Reportaj
REPORTAJ : ÎN CE HAL arată blocurile din Parcul Tineretului – VIDEO din interior și din toalete – GALERIE FOTO

La blocurile din Parcul Tineretului oamenii își fac nevoile în lighene și apoi le aruncă afară. Unii, se urinează chiar pe scările din interior și nu se mai deplasează până în cămăruțele care se doresc a fi grupuri sanitare. Noaptea, unii își lasă chiar și fecalele pe treptele jegoase din interior.

De cum pătrunzi în interiorul celor două blocuri, 135 și 140, te izbește un miros greu, încărcat. Aerul este irespirabil în ciuda geamurilor care atârnă, rupte, ba pe exterior, ba pe interior, în funcție de cum au fost izbite.
Pe pereți printre tot felul de nume și semne mâzgălite, un strat gros de jeg. Tencuiala este de mult căzută iar de var nici nu poate fi vorba. Pe jos, mai rău ca într-un grajd de animale.
Toaletele. Mult spus. Pentru că în spațiile care sunt folosite de ființe umane colcăie o mizerie de nedescris amestecată cel mai probabil cu tot felul de viruși. În unele grupuri încă se mai află câte o chiuvetă și un WC. Altele nu le mai au nici pe acestea. Sunt puse pe jos niște găleți sau lighene. Acolo locuitorii întregului palier urinează sau își lasă materiile fecale.

”Uite unde face copiii, la căldare. Unde e grupul sanitar? Șobolani cât mâțele sunt aici, ei ne cer să plătim dar pentru ce să plătim? În găleata aia ne facem nevoile, nu vă păcălesc. Ce să plătesc? Grup sanitar, nu, apă caldă nu, de opt ani nu avem budă. Aici budă nu a fost niciodată” – locatară din Parcul Tineretului.

O alta intră și ea în discuție. Vocile oamenilor care stau în condițiile mizerabile se unesc și se acoperă una pe cealaltă. Fiecare vrea să arate în ce condiții își duce traiul de zi cu zi.

”12 șobolani am scos din casă, mă știe tot tronsonul acesta. Știți cum fug șobolanii pe aici? Ți-e și frică să deschizi ușa” – spune o altă femeie.

Oamenii sau unii dintre ei sunt disperați. Li se transmite că ar putea avea loc o igienizare masivă în blocul lor însă condiția este ca lucrările ce ar urma să fie făcute, să fie ulterior păstrate, să nu se ajungă la gradul de deteriorare actual.

Recunosc și ei că mulți dintre ceilalți locatari sunt certați cu civilizația și că de multe ori izbucnesc scandaluri tocmai pe considerentul că nu este menținută curățenia. O doamnă șterge cu un mop și dezinfectant jegul de pe jos. Povestește că nu de puține ori a strâns și rahatul vecinilor ei de pe scară.

Administratorul blocurilor este conștient și el că până la urmă vina aparține în procent extrem de mare tot oamenilor care locuiesc acolo.

”După câte am înțeles, ei au vrut să întrerupă apa pentru un anumit timp pentru înlocuirea instalației sanitare. Eu nu am cunoștință de așa ceva, am auzit că se vor reabilita câteva băi dar nu pot spune exact câte și când. Au ieșit locatarii afară, au început să facă gălăgie să nu se întrerupă apa. Și așa sunt cazuri de hepatită aici, vă dați seama, dacă se întrerupe apa chiar devenea un adevărat focar de infecție aici” – Manix Dibu,  administratorul blocurilor.

Din aceste locuri care sunt aproape imposibil de descris în cuvinte a pornit focarul de hepatită. Și există toate premizele izbucnirii unei epidemii având în vedere mizeria care parcă respiră din pereții blocului. Și șobolanii. Și câinii care mișună pe holuri. Și mormanele de gunoaie care sunt aruncate peste tot.

 

Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Loading...
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
Loading...
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Domnilor de la Locativa si administratia municipiului ! Fiecare familie sa aduca spatiile de locuit la starea momentului repartizarii si apoi sa se discute alte probleme sociale cu ele. Pentru ca aveau datoria legala sa le intretina permanent si sa nu le lase in stare de degradare. Acum ar trebui ca institutiile abilitate sa le intocmeasca tuturor dosare pentru distrugere din culpa dar si pentru zadarnicirea combaterii bolilor ( art 361 din Noul Cod Penal ) iar judecatorul , in cazul ca aceste familii nu restabilesc situatia de fapt normala, sa emita un ordin de izolare a acestora pana la remedierea deficientelor. Altfel nu veti reusi niciodata sa rezolvati problema tiganilor incapatanati si care cer mai multe drepturi decat le au majoritarii. Si nu mai tolerati la infinit incalcarile normelor morale si legale ale acestor comunitari certati cu lumea inconjuratoare ! Aplicati legea pentru ca neaplicarea ei iata unde a dus .
1 septembrie 2016, 12:57
Niște paraziți care distrug tot ce le oferă statul, prea mărinimos cu ei, dar intransigent cu cetațenii corecți și civilizați. Cum își aștern, așa să doarmă!
22 august 2016, 13:02
Buna eu acuma caut sa cumpar o locuinta la botosani,am gasit un apartament in apropierea parcului tineretului si nu inteleg care este motivul ca se vinde asa eftin,poate cineva sa mi zica va rog,nu sunt din botosani si nu prea cunosc va multumesc
4 august 2016, 00:26
Incep acest comentariu prin a spune ca locatarii sunt singurii vinovati.eu am locuit prin apropiere si chiar a fost facut acolo curatenie...le au facut si parculet acolo si a doua zi era vandut tot.si in parc au fost puse tobogane,leagane si tot ei le au stricat.va ganditi la ei dar la noi care trebuie sa ii suportam nu?RUSINE!!!
6 martie 2016, 22:31
mai romanilor curati care sunteti nu uitati ca an acele blocuri sun jumate romani si ei sun cei mai mizerabil veniti si vedeti si numai radeti ca asa sunteti si vioi vazuti an alta tara ca mizerabil cand va urcati antrun autobuz an strainatate se tin de nasa asaca nu mai fiti asa domni voi aci va dati curati an romania daca ati trecut granita sunteti si jegosi si prosti si homo va transformati an orce si nu uitati un lucru ca ti gani au inventat smecheriia mai prapaditilor
6 martie 2016, 07:07
E LOCUL PERFECT PENTRU ROTUNDU. II PLATESC EU CHIRIA
2 martie 2016, 17:49
Următorul focar de infecție este "centrul vechi"
1 martie 2016, 16:09
sa vina flutur sa le faca curat cum sa-i lase asa? saracii oameni! cum adica sa le renoveze locuinta si sa-i lase pe ei sa intretina? ce nesimtire! trotil cum zicea domnu gigi si mutati toti in camp la corturi nu locuinte modulare, sa nu aiba ce sa vanda
1 martie 2016, 13:47
Igenizarea rapida si eficienta a celor doua blocuri,se poate face,scotand locatarii afara si punand,cate 100Kg de trotil la fiecare bloc si apoi molozul carat la groapa de gunoi.Acei locatari care au venit de prin tot judetul sa se faca oraseni,sa mearga acolo de unde au venit.
1 martie 2016, 11:55
În centru la mâncat semințe și urlat sunt permanent zi și noapte da la pus mana pe cârpe și apa sa-si spele jegul na-u timp.in curând și centru va fi la fel dacă nu se face nimic cu acești indivizi certați cu legea .îi tine primăria pe chirii de 40ron Cum e posibil și tot primăria sa le repare țevile sa le facă curățenie și multe altele .restul cetățenilor botoșăneni care muncesc plătesc taxe și impozite Cum e posibil dl primar sa acceptați așa ceva?
28 februarie 2016, 17:59
Eu personal, dacă primarii ii mai favorizează cu ceva , ies in strada, fac greva! Pe mine primăria nu m a ajutat cu nimic , bă mai mult o funcționara de acolo mi a spus franc: nu are cum sa ma ajute pentru ca nu fac parte dinte o categorie minoritara!!!!!
25 februarie 2016, 20:39
De ce sa platim noi pentru cineva ce a distruns totul dupa ce sau renovat acele 2 blocuri , dac se va face at trebui so faceti din bani dumneavoastra domnilor nu din bani contribuabilor , daca asa au trait in miziere sa-si duca crucea nu stiu sa pastreze sa faca curat . Cu se sunt mai presus de noi contribuabile acesti paraziti care asteapta sa primeasca moca :caldura ,curent ,apa , mancare daca nu contribue cu nimic si pe deasupra mai au si pretenti doar sunt minoritari. La munca sasi faca fiecare curatenie noua ne repara primaria instalatia sanitara ne igenizeaza subsolu sau scara blocului . Daca o faceti e considerat ca si campanier lectorala si ar trebui ca DNA sa se sesizeze pentru ca aruncati cu bani contribuabilor intro minoritate parazita.
24 februarie 2016, 13:20
Dar nouă ăstora majoritari când ne-a făcut primăria curat in casă, scară bloc, subsol etc?
24 februarie 2016, 06:36
Stiu si eu de situatia celor 2 din Parcul Tineretului...Fata incearca sa se angajeze..a si lucrat 2 ani in Iasi cat timp a facut scoala.l a luat si pe fratele ei cu ea..a renuntat la aproape tot .s _a intors in Botosani , continua sa aiba grija de fratele ei..dar sunt in situatia de a fi evacuati...cred ca de Termica si Modern Calor...Stiu de la fata ca a depus mai multe cereri la primarie dar i s_a spus ca nu e de competenta lor sa ajute aceasta familie...Primaria si Locativa trebuie sa investeasca unde au mai multe voturi...
24 februarie 2016, 00:01
Vine vara, la cort, la Pacea !!!!
23 februarie 2016, 21:09
Acum cativa ani s a facut o igienizare si au schimbat tot..chiuvete,wc,termopane ..dar dupa cateva zile stimabilele persone devavorizate au vandut tot...Pacat ca consiulul judetian si primaria incestesc bani in ajutorul acestor persoane..sunt persoane care chiar au nevoie..Exemplu fiind 2 frati care locuiesc in Parcul Tineretului...parintii au murit, fratele este handicapat iar sora lui a facut facultate, master..sunt in situatia de a fi evacuati deoarece au datorii la intretinere..au trebuit sa immormanteze atat bunicii cat si parintii..platesc cat pot dar nu suficient ..o sa ajunga in strada in cel mai scurt timp. Dar din pacate ei nu apartin ,,categoriei defavorizate,, protejate atat de mult de primarie si alte institutii ale statului.Asta e opinia stimabilului primar ..care in repetate randuri a refuzat sa ii ajute pe acesti copii pentru simplu motiv ca ..sunt respectuosi, au invatat , nu cersesc ect..Vin alegerile si voturile 800 persoane care au aratat ce inseamna spiritul civic,,in articolul de fata e mentionat si cum ..conteaza mai mult decat voturile a 2 persoane...BALANTA NU SE ECHILIBREAZA CU ALEGERILE CE VIN...RUSINE
23 februarie 2016, 18:24
Da domnilor jurnalisti, asa stau lucrurile, dar reportajul ar numai cap, fara final, ca sa se vada si cine se face vinovat de aceasta stare de lucruri. Pai asa se face jurnalistica la noi in judetul Botosani ?! Cum noi, majoritarii ne ajutam prin colectarea de fonduri, contrinutie cu materiale de constructii ori cu echipe de constructii etc, asa si minoritarii pot gasi multiple cai de a trai in conditii umane. Dar daca minoritarii sunt expusi numai distrugerilor, nepasarii, neglijentei, pe sprijinul administratiei locale care aloca fonduri din contributia tuturor semenilor, ne facem vinovati doar noi majoritarii si admnistratia ?! De ce la majoritatea minoritarilor le lipseste bunul simt, moralitatea, onestitatea si demnitatea ?! De ce liderii lor ori care se erijeaza in lideri, nu fac educatie cu ei ?! E mai bine sa stea pe centru , in locurile aglomearate, unde ironizeaza, sfideaza si jecmanesc minoritarii decat sa cerseasca materialele de constructie necesare si sa repare spatiile acordate de stat ?! Cine seface vinovat ca nu le place moralitatea, munca, ordinea, legea si disciplina ?! Si asa mai departe. Aceste elemente trebuia sa contina reportajul pentru a avea , cat de cat, cap si coada !
23 februarie 2016, 18:03
Pai acum cativa ani primaria a renovat blocurile,au avut chiuvete si wc noi..plus termopane..dupa cateva zile au iesit cu ele la vanzare.Unor oameni care intradevar au nevoie ,stimabilul primar Portariuc si institutia care o conduce li se refuza orice forma de ajutor...doi frati care locuiesc in Parcul Tineretului..fata a terminat facultate si master, baia e handicapat,parintii au murit..sunt in situatia de a fi evacuati..etc.Dar nu sunt decat niste persoane civilizate,respectuase..nu cerses ,au invatat ...caurmare nu apartin ,,categoriei defavorizate,,..categorie protejata. de municipalitatea botosanena...Cat mai multe voturi in campanie...rusine
23 februarie 2016, 18:03
D-lor de ce nu dati poze cand au intrat in posesia acestor Locuinte - se vede ca nu au fost ingrijite de locatari .Au platite impozitele aferente ?hai sa o lasam mai usor - cu aceste specimene - neglijente , fata de tot ce ii inconjoara .
23 februarie 2016, 17:35
Da domnilor jurnalisti, asa stau lucrurile, dar reportajul ar numai cap, fara final, ca sa se vada si cine se face vinovat de aceasta stare de lucruri. Pai asa se face jurnalistica la noi in judetul Botosani ?! Cum noi, majoritarii ne ajutam prin colectarea de fonduri, contrinutie cu materiale de constructii ori cu echipe de constructii etc, asa si minoritarii pot gasi multiple cai de a trai in conditii umane. Dar daca minoritarii sunt expusi numai distrugerilor, nepasarii, neglijentei, pe sprijinul administratiei locale care aloca fonduri din contributia tuturor semenilor, ne facem vinovati doar noi majoritarii si admnistratia ?! De ce la majoritatea minoritarilor le lipseste bunul simt, moralitatea, onestitatea si demnitatea ?! De ce liderii lor ori care se erijeaza in lideri, nu fac educatie cu ei ?! E mai bine sa stea pe centru , in locurile aglomearate, unde ironizeaza, sfideaza si jecmanesc minoritarii decat sa cerseasca materialele de constructie necesare si sa repare spatiile acordate de stat ?! Cine seface vinovat ca nu le place moralitatea, munca, ordinea, legea si disciplina ?! Si asa mai departe. Aceste elemente trebuia sa contina reportajul pentru a avea , cat de cat, cap si coada !
23 februarie 2016, 17:35
sant tt
23 februarie 2016, 16:42
Cea mai jegoasa natie care exista pe pamant.
23 februarie 2016, 16:25
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.