FOTOREPORTAJ Tudor Chirilă și Vama sa au întors Irish-ul pe dos, de la pleiadă de directori la blonde înnebunite
A fost nebunie curată vineri noapte la concertul susținut de trupa Vama. Peste500 de oameni au stat ca sardelele la Grand Irish Pub pentru a-i vedealive pe Tudor Chirilă și colegii săi. Iar aceștia nu i-au dezamăgit.Fără nici o altă introducere, pe la 23:00 au intrat pe scenă, moment încare atmosfera a devenit cu adevărat explozivă.
Avalanșă de șefime la... ”Epidemie de iubire”
Oamenii s-au îngrămădit la demisol, au stat pe scaune, pe mese, pe scări și pe unde au mai putut, au dansat și au cântat împreună cu băieții de la Vama. Și aceasta în condițiile în care publicul nu a fost tocmai tânăr, în mare parte fiind vorba de persoane de 30 – 40 de ani. De altfel, Grand Irish Pub a avut parte de o avalanșă de șefi de instituții, de la Sebastian Tocariu – director executiv Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială și Gabriel Cîrlan, director general SC Nova Apaserv SA, până la Viorel Șerbănoiu, inspector șef adjunct IPJ Botoșani și consilierul local Gheorghe Iavorenciuc. Chiar în apropierea scenei s-au zbânțuit zeci de minute câteva blonde, una dintre acestea părând efectiv marcată de noul jurat de la Vocea României, după dansuri și strigăte, ajungând minute în șir să-l privească fix, fără nici o reacție. Dintre piesele interpretate nu au lipsit cele din albumul lansat în 2012, precum ”Epidemie de iubire”, ”Copilul care aleargă către mare” sau ”Post iubire”, dar și hituri mai vechi precum ”18 ani” sau ”Vama Veche”.
”Se naște o relație oarecum mai intimă”
Vama a făcut un spectacol total, solistul vocal explicând că acesta este primul concert pe 2015 și că preferă reprezentațiile din cluburi celor din aer liber sau din sălile de spectacole. ”Mulțumim că ne-ați primit și că sunteți atât de mulți seara aceasta. Pentru noi este foarte important. Cântările de club au farmecul lor, care nu poate fi depășit de cântările mai mari. După părerea mea, se naște o relație oarecum mai intimă decât în 5.000, 3.000, zile de oraș și așa mai departe. Să vedem un club plin aici, pe 16 ianuarie, este un lucru foarte frumos și energizant pentru noi. E prima cântare pe anul ăsta și sperăm să fie una cu noroc”, a spus Tudor Chirilă de pe scenă.
Coadă la poze și autografe
După o oră de cântat fără încetare, Vama s-a retras de pe scenă, însă date fiind cererile extraordinare de bis, a revenit în fața botoșănenilor și a mai interpretat câteva piese. La finalul concertului băieții au rămas în club, mergând lângă bar, acolo unde Tudor Chirilă a acordat autografe timp de zeci de minute, inclusiv pe cartea scrisă de el – ”Exerciții de echilibru”, s-a pozat cu fanii și a stat de vorbă cu aceștia. Oamenii în toată firea, conducători de instituții, au stat la coadă pentru o iscălitură, ținând să imortalizeze momentul pe telefon. (S.B.)
Agitând în mână o mască, primarul de Todireni se plimbă de colo-colo prin bifurcația Trușești - Răuseni și privește în gol spre drumul de unde nu vine nimeni. Sigur, ”drum” este prea mult spus pentru chestia aceea care, când o privești, îți dă impresia că ai mai degrabă șanse să termini de numărat oile când suferi de insomnie decât gropile din așa-zisa șosea.
Există două moduri de a-ţi trăi viaţa: ca şi cum nu ar exista miracole sau ca şi cum totul ar fi un miracol. Cuvintele îi aparțin lui Albert Einstein, geniul care, deloc întâmplător, își găsește loc și în povestea noastră.
Într-un apartament micuț situat la parterul unui bloc de pe Aleea Zorilor „a luat naștere” Centrul Social „Strop de Alinare”. Sunt ajutați oamenii nimănui, care își duc viața pe străzile Botoșanilor.
După șase ani de zile de la ultimul protest „al străzii” organizat în municipiu, Botoșaniul a dat în clocot iarăși. Cei mai mulți dintre cei care au ieșit să protesteze față de măsurile și restricțiile pandemice care parcă nu se mai opresc, s-au organizat pe rețele de socializare. Protestul a fost autorizat pentru 100 de persoane, în realitate în Piața Revoluției au ajuns de cinci ori mai multe.
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
”Eu am o informare scrisă de la dl director, dar vreau să reiasă și din discuțiile pe care le avem: Copălău, până în perioada 30 iunie, estimăm că terminăm tronsonul acela, mai este tronsonul de la Botoșani până la Bălu ...