Știrea zilei
”Cretinii de la Nova Apaserv”! Angajați de la ”Apă” dați pe mâna Poliției: încasau bani de la oameni „pe plicuri” și taxe care nu există

Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să scoată la iveală cazuri în care compania este prejudiciată. Alte două situații au fost depistate în două comunități botoșănene, implicați fiind foști sau actuali angajați.

Taxă care nu există, încasată de la oameni

 

Unul dintre cazuri s-a petrecut în orașul Flămânzi, unde un angajat al companiei ar fi perceput de la zeci de cetățeni o așa zisă „taxă de branșament”. Aceasta ar fi fost în valoare de 350 de lei, fiind încasată fără chitanță.

 

Practica angajatului de la Nova Apaserv pe zona Flămânzi ar fi durat mai mulți ani, până când un cetățean ar fi depus o reclamație la adresa sa și astfel ar fi ieșit la iveală înșelătoria.

 

Reprezentanții Nova Apaserv susțin că această taxă nu există în cadrul companiei și că deja oamenii legii îl cercetează pe respectivul salariat.

 

 

„Există un dosar penal deschis, cei de la IPJ ne-au solicitat anumite documente cu privire la taxa de branșare a utilizatorilor. Noi, în urma informațiilor am constituit o comisie de cercetare administrativă pentru a verifica dacă a fost prejudiciată compania”,

Alin Cirimpei, director adjunct SC Nova Apaserv SA

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani au confirmat că pe numele angajatului de la „Apă” există un dosar penal pentru infracțiunea de „înșelătorie”, instrumentat de Poliția Orașului Flămânzi.

 

Bani încasați și pe... plicuri

 

Un alt caz incredibil prin prisma comportamentului este al unui fost angajat de la Nova Apaserv. Raza de acțiune a fost comuna Copălău, unde s-ar fi depistat că mai bine de jumătate din populație nu avea calitate de abonat la companie, însă beneficia de serviciile oferite.

 

Iar un fost casier, dat afară undeva în toamna anului trecut, ar fi continuat să colecteze bani de la oameni, pentru apa consumată. Banii ar fi intrat direct în buzunarul său. Le-ar fi oferit localnicilor o serie de plicuri fără nicio însemnătate, pe baza cărora făcea încasări fără facturi sau chitanțe.

 

 

Odată scoasă la iveală această situație, adevărații cititori de la Nova Apaserv s-au deplasat la Copălău pentru înregistrarea abonaților și facturarea în baza consumului înregistrate de apometre.

 

Evident că au fost întâmpinați cu reproșuri din partea oamenilor care au arătat că au plătit deja pentru apă.

 

„Ei asta spun, dar ce dovadă au, că nu au primit nicio chitanță? Oameni buni, nu mai este angajatul nostru de anul trecut, nu-i mai dați bani!”, a fost apelul lui Sorin Ciobanu, șeful Serviciului Antifraudă din cadrul Nova Apaserv.

 

De aproximativ două săptămâni, angajații Nova Apaserv au început să încaseze zilnic bani pentru apa consumată, sumele fiind de aproximativ 20 – 30.000 de lei în fiecare zi.

 

„Handicapații și cretinii de la Nova Apaserv...”

 

De cealaltă parte, primarul comunei Copălău i-a luat apărarea „falsului” încasator, despre care a arătat că într-adevăr încasează bani de la oameni, dar pentru o societate a Primăriei.

 

„Acest încasator care a fost la Nova Apaserv lucrează și pentru o societate a Primăriei care are undeva la 600 de abonați. Pentru că avem o rețea de canalizare pe care cretinii de la Nova Apaserv nu a vrut să o ia. El încasează în continuare canalizarea, înainte încasa și apa. Și discuția pleacă de acolo”,

Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău

 

În comunitate, undeva la 1.100 de oameni sunt branșați la rețeaua de apă și aproximativ 600 la canalizare.

 

„E aceeași persoană care încasează și apa și canalizarea. Încasează și acum, cum vă spuneam, handicapații și cretinii de la Nova Apaserv nu au catadicsit să ne ia canalizarea, noi am terminat-o din 2008 – 2009. Noi, nefiind licențiați, nu putem să o utilizăm, cum se întâmplă și cu Stăuceniul. Aceeași treabă, nici licențiat, eu nu pot încasa. Atunci am făcut o societate la Primărie având cu acționar majoritar Consiliul Local, văzând că nu mă descurc cu cretinii și handicapații, cum spuneam și am licențiat-o. Am angajat administrator și instalator ca să se ocupe de sistem”,

Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău

 

Primarul a mai spus că din partea Nova Apaserv i s-ar fi transmis că rețeaua nu poate fi preluată deoarece nu este profitabilă pentru companie, deși compania deține monopol pe județ pentru operarea rețelelor de apă și canalizare și prin statut era obligată să facă acest lucru.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Hoție la un nou nivel: La Ipotești, de la Nova Apaserv nu se mai fură doar apă, mai nou se fură și curent – VIDEO & GALERIE FOTO
Hoții de apă ajutați de salariați din companie, unii dați afară, alții au plecat singuri: Nu se pot întâmpla lucruri fără un sprijin din interiorVIDEO

 

Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
PRIMELE declarații publice ale președintelui Colegiului Medicilor Botoșani, în cazul Alexandrei Ivanov – VIDEO
La nivelul Colegiului Medicilor Botoșani a fost declanșată o anchetă disciplinară privitoare la situația ivitată la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati în cazul „Alexandra Ivanov” unul cu un puternic impact mediatic și comunitar.
Drumuri distruse de coloane de tiruri cu cereale, șefii județului anunță controale surpriză, amenzile pot ajunge și la 5.000 de euro de șofer – VIDEO
Mai multe porțiuni de drumuri județene au fost afectate de coloanele de camioane încărcate cu cereale mai ales.Cea mai afectată este zona de nord a județului unde astfel de coloane ar fi mai frecvente.
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă
Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.
Încep audierile familiei la Poliție în cazul Alexandra, avocata din Iași: Vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!
Ancheta privitoare la decesul Alexandrei Ivanov a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii i-au delegat pe polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean pentru audierea martorilor cu implicare directă.
Faimoasă în Moldova, supranumită și „avocata diavolului”, a preluat cazul Alexandra, se anunță proces de răsunet: Vom vorbi de daune uriașe / S-au rătăcit în sistemul medical astfel de psihopațiVIDEO
Gianina Vera Poroșnicu a acceptat să reprezinte familia Alexandrei Ivanov în toate etapele legale pe care le va urma dosarul care vizează moartea tinerei, de la faza de cercetare penală până la reprezentarea ca apărător legal, după ce va fi făcută trimiterea în judecată a autorilor, aceasta dacă în probatoriul administrat de anchetatori vor apărea și persoane cu calitatea de inculpați.
Șefii de la Consiliul Județean, deplasare de urgență în comuna fără apă de la Botoșani: SOLUȚIA găsită la Primărie – VIDEO& GALERIE FOTO
Conducerea Consiliului Județean a reacționat prompt la problemele pe care le întâmpină botoșănenii din comuna Blândești cu lipsa apei.Vicepreședinții instituției au preluat această misiune de a găsi o soluție de orice fel pentru rezolvarea acestei situații și pentru ca oamenii să nu mai sufere.
„Criminalii!” Durere și val de furie la protestul pentru moartea Alexandrei, s-a chemat paza la Maternitate, au fost și polițiști în civil – FOTO & VIDEO
Credincioasă, sensibilă, devotată și mamă iubitoare, așa este descrisă Alexandra de către apropiați și nu numai. Iar întreaga comunitate este alături în aceste zile de familia îndurerată.
stiti cine plateste TOT......cetatenii onesti
26 martie 2023, 20:18
Cea mai sfântă factură e cea electronică. Nu mă ajută cu nimic faptul că primesc factura prin postă, de la curent sau de la gaz și amețesc după ce văd cât am de plată. De plătit, cel mai ușor și cel mai sigur, la Pay Point, facilitate existenta la orice magazin din orice sat sau comuna, dacă optez neapărat pentru primirea facturii prin postă.
24 martie 2023, 16:45
De doi ani nu mai primim nici un fel de factura de la furnizor. Dacă de la celelalte companii de utilități de servicii publice primim facturi lunar, de la Nova nu mai primim în posta nici o factura. De ce?
24 martie 2023, 08:15
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9675 lei
USD
Dolarul SUA
4.6709 lei
CHF
Francul elveţian
5.1538 lei
GBP
Lira sterlină
5.7134 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1507 lei
XAU
Gramul de aur
289.1272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2571 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2837 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0071 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4698 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.0 o C
Dorohoi
16.8 o C
Bucecea
17.3 o C
Darabani
16.2 o C
Saveni
17.1 o C
Ştefăneşti
20.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.