Știrea zilei
Este OFICIAL! Supermarket și blocuri de locuințe în locul uneia dintre cele mai vechi fabrici din Botoșani – GALERIE FOTO

Ceea ce s-a tot zvonit de mai multe zile, și anume construirea unui imens centru comercial în Centrul Vechi al orașului, devine realitate.

Lidl în Centrul Istoric 

 

Proprietarii fabricii Rapsodia Conf au decis să vândă terenul și construcțiile aferente din Centrul Istoric societății Lidl România, în vederea construirii unui super magazin cu produse germane.

 

Practic, pe acel teren sunt proprietare două societăți, Rapsodia Conf SA pe o suprafață de 7.900 mp și R-2004 SA cu 1.784 mp. Suprafața totală este de peste 9.700 mp.

 

Documentația acestei investiții a ajuns la biroul viceprimarului Marian Murariu.

 

 

„Clădirea aferentă fabricii și clădirile conexe au o suprafață de 5.087 mp, iar aceste clădiri sunt propuse spre demolare după aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) în Consiliul Local. Practic vor exista două etape ale dezvoltării imobiliare, pe acest teren”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

 

În prima etapă, compania germană intenționează ca pe o suprafață de 7.700 mp să construiască un nou magazin de aproape 2.200 de mp, cu o parcare de 120 de locuri. 10% din suprafața totală va fi amenajată cu spații verzi.

 

Lidl construiește și blocuri de locuințe

 

În a doua etapă, pe alți 2.000 mp se dorește, în premieră pentru municipiul Botoșani, construirea a două blocuri cu locuințe colective, cu regim de înălțime P+3 și etajul 4 retras, cu spații comerciale la parter, inițiatorul investiției fiind tot Lidl România.

 

În acest moment în dezbatere publică se află etapa 1 a proiectului, aferentă realizării centrului comercial.

 

„Este o investiție interesantă, practic acele fabrici vechi care au un aspect estetic nu prea plăcut, vor dispărea. Va fi pusă în valoare Biserica Uspenia unde a fost botezat poetul Mihai Eminescu. Practic din strada Independenței se va vedea foarte bine această Biserică, lucru care nu se poate face acum. De asemenea, se vor vedea și o parte din clădirile din Centrul Vechi”,

Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Pentru această investiție va fi nevoie și de avizul comisiei de cultură și monumente istorice de la Suceava, având în vedere că Biserica Uspenia este monument istoric.

Documentația urmează să fie aprobată în Consiliul Local.

 

Unul dintre acționarii celor două firme care a vândut terenul din Centrul istoric este Mihai Tincu, care are și calitatea de consilier local PSD. Contactat telefonic de Botoșăneanul.ro, Mihai Tincu a arătat că după perfectarea tranzacției și-a relocat afacerea din confecții.

 

 

„Nimeni nu a rămas pe din afară, firmele alea mari care lucrau la mine rămân în continuare în Botoșani și își continuă activitatea în Botoșani. Toată treaba asta a fost urmărită, gestionată și condusă atent de către mine personal ca să se închidă totul bine. Firmele rămân în Botoșani, valoarea adăugată rămâne aici iar muncitorii lucrează în continuare în confecții”,

Mihai Tincu, om de afaceri

 

„Centrul Vechi va fi funcțional”

 

Omul de afaceri a explicat că spațiile din Centrul Istoric erau mult prea mari pentru activitatea desfășurată de firmele la care este acționar sau cu care are contract, acesta fiind și motivul pentru care a optat pentru vinderea acestei proprietăți.

 

Pe de o parte.

 

„Nu se poate merge în continuare așa pentru că aveai de gestionat o suprafață foarte mare de clădiri, circa 15.000 mp și mai erau în jur de 190 de oameni. Indiferent cu ce prețuri și pentru ce firme grozave lucram și chiar lucram cu firme extraordinare, excepționale. Nu puteai să ții pasul, să plătești și impozite și taxe și utilități în clădiri între 70 și 200 de ani, asta e o treabă”,

Mihai Tincu, om de afaceri

 

 

Pe de altă parte…

Mihai Tincu susține că astfel se va duce la îndeplinire acea promisiune transmisă din legislatură în legislatură de politicienii care au condus orașul și anume revigorarea Centrul Istoric al municipiului Botoșani.

 

„Se va rezolva un lucru foarte important, fundamental pentru oraș. Se va crea continuu un flux de oameni care vor circula și Centrul Vechi va fi pus în folosința lui adevărată. Acolo va fi și o parcare, vor fi și niște spații verzi, niște blocuri și un super magazin și se va crea inerent un flux de oameni care circulă, care vin și Centrul Vechi va fi funcțional și își va pune în folosință locul prin apariția inevitabilă a unor terase, a unor magazine, a unor locuri comerciale așa cum au toate centrele vechi, cum au cei din Brașov, Timișoara sau Iași”,

Mihai Tincu, om de afaceri

 

Odată aprobată documentația în Consiliul Local, în primă fază se va construi centrul comercial iar mai apoi blocurile de locuințe. Lidl ar ajunge astfel la al doilea magazin construit în municipiul reședință de județ. Al treilea, ar urma să fie înființat pe Șoseaua Iașului.

loading...
Ce lovitură! S-a depus proiect: Carrefour, Kaufland și Lidl obligate să se mute în afara Botoșaniului dacă se aprobă
Interes matinal la deschiderea noului magazin Lidl, peste 100 de botoșăneni s-au îmbulzit să intre – GALERIE FOTO & VIDEO
Lidl ar putea cumpăra terenuri de la cea mai veche fabrică de confecții din Botoșani

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Super tranzacție în zona ultracentrală a orașului, un om de afaceri a cumpărat o clădire pentru fiul său – GALERIE FOTO
Una dintre clădirile din zona ultracentrală a municipiului reședință de județ va avea o altă destinație față de cea cunoscută ani de zile la Botoșani.
Procesul lui Florin Țurcanu la FINAL în Botoșani – avocații cer ACHITAREA fostului președinte al CJ
Vizitele lunare la Tribunalul Botoșani începute în 2016 și mai ales stresul cauzat de problemele din justiție care s-au răsfrânt și asupra familiei sunt pe cale să ia sfârșit pentru Florin Țurcanu.  
Show-ul recordurilor la Polivalentă, cel mai mare spectacol indoor de după revoluție: Dacă noi ne iubim... aprindem salaVIDEO & GALERIE FOTO
La 30 de ani după revoluție, Botoșanii au avut parte de cel mai grandios concert indoor de Anul Nou. Pentru prima dată acesta a fost organizat la Sala Polivalentă, care s-a umplut până la refuz.
Echipa de handbal a Botoșaniului, în impas: Președintele amenință cu retragerea: Ar fi păcat să râdă celelalte județe de noi
În ciuda rezultatelor bune obținute în campionatul Diviziei A, echipa de handbal CSM Botoșani traversează o perioadă financiară extrem de grea, iar președintele Cătălin Stoleru amenință inclusiv cu retragerea.
”Scandalos și regretabil”! Poeta premiată în numele lui Eminescu, sătulă de bărbații poeți, a protestat pe scenă: Mentalitate de secol 19, în care femeile nu au... VIDEO & FOTOGALERIE
La doi ani după scandalul național provocat de poeta Medeea Iancu la Gala de decernare a Premiilor Eminescu, o altă tânără a produs rumoare printre cei 400 de spectatori prezenți la eveniment. De această dată în centrul atenției s-a aflat chiar câștigătoarea Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum pe anul 2019.
DAUNE uriașe stabilite de instanță pentru familia elevei omorâtă cu 32 de lovituri de cuțit la Pacea
Judecătorii care au avut în atenție dosarul crimei de la Pacea au stabilit și o serie de daune morale și materiale pentru familia victimei, eleva Petronela Mihalachi, care s-a constituit parte civilă în procesul penal care s-a judecat la Tribunalul Botoșani.
Al TREILEA Lidl din Botoșani se construiește pe un teren de lângă cartierul bogaților – GALERIE FOTO
Compania nemțească Lidl pare să fi prins mediul financiar favorabil în municipiul Botoșani, unde al treilea super magazin este deja la stadiul de depunere a documentației necesare demarării investiției.
Fermierii s-au premiat și au pus-o de-o petrecere tradițională până după miezul nopții cu înțepături la microfon – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 170 de fermieri, majoritatea însoțiți de partenerele de viață, au umplut sâmbătă seară restaurantul ”Clasic” de la Complexul Rediu, acolo unde a avut loc a treia ediție a Balului Fermierilor, organizat de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor (SCDCOC) Popăuți și Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis.
Părintele Daniel Cojocaru s-a mutat într-o ”parohie” din Împărăţia lui Dumnezeu: A fost primul şi ultimul său transfer - GALERIE FOTO & VIDEO
Lacrimă și sfâșiere sufletească a fost vineri la Bajura, unde preotul Daniel-Lucian Cojocaru, plecat la Domnul la 35 de ani, a fost condus pe ultimul drum.
Loading...
Care în living, care în dormitor? Un botoșănean este proprietar pe același apartament împreună cu Primăria
Situație mai puțin obișnuită înregistrată în municipiul Botoșani. Primăria a devenit sau va deveni proprietară pe trei apartamente unde foștii posesori au decedat fără să aibă moștenitori. Doar într-unul dintre cazuri există urmași, însă doar pentru o parte din locuință, respectiv jumătate.
Pensie specială de peste 6.300 de lei pentru un fost viceprimar din municipiul Botoșani, SUSPENDATĂ de Avocatul Poporului
Reglementările din Codul Administrativ care vizau modul de acordare a indemnizațiilor speciale pentru limită de vârstă aleșilor locali au fost clarificate ulterior printr-o Hotărâre de Guvern cu norme de aplicare. Norme care s-au dovedit a fi în favoarea foștilor primari sau viceprimari.
Pensionarea forțată a zeci de asistenți medicali de la Spitalul Județean se lasă cu procese și plângeri la București
Ultima lună a anului 2019 a fost, pentru mai mulți asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, și ultima la locul de muncă. Au primit decizii de încetare a raporturilor de serviciu, fără a exista în prealabil, avertizează sindicaliștii, discuții cu conducerea.
Un tânăr de 32 de ani din PSD Botoșani a ajuns coordonator regional pe 6 județe din Moldova
De aproximativ trei luni de zile, un tânăr social-democrat este coordonatorul Agenției Teritoriale Nord – Est din cadrul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC).
La mulți ani 2020! Mii de botoșăneni au intrat în noul an cu două fete cântărețe și doi aleși din 24: Să aveți un an minunat ca voi VIDEO & GALERIE FOTO
Petrecerea ultimelor ore din 2019 și a primelor minute din 2020 în stradă a fost modul în care câteva mii de botoșăneni au ales sau poate au fost nevoiți să facă revelionul. Ei au participat la concertele organizate de Primăria Botoșani în Piața Revoluției.
Loading...
Fii strălucitoare în noaptea de Revelion! SFATURI de la un creator de modă pentru petrecerea anului
Pentru multe dintre doamnele și domnișoarele Botoșaniului petrecerea din noaptea de Revelion înseamnă săptămâni întregi de pregătiri, de la podoaba capilară, la pregătirea aspectului estetic și, mai ales, a ținutei.
Zeci de botoșăneni, Revelion pe mii de euro petrecut pe plajă: DESTINAȚIILE preferate de sărbători
Tot mai mulți botoșăneni aleg să petreacă sărbătorile altfel, în țările calde.
Drifturi, curse ilegale, artificii & derapaje pe zăpadă noaptea trecută în parcare la Kaufland, Poliția a blocat ieșirea – VIDEO & FOTOGALERIE
Scene desprinse parcă din celebra serie americană ”The Fast and the Furious” au putut fi văzute seara și noaptea trecută în parcarea de la Kaufland.
Bătaie sângeroasă la club: un înjunghiat, val de audieri, bălți de sânge pe trotuar – FOTOGALERIE
Un conflict de proporții a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în apropierea clubului amenajat în Casa Tineretului. Mai mulți tineri s-au luat la bătaie, iar unul este în stare critică la spital.
Tânăra din Botoșani care la 22 de ani „îmblânzește”  un mastodont de 40 de tone – GALERIE FOTO
Mălina Ghileschi are doar 22 de ani și este șoferiță de tir. A devenit cunoscută în toată țara după ce a câștigat concursul de „cea mai frumoasă șoferiță de TIR din România” organizat online de Ilie – omul șoselelor. Spune însă că această meserie, preponderent masculină, a fost „invadată” de numeroase femei frumoase.
Cum ar trebui să arate bradul perfect prin ochii unei creatoare de modă din Botoșani: Este decorat în albGALERIE FOTO
Emoția sărbătorilor de iarnă este completă atunci și când casele noastre sunt împodobite în spiritul Crăciunului. Și, cum este și normal, vedeta căminului este bradul! Cât mai falnic și cu podoabe bogate sau selectate cu grijă pentru o imagine perfectă.
Ar fi cel putin ciudat sa li se puna bete in roate celor care vor sa investeasca in Botosani doar fiindca proprietarul este simpatizant PSD. Nu liberalii urla din toti bojocii sa fie stimulate firmele straine? Si apoi ce poti face in centrul orasului? Alta fabrica de confectii?
16 ianuarie 2020, 14:28
De fapt, prin vanzarea societății cei 5 care au aranjat la privatizare să cumuleze 51% acțiuni, își umflă din nou conturile și pierd pe drum valoarea acțiunilor muncitorilor. O altă hoție bine ticluita.
15 ianuarie 2020, 17:31
De fapt, prin vanzarea societății cei 5 care au aranjat la privatizare să cumuleze 51% acțiuni, își umflă din nou conturile și pierd pe drum valoarea acțiunilor muncitorilor. O altă hoție bine ticluita.
15 ianuarie 2020, 17:30
AICI NU I VORBA DE PSD.AICI E VORBA DE INTERESELE UNIUNII EUROPENE.DE CE NU SE FACE O FABRICA,DE CENTRE COMERCIALE AVEM NOI NEVOIE ?AVEM NEVOIE DE LOCURI DE MUNCA.,DE FABRICI CARE SA PRODUCA ROMANESTE.NE MERITAM SOARTA
14 ianuarie 2020, 19:20
Catamai vorbaraia pentru o hardughie care demult trebuia demolata in timp ce dispar intr-o veselie cladiri de patrimoniu.
14 ianuarie 2020, 19:00
Pe ultima suta de metri liderul PSD-istilor își încheie conturile cum nici nu spera, bine ca s-a descurcat. Curând le va transmite comentatorilor sa-l pupe undeva, părerea mea.
14 ianuarie 2020, 18:21
Al treilea magazin pe Șoseaua Iașului, mai exactunde anume? Oare nu ar trebui să știe și botoșănenii ?A loo,a loo, consilierule!
14 ianuarie 2020, 15:08
Intr-o Romanie NORMALA nu ar trebui sa se intample asa ceva
14 ianuarie 2020, 14:56
Când nu știi sa administrez o afacere este bine sa o vinzi altora care știu cum sa procedeze ( sau stai acasă). Condițiile de munca erau depășite comparativ cu Serconf sau Formens
14 ianuarie 2020, 14:49
auzi la astia cica oamenii vor veni si vor pleca, va fi un flux de cetateni, pe naiba, va fi acelasi flux de conationali care-si duc veacul prin centrul vechi mancand seminte
14 ianuarie 2020, 14:41
Bravo, felicitări! Se mai duce o bucățică din glia noastră la străini! Sclavagismul modern este un act voluntar !
14 ianuarie 2020, 14:33
turistic se poate pune in valoare noua megaconstructie prin montarea unei placi pe care sa se scrie ca vechea cladire a fost demolata in maqndatul de consilier local al lui Mihai Tincu si care a vandut fabrica ce a dat paine sutelor de familii, daca se construiesc apartamente si magazine botosanenii nici nu mai au nevoie de locuri de munca
14 ianuarie 2020, 14:22
se distruge tot ce mai avem industrie si se da autorizatie oriunde in orasul asta sa se construiasca magazine si blocuri, daca se permite chiar sa le lipim unele de altele, un oras fara stapani, fara conducatori care sa apere interesul cetateanului, huoooo psd, eliberati autorizatii de construire oriunde si in interesul cui vreti voi, luavar dragnea pe toti !!!!
14 ianuarie 2020, 14:15
Oups ! Tincu face vesnica pomenire industriei de confectii si apoi , cel mai probabil si la PSD. Mare om, mare caracter. De onoare nici nu mai amintesc macar. te apuca greata.
14 ianuarie 2020, 14:08
Practic Din punctul meu de vedere Tincu se îmbogățește iar lângă biserica Uspenia va apărea o mega clădire care va tine in umbra o parte din Centrul Istoric al orașului. Practic PSD-ul mai pierde cateva mii de voturi cu o așa șmecherie financiară. In celelalte orașe din țara hipermarketurile se construiesc la periferie și nu se distrug nici clădirile făcute de Ceaușescu, pe când la noi ... ca la nebuni.
14 ianuarie 2020, 14:03
ce prostie, supermarket in centrul orasului, bucuria celor ce locuiesc in centru dar ideea cu punerea in valoare n-o vad deloc, practic o noua schema PSD....Tincu se foloseste de influienta care o mai are sa-si vanda darapanaturile
14 ianuarie 2020, 13:22
acu avem de-a supermarketuri ca nu mai ai pe unde merge............acolo sa vezi profit la straini si sclavie la noi, traiasca supermarketurile cu marfuri pt EST
14 ianuarie 2020, 12:41
Super! In sfarsit se misca ceva si in orasul nostru.Doamne ajuta!
14 ianuarie 2020, 10:40
Serios?? Și cam cum se poate pune în valoare din punct de vedere urbanistic și turistic această zonă a orașului prin construirea unui magazin cu parcare?? Și cum rămâne cu ideea ca marile magazine cu parcări și hărmălaie să se mute în afara zonelor locuite??? Că așa s-a spus prin presă cu câteva zile în urmă!Măi viceprimar Muraru, cum pui tu în valoare Biserica Uspenia dinspre strada Independenței??? Ha,ha,ha!!!
14 ianuarie 2020, 09:33
Loading...
Sondaj
Primarii ar trebui aleși:
Într-un singur tur, chiar dacă ocupantul primului loc nu are 50% din voturi
Din două tururi, astfel încât câștigătorul să aibă peste 50% din voturi
Declaraţia zilei
„Cred că pledoaria d-lui consilier Anton are un puternic iz politic. Eu nu cred că această defalcare a sumelor pe UAT-uri s-a făcut cu iz părtinitor pentru că e caracteristic PNL-ului. Văd că ultima perioadă de timp se bate ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7787 lei
USD
Dolarul SUA
4.3378 lei
CHF
Francul elveţian
4.4767 lei
GBP
Lira sterlină
5.6456 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9841 lei
XAU
Gramul de aur
220.2158 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2452 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4172 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9260 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2865 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1892 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.