTO & VIDEO
Lidl ar putea cumpăra terenuri de la cea mai veche fabrică de confecții din Botoșani

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
inpuff.ro
Loading...
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Loading...
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ar fi cel putin ciudat sa li se puna bete in roate celor care vor sa investeasca in Botosani doar fiindca proprietarul este simpatizant PSD. Nu liberalii urla din toti bojocii sa fie stimulate firmele straine? Si apoi ce poti face in centrul orasului? Alta fabrica de confectii?
16 ianuarie 2020, 14:28
De fapt, prin vanzarea societății cei 5 care au aranjat la privatizare să cumuleze 51% acțiuni, își umflă din nou conturile și pierd pe drum valoarea acțiunilor muncitorilor. O altă hoție bine ticluita.
15 ianuarie 2020, 17:31
De fapt, prin vanzarea societății cei 5 care au aranjat la privatizare să cumuleze 51% acțiuni, își umflă din nou conturile și pierd pe drum valoarea acțiunilor muncitorilor. O altă hoție bine ticluita.
15 ianuarie 2020, 17:30
AICI NU I VORBA DE PSD.AICI E VORBA DE INTERESELE UNIUNII EUROPENE.DE CE NU SE FACE O FABRICA,DE CENTRE COMERCIALE AVEM NOI NEVOIE ?AVEM NEVOIE DE LOCURI DE MUNCA.,DE FABRICI CARE SA PRODUCA ROMANESTE.NE MERITAM SOARTA
14 ianuarie 2020, 19:20
Catamai vorbaraia pentru o hardughie care demult trebuia demolata in timp ce dispar intr-o veselie cladiri de patrimoniu.
14 ianuarie 2020, 19:00
Pe ultima suta de metri liderul PSD-istilor își încheie conturile cum nici nu spera, bine ca s-a descurcat. Curând le va transmite comentatorilor sa-l pupe undeva, părerea mea.
14 ianuarie 2020, 18:21
Al treilea magazin pe Șoseaua Iașului, mai exactunde anume? Oare nu ar trebui să știe și botoșănenii ?A loo,a loo, consilierule!
14 ianuarie 2020, 15:08
Intr-o Romanie NORMALA nu ar trebui sa se intample asa ceva
14 ianuarie 2020, 14:56
Când nu știi sa administrez o afacere este bine sa o vinzi altora care știu cum sa procedeze ( sau stai acasă). Condițiile de munca erau depășite comparativ cu Serconf sau Formens
14 ianuarie 2020, 14:49
auzi la astia cica oamenii vor veni si vor pleca, va fi un flux de cetateni, pe naiba, va fi acelasi flux de conationali care-si duc veacul prin centrul vechi mancand seminte
14 ianuarie 2020, 14:41
Bravo, felicitări! Se mai duce o bucățică din glia noastră la străini! Sclavagismul modern este un act voluntar !
14 ianuarie 2020, 14:33
turistic se poate pune in valoare noua megaconstructie prin montarea unei placi pe care sa se scrie ca vechea cladire a fost demolata in maqndatul de consilier local al lui Mihai Tincu si care a vandut fabrica ce a dat paine sutelor de familii, daca se construiesc apartamente si magazine botosanenii nici nu mai au nevoie de locuri de munca
14 ianuarie 2020, 14:22
se distruge tot ce mai avem industrie si se da autorizatie oriunde in orasul asta sa se construiasca magazine si blocuri, daca se permite chiar sa le lipim unele de altele, un oras fara stapani, fara conducatori care sa apere interesul cetateanului, huoooo psd, eliberati autorizatii de construire oriunde si in interesul cui vreti voi, luavar dragnea pe toti !!!!
14 ianuarie 2020, 14:15
Oups ! Tincu face vesnica pomenire industriei de confectii si apoi , cel mai probabil si la PSD. Mare om, mare caracter. De onoare nici nu mai amintesc macar. te apuca greata.
14 ianuarie 2020, 14:08
Practic Din punctul meu de vedere Tincu se îmbogățește iar lângă biserica Uspenia va apărea o mega clădire care va tine in umbra o parte din Centrul Istoric al orașului. Practic PSD-ul mai pierde cateva mii de voturi cu o așa șmecherie financiară. In celelalte orașe din țara hipermarketurile se construiesc la periferie și nu se distrug nici clădirile făcute de Ceaușescu, pe când la noi ... ca la nebuni.
14 ianuarie 2020, 14:03
ce prostie, supermarket in centrul orasului, bucuria celor ce locuiesc in centru dar ideea cu punerea in valoare n-o vad deloc, practic o noua schema PSD....Tincu se foloseste de influienta care o mai are sa-si vanda darapanaturile
14 ianuarie 2020, 13:22
acu avem de-a supermarketuri ca nu mai ai pe unde merge............acolo sa vezi profit la straini si sclavie la noi, traiasca supermarketurile cu marfuri pt EST
14 ianuarie 2020, 12:41
Super! In sfarsit se misca ceva si in orasul nostru.Doamne ajuta!
14 ianuarie 2020, 10:40
Serios?? Și cam cum se poate pune în valoare din punct de vedere urbanistic și turistic această zonă a orașului prin construirea unui magazin cu parcare?? Și cum rămâne cu ideea ca marile magazine cu parcări și hărmălaie să se mute în afara zonelor locuite??? Că așa s-a spus prin presă cu câteva zile în urmă!Măi viceprimar Muraru, cum pui tu în valoare Biserica Uspenia dinspre strada Independenței??? Ha,ha,ha!!!
14 ianuarie 2020, 09:33
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.